Skip to main content

ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI *Με συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες* 6 ημέρες Οκτώβριος 2023 από 735

’’Ναός της Αναστάσεως (Γολγοθάς - Αποκαθήλωση - Πανάγιος Τάφος) - Οδός Μαρτυρίου - Πατριαρχείο - Σιών - Όρος του Ναού - Δυτικό Τείχος - Όρος Ελαιών - Τάφος Παναγίας -  Ναός Γεννήσεως - Βηθλεέμ - Ιορδάνης Ποταμός - Σαραντάριο Όρος - Χοζεβά - Βηθανία - Ιεριχώ - Άγιος Σάββας - Όρος Θαβώρ - Τιβεριάδα - Γαλιλαία - Καπερναούμ - Κανά - Λύδδα - Νεκρά Θάλασσα’’

Αναχώρηση: 23 Οκτωβρίου 2023

1η Ημέρα: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ / ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 

Αναχώρηση από την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3-117 στις 14:40 προς Αθήνα με άφιξη στις 15.35.

 

Αναχώρηση από την ΑΘΗΝΑ

Πτήση με την Α3-924 στις  16.50 προς το BEN GURION του Τελ Αβίβ, με άφιξη στις 18.50.

 

Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τo ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά.  Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον Γολγοθά (στα Ελληνικά σημαίνει Κρανίου Τόπος), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. 

Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα ακολουθήσει Δέηση. 

Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι: 

α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …». 

β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Αγ. Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Αγ. Νικόδημο κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του.  

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της Σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και θα γίνει Δέηση.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση,  καλύπτει τον Τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. 

Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»!  Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.  

Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του.  

Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.  

Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα αρχίσουμε την γνωριμία μας με το κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, προσκύνημα και συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο (εφόσον είναι διαθέσιμος).  

Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. 

Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.  

Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. 

Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα γίνει Δέηση και θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ.  

Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της  Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό. 

Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων). 

Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Τετάρτη 25 Οκτωβρίου  2023

ΒΗΘΑΝΙΑ – Ι.Μ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΩΝ ΧΟΖΕΒΙΤΩΝ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, ανατολικά του Όρους των Ελαιών, στο σημείο της οικίας του φίλου του Χριστού Αγ. Λαζάρου του Τετραημέρου, του οποίου η έγερση εξιστορείται λεπτομερώς από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη (Ιω. 11, 1-57).

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην έρημο της Ιουδαίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, στρέφοντας το βλέμμα μας προς το βαθύ και μεγάλο φαράγγι των Αινών. 

Από εκεί θα μεταβούμε στην κοιλάδα του Ιορδάνη, περνώντας από το σημείο «μηδέν», όπου και το επίπεδο της Μεσογείου Θαλάσσης. Στην διαδρομή μας προς την Ιεριχώ, διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, θα μεταβούμε, μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Χριστού μας από τον Τίμιο Πρόδρομο. Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού, θα αναγνωσθούν οι ευχές «Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων» και θα ψαλλεί το τροπάριο «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε…». Όσοι προσκυνητές το επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την προαιρετική-συμβολική βάπτιση εντός των υδάτων του Ιορδάνη ποταμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παρακείμενη Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η ιστορία της οποίας ξεκινά πριν τον 4ο αι. μ.Χ.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμά μας, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος ή Όρος των Πειρασμών, εκεί όπου ο Χριστός μας πέρασε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους τρεις πειρασμούς του Διαβόλου, πριν ξεκινήσει το σωτήριο έργο Του, όπως πληροφορούμαστε από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (προαιρετική ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με τελεφερίκ €17).  

Ακολουθεί η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ. Στο προαύλιο του μοναστηριού βρίσκεται η Συκομορέα πάνω στην οποία ανέβηκε ο μικρόσωμος τελώνης Ζακχαίος για να δει τον Χριστό, σύμφωνα με τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά. 

Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει στη συνέχεια τη φιλόξενη Ι. Μονή του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου που αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού. Εκεί θα προσκυνήσουμε και την ιερή εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης, εισερχόμενοι στο σπήλαιο όπου κατά την παράδοση διανυκτέρευσε η Αγία Οικογένεια κατά τη Φυγή στην Αίγυπτο. 

Προαιρετική μετάβαση σε οργανωμένη παραλία, στην κοντινή Νεκρά Θάλασσα (είσοδος €15). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου  2023

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ –  ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΣΙΩΝ 

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Θα προσκυνήσουμε με δέος το ακριβές σημείο της Γεννήσεως του Χριστού μας, το οποίο υποδεικνύεται από ένα δεκατετράκτινο ασημένιο αστέρι που συμβολίζει το φωτεινό άστρο τις Γεννήσεως. 

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το παρεκκλήσιο τις Αγίας Φάτνης και πλάι στην Αγία Φάτνη το προσκύνημα των τριών μάγων. Βορειοδυτικά του σπηλαίου σώζεται και το πηγάδι από το οποίο αντλούσε νερό η Παναγία προκειμένου να πλύνει το Θείο Βρέφος. Στο παρακείμενο «Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων» θα αντικρύσουμε τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. 

Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. του Άγιου Σάββα, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια στην καρδιά της Ιουδαϊκής Ερήμου, ανάμεσα από τη Βηθλεέμ και τη Νεκρά Θάλασσα. Ιδρύθηκε από τον Άγιο Σάββα το 485 μ.Χ., αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 1.500 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Στον Άγιο Σάββα οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος η διάδοση του μοναχισμού στην Παλαιστίνη. 

Επόμενος σταθμός μας είναι το Όρος των Ελαιών.  Από τον 4ο αι. μ.Χ. το Όρος των Ελαιών προσείλκυσε πολλούς Χριστιανούς προσκυνητές και μοναχούς. Ένα χριστιανικό οδοιπορικό του 6ου αιώνα αριθμεί στο όρος αυτό 24 εκκλησίες και μοναστήρια. 

Θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή της Μικρής Γαλιλαίας ή των Γαλιλαίων Ανδρών (των Αποστόλων), όπου και η αλλοτινή θερινή κατοικία του Πατριάρχη.  Εντός του Ναού της Αναλήψεως θα προσκυνήσουμε το σημείο της πρώτης εμφάνισης του Ιησού μετά την Ανάστασή Του στους Αποστόλους.  

Τέλος, από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα προς την παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Επίσκεψη στο Υπερώον του Όρους Σιών, εκεί όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Τάφο του Βασιλέως Δαυίδ, καθώς και στον Τόπο Κοιμήσεως της Παναγίας μας.  

Περιπατητική περιήγηση εντός της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο), όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου (cardo) με τις κόγχες των αρχαίων καταστημάτων και τις πρωτότυπες στήλες να δείχνουν πως ήταν οι εμπορικοί πάγκοι τους κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.   

Από ψηλά θα δούμε το παρακείμενο Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων, τον κατεξοχήν ιερό τόπο για τους Εβραίους, ως το εναπομείναν δυτικό τείχος του Ναού των Ιεροσολύμων. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο.

 

5η Ημέρα: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΘΑΒΩΡ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί για μια ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας, με την ομώνυμη λίμνη στο νότιο μέρος της. Πρόκειται για μια μικρή εσωτερική θάλασσα με υφάλμυρο νερό, 212 μέτρα κάτω από την επιφάνεια τις Μεσογείου. Στη λίμνη αυτή χύνεται ο Ιορδάνης ποταμός και μετά από αυτήν διασχίζει την Παλαιστίνη και χύνεται στη Νεκρά Θάλασσα.

Στα παράλιά της υπήρχαν κατά την εποχή του Χριστού ακμάζουσες πόλεις, η Καπερναούμ, η Βηθσαϊδά και τα Μάγδαλα. Κατά τις βυζαντινούς χρόνους σε όλα τα μέρη γύρω από τη λίμνη χτίστηκαν ναοί και μοναστήρια, ερείπια των οποίων σώζονται μέχρι σήμερα. 

Πρώτο προσκύνημα το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. 

Μεταβαίνοντας στη Ναζαρέτ, γενέτειρα του Ιωσήφ και της Μαρίας, εκεί όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ο Χριστός μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του Ναού, θα βρεθούμε στο υπόγειο σπήλαιο για να αντικρύσουμε με δέος την Πηγή του Ευαγγελισμού. 

Το προσκύνημά μας συνεχίζεται με την Κανά, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ι. Μονή της πόλεως, εκεί όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο Του θαύμα, μεταβάλλοντας το ύδωρ σε οίνο κατά το γάμο του Ναθαναήλ, στον οποίο ήταν καλεσμένος μαζί με τη μητέρα Του. 

