Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Χριστούγεννα 2017 από 1095,00

21-29/ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/2017
9 ημέρες
SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Ξενάγηση Βόρειου & Νότιου τμήματος του Μανχάταν
* Κρουαζιέρα στον Hudson
* Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
* Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
* Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ (Empire State Building)
* Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης
* Κέντρο Ροκφέλερ-Top Of The Rock

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και κατόπιν των τελευταίων οδηγιών από τον αντιπρόσωπο της εταιρίας μας, επιβίβαση στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Κοσμοπολίτικη πόλη της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα για το περίφημο αεροδρόμιο JFK (John Fitzgerald «Jack» Kennedy ). Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Times Square με τον αρχηγό του γραφείου μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και περίπατος στην καρδιά του Μανχάταν για μια πρώτη γνωριμία με την πιο φωτογραφημένη πόλη. Διανυκτέρευση.

μέρα

Αφύπνιση το πρωί, συγκέντρωση στο lobby του ξενοδοχείου και σήμερα θα ξεκινήσουμε την επίσημη ξενάγηση της θρυλικής μεγαλούπολης των ΗΠΑ. Θα αρχίσουμε γεωγραφικά από την δυτική πλευρά του Μανχάταν και διασχίζοντας την Broadway avenue θα θαυμάσουμε την Columbus Circle με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου (απ’ όπου αρχίζουν οι Αμερικανοί να μετράνε τις χλμ. αποστάσεις προς όλο τον κόσμο). Συνεχίζοντας βορειοδυτικά θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο Lincoln Center με την Μητροπολιτική Όπερα(μέσα στην οποία μπορούμε να δούμε και τον πανάκριβο πολυέλαιο που δώρισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης προς τιμήν της Μαρία Κάλλας)και την Φιλαρμονική. Ακολουθεί πανοραμική επίσκεψη στο κτήριο Dakota τόπο διαμονής & δολοφονίας του John Lenon και το “Strawberry Fields” . Επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο και κατευθυνόμενοι πλέον προς τo πανεπιστήμιο Columbia θαυμάζουμε το μεγαλοπρεπές Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με 33 εκατομμύρια εκθέματα και θα επισκεφτούμε τον Ναό του Αγ. Ιωάννη του Καθαγιασμένου, την River Side Church με το μεγαλύτερο καμπαναριό στο Κόσμο, καθώς επίσης και το μαυσωλείο του αρχιστράτηγου Οδυσσέα Γκραντ (στρατηγού των βορείων στον εμφύλιο με τους Νότιους & μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, του μόνου προέδρου που εξελέγη από την Νέα Υορκή), την περιοχή του Χάρλεμ , το θέατρο Apollo, και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Παίρνοντας την 5th Avenue από την βορειοανατολική πλευρά του Central Park θα δούμε κατά σειρά το μουσείο Guggenheim, τo Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (όπου στεγάζονται 3 εκατομμύρια εκθέματα από την παλαιολιθική μέχρι τη νεότερη εποχή), το Frick museum & την Εβραική συναγωγή. Φτάνοντας στην Grand Army Plaza θα δούμε τα κεντρικά γραφεία της Apple και θα καταλήξουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνιδάδικα το ξακουστό Fao. Το τέλος της σημερινής μας ξενάγησης θα μας βρει στο ανατολικό – νότιο άκρο του central Park επι της ξακουστής 5ης οδού με δυνατότητα μιας περιπατητικής βόλτας στη καρδιά της Μητρόπολης του κόσμου ή εναλλακτικά θα έχουμε την δυνατότητα εξ’ιδίων για μια βόλτα με άμαξα στο διάσημο πάρκο.

