Skip to main content

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ Πάσχα 2017 από 399,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
9 μέρες οδικώς
Aναχωρήσεις 14/04 , 29/04 , 03/06


1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – JACODINA ή KRUSEVAC (950 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για JAGODINA. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ . Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα : KRUSEVAC – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (570 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Αφιξη στην πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης, μεταφορά στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ (430 χλμ)
Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ.Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Αναχώρηση για την Κρακοβία. Θα διατρέξουμε όλη την χώρα και θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης, με ηλικία πάνω από 1,000 χρόνια. Θεωρείται η καρδιά & η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες & έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ
Σήμερα Θα ξεναγηθούμε στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257 και το πανεπιστήμιο Jagelonian δεύτερο αρχαιότερο στην κεντρική Ευρώπη και έδρα του Κοπέρνικου, ιδρυθέν το 1364. Θα συνεχίσουμε για το λόφο Βάβελ όπου ήταν κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας.. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.Επιστροφή στην Κρακοβία,δείπνο,διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη το απόγευμα στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο.
6η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και ξεκινά η ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, την κοσμική οδό Nowy Swiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το EURO 2012.
Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.
7η ΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρωινο και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993, η Τσέχικη και Σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δύο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στην Κρέμνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποία θα θαυμάσουμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8η ΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - JACODINA ή KRUSEVAC (810 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για JACODINA. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.
9η ΜΕΡΑ: JACODINA ή KRUSEVAC - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

KΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 399 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 200€
1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 379€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4* με πρωινό
  • Δώρο ημιδιατροφή
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικοί φόροι 30€
  • Είσοδοι σε μουσεία & πόλεις, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η σειρά του προγράμματος & των διανυκτερεύσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