Skip to main content

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη Καλοκαίρι 2017 από 995,00

8 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Αγία Πετρούπολη (4), Μόσχα (3)
Κυ 25/06/2017, Κυ 10/09/2017, Κυ 24/09/2017, Κυ 16/07/2017, Κυ 23/07/2017
Κυ 30/07/2017, Κυ 06/08/2017, Κυ 13/08/2017, Κυ 20/08/2017, Κυ 27/08/2017
Κυ 08/10/2017

Πτήσεις AEGEAN AIRLINES

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη επιβάρυνση 75€

  • Θεσ/νίκη-Αθήνα 20.55-21.45
  • Αθήνα-Αγ. Πετρούπολη 23.05-02.55
  • Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα (Aeroflot)
  • Μόσχα-Αθήνα 13.20-16.40
  • Αθήνα-Θεσ/νίκη 19.20-20.15

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων/αχθοφορικά
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στο Κρεμλίνο με τους Καθεδρικούς Ναούς του
  • Επίσκεψη στο μουσείο Πανόραμα Μποροντίνο
  • Εκδρομή στο Ζαγκόρσκ και επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας
  • Επισκέψεις στο Ερμιτάζ και το Φρούριο του Πέτρου & Παύλου με τους τάφους των Τσάρων
  • Εκδρομή στο πολυτελές ανάκτορο του Τσερσκόε Σέλο, το χωριό των Τσάρων & στα θερινά ανάκτορα στο Πέτερχοφ με επισκέψεις στο παλάτι & στους κήπους.

Απαραίτητα

  • ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού
  • ΒΙΖΑ Ρωσίας για την έκδοση της οποίας απαιτείται το διαβατήριο και 1 πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 3,5 Χ 4,5 (ΟΧΙ του διαβατηρίου), τουλάχιστον 15 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Επιβάρυνση 65€ για έκδοση από 14 έως 7 ημέρες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Αγία Πετρούπολη.
Τι πιο ξεκούραστο από το να πετάξει κανείς απευθείας από την Αθήνα με την ασφάλεια της AEGEAN AIRLINES για την παραμυθένια Αγία Πετρούπολη, χωρίς να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο σε ενδιάμεσα αεροδρόμια. Η μεταμεσονύκτια άφιξη μας στο ξενοδοχείο και ένας καλός ύπνος, θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε κεφάτοι και ξεκούραστοι την επόμενη μέρα την εξερεύνηση της πόλης. Μιας πόλης που ιδρύθηκε το 1703 από τον Μέγα Πέτρο σαν προπύργιο της Ρωσίας στην Δύση, υπήρξε πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας για 215 χρόνια και φιλοτεχνήθηκε με κορυφαία μνημεία και εκπληκτικά κτίρια έτσι ώστε να αποτελεί ένα υπαίθριο αρχιτεκτονικό μουσείο που παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 300 ετών, είναι τόσο εντυπωσιακή που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη με την εξαίρετη ομορφιά της.

2η μέρα: Αγία Πετρούπολη (ξενάγηση πόλης, Φρούριο Πέτρου & Παύλου).
Η Αγία Πετρούπολη είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες ιστορικές πόλεις της Ευρώπης. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα αντικρίσουμε το Ναυαρχείο με τον υπέροχο χρυσό τρούλο, τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, ο οποίος χτιζόταν επί 40 χρόνια και για την αποπεράτωσή του χρησιμοποιήθηκαν 40.000 εργάτες, την εκκλησία του «Σωτήρος πάνω στο αίμα» που μοιάζει πολύ με τον Άγιο Βασίλειο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, την πλατεία των Δεκεμβριστών, το θέατρο Μαρίνσκι, έδρα των μπαλέτων του Κίροφ, και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση της υπέροχης πόλης γνωρίζοντας μια από τις πιο διάσημες ιστορικές φυλακές της Ρωσίας, το Φρούριο Πέτρου και Παύλου. Χτίστηκε από το Μεγάλο Πέτρο σ’ ένα νησάκι στις εκβολές του Νέβα για να προστατεύει τη νέα πρωτεύουσα. Το φρούριο αυτό, που λειτούργησε μέχρι το 1919 ως φυλακή, «φιλοξένησε» πολλούς διάσημους κρατούμενους, όπως το γιο του Μεγάλου Πέτρου πρίγκιπα Αλέξιο, τον Ντοστογιέφκσι, τον Τρότσκι, τον Γκόρκι κ.ά. και φιλοξενεί τους τάφους των τσάρων της εποχής. Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να περπατήσετε στην λεωφόρο Νιέφσκι. Πρόκειται για ένα εμπορικό δρόμο 4,2 χιλιομέτρων στον οποίο θα βρείτε καταστήματα σχεδιαστών μόδας, γκαλερί και πολύ καλά εστιατόρια. Δείπνο.

