Skip to main content

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ 399,00

Διάρκεια : 4,5 ημέρες

Αναχώρηση : Κάθε Παρασκευή (Περίοδος 1/11-20/12)

Μόναχο: Η καρδιά της Βαυαρίας. Πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, βρίσκεται στο νότο της Γερμανίας, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της, και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ιζαρ. Σημαντικό οικονομικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Φιλοξενεί μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, αλλά και σπουδαία έργα πολιτισμού. Τα αριστουργήματα που δημιουργήθηκαν εδώ την εποχή του μπαρόκ και του ροκοκό είναι ισάξια των αντίστοιχων ιταλικών και γαλλικών. Επιπλέον, τον 19ο αιώνα η πόλη συνέχισε να αναπτύσσεται, σύμφωνα με το πνεύμα του νεοκλασικισμού, κερδίζοντας την προσωνυμία «Αθήνα του Ιζαρ», ενώ στα τέλη του ίδιου αιώνα η Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου συγκαταλεγόταν στις καλύτερες της Ευρώπης.

Σάλτσμπουργκ: Η πόλη του μεγάλου μουσουργού Μότσαρτ μας μαγεύει, με την μεγαλοπρέπεια και την γραφικότητά της. Κάθε γωνιά της συνδυάζει την αύρα του μεσαίωνα με την ζωντάνια του σήμερα, συνοδευόμενα με μουσικές και τοπικό χρώμα. Σίγουρα θα σας μαγέψει.

Νυρεμβέργη: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας είναι κόμβος και εμπορικό κέντρο της Γερμανίας από την εποχή του Αυτοκράτορα Φρειδερίκου του Β’. Το ιστορικό της κέντρο είναι ασύγκριτης ομορφιάς, με το κάστρο της πόλης να δεσπόζει. Αμέτρητα εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια περιμένουν καθημερινά τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται.

                                               Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα - Μόναχο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο μια μοντέρνα διεθνής πόλη με καρδιά και μακρά παράδοση. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την 'Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κα. πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Κατόπιν με τα πόδια, θα δούμε την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο την Viktualienmarkt και ολοκληρώνουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν αποτελώντας σύμβολο της Βαυαρίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο & για το βράδυ επιλέξτε να επισκεφτείτε μια από τις πιο φημισμένες Μπυραρίες «Hofbräuhaus» με την υπέροχη μπύρα, θαυμάσιους μεζέδες και ζωντανή μουσική από ντόπιους μουσικούς ντυμένους με παραδοσιακή Βαυαρική ενδυμασία.

2η ημέρα: Μόναχο –Σάλτσμπουργκ (προαιρετική εκδρομή με τρένο)

Πρόγευμα και σήμερα σας προσφέρουμε μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα ταξιδιωτική εμπειρία. Από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, θα επιβιβαστείτε στο σύγχρονο τρένο των γερμανικών σιδηροδρόμων μαζί με τον Έλληνα ξεναγό μας και μετά από μια 2ωρη διαδρομή βρίσκεστε στην πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός Μότσαρτ και γυρίστηκε η «Μελωδία της Ευτυχίας», το Σάλτσμπουργκ. Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα ιστορία, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης είναι στοιχεία που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν στη πόλη αυτή. Περπατήστε στη πόλη για να δείτε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Ντομ, την μικρή όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες κα. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο τρένο για την διαδρομή επιστροφής σας στο Μόναχο.

3η μέρα: Μόναχο–Νυρεμβέργη (προαιρετική εκδρομή με τρένο)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας. Προαιρετικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στη Νυρεμβέργη , μια πόλη όνειρο μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Το επιβλητικό κάστρο, οι γοτθικοί ναοί και τα μεσαιωνικά κτίρια, συνθέτουν μία εικόνα βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Το ιστορικό της κέντρο, είναι ασύγκριτης ομορφιάς και συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο αρμονικά. Επισκεφθείτε ένα από τα υπέροχα καφέ που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ η τα καταπληκτικά εστιατόρια για όλα τα γούστα, που είναι διάσπαρτα σε όλη την παλιά πόλη. Επιστροφή στο Μόναχο αργά το βράδυ.

4η μέρα: Μόναχο-(προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Ρόττενμπουργκ )

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας. Προαιρετικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Ρόττενμπουργκ, μια περιτειχισμένη και τέλεια διατηρημένη μεσαιωνική πόλη, που ζει την μαγεία των Χριστουγέννων όλο τον χρόνο. Το περίφημο κατάστημα με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια της KätheWohlfahrt και το Μουσείο των Χριστουγέννων ανοίγουν τις πύλες τους για εμάς. Θα θαυμάσουμε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου Περιδιαβείτε τα στενά σοκάκια της πόλης και περπατείστε πάνω στα τείχη βλέποντας την υπέροχη οχύρωση και την καταπληκτική θέα στον ποταμό Τάουμπερ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο. Για το βράδυ απολαύστε διαφορετικά είδη μπύρας με την συνοδεία λουκάνικων, κότσι και πρέτσελ σε ένα από τα πολλά ιστορικά βαυαρικά στέκια.

5η μέρα: Μόναχο - Αθήνα

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Αν είστε λάτρης της τέχνης επισκεφτείτε τη Παλιά Πινακοθήκη με συλλογή έργων που υπογράφουν οι Durer, Bruegel, Botticelli και El Greco ή τη Νέα Πινακοθήκη όπου φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως Van Gogh, Gaugin, Degas, Rennoir κα. Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συλλογή γερμανικών έργων τέχνης του 19ου αιώνα στο Deutsches Museum, γεμάτο τεχνολογικούς θησαυρούς και θεωρείται το πλουσιότερο μουσείο μηχανικής και τεχνολογίας στον κόσμο. Αν πάλι λατρεύετε το shopping και δε σας τρομάζουν οι τιμές στις βιτρίνες, τα πολυτελή καταστήματα και οι διάσημοι οίκοι μόδας της αριστοκρατικής λεωφόρου Maximilianstrasse θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό για σικάτες αγορές. Για τους λάτρεις του καλού γλυκού, το καφέ Rischartθα σας καταπλήξει με τις επιλογές του.

Μιά επίσκεψη εκεί δεν είναι αρκετή. Το απόγευμα μεταφορά σας στο αεροδρόμιο του Μονάχου για τη πτήση της επιστροφής με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τις εικόνες του ταξιδιού μας.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

4 ημέρες

GERMANIA3* η παρόμοιο

€ 399

€ 499

€ 299

EUROPA 4*sup η παρόμοιο

€ 469

€599

€ 369

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

5 ημέρες

GERMANIA3* η παρόμοιο

€ 449

€569

€ 349

EUROPA 4*sup η παρόμοιο

€ 519

€669

€ 419

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα με την Lufthansa
  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 3,4* με μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο – ξενοδοχείο στο Μόναχο.
  • Ξενάγηση της πόλης του Μονάχου με Έλληνα ξεναγό
  • Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης.
  • Συνοδός στον τόπο προορισμού.
  • Φόροι αεροδρομίων (150 €)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, αχθοφορικά,φιλοδωρήματα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Κόστος αποσκευής (€40) ανά επιβάτη

Δεν περιλαμβάνονται:

Σημείωση: Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς παραλείψεις. Το τετραήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείται απαλείφοντας την τέταρτη ημέρα.

Πτήσεις με LUFTHANSA:

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

LH 1755

06:20

07:55

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

LH 1754

19:35

23:00