Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 ΡΩΜΗ «Αιώνια Πόλη» ΑΠΟ 350,00

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23,24,26/12 & 04/01
5 ΗΜΕΡΕΣ 

Περιλαμβάνει : 

 

  1. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
  2. 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
  3. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑΣ

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  (Προαιρετικά ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΩΜΗ – (Προαιρετικά ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ –  CASTELSAINTSANT’ ANGELO)  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια επίσκεψη στο ξακουστό κάστρο του Αγίου Αγγέλου(Castel Sant'Angelo) . Είναι ένα επιβλητικό κτίριο στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη με μια πολυτάραχη ιστορία ακόμη και για τα πρότυπα της Ρώμης. Το κτίριο λειτούργησε αρχικά ως μαυσωλείο, στη συνέχεια, έγινε μέρος του τείχους της πόλης και αργότερα μετατράπηκε σε φρούριο πριν λειτουργήσει ως παπική κατοικία και τέλος ως στρατώνας και στρατιωτική φυλακή. Σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο. Το μαυσωλείο ήταν συνδεδεμένο με την πόλη στην άλλη πλευρά του ποταμού από μία πρόσφατα κατασκευασμένη γέφυρα, την Πονς Αέλιους (Pons Aelius). Η γέφυρα είναι τώρα γνωστή ως Pont Sant'Angelo. Τα αγάλματα στη γέφυρα προστέθηκαν πολύ αργότερα. Στο μαυσωλείο στεγαζόταν τα λείψανα του Αδριανού και των διαδόχων του μέχρι και τον Καρακάλλα (Caracalla). Ένας μυστικός διάδρομος, γνωστός ως Passetto di Borgo, συνδέει το κάστρο με το Βατικανό. Ο διάδρομος χρησιμοποιήθηκε από τον Πάπα Κλήμη Ζ΄ και τους Ελβετούς φρουρούς του για να βρουν καταφύγιο από το στρατό του Καρόλου των Βουρβώνων (Charles de Bourbon) κατά τη λεηλασία της Ρώμης το 1527. Ένας ελικοειδής διάδρομος του αρχικού μαυσωλείου οδηγεί στα κατώτερα επίπεδα του κτιρίου. Στην κορυφή του , πάνω από την πανοραμική βεράντα, υπάρχει ένα άγαλμα ενός αγγέλου που χτίστηκε από τον Φλαμανδό γλύπτη Pieter Verschaffelt. Το χάλκινο άγαλμα αντικατέστησε μία παλαιότερη έκδοση από μάρμαρο. Το άγαλμα απεικονίζει τον άγγελο που, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε στην κορυφή του φρουρίου το έτος 590 και ως εκ θαύματος έληξε η σοβαρή επιδημία που είχε μολύνει την πόλη της Ρώμης. Μετά από τη μαρτυρία αυτή το κτίριο μετονομάστηκε Κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Στο κάστρο του Αγγέλου γυρίστηκαν σκηνές της δημοφιλούς ταινίας «Άγγελοι και Δαίμονες». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΩΜΗ  (Προαιρετικά ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια  ολοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου.  Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο.   Επιστροφή αργά το απόγευμα στο  ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η  μέρα :  ΡΩΜΗ (Προαιρετικά ΤΙΒΟΛΙ ή ΚΑΣΤΕΛΙ ΡΟΜΑΝΙ) 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μπορείτε  να συμμετάσχετε  προαιρετικά  σε μια εκδρομή  στο Τίβολι  και την VillaD΄Este, αυτοκρατορικό ανάκτορο του Αδριανού με τους περίφημους κήπους, με τα 1.300 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Θα εντυπωσιαστείτε με τα Σιντριβάνια του Διός και της Αφροδίτης, το διάδρομο των 100 αγαλμάτινων σιντριβανιών, το Άτριο του Δωδεκάθεου, την Αίθουσα του Ηρακλή, το Σαλόνι του Κυνηγιού, την αίθουσα των μεσαιωνικών χορών, το Άτριο των επτά σοφών και το μεσαιωνικό Κάστρο της περιοχής. Εναλλακτικά μπορείτε  να πραγματοποιήσετε  επίσκεψη στην Αρίτσια  μία  από τις  κωμοπόλεις που βρίσκονται νοτιοανατολικά της Ρώμης γνωστές σαν καστέλι Ρομάνι/Ρωμαικά κάστρα. Είναι μεγάλης τουριστικής σημασίας  λόγω της ιστορικής και αρχιτεκτονικής  των έργων του Μπερνίνι αλλά και θρησκευτικής σημασίας  λόγω  του ναού αφιερωμένου στη Παναγία (Σάντα Μαρία ντι Γκαλόρο). Επιστροφή στη Ρώμη. Διανυκτέρευση. Για  τους  συμμετέχοντες  στο 4ημέρο πρόγραμμα μεταφορά  στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την ΑegeanAirlinesή  Αlitalia.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων .
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Είσοδος στο Βατικανό -  υποχρεωτικά τα ακουστικά - (περίπου 26 € το άτομο)  
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο,
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων. ( 6€ το άτομο τη βραδιά )  

ΡΩΜΗ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ ΔΙΚΛΙΝΟ

€ ΠΑΙΔΙΚΟ

€ ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

5

23,24,26/12 & 04/01

 350

300

450 

Alitalia/         Aegean

150

Albany 4*

15€ Επιβάρυνση με την Aegean Airlines

 

375

300

495

Cicerone 4*

435

360

575

Monti Palace 4*Sup

Σημείωση:  Για τους επιβάτες της Aegean Airlines  που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη  90 € -120  €,    & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 120 € -  140 €.  

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ  AEGEAN AIRLINES 

AΘΗΝΑ  - ΡΩΜΗ  24ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ A3650 0850-0950

ΡΩΜΗ -  AΘΗΝΑ  28ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ A3655 1725-2025

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ A3650 0850-0950

ΡΩΜΗ  - ΑΘΗΝΑ  30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ A3655 1725-2025

AΘΗΝΑ -  ΡΩΜΗ   04  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ A3650 0850-0950

ΡΩΜΗ  -  ΑΘΗΝΑ  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ A3655 1725-2025

ΠΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ  ΑLITALIA

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ    23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ AZ719 1230-1335

ΡΩΜΗ  -   ΑΘΗΝΑ  27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ AZ722 2150-0050

ΑΘΗΝΑ –ΡΩΜΗ     24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  AZ717 0555-0700

ΡΩΜΗ   - ΑΘΗΝΑ   28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  AZ722 2150-0050

ΑΘΗΝΑ -  ΡΩΜΗ    26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ AZ717 0555-0700

ΡΩΜΗ   -  ΑΘΗΝΑ  30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ AZ722 2150-0050

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ    04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   AZ717 0555-0700

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ    08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   AZ722 2150-0050