Skip to main content

Λευκάδα - Κεφαλονιά - Ιθάκη Πάσχα 2024 από 390€

Αναχώρηση: 3/5 4 ΗΜΕΡΕΣ | Ώρα αναχώρησης: 08:00

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Μεσολόγγι - Τουρλίδα - Αστακός - Λευκάδα

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με κατεύθυνση την πανέμορφη και καταπράσινη Λευκάδα. Ακολουθώντας τη διαδρομή κατά μήκος του Ιονίου θα κάνουμε στάση στο ηρωικό Μεσολόγγι. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων και τη νησίδα Τουρλίδα με τις περίφημες πελάδες, τα παραδοσιακά σπίτια των ψαράδων που βρίσκονται χτισμένα μέσα στο νερό. Χρόνος για φωτογραφίες και αναχώρηση για τον Αστακό, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Περνώντας από το Μύτικα, την Πάλαιρο και αγναντεύοντας το Ιόνιο Πέλαγος, φτάνουμε στο ξενοδοχείο IONIAN BLUE HOTEL 5* στη Νικιάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μεταφορά για την περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της Λευκάδας, όπου συναντιούνται όλοι οι Επιτάφιοι. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Λευκάδα - Κεφαλονιά - Ιθάκη (κρουαζιέρα)

Πρωινό και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Νυδρί, όπου θα επιβιβασθούμε στο καράβι για ολοήμερη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος). Πρώτος σταθμός μας το διάσημο Πόρτο Κατσίκι στο νότιο άκρο της Λευκάδας, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Χρόνος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το «στολίδι» της Κεφαλονιάς, το Φισκάρδο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα γραφικά σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια και για γεύμα στα ταβερνάκια με τοπικές σπεσιαλιτέ. Έπειτα θα επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ιθάκης, το Κιόνι. Συνεχίζουμε με τη Σπηλιά του Παπανικολή, το Μεγανήσι και το Σκορπιό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γλέντι - Μονή Φανερωμένης - πόλη Λευκάδας

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Ακολουθεί το πασχαλινό γεύμα με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τοπικών παραδοσιακών χορευτικών. Το απόγευμα θα μεταβούμε στη Μονή Φανερωμένης, χτισμένη σε καταπράσινο λόφο με υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε για την πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στα καλντερίμια του ιστορικού κέντρου ανάμεσα σε αρχοντικά κτίρια και βυζαντινές εκκλησίες, θα δούμε το Μουσείο Φωνογράφου και τον «Κήπο των Ποιητών», το «Μποσκέτο», όπως το λένε οι ντόπιοι. Χρόνος για καφέ στο «Καράβι», το οποίο σήμερα λειτουργεί ως καφετέρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Λίμνη Τριχωνίδα - Μονή Αγίου Κοσμά - Θέρμο - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Παναιτώλιο, πύλη εισόδου προς τη Λίμνη Τριχωνίδα. Θα περιοδεύσουμε στα καταπράσινα, παραλίμνια χωριά της και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Κο­σμά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Θέρμο, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με το γύρο της Λίμνης περνώντας από γραφικούς, πετρόχτιστους οικισμούς στους πρόποδες του Όρους Αράκυνθου. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο Ionian Blue Hotel 5*, στη Νικιάνα ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αναστάσιμο δείπνο & πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής με ζωντανή μουσική και τοπικούς χορούς ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση ✓ Η κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

 

 

ΛΕΥΚΑΔΑ - Ionian Blue

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

3/5

4

390€

255€

535€