Skip to main content

Πυρηναία: Από τη μεσαιωνική Καρκασσόν μέχρι το Μπιλμπάο - Πτήσεις με Aegean | 14.09.2024 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 1499

Αναχώρηση: 14/09

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

 

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο για την πτήση της με προορισμό την Τουλούζη της Γαλλίας, ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης κατά το παρελθόν. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γαρούνα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Αφού γνωρίσουμε την πόλη αναχωρούμε για το Καρκασσόν κοντά στα ισπανικά σύνορα στην περιοχή του Λανγκντόκ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΜΙΝΤΙ – ΑΝΔΟΡΡΑ

 

Μετά το πρωινό μας, φεύγουμε για το Κανάλι του Μιντί, το διάσημο κανάλι το οποίο συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο Θαλασσών που ενώνει ουσιαστικά τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι εικόνες που θα δούμε εδώ είναι άκρως εντυπωσιακές και όμορφες  με τα 42.000 πλατάνια που απλώνονται στις όχθες του να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Από το Κανάλι του Μιντί, συνεχίζουμε για την Ανδόρρα. Το Πριγκιπάτο της Ανδόρας, όπως είναι η πλήρης ονομασία της χώρας, κρέμεται στα 2.000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και θεωρείται ένας μικρός παράδεισος ασύγκριτης ομορφιάς αλλά και παράδεισος φορολογίας, αφού εδώ η φορολογία είναι άγνωστη λέξη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΝΔΟΡΡΑ – ΜΟΝΣΕΓΚΙΡ - ΛΟΥΡΔΗ

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας την Ανδόρρα και κατευθυνόμαστε προς το Μονσεγκίρ, το πιο φημισμένο κάστρο των Καθαρών. Οι «Καθαροί» ήταν θρησκευτική σέκτα που άφησε πίσω της μερικά σημαντικά μνημεία όπως το παραπάνω. Η ανάβαση είναι δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το κάστρο θεωρείται σπουδαίο μνημείο στη Γαλλία. Επόμενος σταθμός μας η Λούρδη, μια μικρή πόλη της Γαλλίας, που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων. Πριν από τα μέσα του 19ου αιώνα, η πόλη ήταν γνωστή κυρίως για το οχυρό κάστρο της. Το 1858 όμως ήρθε στην επικαιρότητα, τόσο στη Γαλλία όσο στο εξωτερικό, λόγω των εμφανίσεων της Παναγίας που ισχυρίστηκε ότι είδε μία δεκατετράχρονη αγρότισσα. Λίγο αργότερα, η πόλη με το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους στον τομέα του προσκυνήματος και του θρησκευτικού τουρισμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΟΥΡΔΗ – Πάρκο Λα Μονζί – Πάρκο Ζώων Πυρηναίων – ΛΟΥΡΔΗ

 

Μετά το πρωινό μας, μας περιμένει το Λα Μονζί, όπου με τελεφερίκ θα ανεβούμε στην υψηλότερη κορυφή της οροσειράς, το Πικ ντι Μίντι, για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Πάρκο Ζώων Πυρηναίων, όπου μπορεί να γνωρίσει κανείς από κοντά όλη την πανίδα των Πυρηναίων, ακόμα και αρκούδες.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Λούρδη για ψώνια, όποιος επιθυμεί, και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΛΟΥΡΔΗ – ΒΕΘΑΡΑΜ – ΤΟΡΛΑ

 

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας τη Λούρδη και συνεχίζουμε για το σπήλαιο Βεθαράμ, το οποίο αποτελεί ένα αριστούργημα της φύσης. Κατά την επίσκεψή μας εκεί θα κατέβουμε αρκετά βαθιά στη γη και θα απολαύσουμε ξενάγηση τόσο με τρενάκι όσο και βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη. Έπειτα κινούμαστε προς την Τόρλα. Η Τόρλα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά των Πυρηναίων με πολλά ξενοδοχεία. Από εκεί ξεκινούν πολλά μονοπάτια προς διάφορους καταρράκτες και πανοραμικά σημεία με θέα προς το Monte Perdido με τον παγετώνα του.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΤΟΡΛΑ – ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΛΑ ΠΕΝΙΑ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ

 

