Skip to main content

ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ & ΜΑΔΡΙΤΗ Μάιος 2017 από 755,00

Αν/σεις: 20/5/2017
8 ΗΜΕΡΕΣ
Σεβίλλη, Πάλος Ντε Λα Φροντέρα , Χουέλβα
Γρανάδα, Κόρδοβα, Μαδρίτη, Τολέδο

EARLY BOOKING!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη. Αναχώρηση για την Γρανάδα .
Η Γρανάδα με την αραβική, εβραϊκή και τσιγγάνικη συνοικία, καθώς και τα πολυάριθμα αξιοθέατα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους κυριολεκτικά θα σας μαγέψει. Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας από την Πλάθα Ισαμπέλ λα Κατόλικα για να δούμε το άγαλμα του Κολόμβου που υπογράφει δίπλα στη Βασίλισσα Ισαβέλλα τους όρους του πρώτου ταξιδιού του για την Αμερική και συνεχίζουμε με το πρώην κεντρικό τζαμί της πόλης που μετατράπηκε σε Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα. Αναγεννησιακό στυλ και Μπαρόκ αρχιτεκτονική είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Γρανάδα. Ακολουθεί η Πλάθα Νουέβα, η παλαιότερη πλατεία και η καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Ανάκτορο της Αλάμπρα και αποτελεί είσοδο για την Αραβικής γειτονιά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΑΛΑΜΠΡΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ
Μετά το πρωινό μας , επίσκεψη στην παγκοσμίου φήμης Αλάμπρα (ατομικά έξοδα). Κατασκευασμένη μετά την κατάληψη της Ισπανίας από τους Μουσουλμάνους βασιλείς η Αλάμπρα είναι η ζωντανή απεικόνιση του Μουσουλμανικού πολιτισμού στη Δυτική Ευρώπη. Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, αποτελείται από την Αλκαζάμπα που είναι το φρούριο, το Παλάθιο Ναζάριες που είναι το κυρίως παλάτι, το παλάτι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρόλου του 5ου που περιέχει το Μουσείο της Αλάμπρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, καθώς και από το Χενεραλιφέ που είναι οι απαράμιλλης ομορφιάς κήποι. Ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας υπό των ήχο των αηδονιών και του τρεχούμενου νερού από τα πολυάριθμα σιντριβάνια και τους καταρράκτες, η Αλάμπρα είναι από μόνη της ένας λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Ισπανία.
Αναχώρηση για την Σεβίλλη . Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό όπου φιλοξενεί καλλιτεχνικούς θησαυρούς μεγάλης αξίας αλλά και τα οστά του Χριστόφορου Κολόμβου, καθώς και τον πύργο της Τζιράλντα σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Αλκαζάρ την πεμπτουσία της αραβικής τέχνης. Απέραντες πολυτελείς αίθουσες, αυλές, κατάφυτοι κήποι με λιμνούλες και περιστύλια συνθέτουν την εικόνα του παλατιού. Θα περιπλανηθούμε σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα θαυμάσουμε πλατείες με σκαλιστές βρύσες, σφυρήλατα φανάρια, εσωτερικές αυλές (πάτιος) και γλάστρες με γεράνια που διατηρούν αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο , διαν/ση .
3η ΗΜΕΡΑ : ΣΕΒΙΛΛΗ
Ξεκινάμε την ημέρα μας στη δυτική όχθη του Γουαδαλκιβίρ, όπου βρίσκονται και τα κυριότερα αξιοθέατα το ένα δίπλα στο άλλο. Θα θαυμάσουμε την περίφημη αρένα Πλάθα ντε Τόρος με τα 200 χρόνια ιστορίας και την μπαρόκ αρχιτεκτονική, θα δούμε τον Χρυσό Πύργο, το Νοσοκομείο της Καριντάτ, δεμένο με το θρύλο του Δον Ζουάν και φυσικά το Μουσείο Καλών Τεχνών. Επόμενος σταθμός η Πλατεία Ισπανίας με τα ασπρογάλαζα κεραμικά πλακάκια – αντιπροσωπευτικά της ανδαλουσιανής τέχνης και το μαγευτικό πάρκο Μαρία Λουίζα. Πρόκειται για την πιο σημαντική πράσινη ζώνη της Σεβίλλης, με υπέροχα κτίσματα σε αρχιτεκτονική μουδεχάρ (νεότερη εκδοχή της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής), που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη μεγάλη ιβηροαμερικανική έκθεση του 1929. Το ισπανικό περίπτερο είναι από τα ωραιότερα που θα δείτε, με μοναδικά, πολύχρωμα κεραμικά αθουλέχος. Θα θαυμάσουμε το εξαιρετικό και καλύτερο ξενοδοχείο της Σεβίλλης, το «Alfonso XIII» με τις καταπράσινες και πολύχρωμες σε κεραμικά αυλές του ανάμεσα σε κιγκλιδώματα και σιδεριές, καθώς και το τεράστιο πρώην καπνεργοστάσιο, σημερινό τμήμα του πανεπιστημίου, που θυμίζει τις εποχές όπου ταπεινές γυναίκες σαν την Κάρμεν (τη διάσημη τσιγγάνα) δούλευαν εδώ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ : ΠΟΥΝΤΑ ΟΥΜΠΡΙΑ (Huelva – Palos de la frontera) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Το κέντρο της πόλης θεωρείται ένα ιδιαίτερα ευχάριστο μέρος με πολλές όμορφες πλατείες και ιστορικά μνημεία που τραβούν την προσοχή του επισκέπτη. Επισκεφθείτε το μουσείο της Χουέλβα, όπου θα βρείτε πραγματικές ενδείξεις, της παραμονής Ελλήνων και Ρωμαίων στην πόλη. Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χαλκού οδήγησε τη Χουέλβα σε πλήρη άνθηση μετατρέποντας τη σε πόλη με σημαντικά κτίρια όπως το Casa Colon, το επιβλητικό Gran Teatro και την Clinica Sanz de Frutos.
Αξίζει να επισκεφθείτε: Tο ερημητήριο Ermita De La Soledad το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές του 1500 οπότε και χρησιμοποιήθηκε ως εκκλησία γειτονικού νοσοκομείου και από το 1854 και μετά ως νοσοκομείο και σχολείο. Την εκκλησία Iglesia De La Conception η οποία συνδυάζει στυλ Baroque και Mudejar και στην οποία υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογα έργα του καλλιτέχνη Francisco de Zubaran. Την εκκλησία Iglesia de la Milagrosa η οποία αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα νεογοτθικής αρχιτεκτονικής. Η συγκεκριμένη εκκλησία έχει περάσει μέσα από αρκετά στάδια αποκατάστασης μιας και υπέστη αρκετές ζημιές κατά τον παγκόσμιο πόλεμο και σχεδόν καταστράφηκε από τον σεισμό του 1969. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Palos de la Frontera , είναι ένα μικρό χωριό διάσημο για τις ναυτικές του δραστηριότητες. Ιδιαίτερα σημαντική χρονολογία για την πόλη ήταν το 1492 – η έναρξη του αποικιακού ταξιδιού του Κολόμβου στην Αμερικανική ακτή. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας μπορείτε να επισκεφθείτε αξιοπερίεργα μνημεία όπως η εκκλησία του Sant Jorge στην οποία προσευχήθηκαν ο Κολόμβος και το πλήρωμά του πριν την αναχώρησή τους. Οι τελευταίοι πριν αποπλεύσουν άντλησαν το νερό που χρειάζονταν για το μακρινό ταξίδι τους από την παλιά πηγή στο Palos με το ομώνυμο κάστρο.
Muelle de las Carabelas (το λιμάνι με τις καραβέλες): Πρόκειται για μία έκθεση στην προκυμαία με κανονικού μεγέθους ομοιώματα των τριών πλοίων του Κολόμβου ( Νίνα, Πίντα και Σάντα Μαρία) χτισμένα για τον εορτασμό της πεντακοσιοστής επετείου το 1992. Το μουσείο δίπλα στα πλοία έχει λεπτομέρειες από τη ζωή του Κολόμβου.
5η ΗΜΕΡΑ : ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ
Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας η Κόρδοβα, η πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας, όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός. Στη συνέχεια επόμενος προορισμός μας για σήμερα, είναι η καρδια τις Ιπανιας , η πρωτεύουσα Μαδρίτη . Αρχίζουμε την ξενάγησή μας, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco!
7η ΗΜΕΡΑ : ΤΟΛΕΔΟ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ )
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΗΜ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

EARLY BOOKING
25 HM.

ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΜΟΝΟ
ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

8

ΓΡΑΝΑΔΑ :  HOTEL CARMEN  4*

ΣΕΒΙΛΛΗ :  HOTEL VERTICE SEVILLA 4*

ΜΑΔΡΙΤΗ : HOTEL SANTOS PRAGA 4*

ΠΡΩΙΝΟ & 2 ΓΕΥΜΑΤΑ 

755 €

795 €

1005 €

150 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  •  Πλούσιο πρωϊνό μπουφέ
  •  Μεταφορές
  •  Ταξιδιωτική ασφάλεια
  •  Ενημερωτικά έντυπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •  Φόροι αεροδρομίου 150 €
  •  Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
  •  Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται.
  •  Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ : ΠΟΥΝΤΑ ΟΥΜΠΡΙΑ (Huelva – Palos de la frontera) 45 €

Α3 686

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

09:05-12:00

 
 

Α3 687

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:55-17:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  •  Επιβάρυνση για αναχωρήσεις από Ηράκλειο Κρήτης +80 €
  •  Επιβάρυνση για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη +80 €
  •  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη
  •  Σε όλα τα ξενοδοχεία μας προσφέρεται πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
  •  Οι τιμές είναι υπολογισμένες με τα σημερινά ισχύοντα ναύλα. Η όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες
  •  Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική κάρτα ή ένα ποσό συνήθως για εγγύηση με το check in
  •  Κάθε νέα έκδοση του τιμοκατάλογου καταργεί τον προηγούμενο.