Skip to main content

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ - ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024 απο 1890€

Αναχώρηση:  5/5, 16/6, 19/7, 11/8, 15/9,  20/10, 10/11, 8/12

9 ΗΜΕΡΕΣ/ 7 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ   Κέιπ Τάουν – Καταρράκτες Βικτώρια – Πάρκο Τσόμπε

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κέιπ Τάουν (Δ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
για το Κέιπ Τάουν. Στο σημείο όπου σμίγει ο Ατλαντικός με τον Ινδικό ωκεανό, θα βρείτε την «Μητέρα Πόλη» και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μην παραλείψετε να περπατήσετε στην κοσμική προκυμαία Victoria & Albert Waterfront, μία περιοχή που σφύζει από ζωή, με εκλεκτά εστιατόρια, καφέ και μπαράκια με ζωντανή αφρικανική και τζαζ μουσική . Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Κέιπ Τάουν Ξενάγηση, Τραπεζοειδές Όρος, Βοτανικοί Κήποι Kirstenbosch (Π/Γ)

Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το όρος Τέιμπλ (Table Mountain) με την επίπεδη κορυφή του (καιρού επιτρέποντος). Η ανάβαση θα γίνει με το υπερσύγχρονο τελεφερίκ και έτσι θα θαυμάσουμε την επιβλητική θέα του αστικού ιστού της πόλης από το ύψος των 1.088 μέτρων. Στάση για γεύμα και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ομορφότερο βοτανικό κήπο της ηπείρου και τον πρώτο κήπο που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Εκεί, πέραν του όμορφου τοπίου, θα θαυμάσουμε τα 7.000 είδη φυτών και θα περπατήσουμε πάνω στην ξύλινη γέφυρα. Στη συνέχεια ακολουθεί το κορυφαίο αξιοθέατο το Bo Kaap. Η παραδοσιακή γειτονιά των μουσουλμάνων είναι must στην βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο του Κέιπ Τάουν. Λες κι έχουν ξεπηδήσει από βεντάλια της Pantone, τα σπίτια με τις στενές προσόψεις θα μαγνητίσουν το βλέμμα μας με την πολύχρωμη παραδοξότητά τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί Robben (κάτι σαν το Αλκατράζ της Αφρικής), φυλακή πολιτικών κρατουμένων – εδώ ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε τα 18 από τα 27 χρόνια της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί από το καθεστώς του απαρτχάιντ.

Ημέρα 3η: Κέιπ Τάουν Ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Νησάκι Σιλ (φώκιες) (Π/Γ)

Πρωινή αναχώρηση για την χερσόνησο Κέιπ με πρώτη στάση στον κόλπο Χάουτ, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε από κοντά τις φώκιες στο νησάκι Σιλ. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την ορεινή διαδρομή με μοναδική θέα στον ωκεανό, θα φθάσουμε στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Με το τελεφερίκ θα δούμε το σημείο ένωσης των ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αλλά και τον διασημότερο φάρο του κόσμου. Στη συνέχεια, στην παραλία Μπάουλντερ, θα δούμε και θα μάθουμε για τον τρόπο ζωής των πιγκουίνων. Στάση για προαιρετικό γεύμα θαλασσινών και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Κέιπ Τάουν – Ημέρα Ελεύθερη. Προαιρετικό σαφάρι στο Buffelsfontein (Π/Γ)

Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε ένα σαφάρι στο κοντινό Buffelsfontein. Ακολουθώντας μία διαδρομή μέσω του Μπλούμπεργκ, θα έχουμε την πρώτη μας στάση για μία πανοραμική φωτογράφιση του Κέιπ Τάουν. Θα ακολουθήσουμε τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο, μέχρι το Buffelsfontein όπου και θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι παρακολούθησης με τα άγρια ζώα. Τα 1600 εκτάρια γης, φιλοξενούν Λιοντάρια, Βουβάλια, Λευκούς Ρινόκερους, Γατόπαρδους, Καρακάλ, Ζέβρες, Καμηλοπαρδάλεις, μεγάλες Αντιλόπες, Έλαντ, Κουντου, Όρυξ αλλά και μικρές αντιλόπες Σπρίνγκμποκ & Κεφαλοφίνες. Στο ίδιο πάρκο θα δείτε επίσης, μία μεγάλη ποικιλία από πτηνά και στρουθοκάμηλους, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Κατά την επιστροφή, θα γνωρίσουμε το γραφικό χωριό Ντάρλινγκ, γνωστό για τα κρασιά του.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τον «Δρόμο του Κρασιού» και να επισκεφθείτε τοπικά οινοποιεία, στις περιοχές Stellenbosch, Franschhoek & Paarl. Εδώ, φύτευσε τα πρώτα αμπέλια ο ιδρυτής της αποικίας Jan van Riebeeck, στις 2 Φεβρουαρίου 1659 και σήμερα η Νότιος Αφρική έχει μία πρότυπη οινοβιομηχανία που την κατατάσσει 9η παγκοσμίως.

 

Ημέρα 5η: Κέιπ Τάουν – Καταρράκτες Βικτώρια (Ζιμπάμπουε). Κρουαζιέρα στον ποταμό Ζαμβέζη (Π/Δ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Γιοχάνεσμπουργκ για τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία δίωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Ζαμβέζη και να δείτε ελέφαντες και ιπποπόταμους να κάνουν μπάνιο στα χρώματα του δειλινού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Καταρράκτες Βικτώρια, Ολοήμερη εκδρομή στον ποταμό και στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε/Μποτσουάνα (Π/Γ)

Σήμερα, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Τσόμπε της Μποτσουάνα και να θαυμάσετε την άγρια ζωή της περιοχής. Στάση για φαγητό και νωρίς το απόγευμα θα ακολουθήσει σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε, που συγκεντρώνει πολλά άγρια ζώα και κυρίως τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η: Καταρράκτες Βικτώρια – περιήγηση στους καταρράκτες (Π/Γ)

Περιήγηση στο «υδάτινο μονοπάτι των αγγέλων», εκεί που 550.000 κυβικά νερού πέφτουν κάθε λεπτό με πίεση σε φαράγγια με τροπική βλάστηση και κάνουν όλους να «προσκυνούν» σε ένα μοναδικό φαινόμενο. Ο συνδυασμός του έντονου θορύβου από την πτώση του νερού, το σύννεφο του ατμού μετά την πτώση, η πολυχρωμία από τα ουράνια τόξα, το επιβλητικό υψόμετρο του φαραγγιού και η ηρεμία των ζώων και των πουλιών, δίνουν άλλη διάσταση σε ένα κάδρο, που μένει στη μνήμη όλων των επισκεπτών! Ακολουθεί επίσκεψη σε χωριό με ξυλόγλυπτα και χρόνος ελεύθερος για κάποια προαιρετική δραστηριότητα στους καταρράκτες – από κολύμπι μέχρι και πτήση με ελικόπτερο!

 

Ημέρα 8η: Καταρράκτες Βικτώρια – Πτήση για Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Ακολουθεί πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

 

Ημέρα 9η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Sawubona Greece!

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΤΙΜΕΣ

  • 05/05, 11/08, 08/12  σε Δικλινο 2390    Μονοκλινο 2850
  • 16/6                          σε ΔΙκλινο 2190   Μονοκλινο 2580
  • 19/7                          σε Δικλινο 2290   Μονοκλινο 2710
  • 15/09, 20/10, 10/11  σε Δικλινο 1890   Μονοκλινο 2240

Φοροι κλπ  1190 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομικής θέσης): Πτήσεις με Εthiopian Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* superior
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους σε αξιοθέατα και πάρκα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έμπειρο Αρχηγό/συνοδό του ταξιδιού
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Ταξιδιωτικό οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Κόστος βίζας για Ζιμπάμπουε, 45 $ Αμερικής. Πληρώνονται κατά την άφιξη στη χώρα.
  • Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο (κυρίως σε ανεμβολίαστους)
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομή

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

01:40

06:55

Αντίς Αμπέμπα – Κέιπ Τάουν

07:30

13:00

 

 

 

Κατ. Βικτώρια – Αντίς Αμπέμπα

13:05

21:40

Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα

23:35

 05:05*

*Άφιξη την επόμενη ημέρα