Skip to main content

Γιορτές σε Αλπικό φόντο-Καρπενήσι απο 395,00

Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες - Μεγάλο & Μικρό Χωριό - Μονή Προυσού - Φραγκίστα - Μονή Τατάρνας - Λίμνη Κρεμαστών - «Saloon»
4 ημέρες με πούλμαν
Αναχωρήσεις: 23, 24, 30/12
Ώρα Αναχώρησης: 08:30
Πράσινο, επιβλητικές βουνοκορφές, λίμνες και κοιλάδες: κάπως έτσι θα περίμενε κανείς να μοιάζει η «Ελληνική Ελβετία»! Μοναδικά τοπία, κατανυκτικές επισκέψεις σε γραφικά μοναστήρια, ορεινά χωριά και μια μικρή ή μεγαλύτερη βουνίσια ιππική «περιπέτεια» σας περιμένουν!

MONTANA HOTEL 5*

Ιδανική επιλογή για χαλάρωση μέσα σ’ ένα τοπίο μαγευτικό, δωμάτια και σουίτες με πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη. Κλιματιζόμενα δωμάτια με Internet και δορυφορική. Στο ξενοδοχείο υπάρχει Spa - αθλητικό κέντρο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

1η ημέρα: Αθήνα - Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες - Καρπενήσι

Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Καρπενήσι. Μέσω μιας υπέροχης διαδρομής φτάνουμε στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο σημαντικές μάχες της Επανάστασης του 1821. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Συνεχίζουμε με τον παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Montana Hotel & Spa 5*. Δείπνο.

2η ημέρα: Μικρό & Μεγάλο Χωριό - Μ. Προυσού

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, σκαρφαλωμένο σε απότομο βράχο σε υψόμετρο 800μ. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα, επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο της Μονής με αξιόλογα εκθέματα και περιήγηση στους χώρους του μοναστηριού. Συνεχίζουμε για το Μικρό Χωριό, χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος απέναντι από το Μεγάλο Χωριό. Μετάβαση στο Μεγάλο Χωριό, στους πρόποδες του όρους Χελιδόνα. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τα γραφικά σπίτια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο του κυρίου Αλέκου! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η ημέρα: Ανατ. & Δυτ. Φραγκίστα - Μονή Τατάρνας - Λίμνη Κρεμαστών

Πρωινό και αναχώρηση για τις γραφικές Ανατολική και Δυτική Φραγκίστα, δύο πανέμορφα χωριά που παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν των υπόλοιπων χωριών της Ευρυτανίας. Βρίσκονται κοντά στη θαυμάσια Λίμνη Κρεμαστών, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας που δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκε το υδροηλεκτρικό φράγμα της περιοχής, τη δεκαετία του ’60, από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου και Αγραφιώτη. Αφού επισκεφθούμε ένα από το πιο ιστορικά μοναστήρια, αυτό της Μονής Τατάρνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1111, θα περιηγηθούμε στις όχθες της Λίμνης Κρεμαστών, που σημειωτέον έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η ημέρα: Καρπενήσι - «Saloon» - Αθήνα

Πρωινό και βόλτα στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας και Περιπέτειας, το «Saloon». Πρόκειται για ένα καταφύγιο με ξύλινα οικήματα που συνδυάζει την ομορφιά της Ελληνικής φύσης και την παράδοση του 

 

Αμερικανικού Νότου. Συνεχίζουμε με το Καρπενήσι, για αγορές της τελευταίας στιγμής (γλυκά κουταλιού, τυρί, λουκάνικα κ.α.). Πορεία επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Aναχώρηση

Ημέρες

2κλινο Std

3ο άτομο

1ο παιδί 4-12

23, 24, 30/12

4

395 €

205 €

95 €

 

Std: Standard

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Montana Hotel & Spa 5* στο Καρπενήσι
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ρεβεγιόν 24/12 & 31/12 με μουσική στη θέση της ημιδιατροφής
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
  • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.