Skip to main content

Η μαγική 8ήμερη Πολωνία | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 869

Αναχωρήσεις: 23/06, 05/07, 19/07, 02/08, 09/08, 13/08, 16/08, 23/08, 30/08, 27/09

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Η Βαρσοβία είναι μια πόλη που αμέσως σε κερδίζει με το δυναμισμό της. Από τη μία η Νέα Πόλη, με πελώρια εμπορικά, υπέροχα πάρκα, άπειρες επιλογές για ποτό και φαγητό και από την άλλη, η κουκλίστικη και πεντακάθαρη Παλιά Πόλη με τα νεοκλασικά κτίρια και τα γραφικά σοκάκια. Η μετα-σοβιετική αύρα κυριαρχεί παντού, μαζί με όμορφες εκκλησίες, cult κτίρια και κινηματογραφικά παλάτια.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

2η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (1η περιήγηση)

 

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη.

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην Βαρσοβία, θα απολαύσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα της θέλησης και της σωστής δουλειάς, αλλά θα πάρουμε και μία γεύση από τη μοντέρνα πόλη με την έντονη, νεανική και καλλιτεχνική ζωή. Θα έρθουμε στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας: συνήθως οι βόλτες ξεκινούν από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το  Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Το τελευταίο της κομμάτι της Βασιλικής Οδού είναι πεζοδρομημένο και απολαυστικότατο: Περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης, ναούς, high tech παγκάκια που… παίζουν Σοπέν, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, καφέ με θέα στις όχθες του Βιστούλα και καταλήγει στην πλατεία του Κάστρου, όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη. Κουκλίστικη και πεντακάθαρη, η Παλιά Πόλη σηματοδοτείται από το κομψό, χωρίς φανφάρες κάστρο στις όχθες του Βιστούλα και μία πολύβουη-πλατεία που αποτελεί σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών. Από τα πλακόστρωτα καλντερίμια θα περάσουμε στο εσωτερικό της Παλιάς Πόλης, θα χαθούμε ανάμεσα σε πελώριους Καθεδρικούς σε σχήμα… εκκλησιαστικού οργάνου, θα δούμε μικρά ιστορικά μουσεία και χαριτωμένα μπιστρό και θα καταλήξουμε στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Η πλατεία είναι γραφικότατη, με χρωματιστά κτίρια που ξαναχτίστηκαν εκ του μηδενός στα μεσαιωνικά τους πρότυπα από τους κατοίκους της πόλης και με μία παραδοσιακή υπαίθρια αγορά. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει η… ξαδέρφη της Γοργόνας της Κοπεγχάγης, το άγαλμα της Γοργόνας της Βαρσοβίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (2η περιήγηση) – ΒΡΟΤΣΛΑΒ (περιήγηση)

 

Η σημερινή περιήγησή μας στη Βαρσοβία θα αρχίσει από το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπαρόκ παλάτι. Το ανάκτορο Λαζιένσκι χτίστηκε κατά παραγγελία του πρίγκιπα Λουμπορμίνσκι, πάνω σε νησάκι, ανάμεσα σε λίμνες, στα πρότυπα της λουτρόπολης Μπαθ στη Βρετανία και τον 18ο αιώνα μετατράπηκε σε θερινή βασιλική κατοικία. Το παλάτι αυτό, επειδή είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη ονομάζεται και Παλάτι στο Νερό. Το κτίσμα περιβάλλεται από ειδυλλιακούς κήπους με παγώνια, μνημεία δίπλα σε λίμνες με κύκνους, ένα μπαρόκ μουσείο-κόσμημα του 19ου αιώνα, βασιλικά περίπτερα κ.α. Μέσα σε όλη αυτή την ομορφιά δεσπόζει το Μνημείο του Σοπέν, του μεγάλου πολωνού μουσικοσυνθέτη.

Μερικά ακόμη αξιοθέατα που θα δούμε στη σημερινή ξενάγησή μας είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Σαξονικός Κήπος του 17ου αιώνα που διαμορφώθηκε κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών και είναι από τους πρώτους δημόσιους κήπους στον κόσμο, το Εθνικό Θέατρο του 18ου αιώνα, το Μνημείο Εξέγερσης του Γκέτο, που δεσπόζει μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το σταλινικό μεγαλειώδες Παλάτι Τεχνών και Επιστημών, που παραπέμπει στις 7 αδελφές της Μόσχας. Το εν λόγω παλάτι συνδυάζει τη σοβιετική με την μπαρόκ αρχιτεκτονική της Πολωνίας και στεγάζει πανεπιστήμιο, 4 θέατρα και πολλά μουσεία.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε από την Βαρσοβία με προορισμό μας το Βρότσλαβ.

