Skip to main content

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΛΙΣΑΒΟΝΑ Μάιος 2017 από 755,00

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – HUELVA – PALOS DE LA FRONTERA ΦΑΡΟ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ
8 ΗΜΕΡΕΣ
Αν/σεις: 13/5/2017

EARLY BOOKING!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη. Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας η Κόρδοβα, η πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας, όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός. Στη συνέχεια επόμενος προορισμός μας για σήμερα, είναι η Σεβίλλη. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ : ΣΕΒΙΛΛΗ
Με τη σημερινή πρωινή μας ξενάγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν και του Δον Κιχώτη. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα περιπλανηθούμε σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα απολαύσουμε τον 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό ναό. Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ. Αμέτρητα δωμάτια, πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι, συνθέτουν την εικόνα του παλατιού. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας σε δύο από τους πιο εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής.
Συνέχεια στη δυτική όχθη του Γουαδαλκιβίρ, όπου βρίσκονται και τα κυριότερα αξιοθέατα το ένα δίπλα στο άλλο. Θα θαυμάσουμε την περίφημη αρένα Πλάθα ντε Τόρος με τα 200 χρόνια ιστορίας και την μπαρόκ αρχιτεκτονική, θα δούμε τον Χρυσό Πύργο, το Νοσοκομείο της Καριντάτ, δεμένο με το θρύλο του Δον Ζουάν και φυσικά το Μουσείο Καλών Τεχνών. Επόμενος σταθμός η Πλατεία Ισπανίας με τα ασπρογάλαζα κεραμικά πλακάκια – αντιπροσωπευτικά της ανδαλουσιανής τέχνης και το μαγευτικό πάρκο Μαρία Λουίζα. Πρόκειται για την πιο σημαντική πράσινη ζώνη της Σεβίλλης, με υπέροχα κτίσματα σε αρχιτεκτονική μουδεχάρ (νεότερη εκδοχή της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής), που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη μεγάλη ιβηροαμερικανική έκθεση του 1929. Το ισπανικό περίπτερο είναι από τα ωραιότερα που θα δείτε, με μοναδικά, πολύχρωμα κεραμικά αθουλέχος. Θα θαυμάσουμε το εξαιρετικό και καλύτερο ξενοδοχείο της Σεβίλλης, το «Alfonso XIII» με τις καταπράσινες και πολύχρωμες σε κεραμικά αυλές του ανάμεσα σε κιγκλιδώματα και σιδεριές, καθώς και το τεράστιο πρώην καπνεργοστάσιο, σημερινό τμήμα του πανεπιστημίου, που θυμίζει τις εποχές όπου ταπεινές γυναίκες σαν την Κάρμεν (τη διάσημη τσιγγάνα) δούλευαν εδώ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ : ΠΟΥΝΤΑ ΟΥΜΠΡΙΑ (Huelva – Palos de la frontera) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Το κέντρο της πόλης θεωρείται ένα ιδιαίτερα ευχάριστο μέρος με πολλές όμορφες πλατείες και ιστορικά μνημεία που τραβούν την προσοχή του επισκέπτη. Επισκεφθείτε το μουσείο της Χουέλβα, όπου θα βρείτε πραγματικές ενδείξεις, της παραμονής Ελλήνων και Ρωμαίων στην πόλη. Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χαλκού οδήγησε τη Χουέλβα σε πλήρη άνθηση μετατρέποντας τη σε πόλη με σημαντικά κτίρια όπως το Casa Colon, το επιβλητικό Gran Teatro και την Clinica Sanz de Frutos.