3η μέρα
Αφύπνιση το πρωί, συγκέντρωση στο lobby του ξενοδοχείου και σήμερα θα ξεκινήσουμε για την ολοκλήρωση της περιήγησης μας στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Από την περίφημη 5η λεωφόρο με τον Trump Tower, τα καταστήματα των γνωστών οίκων μόδας, το Κέντρο Ροκφέλερ, τον Καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου και την Κεντρική Βιβλιοθήκη, θα συνεχίσουμε το γύρο της πόλης παίρνοντας τη γνωστή Μπροντγουέη η οποία διασχίζει τις περιοχές Greenwich Village, Soho & Tribeca, βλέπουμε πανοραμικά το Δημαρχείο της Πόλης και κάνουμε μια μικρή στάση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το σημειο ZERO(όπου υπήρχαν οι διάσημοι πρώην Δίδυμοι Πύργοι. Συνεχίζουμε με την εκκλησία της Άγιας Τριάδας όπου και αρχίζει η Wall Street με το γνωστό Χρηματιστήριο.Την περιοχή του Μπάττερυ Παρκ(το νοτιότερο τμήμα του Μανχάταν) όπου περνάνε τα Ferry Boats για το νησί με το άγαλμα της Ελευθερίας και το Ellis island εκεί που στις αρχές του περασμένου αιώνα εκατομμύρια μετανάστες αντίκρυσαν για πρώτη φορά της ΗΠΑ ψάχνοντας το Αμερικάνικο όνειρο. Φανταστική είναι η περιοχή της αποβάθρας 17 με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και τα ιστιοφόρα καθώς επίσης και την καταπληκτική θέα της γέφυρας του Brooklyn που συνδέει τα δυο από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης.Η ημέρα μας σήμερα καταλήγει στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα
Αφύπνιση κατόπιν συνεννόησης με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας και σήμερα σας προσφέρουμε ένα πραγματικό δώρο που θα σας μείνει αξέχαστο. Μια τρίωρη κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία διασχίζοντας τον ποταμό Hudson να θαυμάσουμε το Ellis Island, το επιβλητικό άγαλμα της ελευθερίας, τους εντυπωσιακούς Ουρανοξύστες του Κεντρικού & Νότιου Μανχάταν, τις γέφυρες Brooklyn, Manhattan, Williamsburg & του Queens καθώς επίσης από μακριά θα δούμε και την γέφυρα Verrazano (του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Νέα Υόρκη) τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στο Κόσμο μέχρι το 1964. Στο τέλος της βόλτας μας με το καραβάκι και γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων σας αφήνουμε ελεύθερο χρόνο για να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Για το βραδάκι σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια από τις ξακουστές παραστάσεις μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ.

5η μέρα
Αφύπνιση & συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα στο Lobby του ξενοδοχείου μας. Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στα πιο σημαντικά μουσεία και κτήρια της Μεγαλούπολης.  Θα επισκεφθούμε όλα τα προαναφερόμενα μουσεία και κτήρια επιθυμόντας να θαυμάσετε το μεγαλείο του πολιτισμού της πόλης .Ανάλογα με της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση θα επισκεφτούμε τα ακόλουθα .
·         Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον κόσμο. Έχει πάνω 36 εκατομμύρια εκθέματα, τα οποία παρουσιάζουν παραστατικότατα την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη. Τα δημοφιλέστερα τμήματα είναι αυτά με τους δεινοσαύρους, τους μετεωρίτες και η αίθουσα με τα ορυκτά και τους πολύτιμους λίθους, όπου φυλάσσονται κοσμήματα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
·         Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης φιλοξενεί μία από τις καλύτερες και πιο εκτεταμένες συλλογές έργων μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1929 από πλούσιους φιλότεχνους και αποτέλεσε πρότυπο για άλλα μουσεία του είδους, διευρύνοντας τα όρια της τέχνης και περιλαμβάνοντας καλλιτεχνικά ρεύματα που δεν αναγνωρίζονται από άλλες πινακοθήκες. Κάποια από τα χαρακτηριστικότερα έργα που βρίσκονται στο μουσείο είναι η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ, Η κλόουν του Τουλούζ-Λωτρέκ, Τα Νούφατα του Κλοντ Μονέ, οι Δεσποινίδες της Αβινιόν του Πικάσο. Επίσης υπάρχει ο κήπος των γλυπτών.
·         Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ (Empire State Building)

