Skip to main content

Ινδία Χρυσό Τρίγωνο 8 Ημέρες Ιούλιος-Σεπτέμβριος

Αναχωρήσεις : 11/07, 25/07, 08/08, 21/08, 05/09, 12/09, 19/09

Ινδία: Μια χώρα συνώνυμη του εξωτικού και μυστηριώδους. Τεράστια βουνά, αιώνια χιονισμένες βουνοκορφές, δάση, ζούγκλες, έρημοι, τροπικές παραλίες, κοιλάδες, ποταμοί, ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα, πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, πνευματικός πλούτος, μεγαλόπρεποι ναοί, πληθωρικό πάνθεον, ιεροτελεστίες, γκουρού, φακίρηδες, φυλές, γλώσσες, χρώματα, εκπληκτικές αγορές, μικροπωλητές, ζητιάνοι, μυρωδιές, γεύσεις, ήχοι, αγελάδες, ποδήλατα, κοσμοπλημμύρα, έθιμα και παραδόσεις που διατηρούνται επί χιλιάδες χρόνια, συνθέτουν μια αχανή χώρα με πανάρχαια ιστορία, με τόσες εναλλαγές τοπίων και λαών, σαν να επρόκειτο για ολόκληρη ήπειρο.

Το ταξίδι στην Ινδία δεν μοιάζει με κανένα ταξίδι σ΄ οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κάθε σταθμός αποτελεί και μια κατάδυση σε ένα μακρινό παρελθόν, αλλά και μια ευκαιρία για να διερευνήσει κανείς το πρόσωπο που η χώρα στρέφει προς το μέλλον.

Ένα ταξίδι που συνδυάζει την εξωτική και μυστηριώδη Ινδία, με την πανάρχαια ιστορία της, την πλούσια καλλιτεχνική της κληρονομιά, τον πνευματικό της πλούτο και τα μεγαλόπρεπα μνημεία της, με το Νεπάλ, που αγκαλιασμένο από τα οροπέδια του Θιβέτ και τα μεγάλα ύψη των Ιμαλαΐων στο βορρά, και από την απεραντοσύνη της Ινδίας στα νότια, υπήρξε πάντα η χώρα-σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών, και των δύο μεγάλων θρησκειών της ανατολής: του Ινδουισμού και του Βουδισμού. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς με προορισμό την Άγκρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΑΓΚΡΑ

Ημέρα αφιερωμένη στην ξενάγηση της Άγκρα, με άλλα λόγια, ημέρα αφιερωμένη στο πιο γνωστό μνημείο αγάπης στον κόσμο, το μοναδικό Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό παλάτι αφιέρωσε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της δεύτερης συζύγου του, της Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες από την Ινδία ως την Περσία. Θα επισκεφθούμε λοιπόν το επιβλητικό Μαυσωλείο με τις τέλειες αναλογίες και τις απαράμιλλες ένθετες διακοσμήσεις. Η εξαιρετική του αρχιτεκτονική θα σας εντυπωσιάσει, ενώ η ρομαντική του ιστορία σίγουρα θα σας συγκινήσει. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο του μεγάλου αυτοκράτορα Άκμπαρ. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Yamuna, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 20 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά παλατιών και κήπων που συνθέτουν μια ολόκληρη πόλη. Η θέα του Ταζ Μαχάλ από το φρούριο είναι εκπληκτική, ενώ με τον τρόπο του εμπλέκεται στην περίφημη ιστορία του σουλτάνου Τζαχάν, καθώς σε αυτό πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του φυλακισμένος από τον ίδιο του το γιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΑΓΚΡΑ – ABHANERI – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Αναχώρηση οδικώς για τη Τζαιπούρ. Πρώτος σταθμός μας το χωριό Abhaneri όπου θα δούμε την αγροτική ζωή της Ινδίας. Επόμενη στάση στο Φατεχπούρ Σικρί. Η ίδρυση της πόλης μοιάζει με παραμύθι. Οι αρχιτεκτονικές προτιμήσεις και τα οράματα του αυτοκράτορα Άκμπαρ πήραν σάρκα και οστά με την κατασκευή της Φατεχπούρ Σικρί, τα παλάτια της οποίας είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα. Στην κεντρική αίθουσα του θρόνου δεσπόζει μια εντυπωσιακή λίμνη την οποία είχε κατασκευάσει ο Άκμπαρ για το μουσικό του, ο οποίος λέγεται ήταν τόσο ικανός που μέχρι και τα βατράχια σώπαιναν για να ακούσουν το τραγούδι του. Η πόλη εγκαταλείφθηκε 14 μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού, αλλά οι ναοί και τα παλάτια άντεξαν στο χρόνο και είναι σήμερα από τα σημαντικότερα μνημεία της εποχής. Απογευματινή άφιξη στη Τζαιπούρ την πρωτεύουσα της επαρχίας Ρατζαστάν, που είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, με κτίρια σε ροδαλές αποχρώσεις του δειλινού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΤΖΑΪΠΟΥΡ (ΑΜΠΕΡ)

