Skip to main content

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2018 από 1075,00

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ  9ημέρες/7νύχτες
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ «ACTIVA» 9 ημέρες / 7 νύχτες
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ “VIVA” ΜΕ ΤΙΚΑΛ
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ 360ο – 14 ΝΥΧΤΕΣ (16 ΗΜΕΡΕΣ)

 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ  9ημέρες/7νύχτες
Πόλη της Γουατεμάλα, Λίμνη Ατιτλάν, Τσιτσικαστενάνγκο, Αντίγουα

Αυθεντική Γουατεμάλα τιμές κατ’άτομο

Ξενοδοχείο

29/5-12/6

19/6-11/7

18 & 25/7

1/8-15/8

22/8-30/10

Standard

€ 1075

€ 1165

€ 1185

€ 1235

€ 1165

Superior

€ 1300

€ 1350

€ 1370

€ 1420

€ 1350

Αυθεντική Γουατεμάλα  & Μονοήμερη αεροπορική εκδρομή στο Τικάλ

Ξενοδοχείο

29/5-12/6

19/6-11/7

18 & 25/7

1/8-15/8

22/8-30/10

Standard

€ 1245

€ 1335

€ 1355

€ 1405

€ 1335

Superior

€ 1460

€ 1510

€ 1530

€ 1580

€ 1510

Αυθεντική Γουατεμάλα & Διήμερη αεροπορική εκδρομή στο Τικάλ

Ξενοδοχείο

29/5-12/6

19/6-11/7

18 & 25/7

1/8-15/8

22/8-30/10

Standard

€ 1275

€ 1370

€ 1390

€ 1435

€ 1370

Superior

€ 1495

€ 1540

€ 1560

€ 1615

€ 1540

Κατηγορία Ξενοδοχείου STANDARD: BARCELO GUATEMALA CITY ΣΤΗΝ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ, PORTA HOTEL DEL LAGO ΣΤΟ ΑΤΙΤΛΑΝ, SOLEIL LA ANTIGUA ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΥΑ
Κατηγορία Ξενοδοχείου SUPERIOR : WESTIN CAMINO REAL ΣΤΗΝ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ, HOTEL ATITLAN ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ, CAMINO REAL ANTIGUA ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ

ΠΤΗΣΕΙΣ καθε Τρίτη από τέλος Μαίου έως τέλος Οκτωβρίου:

  • MAD/VRA    12:15 – 16:25
  • VRA/GUA     18:10 – 18:00
  • GUA/VRA     20:00 – 23:45
  • VRA/MAD    01:30 – 16:35

Tο πρόγραμμα   περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Γουατεμάλα/Μαδρίτη σε τουριστική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων περιλαμβάνονται (€350)
  • 1 νύχτα στην Γουατεμάλα με πρωϊνό
  • 1 νύχτα στη Λίμνη Ατιτλάν με πρωϊνό
  • 5 νύχτες στην Αντίγουα με πρωϊνό (στο πρόγραμμα με διήμερη στο Τικάλ οι διανυκτερεύσεις στην Αντίγουα  είναι 2 και μετά 1 διανυκτέρευση Πετέν ξενοδοχεία Casona del Lago & Camino Real Tikal και ξανά 2 διανυκτερεύσεις Αντίγουα)
  • Μεταφορές με πούλμαν ή μικρά βαν με air condition
  • συγκεκριμμένες επισκέψεις-εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα πιο κάτω
  • Αδειούχοι ξεναγοί που ξεναγούν σε δύο γλώσσες  Iσπανικά/Αγγλικά.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η ημέρα Τρίτη. Μαδρίτη-Βαραδέρο (Κούβα)-Γουατεμάλα
Φθάνουμε στην Γουατεμάλα με κανονική πτήση της Wamos Air μέσω Βαραδέρο. Υποδοχή στο αεροδρόμιο La Aurora, και μεταφορά στην καινούργια πόλη της Γουατεμάλα, πρωτεύουσα του κράτους της Δημοκρατίας της Γουατεμάλα, πόλη μοντέρνα και κοσμοπολίτικη, με πολλά εμπορικά κέντρα, αλλά και συνεδριακά & ιατρικά κέντρα. Απαραίτητη η επίσκεψη στο Ιστορικό κέντρο της Γουατεμάλας με την Μητρόπολη, τα εκατονταετή της κτίρια και μουσεία που αντανακλούν την Ιστορία του τόπου αυτού. Η ζώνη Viva είναι αυτή που διαθέτει όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και ντίσκο. Η περιοχή «quarto grados» ξεχωρίζει για τον μοντερνισμό της γεμάτη με καφέ και εστιατόρια και με πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες . Η Νέα Γουατεμάλα της Κοίμησης της Θεοτόκου (Nueva Guatemala de la Asuncion) έγινε πρωτεύουσα το 1775 από τους Αμερικανούς κατακτητές, όταν συνέβει ο μεγάλος σεισμός στην Παλαιά Γουατεμάλα (Antigua Guatemala) η έως τότε η πρωτεύουσα του κράτους.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Απόσταση αεροδρομίου - ξενοδοχείο περίπου 4χιλ. (15 λεπτά).