Το Βρότσλαβ είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Σιλε­σίας και πέρασε στην κατοχή της Πολωνίας το 1945 στον καταμερισμό εδαφών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μία πανέμορφη αρχιτεκτονικά πόλη, χτισμένη σε μικρά και μεγαλύτερα νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO και στεγάζει ένα σπουδαίο πα­νεπιστήμιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 9 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ από διάφορους το­μείς είναι κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ημέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ – Κάστρο ΞΙΑΖ – ΟΣΟΒΚΑ (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) – ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ

 

Σήμερα θα απολαύσουμε μια εκδρομή έξω από το Βρότσλαβ, με πρώτο μας προορισμό το μεγαλοπρεπές κάστρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό και απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Πελτσνίκα, περιβάλλεται από πυκνό δάσος και χαρακτηρίζεται ως το «μαργαριτάρι της Σιλεσίας». Χτίστηκε τον 13ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ, γοτθικό και ροκοκό ως βασιλική κατοικία. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κάστρο κατελήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα τα οποία ανέλαβαν την ανακαίνισή του με σκοπό να το μετατρέψουν σε κατοικία του Χίτλερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι εργασίες διεξάγονταν σε απάνθρωπες συνθήκες από αιχμαλώτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά το τέλος του πολέμου το κάστρο Ξιάζ κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό. Επί Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο και αυτή τη χρήση διατηρεί μέχρι σήμερα. Στις υπόγειες στοές του όμως στεγάζεται η Πολωνική Ακαδημία των Επιστημών και πραγματοποιεί μετρήσεις για τη βαρύτητα της Γης.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Οσόβκα, μια υπόγεια ναζιστική κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που προοριζόταν για αρχηγείο και μυστικό καταφύγιο του Χίτλερ.

Πριν επιστρέψουμε στο Βρότσλαβ θα κάνουμε μια στάση στη γραφική μεσαιωνική πόλη Σβίντνιτσα, στην περιοχή της πρώην Σιλεσίας. Θα απολαύσουμε την πόλη που φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της αλλά κυρίως για τους δύο ξύλινους ναούς της που κατασκευάστηκαν τον μεσαίωνα και αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μετά τη Σβίντνιτσα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, στο Βρότσλαβ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ (περιήγηση) – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

 

Σήμερα, μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια περιήγηση που θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε καλύτερα το Βρότσλαβ.

Ξεκινάμε λοιπόν τη  βόλτα μας στην πόλη  με την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο και το πανεπιστήμιο. Θα πάμε στο νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ αλλά και στο υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι. Σε αυτόν τον ναό θα δούμε και ένα… βλήμα όλμου, σε ένδειξη μνήμης, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωο­λογικό κήπο της πόλης ή στο παρακείμενο Μέγαρο της Εκατονταετηρίδας. Το τελευταίο ανεγέρθηκε το 1913 και είναι ένα από τα πρώτα κτίσματα της εξπρε­σιονιστικής αρχιτεκτονικής από μπετόν στην Πολωνία το οποίο σήμερα αποτελεί μνημείο της UNESCO. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το διάσημο Σιντριβάνι Multimediaπου εκτοξεύει νερό μετά μουσικής Σοπέν τους θερινούς μήνες.

Στη συνέχεια αναχωρούμε από το Βρότσλαβ και κατευθυνόμαστε προς την Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πο­λωνίας, που ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.  

 

6η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ (περιήγηση) – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

 

Σήμερα θα απολαύσουμε μια ημέρα αφιερωμένη στην πανέμορφη Κρακοβία. Θα εξερευνήσουμε με τον αρχηγό μας γω­νιές της που δεν μας έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Θα σας δείξουμε ομορφιές της που έχουμε ανακαλύψει στα πολύχρονα ταξίδια μας στην Πολωνία.

Το πρώτο οχυρό στην περιοχή ανεγέρθηκε στον λόφο Βάβελ την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βι­στούλα. Από το 1038 έως το 1569 υπήρξε πρωτεύ­ουσα της Πολωνίας. Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη της Κρα­κοβίας, με την πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλεί­στον αναγεννησιακή, με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγρα­φικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Η περιήγησή μας θα μας φέρει στο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, ιστορικό αξιο­θέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πο­λωνούς. Τα σημαντικότερα τμήματα του αρχιτεκτονι­κού αυτού συμπλέγματος είναι το βασιλικό κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας (η βασιλική των αγίων Στανισλάβος και Βάκλαβ). Μερικά από τα παλαιότερα πέτρινα κτίρια της Βάβελ, όπως η ροτό­ντα της Παρθένου Μαρίας, χρονολογούνται από το 960. Υπάρχουν επίσης και ξύλινες κατασκευές οι ο­ποίες χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα.

Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο πα­γκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη αυτή εί­ναι πόλος έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της. Η συ­ντήρηση πραγματοποιείται σε κάθε κτίριο με επιστη­μονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, που αναλαμ­βάνει το πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO.