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας την Τόρλα και πρώτη μας στάση για σήμερα είναι το εντυπωσιακό ορεινό μοναστήρι Σαν Χουάν ντε λα Πένια (San Juan de la Peña). Νέο και παλιό απέχουν μόλις 1,5 χλμ το ένα από το άλλο. Το παλιό μοιάζει σαν κρεμαστό στον βράχο. Εκεί βρίσκεται και το γνωστό Μπαλκόνι των Πυρηναίων με την υπέροχη θέα. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι και θα περπατήσουμε στη γύρω περιοχή για να θαυμάσουμε το όμορφο φυσικό τοπίο. Στην συνέχεια, απολαμβάνουμε την όμορφη Παμπλόνα, διάσημη για το Φεστιβάλ του Σαν Φερμέ, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΑΜΠΛΟΝΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

 

Αφήνουμε πίσω την Παμπλόνα και κατευθυνόμαστε προς το Σαν Σεμπαστιάν, τον γαστρονομικό παράδεισο της Ισπανίας και εκεί όπου βρίσκεται η θερινή κατοικία του βασιλιά. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα θέρετρα της χώρας, ενώ συγκεντρώνει πολλές εκθέσεις τέχνης.  Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια μικρή πόλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Guipúzcoa της αυτόνομης Χώρας των Βάσκων και παρά το μέγεθός της καταπλήσσει τους επισκέπτες με την ομορφιά της, την υπέροχη παραλία της και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της. Αφού επισκεφθούμε το Σαν Σεμπάστιαν και δοκιμάσουμε κάτι από την ξεχωριστή γαστρονομία της, επιστρέφουμε στο Μπιλμπάο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο) – ΓΚΕΤΣΟ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

 

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για να δούμε άλλο ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αρχιτεκτόνημα του Μπιλμπάο. Την κρεμαστή γέφυρα της Βισκάια, στην περιοχή Γκέτσο, το επίνειο της περιοχής. Κατασκευάστηκε το 1893 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αλμπέρτο Παλάθιο και είναι η πρώτη γερανογέφυρα στον κόσμο. Συνεχίζουμε για το διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ. Επίσκεψη στο Μουσείο, το φουτουριστικό κτίριο του Αμερικανού αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο − ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Για να είμαστε ειλικρινείς, το μουσείο αυτό έβαλε το παρηκμασμένο τότε Μπιλμπάο στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη, αλλά σήμανε και την εκκίνηση για μία νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση των μουσείων σε όλο τον κόσμο. Μετά το θαύμα του Μπιλμπάο, οι πόλεις ζητούν μουσεία και κτίρια από σταρ αρχιτέκτονες που θα λειτουργούν τα ίδια σαν εκθέματα χάρη στον σχεδιασμό τους – ανάλογα παραδείγματα έχουμε και στην Ελλάδα (βλ. Μουσείο Ακρόπολης, Προσθήκες του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ΚΠΣΝ). Το σχήμα του Μουσείου Γκουγκενχάιμ, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η τοποθεσία με αυτό το σχήμα – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Ναβάρο. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του είναι το μπετόν και το σίδερο. Όσο για τα εκθέματα, φέρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότερων καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα. Τα εισιτήρια για το μουσείο είναι προαγορασμένα κι έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε καθόλου στις κουραστικές ουρές…

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Γκέρνικα. Είναι ο οικισμός που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τη γερμανική αεροπορία κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου, στις 26 Απριλίου 1937), και η καταστροφή του ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο να δημιουργήσει ίσως το περιφημότερο έργο του. Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές, όσο και σοκαριστικές απεικονίσεις της βιαιότητας του πολέμου, τον πίνακα «Γκερνίκα» που εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, στη Μαδρίτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στο Μπιλμπάο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Η περιήγησή μας στα Πυρηναία Όρη φτάνει στο τέλος της. Γεμάτοι εικόνες, αρώματα και αναμνήσεις, επιστρέφουμε στο σπίτι μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο ταξίδι.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/9/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1499€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 495 €
  Twin Room 1499 € 495 €
  Triple Room 1499 € 495 €
  Single Room 2019 € 495 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις καθημερινά.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4.
  • Αρχηγός με εμπειρία στο συγκεκριμένο ταξίδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 495€.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 698

14/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ

07:55

10:10

Α3 707

22/09/2024

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:50