2η ημέρα Τετάρτη. Γουατεμάλα – Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε ένα πανοραμικό γύρο της πόλης της Γουατεμάλα που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία μνημεία της καινούργιας αλλα και της παλαιάς αποικιακής πόλης που βρίσκεται στην κοιλάδα «Ερμιτάζ» από το 1775 : συνοικίες με κατοικίες, την Λεωφόρο Μεταρρύθμισης, Λεωφόρο της Αμερικής, Πολιτικό κέντρο, Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού, Κεντρική Πλατεία και Μητροπολιτικός Ναός.  Στον δρόμο για την Λίμνη Ατιτλάν, θα έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την καλοσύνη και την ομορφιά αυτής της προνομιούχας περιοχής, όπου η φυσική ομορφιά και ο παραδοσιακός ζωντανός πολιτισμός της φυλής των Μάγια συγκλίνουν.  Η Λίμνη Ατιτλάν διαθέτει μια απαράμιλη φυσική και ρομαντική ομορφιά, που μοιάζει με όνειρο. Περιτριγυρίζεται από 3 εντυπωσιακά ηφαίστεια τα : Ατιτλάν, Τολιμάν και του Σάν Πέδρο. Ο Aldous Ηuxley, την αναφέρει ώς «Η πιο όμορφη Λίμνη του Κόσμου».
Γουατεμάλα Πανοραμικός Γύρος της πόλης 25 χιλ. 1,5 ώρα.
Γουατεμάλα – Λίμνη Ατιτλάν – 144 χιλ. – 3 ώρες.
 