Στη συνέχεια στο στόχαστρο μας ο λόφος Βάβελ και η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε προς την κεντρική πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσέ­νιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη δια­δρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτί­ρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά ε­βραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκη­νικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ται­νίας «Η λίστα του Σίντλερ».

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το φα­ντασμαγορικό αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ι­δρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης! Η εξόρυξη του αλατιού άρχισε το 1290 και συνεχιζόταν απρό­σκοπτα μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα.

Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες, στοές 300 χλμ., που είναι λαξεμένες πάνω σε συ­μπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λί­μνες.  Το 1950, το αλατωρυχείο μετατράπηκε σε μου­σείο.

Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συ­νοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυ­χείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο ό­ροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειρά ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν σήμερα τις αίθουσες. Ι­διαίτερα εντυπωσιακό και πλούσια διακοσμημένο εί­ναι το Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα, ένας καθεδρικός ναός διαστάσεων 54 μ. επί 17 μ. και με ύψος 12 μέτρα.

Η κατασκευή αυτού του υπόγειου ναού διήρκεσε πε­ρισσότερο από 30 χρόνια (1896 - 1927) και για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού. Όλα τα αντικείμενα μέσα στον ναό, από τους πολυελαίους μέχρι τα είδη θρησκευ­τικής λατρείας, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλάτι.  Επίσης ξεχωρίζει και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, που καθαγιά­στηκε το 1698.

Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφες πα­ραστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά αγάλματα φτιαγ­μένα από αλάτι, από τα οποία ξεχωρίζει η Παναγία με το Βρέφος Άγιο Αντώνιο, προστάτη των μεταλ­λωρύχων. Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστι­κός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλ­ματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστά­τιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνι­κου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και πολλών διαση­μοτήτων.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

 

Ξυπνάμε μέσα σε μια ιστορική υπέροχη πόλη και μετά το πρωινό μας και τις κουβεντούλες μας για το τι έχουμε να δούμε σήμερα θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί αποκαλούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρε-αλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Η επίσκεψη αυτή είναι μία εμπειρία ζωής και γι’ αυτό είναι ήδη προγραμματισμένη προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας για να γίνει σωστά και με την κατάλληλη ξενάγηση.
Επιστροφή στην Κρακοβία όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – πτήση επιστροφής

 

Πρωινό και μεταβαίνουμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Στις αναχωρήσεις 23/06, 02/08 και 16/08 το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά. 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/6/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 919€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 390 €
  Twin Room 919 € 390 €
  Triple Room 919 € 390 €
  Single Room 1399 € 390 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 869€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 869 € 390 €
  Twin Room 869 € 390 €
  Triple Room 869 € 390 €
  Single Room 1349 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
  Twin Room 899 € 390 €
  Triple Room 899 € 390 €
  Single Room 1379 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 889€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 889 € 390 €
  Twin Room 889 € 390 €
  Triple Room 889 € 390 €
  Single Room 1369 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 949€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 949 € 390 €
  Twin Room 949 € 390 €
  Triple Room 949 € 390 €
  Single Room 1429 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 919€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 390 €
  Twin Room 919 € 390 €
  Triple Room 919 € 390 €
  Single Room 1399 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
  Twin Room 899 € 390 €
  Triple Room 899 € 390 €
  Single Room 1379 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
  Twin Room 899 € 390 €
  Triple Room 899 € 390 €
  Single Room 1379 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
  Twin Room 899 € 390 €
  Triple Room 899 € 390 €
  Single Room 1379 € 390 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/9/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
  Twin Room 899 € 390 €
  Triple Room 899 € 390 €
  Single Room 1379 € 390 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στη Βαρσοβία (στο Westin Warsaw και για τις αναχωρήσεις 13/08 και 17/08 στο Regent Warsaw Hotel), 4* sup. στην Κρακοβία (Mercure Krakow Stare Miasto) και στο Βρότσλαβ (Double Tree by Hilton).
  • Είσοδοι στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  390 €.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CQ 770

23/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

12:40

14:15

CQ 770

30/06/2024

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:15

18:45

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

05/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

12/07/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

19/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

26/07/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 868

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

14:00

15:25

Α3 873

09/08/2024

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά: Άφιξη στην Κρακοβία και επιστροφή
από τη Βαρσοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

16/08/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

13/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

20/08/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:55

20:10

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 868

16/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

14:00

15:25

Α3 873

23/08/2024

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:55

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά: Άφιξη στην Κρακοβία και επιστροφή
από τη Βαρσοβία .

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

23/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

30/08/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

30/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

    06/09/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

13/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

 20/09/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 872

27/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:55

17:30

Α3 869

 04/10/2024

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:25

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: Άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.