3η μέρα: Αγία Πετρούπολη (μουσείο ανάκτορο Ερμιτάζ).
Η σημερινή ξενάγησή μας στο εκπληκτικό χειμερινό ανάκτορο των τσάρων, το καταπληκτικό Ερμιτάζ, θα μας συναρπάσει. Το σύμπλεγμα των πέντε ανακτόρων, στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτιριακό συγκρότημα βαμμένο σε πράσινους παστέλ και λευκούς τόνους. Το Ερμιτάζ είναι εξωπραγματικά μεγάλο, στεγάζει περισσότερα από 3 εκατ. έργα τέχνης. Θα θαυμάσουμε την “Παναγία με το Βρέφος”, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, την “Επιστροφή του Ασώτου”, του Ρέμπραντ, αλλά και εκατοντάδες διάσημα έργα των κορυφαίων ζωγράφων της παγκόσμιας ιστορίας τέχνης. Η δε αίθουσες του με τα Αιγυπτιακά εκθέματα καθώς και ο τομέας με τα Αρχαία Ελληνικά ευρήματα συναγωνίζονται με άνεση τα σπουδαιότερα μουσεία του είδους στο πλανήτη. Στο λεύθερο απόγευμα προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση μπαλέτου στο Θέατρο Μαρίνσκι όπου για πάνω από 200 χρόνια διάσημοι χορευτές όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ο Μιχάηλ Μπαρίσνικοφ χόρεψαν σε αυτή τη σκηνή ή στο πρόσφατα ανακαινισμένο θέατρο Μικχαϊλόφσκι που, αν και δεν είναι τόσο μεγάλο και τόσο πολυτελές, κερδίζει συνεχώς καινούργιο κοινό καθώς λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Δείπνο.

4η μέρα: Αγία Πετρούπολη (Τσερσκόε Σέλο παλάτι Αικατερίνης, Πέτερχοφ θερινά ανάκτορα).
Εκπληκτική η σημερινή μας μέρα. Θα αφουγκραστούμε τη ζωή των τσάρων ξεκινώντας από το Τσερσκόε Σέλο, «το χωριό του Τσάρου». Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα εξοχικών παλατιών και πάρκων 24 χιλιόμετρα νότια της Αγίας Πετρούπολης το οποίο αποτέλεσε τη βάση της πόλης Πούσκιν (περιφέρεια Λένινγκραντ), στην οποία υπάγεται σήμερα. Βεβαίως περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η ιστορία του Τσερσκόε Σέλο ξεκίνησε το 1710, όταν η αυτοκράτειρα Αικατερίνη (σύζυγος του Μεγάλου Πέτρου) ίδρυσε την πόλη σε εδάφη που της είχε δωρίσει ο σύζυγός της. Το 1724 η Αικατερίνη ανήγειρε τα πρώτα εξοχικά καταλύματα, καθώς και το ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μπλαγκοβέστσενσκαγια). Αργότερα η κόρη της Ελισάβετ ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Βαρθολομαίο Ραστρέλι, την ανέγερση του μπαρόκ Παλατιού στη μνήμη της μητέρας της, Αικατερίνης. Η κεχριμπαρένια αίθουσα δεσπόζει στο υπέροχο αυτό ανάκτορο που, λόγω της μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς της, είχε φτάσει να θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αυτοκρατορικό παλάτι Πέτερχοφ (Peterhof), ένα από τα πιο διάσημα ανάκτορα του κόσμου. Το βασιλικό ανάκτορο οικοδομήθηκε ως θερινή κατοικία, από τον τσάρο της Ρωσίας Πέτρο Α΄ τον Μεγάλο, στο προάστιο Πέτερχοφ, 30 χλμ δυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Επονομάστηκε «Ρωσικές Βερσαλλίες» και αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού οράματος του Μεγάλου Πέτρου. Θα περιηγηθούμε στους βασιλικούς κήπους, με τις πάνω από 100 μοναδικές πηγές και θα περπατήσουμε έως τον Κόλπο της Φινλανδίας, σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και μοναδικής τέχνης. Στο ίδιο το ανάκτορο θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την περίτεχνη Σκάλα Τελετών του Ραστρέλι, τη χρυσή αίθουσα χορού, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και το ξύλινο πάτωμα της αίθουσας του θρόνου. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη. Δείπνο.

5η μέρα: Αγία Πετρούπολη - Μόσχα.
Αλλαγή σκηνικού σήμερα καθώς η πτήση μας θα μας μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, την μητροπολιτική Μόσχα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Προτείνουμε έναν ρομαντικό περίπατο στις όχθες του ποταμού Μόσκβα αντικρίζοντας το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μέγα Πέτρου αλλά και το υπέροχο σιντριβάνι στο πάρκο της Φιλίας με τις μοναδικές κόκκινες φλόγες και στην συνέχεια μια βόλτα οδό Αρμπάτ, μία από τις παλαιότερες περιοχές της πρωτεύουσας. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς στην περιοχή δεσπόζουν τα νεοκλασικά κτίρια. Η πρώτη μας επαφή με την πόλη, σίγουρα θα μας συναρπάσει. Δείπνο.

