Skip to main content

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2017 Καστοριά! ΑΠΟ 155,00

...Πρέσπες – Νυμφαίο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/02/2017

4ΗΜΕΡΕΣ

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 07/02. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%

1η ημέρα: 24/02, Αθήνα – Σιάτιστα – Πτολεμαΐδα

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τη Σιάτιστα, μία πόλη διάσημη για το εμπόριο γουναρικών και εξίσου γνωστή για τα παραδοσιακά αρχοντικά της καθώς και για τα εξαιρετικά οινοποιεία. Επίσκεψη σε ένα από τα θαυμάσια αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 25/02, Καστοριά (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Δισπηλιό – Ενυδρείο – Σπηλιά Δράκου – Ι.Μ. Μαυριώτισσας)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Καστοριάς. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού και το Οικομουσείο, έναν λιμναίο οικισμό με ιστορία 7.000 ετών. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ενυδρείο γλυκού νερού και στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας όπου σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας. Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρόςείναι χτισμένος το1082, περιτριγυρισμένος από αιωνόβια πλατάνια. Χρόνος για καφέ και περίπατο στην πόλη της Καστοριάς και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και στη συνέχεια αποκριάτικο μασκέ πάρτυ σε πολυτελή αίθουσα του ξενοδοχείου με ζωντανή μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 26/02, Πρέσπες – Νυμφαίο

Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Πρέσπες, ένα από τους πιο διάσημους, ίσως, υδροβιότοπους της Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό όπου θα έχουμε και ενημέρωση από εκπρόσωπο του κέντρου πληροφόρησης Πρεσπών για την σπάνια πανίδα που βρίσκει καταφύγιο στις λίμνες. Επόμενος σταθμός το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου. Ακολουθεί επίσκεψη στο χωριό των Ψαράδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, το Νυμφαίο. Το χωριό περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό και για όσους θέλουν θα ακολουθήσει επίσκεψη στο καταφύγιο περίθαλψης και προστασίας της αρκούδας Αρκτούρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 27/02, Πτολεμαΐδα – Τρίκαλα – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Αθήνα μέσω Τρικάλων όπου θα απολαύσουμε τα παραδοσιακά κούλουμα. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis 3* superiorστην Πτολεμαΐδα
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Αποκριάτικο μασκέ πάρτυ με ζωντανή μουσική & χορό
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Σημείωση:

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και τριήμερο με αναχώρηση στις 25/02  χωρίς την εκδρομή της 3ης ημέρας.

Τύπος Δωματίου

3 ημέρες

4 ημέρες

Δίκλινο

155 €

195 €

3ο άτομο ενήλικας

135 €

165 €

3ο άτομο παιδί έως 12

65 €

80 €

4ο άτομο παιδί έως 12

105 €

135 €

Μονόκλινο

185 €

235 €