Skip to main content

Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη Άνω Πορόια - Αμφίπολη Πάσχα 2024 από 310€

Αναχώρηση: 3/5 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:00

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Σέρρες

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στις Σέρρες. Πρόκειται για μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, κυρίως για την υπέροχη φύση που την περιβάλλει, αλλά και για τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Άφιξη στο SIRIS HOTEL 4* στο Λευκώνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για την περιφορά του Επιταφίου.

 

Μ. Σάββατο: Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια

Πρωινό και αναχώρηση για το μεγαλύτερο οχυρωματικό συγκρότημα κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς Προμαχώνα - Ρούπελ, φτάνουμε στην ιστορική Γραμμή Μεταξά, όπου θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο και σε τμήματα οχυρών. Συνεχίζουμε για τους πρόποδες του όρους Μπέλλες, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική κωμόπολη Νέο Πετρίτσι και ακολουθεί η Λίμνη Κερκίνη, σημαντικός υδροβιότοπος της Ελλάδας με σπουδαία βιοποικιλότητα. Καταλήγουμε στα Άνω Πορόια, με θέα την κοιλάδα και τη λίμνη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στην πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο.

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα - Τελετή της Αγάπης - Σέρρες

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στον κήπο του ξενοδοχείου, όπου θα απολαύσουμε μεζέδες και ούζο καθώς ψήνεται ο οβελίας. Ακολουθεί το πασχαλινό γεύμα με συνοδεία μουσικής. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, όπου θα παρακολουθήσουμε την Τελετή της Αγάπης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πόλη των Σερρών, όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο και για να δοκιμάσουμε τους παραδοσιακούς ακανέδες, το γλυκό για το οποίο φημίζεται η πόλη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Δευτέρα Πάσχα: Αμφίπολη (Αρχαιολογικό Μουσείο) - Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα της επιστροφής μας με εκδρομή στην Αμφίπολη, την άλλοτε ισχυρή πόλη του μακεδονικού βασιλείου. Θα θαυμάσουμε την αρχαία πόλη, τον περίφημο Λέοντα, τον Τύμβο στο Λόφο Καστά και θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται ευρήματα της περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη βυζαντινή περίοδο (έξοδα ατομικά). Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Siris Hotel 4*, στο Λευκώνα Σερρών ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση και πασχαλινό γεύμα με μουσική στη θέση της ημιδιατροφής ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

 

ΣΕΡΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

3/5

4

310€

240€

390€