Skip to main content

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΑΠΟ 398,00

Διάρκεια: 5ημέρες
Αναχωρήσεις:26/10/2016
EARLY BONUS ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 25 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 40ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

Βουδαπέστη: Δίκαια την ονόμαζαν παλιά «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης».

Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: Βουδαπέστη -Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και αναχώρηση για την πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα επισκεφτούμε την μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κατευθυνθούμε κατά μήκους του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πλευρά της Βούδας να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα δημόσια Λουτρά της πόλης. Τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellertστο ομώνυμο ξενοδοχείο στην πλευρά της Βούδας. Για το βράδυ σας προτείνουμε άρωμα τσιγγάνικης διασκέδασης με τοπικά φαγητά και καλό κρασί (προαιρετικό).

3η ημέρα: Βουδαπέστη –Περιπατητική Ξενάγηση (Κλειστή Αγορά – Εβραϊκή συνοικία)

Η σημερινή ξενάγηση αρχίζει από την πανέμορφη κλειστή αγορά .Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώκυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Τέλος θα καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaciutcaόπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για shoppingμε πάρα πολλές επιλογές. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και το Κοινοβούλιο με το πολύ ενδιαφέρον «εσωτερικό» του διάκοσμο, (απαιτείται έγκαιρη αγορά εισιτηρίου). Ενδιαφέρων είναι και ο περίπατος στο νησί της Μαργαρίτας. Απολαύσετε μία στάση για καφέ, στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & NewYork.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – κρουαζιέρα στο Δούναβη (προαιρετικά)

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων. Στη συνεχεία υπάρχει η δυνατότητα για γεύμα (προαιρετικό) με μουσική στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί η επίσκεψη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα, κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου βέβαια δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο.

5η ημέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα

Πρόγευμα.Ημέρα ελεύθερη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα. Οι πλούσιες εικόνες από την όμορφη Βουδαπέστη θα συνοδέψουν το ταξίδι της επιστροφής σας. Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλούς λόγους για να ξανά επισκεφτείτε την κεντρική Ευρώπη!

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

5 ημέρες

HUNGARIACITYCENTER4*

*€ 398

€498

€ 318

NOVOTEL CENTRUM 4*

*€ 448

€ 568

€ 348

PRIMA FASHION 4*

(Boutique Hotel Downtown)

*€ 468

€ 619

€ 368

 

*EarlyBonus για κρατήσεις έως 25 ημέρες πριν την αναχώρηση. Κατόπιν υπάρχει προσαύξηση € 40 το άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* της επιλογής σας.
  • HUNGARIACITYCENTER 4 *μεΗμιδιατροφή
  • NOVOTEL CENTRUM 4* μεμπουφέπρωινό
  • LA PRIMA FASHION 4* BOUTIQUE HOTEL μεμπουφέπρωινό
  • Περιπατητική ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
    • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο / ξενοδοχεία
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€145)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Σημειώσεις: Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Πτήσεις AEGEANAIRLINES :

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

A3 878

15.50

16.45

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ

A3 879

10.40

13.40

* Εσωτερικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη 70 €, από όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος με πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 110 € το άτομο.