Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ 2024 από 590€

Αναχώρηση: 02 & 03/05

5 ΗΜΕΡΕΣ/ 4 ΝΥΧΤΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη

Απευθείας πτήση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στη Λεωφόρο Ιστικλάλ  (πεζόδρομος, κάποτε  ήταν γνωστή ως ‘Μεγάλη Οδός του Πέραν’) με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτήρια όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και την Στοά των Λουλουδιών, αφού περάσουμε από την καρδιά της σύγχρονης  Κων/πολης , την πολυσύχναστη  πλατεία Ταξίμ (Taksim Meydanı).  Όσοι θέλουν μπορούν  να απολαύσουν ένα καφέ μαζί με μπακλαβά ή ταβουκγκιοχσου ή κιουνεφέ. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Κωνσταντινούπολη ( ολοήμερη ξενάγηση)

Η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση είναι επικεντρωμένη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το ενδιαφέρον τραβάει η απαράμιλλη σε λαμπρότητα και αρχιτεκτονική Αγία Σοφία, εκκλησία παλαιότερα - τζαμί στη συνέχεια - μουσείο πλέον στις μέρες μας. Ακολουθεί το παλάτι Τοπκαπί Σαράι που φιλοξενεί τα υπέροχα κοσμήματα και άλλα εκθέματα των Οσμανλίδων Σουλτάνων, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Αχμέτ του 3ου που χτίστηκε με στόχο να επισκιάσει την μεγαλοπρέπεια της Αγιά Σοφιάς και o ιστορικός βυζαντινός Ιππόδρομος όπου έλαβε μέρος η Στάση του Νίκα με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την δεξαμενή του Ιουστινιανού. Μεταφορά και ελεύθερος χρόνος στο πολύκοσμο Καπαλί Τσαρσί, τη σκεπαστή αγορά της πόλης με τα 4000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Μεταφορά στην Αγία Τριάδα για να παρακολουθήσουμε τη περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η: Κωνσταντινούπολη ( ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηπόνησα)

Ολοήμερη εκδρομή στα περίφημα Πριγκηπόνησα, τον τόπο που εξορίζονταν οι Βυζαντινοί πρίγκιπες και στα μετέπειτα χρόνια διατηρούσε τις εξοχικές της κατοικίες η ελίτ της Πόλης. Πρώτη στάση η Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του λόφου της Ελπίδας. Δεύτερη στάση η νήσος Πρίγκηπος, όπου όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να κάνετε τον γύρο του νησιού με τις γραφικές άμαξες.  Στην συνέχεια χρόνος για προαιρετικό γεύμα σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες  του νησιού. Επιστροφή με το πλοίο της γραμμής στη Πόλη. Το βράδυ θα παραβρεθούμε στην Ανάσταση για να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη και μεταφορά στο εστιατόριο για τη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η: Κωνσταντινούπολη ( Ελληνορθόδοξες εκκλησίες, Αιγυπτιακή  αγορά)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια επίσκεψη στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο όπου θα δούμε τη κλειστή πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πατριαρχικό  ναό του Αγίου Γεωργίου θαυμάζοντας τις υπέροχες εικόνες και το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Βλαχερνών και με θέα τα Βυζαντινά τείχη φθάνουμε στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής για να δούμε τους τάφους των Πατριαρχών. Ακολουθεί το Πασχαλινό μας γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα θα κάνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να θαυμάσουμε τα ωραία αρχοντικά. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Αιγυπτιακή Αγορά για μπαχαρικά, λουκούμια και ξηρούς καρπούς.

Το βράδυ επισκεφθείτε χώρους του προσωπικού σας ενδιαφέροντος  και κάνετε τις αγορές σας μιας και η Πόλη  φημίζεται για χαλιά, κιλίμια, κεχριμπάρι, ασημικά, μπαχαρικά και τον μπακλαβά του Γκελίογλου. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η: Κωνσταντινούπολη – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Τελευταία μέρα σήμερα για να περιπλανηθείτε στη πόλη. Προτείνουμε να περπατήσετε μέχρι τον περίφημο πύργο του Γαλατά, να διασχίσετε τη γέφυρα και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα στον Κεράτιο κόλπο. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση: 02/5

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

02/5

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη

10:35

12:05

06/5

Κωνσταντινούπολη– Αθήνα

13:20

14:50

 

 

Αναχώρηση: 03/5

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

03/5

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη

10:15

11:40

07/5

Κωνσταντινούπολη– Αθήνα

18:40

20:10

 

 

 

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

5 ημέρες

ΒΒ

Πρωινό & 2 γεύματα

02/5

4* διακ

590

+210

260

5*

670

+280

03/5

4* διακ

620

+210

5*

695

+280

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Πτήσεις με Turkish Airlines/ Pegasus Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*διακ. Nippon, 5* Sheraton City Center ή παρόμοια
  • Πρωινό καθημερινά & Αναστάσιμο δείπνο/μαγειρίτσα & Πασχαλινό γεύμα
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Δημοτικοί φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Εμπειρότατο τοπικό αρχηγό/ξεναγό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα, ποτά στη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο με 5μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.