Ακολουθεί προαιρετική προσκυνηματική βαρκάδα στη λίμνη της Τιβεριάδας (€15) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης (€28). 

Η μοναδική εμπειρία μας στο Βόρειο Ισραήλ ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου μας, και με τη διέλευσή μας από το Όρος των Μακαρισμών, εκεί όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία, πραγματοποιώντας το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων, με το οποίο χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνθρωποι. 

Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΛΥΔΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 

Συμμετοχή στην Θεία και Ιερά Λειτουργία στον Τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή.  Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και λίγος χρόνος ελεύθερος. 

Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού,  στην Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου στην περιοχή κατά Μόνας, και στην Ορεινή, όπου η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδόμου, όπου έγινε η συνάντηση της Παναγίας με την Αγ. Ελισσάβετ. 

Επίσκεψη στη πόλη της Λύδδας, στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου.  Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  

Ακολούθως θα να γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχαους, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. 

Χρόνος, για όσους το επιθυμούν, για μετάβαση στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων στον λόφο της Γιάφας, με την απεριόριστη θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. 

Τελ Αβίβ – Πτήση προς Αθήνα / (Θεσσαλονίκη)

Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 20:10 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 22:20.

 

Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 (Α3-136) με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 

Η Παλαιστίνη με την Ιερουσαλήμ αποτελεί το κέντρο του κόσμου. Σε αυτή την πολυσήμαντη κι έντονη σε όλα της, από τα χρώματα της ανατολής και της Δύσης του ηλίου μέχρι τους ανθρώπους και το κτισμένο τοπίο βρίσκεται και ακτινοβολεί στους αιώνες μία γνήσια σύνθετη παρουσία της ελληνικής βυζαντινής παραδόσεως.

Ο Ναός της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούς Χριστιανού να αξιωθεί κάποτε να επισκεφθεί την Αγία Γη. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ποικιλόμορφος με βυζαντινές τοιχογραφίες, εικόνες και αγάλματα, χάλκινα σκαλιστά της Αναγεννήσεως, σύγχρονα εντοίχια ψηφιδωτά.

Εντός του Ναού της Αναστάσεως υπάρχουν άνω των δέκα ιεροί χώροι και προσκυνήματα, συνδεδεμένα με το Πάθος του Χριστού, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση. Τα κυριότερα είναι: 1) Η Αγία Αποκαθήλωσις 2) Ο τόπος, στον οποίο ίσταντο οι άγιες γυναίκες κατά τη Σταύρωση 3) Το Άγιο Κουβούκλιο, όπου ο Τάφος του Χριστού και ο Άγιος Λίθος 4) Ο Γολγοθάς 5) Το Παρεκκλήσιο του Αδάμ 6) Το παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου 7) Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού 8) Το Παρεκκλήσιο του εκατοντάρχου Λογγίνου 9) Το Παρεκκλήσιο του «Διεμερίσαντο» 10) Το Παρεκκλήσιο των Κλαπών, όπου η φυλακή του Χριστού 11) Η Κολώνα του Δαρμού 12) Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής. Όλα όμως τα προσκυνήματα του Ναού ενώνονται με το ίδιο κτήριο και τα στεγάζει το ίδιο ιστορικό γεγονός, το Πάθος και το Μαρτύριο του Χριστού.

Ο Ναός της Αναστάσεως και ο Πανάγιος Τάφος, αποτελούν πόλο έλξης και προσκυνήματος για εκατομμύρια πιστούς κάθε χρόνο, και το Marios Travel με συνεχής αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη σας δίνει την ευκαιρία να προσκυνήσετε τα ιερότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο Shepherds House 4* στην Βηθλεέμ.
  • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ.
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας με πιστοποίηση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €17.
  • Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη Γεννησαρέτ €15.
  • Προαιρετικό γεύμα με τοπικό ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ €28.
  • Κολύμβηση & Αναψυχή στη Νεκρά Θάλασσα €15.
  • Υποχρεωτικά Φιλοδωρήματα €20.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες.
  • Η εκδρομή έχει πρωινές αναχωρήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

Τελική Τιμή ανά Άτομο σε Δίκλινο με Ημιδιατροφή

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €735

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: +€120

Μονόκλινο: +€150 // Φιλοδωρήματα: +€20

Με Διαμονή στη Βηθλεέμ