Το κτίριο του Εμπάιρ Στέιτ παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί πλέον το υψηλότερο κτίριο στην Νέα Υόρκη, παραμένει το διασημότερο κτίριο της πόλης διεθνώς. Η κατασκευή του ξεκίνησε λίγες εβδομάδες πριν το Κραχ το 1929 και άνοιξε το 1931. Ο σκελετός του κτιρίου κατασκευάστηκε από 60.000 τόνους ατσάλι και οικοδομήθηκε μέσα σε 23 εβδομάδες. Διαθέτει 6.500 παράθυρα και χρησιμοποιήθηκαν 10 εκατομμύρια τούβλα για να καλυφθεί ολόκληρο το κτίριο. Από τον 102ο όροφο ύψους 381 μέτρων μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα προς ολόκληρη την πόλη.
·         Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Ιδρύθηκε το 1870 από μία ομάδα ανθρώπων που ήθελαν ένα ίδρυμα για τέχνες αντάξιο των ευρωπαϊκών. Η συλλογή του θεωρείται η μεγαλύτερη του δυτικού κόσμου. Εδώ υπάρχουν έργα από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση το 1880 και φιλοξενεί συλλογές από όλες τις ηπείρους, όπως δείγματα αρχαίας αιγυπτιακής τέχνης, αμερικάνικης γλυπτικής και διακόσμησης από την εποχή της αποικιοκρατίας. Το μουσείο διαθέτει τόσα πολλά εκθέματα που είναι αδύνατο να το επισκεφθείτε ολόκληρο μέσα σε μία μέρα. Ξεκινώντας με τα εκθέματα από Αφρική, Ωκεανία και γενικότερα Ιθαγενών της Αμερικής, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ξυλόγλυπτα από διάφορες φυλές, αντικείμενα από τη Νέα Γουινέα, από την Πολυνησία, το Μεξικό. Στη συλλογή της Αμερικάνικης Τέχνης μπορεί να θαυμάσει κανείς το πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσινγκτον, το περιβόητο πορτρέτο της Μαντάμ Χ του Σάρτζεντ, έργα του Χόπερ, έργα γλυπτικής και διακόσμησης από την εποχή της αποικιοκρατίας μέχρι τον αιώνα μας, αναπαραστάσεις με αυθεντικά έπιπλα σαλούν και σπιτιών. Από την Αρχαία Εγγύς Ανατολή και το Ισλάμ υπάρχουν φτερωτά πέτρινα λιοντάρια, μπρούτζινα αντικείμενα, βασιλικές μινιατούρες από τις αυλές της Περσίας και άλλα πολλά. Σε μια σειρά αιθουσών εκτίθενται έργα από την Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Ινδία και Νοτιοανατολική Ασία. Υπάρχει ένας κήπος σε φυσικό μέγεθος σε στυλ Μινγκ, κινέζικα, βουδιστικά γλυπτά, αντικείμενα από νεφρίτη και πολλά άλλα. Σε άλλα αίθουσα φιλοξενείται συλλογή 45,000 κοστουμιών από το 17ο αιώνα μέχρι σήμερα. Ξεχωριστή πτέρυγα φιλοξενεί ευρήματα αιγυπτιακής τέχνης. Επόμενη θεματική κατηγορία είναι οι ευρωπαϊκοί πίνακες, γλυπτά και διακόσμηση που περιλαμβάνουν έργα των Μποτιτσέλι, του Μπροντζίνο, Μπρέγκελ, Ρούμπενς, Βαν Ντάικ, Ρέμπραντ, Βερμέερ, Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια, Πουσέν, Βατό, Σεζάν, Μονέ, Βαν Γκογκ, Λεονάρντο, Ροντέν και Ντεγκά. Επιπλέον υπάρχει θεματική ενότητα με θέμα την ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη και ξεχωριστή με μουσικά όργανα.

6η μέρα
Αφύπνιση & συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα στο Lobby του ξενοδοχείου μας για ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην πόλη της Ουάσιγκτον. Άφιξη και θα γνωρίσουμε την Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με τα πιο  σημαντικά μνημεία, τα οποία βρίσκονται σχεδόν όλα στο πάρκο του κέντρου της πόλης, το National Mall και τα οποία επισκέπτονται καθημερινά μεγάλο πλήθος ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο ίσως μνημείο είναι ο «Οβελίσκος» , ο οποίος έχει ύψος 170μ. και χτίστηκε για να τιμήσει την μνήμη του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ George Washington. Εξαιρετικά μνημεία είναι επίσης το «Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν» και το «Μνημείο του Τόμας Τζέφερσον», τα οποία θυμίζουν αρχαιοελληνικούς ναούς και έχουν στο εσωτερικό τους το αντίστοιχο άγαλμα του προέδρου. Πολύ κοντά σε αυτά βρίσκονται τα μνημεία του πολέμου της Κορέας, του πολέμου του Βιετνάμ, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η διαδρομή από το ένα μνημείο στο άλλο γίνεται μέσα από πανέμορφα δρομάκια με πολλές μικρές λιμνούλες. Στην συνέχεια θα δούμε τον Λευκό Οίκο, τον οποίο μπορείτε να πλησιάσετε σε απόσταση περίπου 100μ., μέχρι δηλαδή τους κήπους του συγκροτήματος, τόσο από τα βόρεια, όσο και από τα νότια. Η  ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή θα σας υπενθυμίσει την παγκόσμια πολιτική σπουδαιότητα του σημείου αυτού. Σχετικά κοντά υπάρχει το Παλαιό Ταχυδρομείο, το οποίο θα το καταλάβετε εύκολα, λόγω του πύργου του ρολογιού των 96 μέτρων. Περνώντας με το πούλμαν την Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ, θα καταλήξουμεστο πιο σημαντικό κοιμητήριο του Arlington, στο οποίο βρίσκονται  οι τάφοι επιφανών και στρατιωτικών Αμερικάνων, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου John F. Κennedy. Κοντά στο κοιμητήριο υπάρχει επίσης και το Πεντάγωνο, το μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα του κόσμου. Χρόνος ελεύθερος κατά τον οποίον έχετε την δυνατότητα εξ’ ιδίων  να επισκεφθείτε το Μουσείο Αέρα και Διαστήματος, το Μουσεία Φυσικής Ιστορίας (με εκθέματα δεινοσαύρων) και την Εθνική Πινακοθήκη (με πίνακες γνωστών ζωγράφων και ένα έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μανχάταν. Διανυκτέρευση.

