Skip to main content

ΠΡΑΓΑ … Κάρλοβυ Βάρυ 4ημέρες Φεβρουάριος - Μάρτιος 2024 από

Αναχωρήσεις: 16/02 & 08/03

Διάρκεια: 4ημέρες  

1η ημέρα: Αθήνα – Πράγα – Ξενάγηση Καστρούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την κουκλίστικη Πράγα. Άφιξη στη «χρυσή πόλη» με τους χίλιους πύργους και τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια που μαρτυρούν το πέρασμα των αιώνων. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Καστρούπολη, όπου θα ξεκινήσει η μέρα μας με ξενάγηση από το μοναστήρι του Στράχοφ και κατηφορίζοντας προς το χώρο του κάστρου μπορούμε να δούμε το Λορέττο (απομίμηση του Λορέττο της Ιταλίας ), όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί και ιερά κειμήλια. Στο προαύλιο του κάστρου θα βρεθούμε μπροστά στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου, γοτθικού ρυθμού, το παλάτι Βάλεστάιν και το χρυσό στενό  δρομάκι με τα γραφικά σπιτάκια των αλχημιστών. Πολλά τα αξιοθέατα που θα συναντήσουμε και θα ξεναγηθούμε μέχρι την ώρα που θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας για την παραλαβή των δωματίων μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα, τα υπεριώδη χρώματα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, κάτι που θα δείτε μόνο στην Πράγα. Εναλλακτικά, μπορείτε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή τις μπιραρίες της πόλης. Διανυκτέρευση

 

2η ημέρα: Ξενάγηση Παλιάς πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην Παλιά πόλη της Πράγας. Θα δούμε το  περίφημο αστρονομικό ρολόι, σήμα κατατεθέν παγκοσμίως της Πράγας, οι μορφές του οποίου κινούνται τελετουργικά ανά μια ώρα για κάποια δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την παραμυθένια εκκλησία της παναγίας του Τυν, με τους ξεχωριστούς πύργους, που θα μας  μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Ολόκληρη η πλατεία είναι ένα ιστορικό μνημείο! Θα περπατήσουμε στους γύρω δρόμους και θα  ανακαλύψουμε τις ομορφιές που κρύβει. Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί προς την Μικρή Πόλη περπατώντας και απολαμβάνοντας τη πανέμορφη θέα της πόλης από την γέφυρα του Καρόλου, την πρώτη πέτρινη γέφυρα στην κεντρική Ευρώπη. Τα 30 αγάλματα αγίων που την στολίζουν έχουν την ιστορία τους και ο ποταμός Μολδάβας  που διαρρέει ήρεμα την πόλη είναι ο σημαντικότερος της Βοημίας. Ο ναός του Αγίου Νικολάου  (σε χαρακτηριστικό  ρυθμό μπαρόκ)  δεσπόζει στην πλατεία της MTANA. Γραφικά καφέ, μπαράκια, εστιατόρια και διαφορά μαγαζιά με κρύσταλλα Βοημίας θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή σας στην παλιά πόλη. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε βόλτα, ψώνια και να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Μπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Μουσείο των ψευδαισθήσεων ή το μουσείο της Μαντάμ Τισσό.

 

3η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Μπουφέ πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά και τις πηγές της. Βρίσκεται στη συμβολή δύο ποταμών του Όχρε & Τέπλα και ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον Κάρολο Δ’ . Η αρχιτεκτονική της, που επηρεάζεται άμεσα από τα spa της, βασίζεται σε πολλά παραδείγματα νεοκλασικών και art nouveau από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου. Ο κυριότερος λόγος που επισκέπτονται οι τουρίστες το Κάρλοβυ Βάρυ είναι οι 12 θερμές ιαματικές πηγές του. Πέρα από τις 12 πηγές, έχει άλλες 300 μικρότερες αλλά και τον ποταμό Τέπλα με ζεστά ρεύματα νερού. Αρκετές προσωπικότητες που έχουν επισκεφτεί την πόλη για αυτό το λόγο και ανάμεσά τους ήταν ο Μπετόβεν που μαζί με τον Γκαίτε απολάμβαναν βόλτες στην πόλη, ο Σοπέν, ο Τουργκένεφ, ο Κάρλ Μαρξ, η Αικατερίνη της Ρωσίας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, όπου υπάρχει ταμπέλα έξω από το σπίτι που διέμενε. Γνωστό ευρέως για το φεστιβάλ κινηματογράφου που γίνεται κάθε καλοκαίρι, όπου παρελαύνουν πολλά διάσημα ονόματα. Στην ξενάγησή μας, θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ.  Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και το υπέροχο ξενοδοχείο Pupp του 17ου αιώνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τη βόλτα & τις αγορές σας. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε τις διάσημες γκοφρέτες Karlovarske Oplatky καθώς και το τοπικό παραδοσιακό Liqueur Becherovka. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ελεύθερη μέρα & πτήση επιστροφής για Αθήνα 

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας, μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λεωφόρο Vaclavske όπου θα βρείτε επώνυμα καταστήματα για αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο

Early booking έως 1μήνα πριν την αναχώρηση. Κατόπιν + € 50 κατ΄ατομο

Δίκλινο

€ 499

Μονόκλινο

€ 649

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα, με πτήσεις της Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή μέχρι 23κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8κιλά ανά άτομο
  • 3 διαν/σεις στο Botanique Hotel 4*
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές Αεροδρόμιο – Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο
  • Ξενάγηση Παλιάς Πόλης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ξενάγηση Καστρούπολης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ, Ενημερωτικά φυλλάδια

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους και μουσεία
  • Φόροι αεροδρομίων € 235 κατ’ άτομο

 

Πτήσεις με Aegean Airlines

Α3 864

Αθήνα – Πράγα 

09.25 -10.40

Α3 867

Πράγα – Αθήνα

 16.50 – 20.20