6η μέρα: Μόσχα (Κρεμλίνο, Κόκκινη Πλατεία, Μποροντίνο).
Σήμερα θα κατευθυνθούμε στη φημισμένη Κόκκινη Πλατεία, σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και του κράτους. Ο Άγιος Βασίλειος με τους πολύχρωμους, σε σχήμα κρεμμυδιού τρούλους του, το πολυτελές κατάστημα Gum, επιτομή της «νέας» περιόδου μετά την αλλαγή του καθεστώτος, το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν, σύμβολο της σοβιετικής εποχής και της Οκτωβριανής Επανάστασης θα μας εντυπωσιάσουν. Ο κόσμος όμως των Τσάρων μας προκαλεί να τον αφουγκραστούμε. Εισερχόμενοι στο μοναδικό μεσαιωνικό κάστρο του Κρεμλίνου θα αντικρύσουμε τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελούνταν οι βαπτίσεις, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους καθώς και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή των ηγετών μιας άλλης εποχής. Θα περάσουμε από το παλάτι των Συνεδρίων και θα αντικρύσουμε την τεραστίων διαστάσεων καμπάνα και τα κανόνια που δεσπόζουν στην μεγαλοπρεπή πλατεία. Σημείο ενδιαφέροντος επίσης αποτελεί και το μετρό της πόλης που θα γνωρίσουμε, όπου οι σταθμοί μοιάζουν περισσότερο με υπόγεια παλάτια, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο-πανόραμα «Μάχη του Μποροντίνο». Η ιδέα του πανοράματος ανήκει στον καλλιτέχνη Φραντς Ρουμπό, ο οποίος ολοκλήρωσε την τιτάνια προσπάθειά του το 1912. Το συνολικό μήκος του πίνακα, όπου εικονίζονται περίπου τρεις χιλιάδες χαρακτήρες, είναι 115μ. ενώ το ύψος 15μ. Αναπαρίσταται η αποφασιστική μάχη του πολέμου της Ρωσίας με τον Ναπολέοντα το Σεπτέμβριο του 1812. Για τους λάτρεις των μουσείων, περισσότερα από 70 μουσεία, πολλά απ’ τα οποία χρονολογούνται πριν από τη σοσιαλιστική επανάσταση, όπως το ιστορικό μουσείο, η πινακοθήκη του Τρετιακώφ, το ινστιτούτο Μαρξ και Ένγκελς, των Καλών Τεχνών, της σύγχρονης ζωγραφικής, του Τολστόι, του Λένιν, το μουσείο Πούσκιν ή το μουσείο της επανάστασης είναι κάποια από όσα μπορείτε να επισκεφτείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Δείπνο.

7η μέρα: Μόσχα (Ζαγκόρσκ - μουσείο Κοσμοναυτών).
Σήμερα θα επισκεφτούμε την πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ, γνωστή και ως Ζαγκόρσκ, σε απόσταση 70 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας. Εδώ βρίσκεται το θρησκευτικό κέντρο της Ρωσίας, η έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου-Αγίας Τριάδας (η μια από τις 4 Λαύρες της Ρωσίας). Η Μονή ιδρύθηκε το 1345 από τον Άγιο Σέργιο (1322-1392), του οποίου και το λείψανο φυλάσσεται εκεί. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα περιλαμβάνει 50 κτίρια κατασκευασμένα από τεχνίτες της γύρω περιοχής και από το 1993 η μονή συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αργότερα θα κατευθυνθούμε στο μουσείο των κοσμοναυτών. Το εντυπωσιακό κτίριο στο οποίο στεγάζεται, χτίστηκε το 1964 με σκοπό να εκθέσει τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε για πρώτη φορά στο διάστημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

8η μέρα: Μόσχα – Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το ταξίδι μας στην Ρωσία καθώς μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Κυ 25/06/2017
Κυ 10/09/2017
Κυ 24/09/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 1165€, Μονόκλινο: 1565€, Φόροι: 420€
Κυ 16/07/2017
Κυ 23/07/2017
Κυ 30/07/2017
Κυ 06/08/2017
Κυ 13/08/2017
Κυ 20/08/2017
Κυ 27/08/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 1095€, Μονόκλινο: 1465€, Φόροι: 420€
Κυ 08/10/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 995€, Μονόκλινο: 1315€, Φόροι: 420€
Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Δώρα: Επίσκεψη ΔΩΡΟ στο μουσείο Μνήμης των Κοσμοναυτών
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines & Aeroflot
  • Διαμονή: 4*, 4* sup. ξενοδοχεία
  • Γεύματα: Πρωινό και δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία (ημιδιατροφή)
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός /συνοδός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες