Skip to main content

Νέα Υόρκη - Ουάσινγκτον Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

Με την Φιλαδέλφεια
(Woodbury Commons – Atlantic City)
Περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά!!!

8 ημέρες

Αναχωρήσεις: 23.12 & 30.12

 

Ο υπ’ αριθμό 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες, παγκοσμίως.

Η σύγχρονη πόλη του φωτός, η Μέκκα της οικονομίας είναι η πόλη που κρύβεται στις καρδιές και στα όνειρα όλων μας. Η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, το μεγαλύτερο λιμάνι, τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου, το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα, την πιο μοντέρνα Λυρική Σκηνή και το μεγαλύτερο μουσείο του Δυτικού ημισφαιρίου. H Νέα Υόρκη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει περάσει τυχαία στο συλλογικό υποσυνείδητο ως πρωτεύουσα του κόσμου. Μουσεία σύγχρονης τέχνης, κτίρια που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανύπαρκτος, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα: η Νέα Υόρκη δεν έχει «λίγο απ’ όλα», τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η μέρα: Αθήνα - Νέα Υόρκη, Πτήση.

Συγκέντρωση το πρωί στο Αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη καρδιά του Μανχάταν. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γεύση από αυτήν την ανεπανάληπτη μεγαλούπολη που παρά το μέγεθός της είναι πάντα μία πόλη ζεστή, φιλόξενη και που αυτή την εποχή είναι πεντάμορφη και στολισμένη ζώντας έντονα τη μαγεία των Εορτών. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Νέα Υόρκη, 1η ξενάγηση.

Πρωινή 4ώρη ξενάγηση στο Lower Manhattan. Αναχώρηση για την πλούσια περιήγηση στην πόλη.

Θα περάσουμε από το Lincoln Center, Το Colombus Circle, την 5η Λεωφόρο, το Ροκφέλλερ Σέντερ, την Βιβλιοθήκη, το Empire State Building, το κτήριο της Flatiron, το Village, το Soho, τη «Μικρή Ιταλία»

Την Chinatown, τη Γέφυρα του Μπρούκλιν, το κτήριο του Woolworth, το World Trade Center & Freedom Tower, την Wall Street και τέλος την αποβάθρα στο Battery Park για τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο το Άγαλμα της ελευθερίας και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να περάσουν με το φέρρυ στο νησάκι Λίμπερτι για να επισκεφθούν το έμβλημα της Αμερικής, το Άγαλμα της Ελευθερίας, σήμα κατατεθέν της πόλης που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού και να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Νέα Υόρκη, 2η ξενάγηση.

Στην 2η μας 4ώρη πρωινή ξενάγηση θα συνδυάσουμε τις επισκέψεις μας με πούλμαν και πεζή στα εξής αξιοθέατα. Από το Central Park, στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας και Φυσικής, στο Ντακότα (John Lennon) στον Άγιο Ιωάννη (St. John the Divine), το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον καθεδρικό στο Riverside, τον τάφο του Στρατηγού Γκράντ, τη λεωφόρο του Dr, Martin Luther King, το Apollo Theater, την πλατεία Ellington και στη συνέχεια πεζή στο Ωδείο, το Μουσείο του Γκουγκενχάϊμ, το Metropolitan Museum, το ξενοδοχείο Πλάζα, πάλι στην 5η λεωφόρο στο grand Central, το κτήριο της Chrysler, το Tudor City και τα Ηνωμένα Εθνη. Στη διάρκεια αυτής της βόλτας – ξενάγησης μπορείτε να αποσπασθείτε και να

Εξειδικεύσετε την επίσκεψη σας σε κάποιο μουσείο ή μνημείο που σας ενδιαφέρει και να επιστρέψετε μόνοι σας στο ξενοδοχείο, όταν τελειώσετε. Ο αρχηγός μας θα σας έχει πλήρως κατατοπίσει στο πώς να κυκλοφορείτε στην πόλη και να κάνετε χρήση των ΜΜΕ. Εξ’ άλλου και το ταξί είναι πολύ προσιτό.

Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Νέα Υόρκη - μέρα ελεύθερη. Προαιρετική εκδρομή στο Ατλάντικ Σίτι – Νέα Υόρκη

Σήμερα σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο περίφημο “Ατλάντικ Σίτυ”. Μία όμορφη διαδρομή που περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας όπου σταματάμε για σύντομη επίσκεψη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο αυτό θέρετρο με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή, το διάσημη παραλιακή κορνίς (boardwalk) με τις μπουτίκ και τα καταστήματα. Φωτισμένα Καζίνο, Clubs, εστιατόρια, όλα συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα μικρό Las Vegas. Μετά από τη διαμονή 3 περίπου ωρών στο Ατλάντικ Σίτυ, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στη Νέα Υόρκη αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Νέα Υόρκη – Φιλαδέλφεια - Ουάσινγκτον

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Αμερικανική πρωτεύουσα. Καθ οδόν θα σταματήσουμε στη Φιλαδέλφεια την 1η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για μια σύντομη πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό της κέντρο. Άφιξη στη Ουάσιγκτον νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για να ξεχυθείτε στα μουσεία της. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Ουάσινγκτον, ξενάγηση.

Πρόγευμα και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το περίφημο Καπιτώλιο το οποίο είναι το Κοινοβούλιο καθώς και η έδρα της Γερουσίας, χρονολογείται από το 1793, το δε επιστέγασμα της είναι το ίδιο εντυπωσιακό όπως και η ιστορία του κτίσματος. Είναι 79 μέτρα ύψος και είναι ακριβές αντίγραφο του Αγ. Πέτρου της Ρώμης, ακριβώς απέναντι της όλης περιοχής δεσπόζει το μνημείο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον, ένας τεράστιος οβελίσκος, ύψους 153 μ. Μετά θα κατευθυνθούμε προς τον Λευκό Οίκο που χρονολογείται από το 1800 και αποτελεί μόνιμη προεδρική κατοικία, καθ΄οδόν για τον Λευκό Οίκο θα περάσουμε από την Εθνική Πινακοθήκη, το πολύ όμορφο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Υπουργείο Οικονομικών, και μετά θα κατευθυνθούμε προς το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του Τ. Τζέφερσον. Κατόπιν θα περάσουμε να δούμε το μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, με το άγαλμα του να βρίσκεται καθισμένο μπροστά στην είσοδο του μνημείου. Θα καταλήξουμε στο κοιμητήριο του ‘Αρλινγκτον το οποίο φιλοξενεί τους τάφους 213.000 νεκρών μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι όπως ο τάφος του Τζων Κέννεντυ και της Τζάκυ Κέννεντυ – Ωνάση, του στρατηγού Τζωρτζ Μάρσαλ και πολλών άλλων επωνύμων. Στο ελεύθερο απόγευμα σας συνιστούμε να επωφεληθείτε και ναεπισκεφθείτε τα σημαντικότερα μουσεία που βρίσκονται στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης. Το βραδάκι επισκεφθείτε την όμορφη και γραφική περιοχή του Τζωρτζτάουν. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Ουάσινγκτον - Νέα Υόρκη - Αθήνα (Θεσσαλονίκη)

Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό μας το αεροδρόμιο Κέννεντι της Νέας Υόρκης. Καθ’ οδόν (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν με την αναχώρηση της πτήσης από το αεροδρόμιο Κέννεντυ) πιθανόν να σταματήσουμε στην Βαλτιμόρη η τη Φιλαδέλφεια. Απογευματινή πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

 

8η μέρα: ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Ελλάδα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 20.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

 

 

 

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο: Χριστούγεννα 23 – 30/12/2012 

Επιλογή ξενοδοχείουέα Υόρκη)

 

Excelsior 4*

Double Tree Metropolitan by Hilton 4*

Novotel

Times Square 4*

Σε δίκλινο

€ 1.385.-

€ 1.455.-

€ 1.505.-

Επιβάρυνση σε Μονόκλινο

€     625.-

€   630.-

€ 690.-

3ο άτομο σε τρίκλινο

€   1.250.-

€   1.300.-

€ 1.400.-

Φόροι αεροδρομίου – Φιλοδωρήματα Εξτρα ταξιδιωτική ασφάλεια - ΕΣΤΑ

600.-

600.-

600.-

 

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο: Πρωτοχρονιά 30/12 – 06/1/2013 

Επιλογή ξενοδοχείου (Νέας Υόρκης)

 

Excelsior 4*

Double Tree Metropolitan by Hilton 4*

Novotel

Times Square 4*

Σε δίκλινο

€ 1.495.-

€ 1.585.-

€ 1.660.-

Επιβάρυνση σε Μονόκλινο

€     625.-

€ 700.-

€ 770.-

3ο άτομο σε τρίκλινο

€   1.250.-

€ 1.420.-

€ 1.500.-

Φόροι αεροδρομίου – Φιλοδωρήματα Εξτρα ταξιδιωτική ασφάλεια - ΕΣΤΑ

€     600.-

600.-

600.-

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Νέα Υόρκη – Αθήνα με την British Airways με ενδιάμεσο σταθμό στο Λονδίνο.
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Νέα Υόρκη στα ξενοδοχεία, Excelsior Hotel New York στην καρδιά του Μανχάταν, δίπλα στο Metropolitan museum, σε μια τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της Νέας Υόρκης, ή στο Double Tree Met By Hilton στο Μανχάταν πιό κοντά στην Times Square (super μοντέρνο και πλήρως ανακαινισμένο ή το Novotel στην Times Square – το αγαπημένο ξενοδοχείο του Strauss Khan !. 2 Διανυκτερεύσεις στη Ουάσινγκτον στο ξενοδοχεία OMNI SHOREHAM ή LENFANT PLAZA .
  • Αμερικάνικο πρόγευμα καθημερινά.
  • Μία εκτεταμένη πανοραμική ξενάγηση στη πόλη της Νέας Υόρκης, με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Μία ολοήμερη ξενάγηση & επισκέψεις σε αξιοθέατα της Ουάσινγκτον.
  • Όλες οι μεταφορές, η υποδοχή, οι οδικές διαδρομές και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, με γνώσεις των Η.Π.Α. για την

 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • 600 ευρώ που αναλύονται σε : Φόροι Αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα , αίτηση ΕΣΤΑ, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Είσοδοι σε μουσεία και άλλους χώρους οι οποίοι δεν αναφέρονται συγκεκριμένα στο πρόγραμμα και στα συμπεριλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η σειρά των ξεναγήσεων και των εκδρομών μας διαφοροποιείται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις αργίες των ημερών σε συνάρτηση με αντίστοιχο πρόγραμμα – αναχώρηση. Με το τελικό ενημερωτικό 5 μέρες πριν την αναχώρηση θα έχετε και το ακριβές ημερήσιο πρόγραμμα για κάθε αναχώρηση.