Skip to main content

Κλασσική Ισπανία 7 ημέρες Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ

* Βαρκελώνη * Φιγκέρες * Βαλένθια * Μαδρίτη * Τολέδο *

  
Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή απο 14/09

 

1η ημέρα:ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Επίσκεψη στο λόφο Μόνζουϊκ με την πανέμορφη θέα στο παλιό και νέο λιμάνι, στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στον Καθεδρικό Ναό της Σακράδα Φαμίλια, στην εκκλησία της Αγίας Οικογένειας του Αντόνιου Γκαουντί και στο παραδοσιακό ισπανικό χωριό Πουέμπλο Εσπανιόλ, μια μικρογραφία χαρακτηριστικής Ισπανικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό φλαμένγκο σόου. Δείπνο. Διανυκτέρευση 

2η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Φιγκέρες την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πασίγνωστος ζωγράφος Νταλί, όπου εκεί βρίσκεται και το μουσείο του. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Βαλένθια, στις ακτές της Μεσογείου. Απέραντοι πορτοκαλεώνες, μας υποδέχονται σε αυτή την πόλη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στον ελεύθερο χρόνο σας, περπατήστε μέχρι το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θαυμάστε τον Καθεδρικό ναό με τον εντυπωσιακό πύργο του. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Πρωινό και θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με την πόλη, όπου υπάρχει έντονη η παρουσία των έργων του γνωστού μας πλέον Καλατράβα. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό με τον Πύργο Μικελέτ, το παλιό Χρηματιστήριο και το μουσείο κεραμικής που ήταν το Παλάτι του Δούκα Marques de Dos Aigues.Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Με την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την «Πόλη των Τριών Πολιτισμών», το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ». Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο, στη συνέχεια επιστροφή στην Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βαρκελώνη / Μαδρίτη - Αθήνα.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε ε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στο Τολέδο
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τιμοκατάλογος και Αναχωρήσεις εδώ!

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Σημείωση2: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.