Skip to main content

Αρχαία Ολυµπία - Στα άγνωστα μονοπάτια του Νομού Ηλείας και Πατρινό Καρναβάλι για πάντα!!! Καθαρά Δευτέρα 2024 3 ή 4 ημέρες από 220€

Αναχωρήσεις: 16-18/3  ή 15-18/03 

Ορεινή Αρκαδία & Δρυόδασος Φολόης

1η μέρα: Τριπόταμα - Δάσος Φολόης - Ολυμπία

Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα για τον Νομό Ηλείας. Διασχίζοντας πρώτα τα βουνά της Αρκαδίας φθάνουνε στα Τριπόταμα. Εκεί συναντούνται τρεις ποταμοί ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Βόλτα και περίπατο στα ορεινά Τριπόταμα, μέσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Μέσω της Λαμπείας (Δίβρη), ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηλείας, η πανέμορφη διαδρομή μας οδηγεί στο παραμυθένιο δάσος της  Φολόης για να περπατήσουμε ανάμεσα στις βελανιδιές των Κενταύρων. Σύμφωνα με τη μυθολογία  το δάσος της Φολόης πήρε το όνομά του από τον Κένταυρο Φόλο που κατοικούσε εκεί.  Είναι το μοναδικό δρυοδάσος στα Βαλκάνια, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με έκταση 42.000 στρέμματα και ενταγμένο στο δίκτυο Νatura 2000. Σύμφωνα με τους ντόπιους, στο δάσος υπάρχουν 5 εκατομμύρια δέντρα, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι «καπέλη», όπως λένε τη βελανιδιά. Δεν έχει νόημα να αρχίσετε να μετράτε, δεχτείτε αυτό τον αριθμό και απολαύστε τη μεγαλοπρέπειά τους. Χρόνος για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και αναχώρηση για την Ολυμπία. Εγκατάσταση στο AMALIA HOTEL OLYMPIA 4*. Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας – Κατάκολο (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) – Πύργος  

Πρόγευμα μπουφέ και το πρωινό  μας είναι  αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ξενάγηση (έξοδα ατομικά) στον κόσμο “του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού”, για να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, να περπατήσουμε στο χώμα που γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δεν υφίσταται αρχαιολογικός χώρος σ’ ολόκληρο τον κόσμο με τόσο στενή αναφορά προς τη σημερινή πραγματικότητα όσο σ' αυτόν της Ολυμπίας. Το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, ο μνημειακών διαστάσεων ναός του Δία, ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου, το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α. είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε.  Αργότερα θα κατευθυνθούμε για το γραφικό παραθαλάσσιο Κατάκολο και αν είναι εφικτό θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων του Κώστα Κοτσανά (έξοδα ατομικά). Εδώ φιλοξενείται η πληρέστερη ανά τον κόσμο έκθεση με αξιόπιστα & λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε  θαλασσινούς μεζέδες(έξοδα ατομικά) και την βόλτα μας στα  μαγαζιά. Το απόγευμα θα μας βρει να απολαμβάνουμε τον καφέ μας σε μία από τις ομορφότερες πλατείες του Νομού Ηλείας, στον Πύργο. Εδώ βρίσκεται το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου, και το ωραιότερο «μπαλκόνι» της πόλης, το Επαρχείο, με θέα σε όλη την πεδιάδα του Πύργου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Πατρινό Καρναβάλι για πάντα!!!

η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη της Πάτρας, την αρχόντισσα της Αχαΐας με πρώτο σταθμό το Κάστρο της πόλης (εφόσον είναι εφικτό). Ένα παλιό φρούριο και πλέον σημαντικό καλοδιατηρημένο μνημείο της και ένα από τα τοπόσημα της. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης κατά το 2ο μισό του 6ου αι. μ. Χ από το αυτοκράτορα Ιουστινιανό και συγκεκριμένα μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 551, με υλικά προχριστιανικών οικοδομημάτων και σκοπό είχε την άμυνα της περιοχής αλλά και των κατοίκων. Κατηφορίζουμε για  να παρακολουθήσουμε από κοντά την μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση που γίνεται στην Ελλάδα. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μια κυψέλη χαράς, νέων ιδεών, αυθόρμητης έκφρασης και δημιουργικής διεξόδου για όσους γευτούν λίγο από το μέλι του. Ελεύθερος χρόνος και αφεθείτε στην μαγεία της πόλης απολαμβάνοντας τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Ιερά Μονή Σκαφιδιάς – Κουρούτα – Κυλλήνη - Αθήνα

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!! Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε την ημέρα μας με προσκύνημα στην παλαιότερη μονή του Νομού Ηλείας, την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς. Το μοναστήρι της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας, από την οποία πήρε το όνομα, χτίστηκε το 10ο αιώνα και βρίσκεται  δίπλα από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, στις εκβολές του ποταμού Ιάρδανου. Συνεχίζουμε για την Μύκονο της Πελοποννήσου, την κοσμοπολίτικη Κουρούτα για να απολαύσουμε τον καφέ ατενίζοντας από την μοναδική παραλία της το νησί της Ζακύνθου. Στη συνέχεια, η διαδρομή μας οδηγεί στα λουτρά της Κυλλήνης, γνωστά από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Εδώ κρύβεται μέσα στο δάσος ένα μικρό πέτρινο Ρωμαικό θέατρο. Κατευθυνόμαστε για το λιμάνι της Κυλλήνης, θαυμάζοντας από μακριά το επιβλητικό κάστρο Χλεμούτσι όπου έκτισαν οι Φράγκοι το 1224. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και  σαρακοστιανά εδέσματα  (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Τριπόταμα
  • Δάσος Φολόης
  • Αρχαία Ολυμπία
  • Κατάκολο
  • Πύργος
  • Πάτρα (Πατρινό Καρναβάλι)
  • Ι.Μ. Σκαφιδιάς
  • Κουρούτα
  • Κυλλήνη

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3 ήμερης εκδρομής

1η μέρα: Τριπόταμα – Δάσος Φολόης – Ολυμπία

2η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας – Πατρινό Καρναβάλι

3η μέρα: Πύργος – Κατάκολο – Κυλλήνη

 

Τιµή κατ’ άτοµο µε Πούλµαν

AMALIA OLYMPIA 4*

3 ΜΕΡΕΣ

16-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δίκλινο

220

292

3ο άτομο

160

202

3ο άτομο έως 10 ετών

130

157

4ο άτομο 2 έως 10 ετών

170

217

Μονόκλινο

289

394

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο AMALIA OLYMPIA 4* στην Αρχαία Ολυμπία • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διανυκτέρευσης (τέλος ανθεκτικότητας) δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων