Skip to main content

ΓΑΛΛΟΙΣΠΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ EARLY BOOKING!!! ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

 

ΓΑΛΛΟΪΣΠΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ EARLY BOOKING!!! ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012
6 ημέρες/ 5 νύχτες
Αναχώρηση: 12/8
ΑΠΟ 629,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ


 

1η μέρα: Πτήση για Μασσαλία
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Μασσαλία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Η ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα θα σας μαγέψει με την ιστορία της, την φιλικότητα των κατοίκων της, και τον πλούτο της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Στον ελεύθερο χρόνο σας θα δείτε το παλιό λιμάνι με τη μοναδική θέα, τους γραφικούς ορμίσκους, το κάστρο του Ιφ και το αρχιπέλαγος Φριούλ.  Επίσης μη παραλείψετε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα από την Νοτρ-Νταμ-ντε-λα-Γκαρντ το ψηλότερο σημείο της πόλης και να δοκιμάσετε ένα παστίς ( τοπικό λικέρ με γλυκάνισο) ή να γευτείτε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ : την μπουγιαμπέσα ( τοπική ψαρόσουπα ).
2η μέρα: Μασσαλία-Εξ Αν Προβάνς-Κόστα Μπράβα-Βαρκελώνη
Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την όμορφη και γραφική πόλη Εξ αν Προβάνς. Ο διάσημος ζωγράφος, Σεζάν, πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις ομορφιές της πόλης. Τα βήματά του είναι αποτυπωμένα στα χρυσά πλακάκια που φέρουν το όνομά του, διασκορπισμένα ανάμεσα στις πλάκες των δρόμων. Σε κάθε γωνία θα δείτε κι ένα σιντριβάνι. Σήμα κατατεθέν της πόλης το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας, με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες. Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους που έχετε δει σε ευρωπαϊκή πόλη, η οδός Μιραμπό. Τα πολυάριθμα πλακόστρωτα δρομάκια είναι γεμάτα εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά ακόμα και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για Κόστα Μπράβα, στη βορειοανατολική ακτή της Καταλωνίας και Βαρκελώνη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
3η μέρα: Βαρκελώνη
Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Στην ξενάγηση μας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης την Plaza Catalunia,  την λεωφόρο Paseo de gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του μεγάλου Antonio Gaudi. Την περίφημη εκκλησία Sagrada Familia, το Porto Olympico, λιμάνι στην περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, το Ολυμπιακό χωριό και την Barceloneta, παλιά γειτονιά των ψαράδων. Επίσης θα θα κάνουμε βόλτα στο λόφο Montjuik όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο και θα δούμε και το Ισπανικό χωριό, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
4η μέρα Βαρκελώνη (Ανδόρα)
Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Προαιρετική αναχώρηση για την εκδρομή στην Ανδόρα.  Μέσα από μια διαδρομή γεμάτη δάση, λίμνες, ποτάμια,  μικρούς καταρράκτες θα καταλήξουμε  στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας που βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε την βόλτα σας και τα ψώνια σας σε κάποιο από τα πολλά εμπορικά καταστήματα μέσα στα στενά σοκάκια, θα επιλέξετε ανάμεσα σε μπουτίκ με επώνυμες φίρμες ή μαγαζιά με είδη ντελικατέσεν στα οποία θα βρείτε παραδοσιακά τρόφιμα όπως αλλαντικά, τυριά ή μαρμελάδες με άγρια φρούτα του δάσους. Εκτός όμως από τον παράδεισο των αφορολόγητων αγορών περίοπτη θέση κατέχουν και τα ιαματικά λουτρά της περιοχής καθώς είναι από τα θερμότερα λουτρά στην Ευρώπη. Πολύ γνωστό είναι το σύγχρονο γυάλινο κτίριο με την όψη καθεδρικού ναού, το περίφημο Caldea. Αργότερα επιστροφή στην Βαρκελώνη.
5η μέρα: Βαρκελώνη- Κόστα Μπράβα-Τζιρόνα-Φιγέρες-Αβινιόν-Μασσαλία
Πρωινό και αναχώρηση για τα χωριά Τζιρόνα Φιγέρες. Η Τζιρόνα είναι ένας μεσαιωνικός οικισμός χτισμένος δίπλα σε ποτάμι. Θα κάνουμε βόλτα στους πλακόστρωτους δρόμους, θα δούμε τον καθεδρικό  ναό, που είναι κτισμένος στην κορφή του λόφου του οικισμού και εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, με τα 90 περίπου σκαλοπάτια και τις δύο εισόδους ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Φιγέρες, το χωριό του Σαλβατόρ Νταλί. Ελεύθερος χρόνος και στη συνεχεία αναχώρηση για την Αβινιόν, την πόλη των Παπών κατά τον Μεσαίωνα, θα δούμε  το παλάτι των Παπών,  τη γέφυρα,  τα τείχη, τις εκκλησίες και τα παρεκκλήσια όπου δίνουν στην πόλη μια μοναδική ατμόσφαιρα. Τέλος θα καταλήξουμε στην Μασσαλία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
6η μέρα: Μασσαλία -Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας για την πτήση της επιστροφής.

Κόστος κατ' άτομο 2κλινο 1κλινο Παιδί*
Για κρατήσεις 30 ημέρες πριν την αναχώρηση 629€ +320€ 624€
Για κρατήσεις μετά 674€ +320€ 624€
* Πρόσθετη κλίνη στο δωμάτιο των γονέων του.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Αεροπορικά εισιτήρια – 5 διανυκτερεύσεις σε 4* με πρωινό (2 στη Μασσαλία & 3 στη Βαρκελώνη) – Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, εκδρομές, περιηγήσεις ως πρόγραμμα – Αρχηγός / Συνοδός - Ασφάλεια αστικής Ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (160€) - είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους – φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.