Η ημέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψή μας στο εντυπωσιακό φρούριο της Αμπέρ, το οποίο ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Το φρούριο βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο, ευκαιρία λοιπόν για μια όμορφη βόλτα με ελέφαντες!* Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, γνωστή και ως "ροζ πόλη". Σύμφωνα με την παράδοση των κατοίκων, το ροζ χρώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φιλοξενία, η πόλη λοιπόν βάφτηκε για πρώτη φορά το 1853 στα πλαίσια των προετοιμασιών για την υποδοχή του βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομα, την ίδρυση και τον προσεκτικό σχεδιασμό της σ’ ένα μεγάλο αστρονόμο και πολεμιστή, τον μαχαραγιά Τζάι Σιχ ΙΙ. Η Τζαϊπούρ είναι σήμερα μια πόλη με φαρδιές λεωφόρους και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική αρμονία. Τα περισσότερα μνημεία βρίσκονται βεβαίως στα όρια της παλιάς πόλης, στο βόρειο-ανατολικό τομέα. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Κυβερνείο, το Αστεροσκοπείο Jandar Mantar, καθώς επίσης την εκπληκτική πενταόροφη πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ, γνωστού και ως "Παλάτι των Ανέμων", ένα πραγματικό κόσμημα που στολίζει το κέντρο της πόλης. Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να φαίνονται απ΄ έξω! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

* Μετά από απόφαση που έχει παρθεί από την Ινδική Κυβέρνηση για την ασφάλεια των ταξιδιωτών ο αριθμός των ελεφάντων (όπως και οι επιβαίνοντες σε αυτούς) έχει περιορισθεί. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να γίνει η βόλτα με τους ελέφαντες, η συγκεκριμένη εκδρομή γίνεται με τζιπ.

6η ΗΜΕΡΑ : ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Δελχί. Μια μοναδική διαδρομή που μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε υπέροχα τοπία της Ινδικής υπαίθρου. Έντονα χρώματα, πλούσια χλωρίδα, εικόνες που σίγουρα θα χαραχθούν στη μνήμη μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι ένα ινδικό όργιο εντυπώσεων, ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Το απόγευμα επίσκεψη στους ναούς Sikh – Bangla. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΛΧΙ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, που κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1639-1648. Σ΄ έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε την τρίχρωμη σημαία της Ανεξάρτητης Ινδίας στις 15/8/1947 και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Δίπλα στο φρούριο αυτό βρίσκεται και το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Τζαμά Μασγίντ. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας με το Νέο Δελχί, τη μεγάλη, δενδροφυτεμένη Λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε στη μνήμη των πεσόντων κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Θα επισκεφθούμε επίσης το Rajghat όπου αποτεφρώθηκε ο Μαχάτμα Γκάντι μετά τη δολοφονία του το 1948 και τον Τάφο του Χουμαγιούν, ένα εντυπωσιακό μνημείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως τον Κουτούμπ Μινάρ, έναν από τους ψηλότερους και ωραιότερους μιναρέδες στον κόσμο, σήμα κατατεθέν της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΛΧΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 – 5 μέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση

 

Κόστος Εκδρομής

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές 

 

669 κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου : + 290 €

 

* Για την αναχώρηση 11/07 υπάρχει επιβάρυνση + 20 € κατ’ άτομο

* Για την αναχώρηση 21/08 επιβάρυνση + 40 € κατ’ άτομο

* Για τις αναχωρήσεις 05/09, 12/09 επιβάρυνση + 20 € κατ’ άτομο

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Σημαντική Σημείωση

Η σημείωση δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις Ιουλίου - Αυγούστου

Οι αναχωρήσεις Σεπτεμβρίου 05/09, 12/09, 19/09 είναι υπολογισμένες με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 89 € κατ’ άτομο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας παραλάβει κατά την άφιξή σας στην Ινδία )
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά  

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • 520 ευρώ που αναλύονται :Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Βίζα Ινδίας. Για την έκδοση της οποίας χρειαζόμαστε το πρωτότυπο διαβατήριο 2 εβδομάδες τουλάχιστον πριν από την αναχώρηση καθώς και 3 πρόσφατες φωτογραφίες .

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται..
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)