Skip to main content

Κόστα Ρίκα Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2016 από 1999,00

Ζούγκλα Τορτουγκέρο, Εξωτικές παραλίες

Αναχωρήσεις: 05.07, 30.08, 21.09, 25.10 (11ηµ.)  

 10 Ηµέρες

 

  • Μια χώρα ευλογηµένη, µε πλούσια βλάστηση, νερά και υπέροχα τοπία-θαύµατα της φύσης. Πόλεις αποικιακές µε ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώµα, λαός φιλόξενος, ζεστός, όµορφος.
  • Ένας κόσµος µαγευτικός, που θα σας γοητεύσει µε τη δραµατική οµορφιά του, τα φλογερά τραγούδια του και τις µουσικές του, µε τις καυτερές γεύσεις του.
  • Ένα από τελευταία εναποµείναντα παρθένα σηµεία στον πλανήτη.
  • Το όνοµα της Κόστα Ρίκα στα Ισπανικά σηµαίνει "Πλούσια Ακτή", κάτι που η ίδια η χώρα επιβεβαιώνει µε τις αποικιακές πόλεις µε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώµα, τον ζεστό και φιλόξενο λαό. "Αγνή ζωή" είναι οι λέξεις που θα ακούσετε πολλές φορές από τους Κοσταρικανούς κατά τη διαµονή σας στη χώρα, αφού αποτελεί για αυτούς εκτός από ευχή και στάση ζωής.
  • Η Κόστα Ρίκα είναι µία από τις πιο ανεπτυγµένες χώρες τις Κεντρικής Αµερικής και όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, δεν διαθέτει στρατό.
  • Είναι µία ήρεµη και ειρηνική χώρα, που δίνει µεγάλη βάση στην εκπαίδευση των πολιτών. Αποτελεί επίσης µία από τις φιλελληνικές χώρες παγκοσµίως.
  • Οι πολίτες της γνωρίζουν πάρα πολλά για την αρχαία Ελλάδα, την ελληνική µυθολογία, αλλά και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ο Χοσέ Ραφαέλ ντε Καλέγκος ι Αλβαράδο, πρόεδρος της χώρας το 1834, απέδειξε έµπρακτα την αδυναµία του στην Ελλάδα µε το να "βαφτίσει" τρεις πόλεις µε ελληνικά ονόµατα: Grecia, Atenas, Esparza.

HIGHLIGHTS

  • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ Αντικρίστε το ηφαίστειο Αρενάλ, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσµο
  • Εξερευνήστε µαγευτικό περιβάλλον της ζούγκλας του ποταµού Τορτουγκέρο Περπατήστε στο γραφικό δροµάκι του χωριού Τορτουγκέρο
  • Επισκεφθείτε το µικρό, αλλά ενδιαφέρον ερευνητικό κέντρο για την προστασία της πράσινης χελώνας - το όνοµα του πάρκου σηµαίνει "καταφύγιο χελωνών"
  • Αναζητείστε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχες διαδροµές µέσα στο Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο
  • Χαλαρώστε στις εξωτικές παραλίες µε τα σµαραγδένια νερά και τη λευκή άµµο του Μανουέλ Αντόνιο

ΠΤΗΣΕΙΣ
BA 633    05.07    ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝ∆ΙΝΟ (Χίθροου)    19:55-21:50
∆ιανυκτέρευση στο Λονδίνο    
BA 2237    06.07    ΛΟΝ∆ΙΝΟ (Γκάτγουικ) - ΣΑΝ ΧΟΣΕ    11:20-15:25
BA 2236    13.07    ΣΑΝ ΧΟΣΕ-ΛΟΝ∆ΙΝΟ (Γκάτγουικ)    17:30-10:45
BA 634    14.07    ΛΟΝ∆ΙΝΟ(Χίθροου) - ΑΘΗΝΑ    21:40-03:15
BA 641    25.10    ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝ∆ΙΝΟ (Χίθροου)    14:45-16:45
∆ιανυκτέρευση στο Λονδίνο    
BA 2237    26.10    ΛΟΝ∆ΙΝΟ (Γκάτγουικ) - ΣΑΝ ΧΟΣΕ    11:20-15:25
BA 2236    03.11    ΣΑΝ ΧΟΣΕ-ΛΟΝ∆ΙΝΟ (Γκάτγουικ)    18:30-10:30
BA 634    04.11    ΛΟΝ∆ΙΝΟ(Χίθροου) - ΑΘΗΝΑ    19:35-01:10

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΟΝ∆ΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για Λονδίνο. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝ∆ΙΝΟ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ. Η Κόστα Ρίκα θεωρείται η Ελβετία της Κεντρικής Αµερικής. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο (Tortuguero). Πρόκειται για ένα µαγευτικό περιβάλλον, που δηµιουργεί η πυκνή τροπική βλάστηση, ο ήρεµος ποταµός, οι ήχοι της ζούγκλας και τα τιτιβίσµατα των πουλιών. Ανάµεσα στον ποταµό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ µικρό χωριό, που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο. Από ένα µονοπάτι µπορεί κανείς να περπατήσει από τη µία πλευρά του χωριού στην άλλη µέσα σε 5 λεπτά. ∆εν υπάρχουν αυτοκίνητα. Υπάρχουν όµως κανό, ορισµένα µε κινητήρα και άλλα µόνο µε κουπιά. Στο χωριουδάκι µπορούµε να µεταβούµε µε πλοιάριο από το ξενοδοχείο µας και να περπατήσουµε στο γραφικό του δροµάκι ή να δειπνήσουµε σε τυπική ταβέρνα µε γεύσεις Καραϊβικής. Το όλο τοπίο θα µας µεταφέρει σε άλλες εποχές, µια και το σηµείο αυτό είναι εντελώς αποµονωµένο από τον υπόλοιπο κόσµο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώµα της αφροκαραΐβικής κουλτούρας. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αµερικής, το µέρος αυτό είναι ιδανικό. Το όνοµα του πάρκου σηµαίνει "καταφύγιο χελωνών" και ήταν ένα αρχιπέλαγος ηφαιστειακών νησιών, µέχρι που ιζήµατα από την ενδοχώρα διαµόρφωσαν ένα σύµπλεγµα ελωδών νησιών. Οι εξαιρετικά υψηλές βροχοπτώσεις και το πλούσιο περιβάλλον στην περιοχή όπου το γλυκό νερό συναντά τη θάλασσα, κάνουν τις παραλίες, τα κανάλια, τις λιµνοθάλασσες και τους υγρότοπους του πάρκου Τορτουγκέρο έναν τόπο εξαιρετικής βιοποικιλότητας. Το Εθνικό Πάρκο ιδρύθηκε το 1970 και η τεράστια σηµασία του έγκειται στο ότι αποτελεί το σηµαντικότερο καταφύγιο αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας σε ολόκληρη την Καραϊβική. Με την άφιξή µας το απόγευµα θα επισκεφθούµε το µικρό, αλλά ενδιαφέρον ερευνητικό κέντρο για την προστασία της πράσινης χελώνας. Εν συνεχεία θα τακτοποιηθούµε στα δωµάτιά µας στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Η σηµερινή µας ηµέρα είναι αφιερωµένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Το πάρκο καλύπτει µια έκταση 18.946 εκταρίων ξηράς και 52.265 εκταρίων υδροβιότοπου. Πρόκειται για ένα σύστηµα φυσικών αλλά και τεχνητών καναλιών και πλεύσιµων λιµνών, το µεγαλύτερο µέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, µε ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τµήµα του. Στην πλούσια πανίδα του συγκαταλέγονται 309 είδη πτηνών, µεταξύ των οποίων φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί. Στο πάρκο φιλοξενούνται επίσης παπαγάλοι µακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, επτά είδη χελωνών του γλυκού νερού, κροκόδειλοι κ.α. Θα περιηγηθούµε στο Εθνικό Πάρκο µε πλοιάριο για αναζήτηση αλιγατόρων, πιθήκων πουλιών και άλλων ζώων, αλλά κυρίως για να απολαύσουµε την παραδεισένια αίσθηση µιας µοναδικής, ζούγκλας που είναι από τις οµορφότερες που έχουµε δει στα ταξίδια µας στον κόσµο. Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΡΕΝΑΛ

Πρωινή αναχώρηση µέσα από µια πανέµορφη διαδροµή µε προορισµό το ηφαίστειο Αρενάλ, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσµο. Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόµενο, ενώ το θέαµα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα µοναδικό. Το ηφαίστειο Αρενάλ αποτελεί µια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό φλοιό η γη δεν κοιµάται καθόλου.

6η ΗΜΕΡΑ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΡΕΝΑΛ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ (Ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για το Σαν Χοσέ. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το Εθνικό Θέατρο κατασκευασµένο το 1897, το Μουσείο Χρυσού, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο ∆ικαστήριο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαµπάνα, τον φυσικό πνεύµονα της πρωτεύουσας, την Πανεπιστηµιούπολη και διάφορα άλλα σηµαντικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ

Πρωινή αναχώρηση µε προορισµό το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες µε σµαραγδένια νερά και λευκή άµµο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει ως τις ακτές, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί µε την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, Εξωτικές παραλίες Ειρηνικού)

Κατά τη διάρκεια της σηµερινής ηµέρας θα επισκεφθούµε το Εθνικό Πάρκο της περιοχής, έναν τόπο που θα σας µείνει αξέχαστος, καθώς συµπυκνώνει όλη την οµορφιά αυτής της χώρας! Θα έχουµε την ευκαιρία να απολαύσουµε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχων διαδροµών µέσα σε πραγµατική ζούγκλα! Ετοιµάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο για αυτή τη µοναδική εµπειρία. ∆ιανυκτέρευση στο Μανουέλ Αντόνιο.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο Σαν Χοσέ και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

10η ΗΜΕΡΑ:

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11ήµερο:
 Για την αναχώρηση 25/10 υπάρχει µία επιπλέον διανυκτέρευση στο Μανουέλ Αντόνιο
 
Σηµείωση: Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στον Παναµά ή στην Νικαράγουα
Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές
Για την αναχώρηση: 25.10 (11ηµερο)
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ    ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
2.099 €                                    + 400 €
Για τις υπόλοιπες αναχωρήσεις
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ            ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
1.999 €                                    + 400 €
    

Σηµαντική Παρατήρηση

  • Η τιµή ισχύει για συµµετοχή 15 ατόµων
  • Στην σπάνια περίπτωση µικρότερης συµµετοχής (ακόµα και 10 άτοµα) το ταξίδι πραγµατοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτοµο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό
  • ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 4* & 4*sup. στο Σαν Χοσέ, Αρενάλ και Μανουέλ Αντόνιο ∆ιαµονή σε lodge στην ζούγκλα Τορτουγκέρο
  • Πρωινό καθηµερινά, πλήρης διατροφή στο lodge της ζούγκλας Τορτουγκέρο
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικός ξεναγός Έµπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ∆ωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 840 € Φόρος εξόδου από τη χώρα, ο οποίος πληρώνεται τοπικά στο αεροδρόµιο (περίπου 26 δολάρια Αµερικής)


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούµε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συµβούλου (πωλητή), µε τον οποίο έχετε συνοµιλήσει
  • Χωρίς την άµεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα µπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαµβάνει στα προγράµµατά του. Αν δεν έχετε e-mail, µπορείτε να προσκοµίσετε µια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία µας.
  • Κράτηση γίνεται µόνο µε τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση µε ταχυδροµικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συµπεριλάβετε και άλλα άτοµα στην κράτησή σας, θα πρέπει να µας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται µόνο µε κατάθεση της προκαταβολής.