Skip to main content

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016/17 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟ 540,00

BAΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΙΕΝΝΗ
ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ BIEΛΙΤΣΚΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ
6 ημέρες αεροπορικώς
ΔΩΡΟ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ!!!
Αναχώρηση :  02/01/2017

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – BAΡΣΟΒΙΑ

Πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας.Αφιξη στη Βαρσοβία και ξενάγηση στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, την κοσμική οδό NowySwiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία  «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που  φιλοξένησε  το προηγούμενο καλοκαίρι το EURO 2012.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας,τακτοποίηση στα δωμάτια. Περίπατος  στην παλιά πόλη ή το εμπορικό κέντρο Zlotyterrace πάντα με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας.Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:ΒΑΡΣΟΒΙΑ –   ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Βαρσοβία με στάση στην πόλη Τσεστοχόβα που θα επισκεφθούμε το διάσημο μοναστήρι στον «λαμπερό λόφο» όπου φυλάσσεται η θαυματουργή  εικόνα της «Μαύρης Παναγιάς» από τον 14ο αιώνα που έφτασε εδώ από την Κωνσταντινούπολη ! Συνεχίζουμε για την Κρακοβία .Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ, μετά την πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη ,σας προσφέρουμε δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με κουζίνα από τα Καρπάθια όρη  συνοδεία βιολιών .

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ξενάγηση)-AΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό.Σήμερα θα περιηγηθούμε την παλιά πόλη της Κρακοβίας μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ολόκληρη η πόλη από το 1979. Δεν βομβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική , τα μοναστήρια, τα κτήρια του πανεπιστημίου  και την μοναδική πλατεία της αγοράς με διαστάσεις 200 χ 200 μέτρα !  Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Πολωνών βασιλέων ,θα επισκεφθούμε το ναό των Φραγκισκανών με τα μοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθμό αρ-νουβό .Συνεχίζουμε για το πανεπιστήμιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία με τη παλιά αγορά των υφασμάτων και μετά τη στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ περπατάμε τον εμπορικό δρόμο Φλοριάνσκα όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάμα Μιχαλίκα. Για το τέλος έμεινε η Όπερα και το κομμάτι του παλιού τείχους με την πύλη Φλοριάνσκα και τον ομώνυμο εμπορικό δρόμο.Αναχώρηση γιά την Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Είναι τα μεγαλύτερα αλατορυχεια της Ευρώπης που σήμερα λειτουργούν ως μουσείο και έχουν περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως . Εκκλησίες ,εστιατόρια, λίμνες, έργα τέχνης , αγάλματα,  αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών θα συναντήσουμε στη διαδρομή όλα λαξευμένα στο αλάτι !.Επιστροφή στην Κρακοβία, δείπνο σε τοπικό μικροζυθοποιίο με κότσια και φρέσκια μπύρα !Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε ένα από τα δεκάδες jazz μπαρ της ιστορικής πόλης όπου ένας στους τρεις κατοίκους είναι φοιτητής

 4η ΗΜΕΡΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΖΑΚΟΠΑΝΕ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Σήμερα σας προτείνουμε μία μοναδική εκδρομή στην ορεινή κωμόπολη Ζακοπάνε στα Καρπάθια όρη. Σε απόσταση 110 χλμ από την Κρακοβία θα βρεθούμε σε ένα Αλπικό τοπίο με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τα γραφικά ξύλινα εκκλησάκια, την παραδοσιακή κουζίνα με τα υπέροχα τυροκομικά, τη μουσική και το περιβάλλον των ορεσίβιων κατοίκων . Θα δούμε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του άλματος σκι και φυσικά θα απολαύσουμε τον κεντρικό πεζόδρομο Κρουπόβκι  με την ασταμάτητη κίνηση  πριν ανέβουμε με το τελεφερίκ στη κοσμοπολίτικη πλαγιά Γκουμπαλόβκα με την ανεπανάληπτη θέα και τις εντυπωσιακές ψησταριές . Επιστροφή στην Κρακοβία και μία σύντομη επίσκεψη στην Εβραϊκή συνοικία Καζιμιέρζ με τις συναγωγές, τα σπίτια των παλιών αστικών Εβραϊκών οικογενειών και την  μποέμ ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα δεκάδες μπαράκια σήμερα.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και και συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βιέννη με στάση στο Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης  Birkenau καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα.Αφιξη στην Βιέννη .Πανοραμική ξενάγηση της πόλης για να δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Όπερα, το νεοκλασικό  Κοινοβούλιο , το νεογοτθικό Δημαρχείο , τους αυτοκρατορικούς κήπους , το συγκρότημα του παλατιού Χόφμπουργκ , το μουσείο φυσικής ιστορίας . Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την Ελληνική γειτονιά στο ιστορικό κέντρο πριν φτάσουμε στον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και τους υπέροχους πεζόδρομους με τα καταστήματα και τα περίφημα Βιεννέζικα καφέ όπως οι Ντέμελ και Ζάχερ Μεταφορά στο ξενοδοχείο ,τακτοποίηση στα δωμάτια.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής κατευθείαν για την Αθήνα

ΚΟΣΤΟΣ KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:540 €

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:110 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

-Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα –  Βαρσοβία – Βιέννη-Αθήνα με την AEGEANAIRLINES

-Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά

- 3 γεύματα ή δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια (περιλαμβανομένου του δείπνου με ζωντανή μουσική)

-Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας με εξειδίκευση στον προορισμό.

-Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

- Φόροι αεροδρομίων  150€

- Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

-Εκδρομή στην πόλη Ζακοπανε (κόστος 20€)
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ    HOTELRADISSONBLUSOBIESKI 4****www.radissonblu.com/sobieski-warsawή παρόμοιο

ΚΡΑΚΟΒΙΑHotel GoldenTulipKrakowCityCentre  4**** www.goldentulipkrakowcitycenter.comήπαρόμοιο

ΒIENNH  HOTEL AUSTRIAN TREND ANANAS 4**** www.austria-trend.at/en/hotels/ananasήπαρόμοιο

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

02/01   ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ    Α3 860        08.25 –  10.00

07/01   ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ        Α3 881        11.20 -   14.35