Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΡΩΜΗ-ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΑΠΟ 399,00!!!!

 

ΡΩΜΗ-ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ
Ρώμη-Κάστρο Αγίου ΑγγέλουΒατικανό-Άγιος Πέτρος-Καπιτώλιο-Πάνθεον-Φλωρεντία
5 μέρες αεροπορικώς
ΑΝΑΧΩΡΉΣΗ 23-27/12/2016

Οι παρακάτω τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Έπειτα θα υπάρξει προσαύξηση 30 ευρώ.

 1η μέρα : ΡΩΜΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ(Castel Sant'Angelo)

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Ρώμη. Μετά την άφιξη μας θα  ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας  από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του  Μεγάλου Κωνσταντίνου, και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Στην συνέχεια  θα επισκεφτούμε το κάστρο του Αγίου Αγγέλου . Είναι ένα επιβλητικό κάστρο στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη με μια πολυτάραχη ιστορία ακόμη και για τα πρότυπα της Ρώμης. Το κτίριο λειτούργησε αρχικά ως μαυσωλείο, στη συνέχεια, έγινε μέρος του τείχους της πόλης και αργότερα μετατράπηκε σε φρούριο πριν λειτουργήσει ως παπική κατοικία και τέλος ως στρατώνας και στρατιωτική φυλακή. Σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο. Από το 1277 πέρασε στην δικαιοδοσία του Παπικού θρόνου που το χρησιμοποίησε ως καταφύγιο σε περίπτωση κινδύνου. Ένας μυστικός διάδρομος, γνωστός ως Passetto di Borgo, συνδέει το κάστρο με το Βατικανό. Στην κορυφή του φρουρίου, πάνω από την πανοραμική βεράντα, υπάρχει ένα άγαλμα που απεικονίζει τον άγγελο που, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε στην κορυφή του φρουρίου το έτος 590 και ως εκ θαύματος έληξε η σοβαρή επιδημία που είχε μολύνει την πόλη της Ρώμης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι στην πόλη,  διανυκτέρευση.

 2η μέρα  ΡΩΜΗ-ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ-ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 

 Πρωινό και ξενάγηση  στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ   Άγγελου , το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι  . Συνεχίζουμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοι- χογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών.Απόγευμα  ελεύθερο για να γνωρίσετε και άλλα αξιοθέατα της πόλης . Διανυκτέρευση.

 3η μέρα : ΡΩΜΗ – ΜΟYΣΕΙΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ –ΠΑΝΘΕΟΝ – PIAZANAVONA

 Πρωινό και ελεύθερη μέρα . Για όσους επιθυμούν μια πιο διεισδυτική ματιά στην ιστορία της πόλης μπορείτε προαιρετικά θα επισκεφτείτε το εντυπωσιακό σε όγκο μνημείο του ‘’Καπιτωλίου’’. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά , μας υποδέχονται οι Διόσκουροι , Κάστορας και Πολυδεύκης, δύο εντυπωσιακά αγάλματα πριν την είσοδο των μουσείων . Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε το μπρούτζινο Άγαλμα του ‘’Έφιππου Μάρκου Αυρήλιου ‘’, την ‘’λύκαινα του Καπιτωλίου , το άγαλμα του Βρούτου , το επιχρυσωμένο άγαλμα του ‘’Ηρακλή’’, το γλυπτό του πολεμιστή ‘’Θνήσκων Γαλάτης ‘’, τα αγάλματα του ‘’ Έρωτα και της Ψυχής ‘’ , της ‘’Αφροδίτης του Καπιτωλίου ‘’ και πολλά ακόμη εντυπωσιακά εκθέματα . Στη συνέχεια με τον συνοδό του γραφείου μας , θα επισκεφτείτε την περίφημη PiazzaDiSpagna, την PiazzaNavona, ένα παράδεισο για τους επισκέπτες της , γεμάτη με εστιατόρια και καφέ, ηθοποιούς , μουσικούς και υπαιθρίους ζωγράφους . Το εκπληκτικό κεντρικό Σιντριβάνι των Τεσσάρων ποταμών θα σας αφήσουν άφωνους . Στο τέλος θα επισκεφτούμε το Πάνθεον . Ο αρχαίος Παγανιστικός αυτός ναός, διατηρείτε σχεδόν ανέπαφος και είναι μοναδικός ο φυσικός φωτισμός από τον μεγαλύτερο ξύλινο τρούλο σε όλη την Ευρώπη . Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στο Τραστέβερε . Διανυκτέρευση.

 4η μέρα: ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Προαιρετική)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τηνΦλωρεντίαπου θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική . Θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυραΠόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε τοΠαλάτσοΒέκιο–έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναόςτης Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην Ρώμη. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα : ΡΩΜΗ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη(εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει) και ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία  του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Check points 10€

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΑΝΑΧ: 23-27/12 5ΗΜ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

Ξενοδοχείο:                                                 GENOVA 4*           VENETO PΑLACE 4*                                                                                   

Δίκλινο (τιμή κατά άτομο):         399€                    429€                     

Παιδί έως 12 ετών :                                  -10%

Επιβ. Μονόκλινου :                      110€                   130€

Φόροι αεροδρομίου :                               150€

 

 ΣΗΜ: οι παραπάνω τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Έπειτα θα υπάρξει προσαύξηση 30 ευρώ.

 

23-27/12

ATH-FCO 08.50-09.50

FCO-ATH 10.40-13.40