Skip to main content

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Καθαρά Δευτέρα 2024 -4 ημέρες από 310€

Αναχώρηση: 15-18/3 , 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Πόρος - Κεφαλονιά – Αργοστόλι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα και με ενδιάμεση στάση, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Κεφαλονιά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νησιού,  το πανέμορφο Αργοστόλι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Ionian Plaza Hotel 3*. Το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος για βόλτα ώστε να γνωρίσουμε την πόλη και φαγητό (έξοδα ατομικά). Μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα την πλατεία της Καμπάνας, τη μοναδική και σπάνια πέτρινη γέφυρα Δεβοσέτου (Ντε Μποσέ), η οποία είναι χτισμένη το 1813 πάνω από τον κόλπο του Αργοστολίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα πάνω από τη θάλασσα στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

 

2η μέρα: Γύρος του νησιού

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση το πρωί για το γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός μας, προσκύνημα στον Άγιο Γεράσιμο, προστάτη του νησιού. Το όμορφο μοναστήρι με τα μεγάλα πλατάνια που φύτεψε ο Άγιος εντυπωσιάζουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το απαράμιλλης ομορφιάς λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, άλλοτε ιερό σπήλαιο του Πανός και της νύμφης Μέλισσας-Μελισσάνης. Η όμορφη βαρκάδα και οι αποχρώσεις στα τοιχώματα  και στα νερά του σπηλαίου μαγεύουν την ψυχή και το μυαλό. Το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγ. Ευφημίας είναι ο επόμενος σταθμός μας  για προαιρετικό γεύμα (έξοδα ατομικά) και ξεκούραση. Τα παλιά σπίτια και το καλό παραδοσιακό φαγητό, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ακολουθεί μια γοητευτική διαδρομή προς το βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Κατά την επιστροφή στο δρόμο μας θα συναντήσουμε γραφικά χωριά που το παρελθόν τους επηρέασε σημαντικά την τοπική ιστορία. Ένα από αυτά είναι η  ιστορική χερσόνησος της Άσσου με το ενετικό κάστρο, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Διαδρομή γεμάτη αντιθέσεις ιδανική για αναμνηστικές φωτογραφίες από ψηλά, με κορύφωση τη μοναδική  και την ξακουστή παραλία του Μύρτου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό (έξοδα ατομικά) στο πανέμορφο Αργοστόλι.

 

3η μέρα: Ληξούρι - Αποκριάτικο γλέντι

Κυριακή της Αποκριάς, μέρα χαράς και γλεντιού. Μετά το πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε το όμορφο Ληξούρι αλλά και το ιστορικό μοναστήρι των Κηπουρέων που από το 1759 συνεχίζει αγέρωχο  να στέκεται πάνω σε ένα βράχο 90 μέτρα από την θάλασσα, τέλεια εναρμονισμένο με το άγριο και μαγευτικό τοπίο. Στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη του Ληξουρίου για προαιρετικό φαγητό  (έξοδα ατομικά) και παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων του ξακουστού σατιρικού Καρναβαλιού της πόλης με αποκορύφωμα την παρέλαση των αρμάτων και πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

4η μέρα: Νότιο τμήμα του νησιού – Πόρος - Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο για μια όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Λάσσης. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες και θα περάσουμε από τις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού. Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα του νησιού, συνεχίζουμε για την περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουμε τα γραφικά χωριά Κουρκουμελάτα και Καλιγάτα και κατευθυνόμαστε προς την όμορφη παραθαλάσσια Σκάλα με την υπέροχη παραλία για ωραία Κούλουμα! Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του Πόρου, όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 4 μέρες

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

15-18/3

Δίκλινο

310

3ο άτομο

250

Μονόκλινο

385

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Ionian Plaza Hotel 3* • Mπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο καθημερινά • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/προς Κεφαλονιά • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Κεφαλλονίτης Αρχηγός / Ξεναγός • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, πάρκων & αρχαιολογικών χώρων • Επιπλέον γεύματα, ποτά φιλοδωρήματα • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό