Skip to main content

Κόστα Ρίκα - Ζούγκλα Τορτουγκέρο- Μανουέλ Αντόνιο | Αύγουστος - Νοέμβριος 2021 απο 1649€

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ   8/7,  22/7, 12/8 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!, 11/11 

Ένα πληρέστατο πρόγραμμα στην Κόστα Ρίκα, την πιο κοσμοπολίτικη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, αλλά και τη χώρα με την πιο απίθανη βλάστηση και τις πυκνές τροπικές ζούγκλες.

Ένα πρόγραμμα εμπεριστατωμένο, που προέκυψε από επιτόπια έρευνα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξερεύνηση της Κόστα Ρίκα από άκρη σε άκρη - από τις ζούγκλες της Καραϊβικής στις ζούγκλες του Ειρηνικού.
  • Διαμονή στο θέρετρο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό, με το αυθεντικόκεντροαμερικάνικο χρώμα και επίσκεψη στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο.
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς.
  • Διαμονή και εξορμήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, αυτό της ζούγκλας και του ποταμού Τορτουγκέρο.
  • Μια διανυκτέρευση στον παράδεισο της φύσης, στο ηφαίστειο Αρενάλ.
  •  Ημιδιατροφή στο Σαν Χοσέ, πλήρη διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο, ημιδιατροφή στο Αρενάλ. Πρωινό στις παραλίες του Μανουέλ Αντόνιο (μένουμε 2 διανυκτερεύσεις).
  • Βαρκάδα στον ποταμό Ταρκόλες προς αναζήτηση κροκοδείλων και πιθήκων Μακάο 
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ακριβό θέρετρο της Κόστα Ρίκα, Μανουέλ Αντόνιο. Βρίσκεται   στις εξωτικές παραλίες, της Κόστα Ρίκα που βρέχεται από τη μεριά του Ειρηνικού, εκεί ακριβώς που καταλήγει το ομώνυμο δάσος της βροχής.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Σαν Χοσέ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαν Χοσέ (ξενάγηση) - Ηφαίστειο Ποάς

Η ημέρα μας ξεκινά με την γνωριμία μας με το Σαν Χοσέ. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της πόλης, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), στο οποίο θα ξεναγηθούμε και στον εσωτερικό του χώρο, το Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, την Πανεπιστημιούπολη κ.ά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ. Το ηφαίστειο Ποάς είναι «στρωματοηφαίστειο», ένα κωνικού σχήματος ηφαίστειο δηλαδή, που σχηματίστηκε από πολλαπλά στρώματα λάβας και τέφρας, που χαρακτηρίζεται από έναν κρατήρα κορυφής και περιοδικά διαστήματα εκρήξεων. Η εικόνα της λίμνης στον κρατήρα του είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Κόστα Ρίκα. Μετά την επίσκεψή μας επιστρέφουμε στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαν Χοσέ – Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες μπανάνας και ξεχασμένα χωριουδάκια. Φτάνοντας στην προβλήτα θα συνεχίσουμε για δύο ώρες εν πλω, περνώντας μέσα από τα κατάφυτα κανάλια της ζούγκλας μέχρι να φτάσουμε στο lodge που βρίσκεται στην «καρδιά» της. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καραϊβικής. Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν και η μεταφορά γίνεται με κανό – ορισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα είναι με κουπιά.
Στο χωριουδάκι θα μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του. Μπορούμε να δειπνήσουμε σε εστιατόριο της περιοχής, αντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής. Ό,τι και να επιλέξουμε αυτό που έχει σημασία είναι πως το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρόμους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολισμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, παρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα στα κανάλια)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα. Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας. Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο. Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

5η ημέρα: Ζούγκλα Τορτουγκέρο – Ηφαίστειο Αρενάλ

Το πρωί επιβιβαζόμαστε στις γνωστές πλέον βάρκες μας και πλέοντας στα κανάλια του ποταμού κατευθυνόμαστε προς την προβλήτα αποβίβασης από τη ζούγκλα. Κινούμενοι πλέον οδικά, αφήνουμε πίσω την όμορφη ζούγκλα και το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο κατευθυνόμαστε βόρεια προς το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου… Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα μοναδικό. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μικρές εκλπήξεις που έχουμε σκεφτεί για σήμερα.

6η ημέρα: Ηφαίστειο Αρενάλ – Βαρκάδα με τους κροκόδειλους – Μανουελ Αντόνιο

Πρωινό ξύπνημα και ετοιμασία για την περιπέτεια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί́ σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Μετά την πεζοπορία μας στο ηφαίστειο αναχωρούμε για το Μανουέλ Αντόνιο μια στάση θα μας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία. Θα αναζητήσουμε με βάρκα τους αμερικάνικους κροκοδείλους (Crocodylus acutus). Εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός τους σε όλη την Αμερική. Η υδάτινη αυτή διαδρομή θα μας αποκαλύψει επίσης πιθήκους Μακάο, εδώ προστατεύεται το είδος Σκάρλετ, μέσα σε ένα όμορφο μαγκρόβιο δάσος, που χρησιμοποιούν για φωλιές πλήθος πουλιών, αναζητώντας ψάρια και ασπόνδυλα που επίσης προστατεύονται από τους βάλτους. Καθώς η βάρκα πλησιάζει τις ακτές τους ποταμού θα έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε κροκοδείλους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μετά τη βαρκάδα μας κινούμαστε ακόμα πιο νότια μέχρι το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μανουελ Αντόνιο (Εθνικό Πάρκο)

Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο της περιοχής, έναν τόπο που θα σας μείνει αξέχαστος, καθώς συμπυκνώνει όλη την ομορφιά αυτής της χώρας! Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ετοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο γι’ αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Επιστροφή. Διανυκτέρευση

8η ημέρα: Μανουελ Αντόνιο – Σαν Χοσέ – Αθήνα

Αναχώρηση οδικώς για την πόλη του Σαν Χοσέ και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα

9η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

 

ΤΙΜΕΣ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1649 € 870 €
  Twin Room 1649 € 870 €
  Triple Room 1649 € 870 €
  Single Room 2229 € 870 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Holiday Inn 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης) στο Σαν Χοσέ
  • Ξενοδοχεία 4* Sup στο Μανουέλ Αντόνιο
  • Διαμονή σε λοντζ μέσα στη ζούγκλα (απλό με βασικές ανέσεις)
  • Ημιδιατροφή στο Σαν Χοσέ, πρωινό στο Μανουέλ Αντόνιο, πλήρη διατροφή στη ζούγκλα
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Κίνα, ανάλογα με την αναχώρηση).
  • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 870

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

LH 1285

12/08/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:00

LH 518

12/08/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

13:40

17:50

LH 519

19/08/2021

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

19:35

15:00

LH 1284

20/08/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

21:00

00:45

         

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

11/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 518

11/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

13:30

19:00

LH 519

18/11/2021

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

20:50

15:00 + 1

LH 1284

19/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:35 + 1