Αξίζει να επισκεφθείτε: Tο ερημητήριο Ermita De La Soledad το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές του 1500 οπότε και χρησιμοποιήθηκε ως εκκλησία γειτονικού νοσοκομείου και από το 1854 και μετά ως νοσοκομείο και σχολείο. Την εκκλησία Iglesia De La Conception η οποία συνδυάζει στυλ Baroque και Mudejar και στην οποία υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογα έργα του καλλιτέχνη Francisco de Zubaran. Την εκκλησία Iglesia de la Milagrosa η οποία αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα νεογοτθικής αρχιτεκτονικής. Η συγκεκριμένη εκκλησία έχει περάσει μέσα από αρκετά στάδια αποκατάστασης μιας και υπέστη αρκετές ζημιές κατά τον παγκόσμιο πόλεμο και σχεδόν καταστράφηκε από τον σεισμό του 1969. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Palos de la Frontera , είναι ένα μικρό χωριό διάσημο για τις ναυτικές του δραστηριότητες. Ιδιαίτερα σημαντική χρονολογία για την πόλη ήταν το 1492 – η έναρξη του αποικιακού ταξιδιού του Κολόμβου στην Αμερικανική ακτή. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας μπορείτε να επισκεφθείτε αξιοπερίεργα μνημεία όπως η εκκλησία του Sant Jorge στην οποία προσευχήθηκαν ο Κολόμβος και το πλήρωμά του πριν την αναχώρησή τους. Οι τελευταίοι πριν αποπλεύσουν άντλησαν το νερό που χρειάζονταν για το μακρινό ταξίδι τους από την παλιά πηγή στο Palos με το ομώνυμο κάστρο.
Muelle de las Carabelas (το λιμάνι με τις καραβέλες): Πρόκειται για μία έκθεση στην προκυμαία με κανονικού μεγέθους ομοιώματα των τριών πλοίων του Κολόμβου ( Νίνα, Πίντα και Σάντα Μαρία) χτισμένα για τον εορτασμό της πεντακοσιοστής επετείου το 1992. Το μουσείο δίπλα στα πλοία έχει λεπτομέρειες από τη ζωή του Κολόμβου.
4η ΗΜΕΡΑ : ΣΕΒΙΛΛΗ – ΦΑΡΟ – ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Φάρο. Έχει χαρακτηριστεί ως η πύλη της Algarve και είναι σήμερα μια πόλη με ανεπτυγμένους τους τομείς της βιομηχανίας και της αλιείας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο γύρω από τον Καθεδρικό ναό του Largo da Se και τα μεσαιωνικά τείχη. Θα θαυμάσουμε το ψαρολίμανο του Olhao με τη σκεπαστή αγορά του και χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη Λισαβώνα. Άφιξη και μετά από μια πανοραμική περιήγηση μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ : ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Η πόλη της Λισαβώνας είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα ανηφορίσουμε στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο της πόλης το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή των βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Ιερονυμιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ /ΞΕΝΑΓΗΣΗ (620 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη Κάθερες (Caceres). Η πόλη που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο τις Unesco to 1986. Έχοντας ένα μείγμα Ρωμαϊκής, Μαυριτανικής, Βορειογοτθικης και Ιταλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, το Κάθερες είναι μια πόλη που σε καθηλώνει. Τριάντα πύργοι από την ισλαμική περίοδο δεσπόζουν στην πόλη, με χαρακτηριστικό και ποιο διάσημο τον Torre del Bujaco.
Αναχώρηση για τη Μαδρίτη και στη συνέχεια αρχίζουμε την πανοραμική μας περιήγηση , η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ . Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.
8η ΗΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΗΜ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

EARLY BOOKING 
25 HM.

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟ
ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

8

ΣΕΒΙΛΛΗ : HOTEL VERTICE SEVILLA 4*

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – CARCAVELOS  : PRAIA MAR  4*

ΜΑΔΡΙΤΗ : SANTOS PRAGA 4*

ΠΡΩΙΝΟ & 2  ΓΕΥΜΑΤΑ

755 €

795 €

975 €

150 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Πλούσιο πρωϊνό μπουφέ
  • Μεταφορές
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Ενημερωτικά έντυπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίου 150 €
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ : ΠΟΥΝΤΑ ΟΥΜΠΡΙΑ (Huelva – Palos de la frontera) 45 €

Α3 686

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

09:05-12:00

 
 

Α3 687

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:55-17:35