7η μέρα
Αφύπνιση και συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα στο Lobby του ξενοδοχείου μας και η δική μας πρόταση για σήμερα είναι το Shopping Therapy σε ένα μοναδικό, υπερπολυτελές, πλούσιο σε επώνυμες μάρκες και προπαντός γεμάτο απίστευτες προσφορές εμπορικό κέντρο στο Central Valey, μία ώρα διαδρομή περίπου από το Μανχάταν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία γεύση από την νυκτερινή ζωή της Νέας Υόρκης, με προτάσεις του συνοδού της εκδρομής ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

8η - 9η μέρα
Αφύπνιση και η σημερινή μας ημέρα θα είναι ελεύθερη έως νωρίς το απόγευμα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Εξ ιδίων θα μπορούσατε να κάνετε μια τελευταία βόλτα στην καρδιά της συνοικίας των θεάτρων την Time Square που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες με την πληθώρα μαγαζιών, τα γιγαντιαία διαφημιστικά, τις τεράστιες ταμπέλες νέον, τις φωτεινές της επιγραφές. Ή επίσης θα έχετε αρκετό χρόνο για μια  βόλτα στο Central Park το μεγαλύτερο τεχνητό πάρκο που διαμόρφωσε ο Frederick  Law Olmsted o οποίος μέσα σε 16 χρόνια μετέφερε πάνω από 500.000 δέντρα. Ωραία ανάμνηση θα μπορούσε να σας μείνει και μία βόλτα με άμαξες εντός του καταπράσινου πάρκου.

Ακολούθως γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων από τη μαγική πόλη της Νέας Υόρκης παίρνουμε τον δρόμο για το διεθνές αεροδρόμιο JFK για την επιβίβαση μας στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Άφιξη στην πόλη της Αθήνας φορτωμένοι με δώρα , αναμνηστικά, φωτογραφίες μα προπάντων εμπειρίες & αναμνήσεις που θα σας μείνουν χαραγμένες στο νου για πάντα.

#

     

 

   
1
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
1095€      
2
Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
1685€
     
3
Τιμή τρικλίνου  
985€
     
4
Τιμή τετράκλινου
895€
     
5
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ESTA
495€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πτήσεις της Air Serbia
  •     (07)διανυκτερεύσεις στο Hotel Edison Times Square 4*.
  •     Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμιο JFK.
  •     Ξενάγηση πόλης (βόρείου τμήματος)
  •     Ξενάγηση πόλης (Νοτίου τμήματος)
  •     Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο Metropolitan.
  •     Επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
  •     Κρουαζιέρα διασχίζοντας τον ποταμό Hudson.
  •     24ωρη εξυπηρέτηση από τους τοπικούς αρχηγούς και από συγκεκριμένο κιν. Τηλέφωνο στην Ελλάδα
  •     Ταξιδιωτικά έντυπα – χάρτης της Νέας Υόρκης.
  •     Εκπτωτικά κουπόνια για το μοναδικό Woodbury Common Outlet.
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator και ταξιδιωτική ασφάλιση i.
  •     Έμπειροι αρχηγοί και τοπικοί συνεργάτες του γραφείου μας στις ΗΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων , επίναυλοι καυσίμων, ESTA (προέγκριση εισόδου)(495€)
  •     Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά. (50$)
  •     Ποτά , αναψυκτικά και γεύματα.
  •     Είσοδοι σε μουσεία , Gallery , Κτήρια και συναφείς χώρους και ότι άλλο ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα .

Σημειώσεις:

  • Η σειρά των επισκέψεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων, λοιπών αξιοθέατων καθώς και των πτήσεων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή υπηρεσίας. Το οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής δίνεται πέντε ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση με το ενημερωτικό σημείωμα.
  • ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ,ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΥΘΟΥΝ

Πτήσεις :

  •     21/Δεκεμβρίου/2017 Αθήνα – Βελιγράδι JU517 04.50 – 030
  •     21/Δεκεμβρίου/2017 Βελιγράδι – Νέα Υόρκη JU500 07.30 – -11.30
  •     28/Δεκεμβρίου/2017 Νέα Υόρκη – Βελιγράδι JU501 19.55 – 10.35*(*Της επομένης 29/12)
  •     29/Δεκεμβρίου/2017 Βελιγράδι – Αθήνα JU512 12.20 – 14.50