Skip to main content

Πανόραμα Υεμένης 9 ημέρες Ιούλιος Σεπτέμβριος 2023 από 3990

Μουκάλα- Χαδραμαούτ - Σιμπάμ – Σεϊγιούν – Ταρίμ - Αλ Τζεζίλ Χατζαραΐν

Αναχωρήσεις:  12/7 | 9/8 | 20/9

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κάιρο

Βραδινή πτήση για το Κάιρο, υποχρεωτικό ενδιάμεσο σταθμό για την Υεμένη. Μεταφορά σε  ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Κάιρο - Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ)

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην “Ευδαίμονα Αραβία” - όπως ήταν γνωστή η Υεμένη στην αρχαιότητα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Σεϊγιούν, την  τουριστική πρωτεύουσα της επαρχίας Χαδραμαούτ. Το ίδιο απόγευμα θα επισκεφθούμε την αγορά της πόλης για να προμηθευτούν οι κυρίες αμπάγιες (κελεμπίες και κεφαλομάντηλο) που είναι απαραίτητο για το ταξίδι (περίπου 10 δολάρια).

 

Ημέρα 3η: Σεϊγιούν-Σιμπάμ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το ίδιο το Σεγιούν και θα περπατήσουμε από την πύλη της πόλης μέχρι το κέντρο περνώντας από παλιές γειτονιές και περίτεχνα τζαμιά. Θα σταθούμε μπροστά στο επιβλητικό ανάκτορο της δυναστείας Καθίρι που ακόμα και σήμερα διατηρεί το κύρος από την εποχή που κυβερνούσε το Χαδραμαούτ. Θα περιπλανηθούμε στην πλούσια αγορά που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό της Υεμένης σαν την Ευδαίμονα Αραβία και θα δούμε το μικρό αλλά εντυπωσιακό κάστρο Αλ Φαλίς που δεσπόζει του κοντινού λόφου.

Το απόγευμα μας περιμένει το υπερθέαμα που ακούει στο όνομα Σιμπάμ. Το “Μανχάταν της Ερήμου”, οι ουρανοξύστες από λάσπη, κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον εκεί όπου ο Παζολίνι γύρισε τη ταινία «Χίλιες και μία νύχτες».

Όσες φωτογραφίες και να έχετε δει, η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Πρώτα θα ανεβούμε στο ύψωμα για μια πανοραμική θέα και στη συνέχεια θα  εξερευνήσουμε το εσωτερικό της πόλης, θα περιπλανηθούμε ανάμεσα στους πλίνθινους ουρανοξύστες και θα επισκεφθούμε το κέντρο χειροτεχνίας. Στο τέλος της ξενάγησης θα απολαύσουμε τσάι στην κεντρική πλατεία ανακατεμένοι με τους ντόπιους.

 

Ημέρα 4η: Σεϊγιούν – Ταρίμ- Αϋνάτ

Το πρωί θα εξορμήσουμε στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας Χαδραμαούτ.
Πρώτα θα κατευθυνθούμε τη μικρή πόλη Αϋνάτ όπου βρίσκονται τα μαυσωλεία των μεγάλων ιεροδιδασκάλων  Σούφι.  Από δω εξαπλώθηκε το Ισλάμ στην Ασία και αποτελεί κέντρο ισλαμικών μελετών για τους Ασιάτες μουσουλμάνους. Μετά θα πάμε στο Ταρίμ με τους ψιλόλιγνους μιναρέδες και τα τόσα τζαμιά, όσες είναι και οι μέρες του χρόνου. Παραμένει σημαντικό πνευματικό κέντρο του τόπου με πλούσια ιστορία και δραστήρια διασπορά εμπόρων “Χαδραμί” που οι απόγονοί τους συναντώνται ακόμη και σήμερα στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας. Επιστροφή στο Σεϊγιούν για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η: Σεϊγιούν - Μουκάλα

Αλλάζουμε σκηνικό σήμερα καθώς διατρέχουμε το φαράγγι Βάντι Σα  με κατεύθυνση νότια. Νωρίς το απόγευμα ο δρόμος θα μας φέρει στη “Λευκή Πόλη”, την Μουκάλα, δραστήριο λιμάνι στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού. Θα περπατήσουμε στην παλιά συνοικία που ακόμη σώζονται μερικές από τις περίτεχνες πόρτες, θα δούμε το κεντρικό τζαμί και την αγορά που καταλήγουν αλιεύματα από τον Ινδικό Ωκεανό.

 

 

Ημέρα 6η: Μουκάλα - Ουάντι Νταάν

Το πρωί θα επισκεφθούμε την ψαραγορά της Μουκάλα και στη συνέχεια θα επιστρέφουμε τα οροπέδια του Χαδραμαούτ, στην κοιλάδα Ουάντι Ντοάν, την πιο μυστηριακή περιοχή της Υεμένης με εξωκόσμια τοπία, εντυπωσιακά χωριά και αυστηρές παραδόσεις. Θα ατενίσουμε το υπερθέαμα του εξωτικού χωριού Χαΐντ αλ Τζαζίλ που αιωρείται πάνω από τον γκρεμό. Το ίδιο απόγευμα αφού φωτογραφήσουμε από ψηλά το νεόδμητο πολύχρωμο ανάκτορο του Μπουκσάν,  θα επισκεφθούμε μερικά από τα ωραιότερα χωριά του Ουάντι Λαϋσάρ (Αριστερή Κοιλάδα) με φόντο τις κατακόρυφες ορθοπλαγιές του φαραγγιού που φτάνουν τα  250 μέτρα. Θα αφιερώσουμε χρόνο στην εντυπωσιακή Χούφα και το γειτονικό Ταουλαμπάχ και με λίγη προσπάθεια θα περπατήσουμε μέσα από τη ρεματιά για το επιβλητικό Χοσν Μπασάεντ. Διανυκτέρευση σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του Ουάντι Ντοάν.

 

 

Ημέρα 7η: Ουάντι Νταάν

Νωρίς το πρωί θα εξορμήσουμε στο Ουάντι Λαϋμάν (Δεξιά Κοιλάδα)  και να είστε βέβαιοι ότι οι φωτογραφικές μηχανές θα ανάψουν!

Πρώτα το Σουμπάϊχ , μετά το Καρν Ματζίντ με το μικρό φρούριο που δείχνει σαν να αιωρείται. Στη Μπούδα που την πλαισιώνει μια πυκνή όαση από χουρμαδιές, θα περπατήσουμε με το κεφάλι ...ψηλά για να θαυμάζουμε το ύψος των αέρινων  κατασκευών. Στη συνέχεια θα ζαλιστούμε από τη μεγαλοπρέπεια του τοπίου και τα απίστευτα χωριά που ορθώνονται και στις δύο πλευρές της κοιλάδας. Θα σταματήσουμε για μια ακόμα περιήγηση στην Αλ Κουβάϋρα πριν καταλήξουμε στο επιβλητικό Αρ Ριμπάτ χτισμένο θεατρικά στη βάση του βουνού. Το απόγευμα μας περιμένει πεζοπορία με ανάβαση στη βάση του βράχου που αιωρείται το Χαΐντ Αλ Τζεζίλ και διασχίζοντας το ύψωμα θα φτάσουμε μπροστά στο εξωκόσμιο σκηνικό του χωριού Μουράχ χτισμένο στη βάση μιας διακλάδωσης του Ουάντι Λαϋσάρ (Αριστερής Κοιλάδας).

 

 

Ημέρα 8η: Ουάντι Νταβάν - Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ)

Συνεχίζουμε βόρεια με πρώτη στάση στο Σεΐφ όπου δεσπόζει το ολόλευκο κάστρο του τοπικού σεΐχη. Από δω συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Χατζαραΐν. Εκτός από τις ατέλειωτες φωτογραφίες θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε το διάσημο μέλι Σίντρ που παράγεται στην κοιλάδα και θεωρείται ανάμεσα στα 3 καλλίτερα και ακριβότερα στον κόσμο (εφ’ όσον είστε πρόθυμοι να πληρώστε  τα 70 δολάρια το κιλό)! Από εδώ  το τοπίο ανοίγει και καταλήγουμε στο γνώριμο Σεϊγιούν για την τελευταία διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 9η: Σεϊγιούν (Χαδραμαούτ) – Κάιρο -  Αθήνα

Από το αεροδρόμιο του Σεϊγιούν πετάμε για το Κάιρο απ’ όπου θα πάρουμε την απογευματινή πτήση για Αθήνα .

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

ΥΕΜΕΝΗ

Μουκάλα - Χαδραμαούτ

 

9 ημέρες

Ημιδ/φή

26/4, 12/7, 9/8, 20/9

3*, 4*

3.990

+590

950

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με EGYPT AIR & AIR YEMENIA
  • Ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Βίζες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και τέσσερις (4) τουλάχιστον κενές σελίδες & ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού μαζί με μία φωτογραφία
  • Απαιτείται βίζα εισόδου για ελληνικά διαβατήρια

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

  1. Σε ορισμένες περιόδους το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα προκειμένου να εναρμονιστεί με τις διεθνείς πτήσεις. Στις μέρες που τα δρομολόγια είναι ευνοϊκά και επιτρέπουν άμεση ανταπόκριση, τότε η διανυκτέρευση στο Κάιρο παραλείπεται και το πρόγραμμα θα γίνεται 8ήμερο.
  2. Οι τοπικές αρχές χορηγούν μόνο 12 βίζες τη φορά για κάθε γκρουπ, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα της προκαταβολής.
  3. Το ταξίδι στην Υεμένη δεν διεξάγεται με τις ίδιες συνθήκες όπως ήταν πριν από τον εμφύλιο πόλεμο. Παρότι σήμερα δεν υπάρχουν πολεμικές συρράξεις, εντούτοις εκείνα τα χρόνια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Η χώρα χωρίστηκε στα δύο, το κόστος εκτινάχθηκε στα ύψη, αεροπορικές εταιρείες (εκτός της YEMENIA) δεν πετάνε πλέον, οι παλιοί επαγγελματίες του τουρισμού άλλαξαν επάγγελμα και όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Οι βίζες χορηγούνται με το σταγονόμετρο, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προτεραιότητα τον τουρισμό και δεν θα τους ενοχλούσε να μην πήγαινε κανένας να επισκεφθεί τη χώρα. (Αυτό είναι μια κοινή διαπίστωση σε όλες τις χώρες με ασταθές πολιτικό περιβάλλον όπως Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.λπ.).
  4. Οι κυρίες πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να φοράνε μακριά αμπάγια και κεφαλομάντηλο για να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους άνδρες που θα τα προμηθευτείτε φτάνοντας στη χώρα.

     Αν όλα αυτά δεν σας πτοούν, τότε καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο της Ευδαίμονος
     Αραβίας!