3η ημέρα Πέμπτη. Λίμνη Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάγκο-Αντίγκουα Γουατεμάλα
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Βόρεια της Λίμνης που περιτριγυρίζεται από κοιλάδες και βουνά για το μοναδικό Τσιτσικαστενάγκο που φιλοξενεί την μεγαλύτερη Ιθαγενική αγορά  της Κεντρικής Αμερικής και του κόσμου των Μάγια. Στο χωριό αυτό διαμένουν οι «Κ’Iches» και μοιάζει ανέγκιχτο από το πέρασμα του χρόνου, πράγμα το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να καταλάβουν την αληθινή ύπαρξη της φυλής των Μάγια. Εκτός της Ιθαγενικής αγοράς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την ενοριακή εκκλησία του Αγίου Θωμά (1540 Μ.Χ.). Η εκκλησία αυτή κατασκευάστηκε το 1540 επάνω σε ένα αρχαίο προ-ισπανικό χωριό. Ζωντανό παράδειγμα της υπέροχης αποικιακής αρχιτεκτονικής. Στο εσωτερικό του συναντούμε πολλά αγάλματα γουατεμαλτέκων όπως το άγαλμα του San Sebastian. Οι ινδιάνικες και οι λατίνικες τελετές αναμειγνύονται καθώς και στα περίχωρα και μπροστά από την εκκλησία. Στα κλιμακοστάσια των 18 σκαλιών που σημαίνουν τους 18 μήνες του ημερολογίου των Μάγια, μπορείτε να δείτε τους ιερείς να καίνε θυμιάματα. Η Εκκλησία περιτριγυρίζεται από λαβύρινθους, όπου έμποροι και αγοραστές είναι σε αναζήτηση διαφόρων αγαθών. Παρατηρούμε ένα σαφές μίγμα θρησκευτικού συγκρητισμού και Ρωμαιοκαθολικισμού.Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στην πιο ενδιαφέρουσα αγορά !! που μπορεί να περιλαμβάνει μάσκες, χειροτεχνήματα, υφάσματα από όλη την περιοχή, και θα θαυμάσουμε την τεράστια ποικιλία λαχανικών και φρούτων στην υπαίθρια αγορά που γίνεται κάθε Πέμπτη και Κυριακή, και είναι σημείο συνάντησης όλων των αυτόχθονων που κάνουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.
Συνεχίζουμε την «Παλαιά» Γουατεμάλα (Αντίγκουα Γουατεμάλα) αναγνωρισμένη από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας  πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1979.
Βόλτα στην Μητρόπολη, στην «Κεντρική» Πλατεία, στο Παλάτι των Καπετάνιων και στα πιο σημαντικά ιστορικής αξίας μνημεία. Τρείς εντυπωσιακοί κολοσσοί περιβάλλουν την όμορφη αυτή αποικιακή πόλη της Γουατεμάλα. Η πόλη βρίσκεται στο μέσον μιας κοιλάδας που παράγει τον καλύτερο καφέ του κόσμου.  Πόλη κοσμοπολίτικη, σε κάθε γωνιά της οποίας συναντούμε θεαματικά μνημεία. Η γύρω κοιλάδα θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για διαδρομές με ποδήλατα βουνού
και την παρατήρηση περιφερειακών ενδημικών πτηνών.
Η πόλη προσφέρει υψηλή τοπική γαστρονομία και πολλές Πανεπιστημιακές και μή σχολές μάθησης της Ισπανικής γλώσσας. Διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο. Απόσταση Λίμνης Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάνγκο 74χιλ. (1 ώρα περίπου) και Τσιτσικαστενάνγκο - Αντίγκουα 101χιλ. (2,5 ώρες περίπου).

Ημέρα 4η Παρασκευή. Ελεύθερη μέρα στην «Παλαιά» Γουατεμάλα την Αντίγκουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για διάφορες δραστηριότητες ή και επίσκεψη στο Ηφαίστειο του Πακάγια (προαιρετική εκδρομή). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Αντίγκουα.

Ημέρα 5η Σάββατο. Ελεύθερη μέρα στην «Παλαιά» Γουατεμάλα την Αντίγκουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για διάφορες δραστηριότητες ή και κάποιας προαιρετικής εκδρομής όπως στην Ιξιμτσέ, κλπ. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Αντίγκουα.

Ημέρα 6η Κυριακή. Ελεύθερη μέρα στην «Παλαιά» Γουατεμάλα την Αντίγκουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για διάφορες δραστηριότητες ή και επιλογή μια από τις υπάρχουσες προαιρετικές εκδρομές όπως αθλητικό ψάρεμα και παρακολούθηση φαλαινών. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Αντίγκουα.

Ημέρα 7η Δευτέρα. Ελεύθερη μέρα στην «Παλαιά» Γουατεμάλα την Αντίγκουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για διάφορες δραστηριότητες ή και για κάποια προαιρετική εκδρομή όπως το Τικάλ (αεροπορικώς).
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Αντίγκουα.

Ημέρα 8η Τρίτη. Αντίγκουα Γουατεμάλα – Νέα Γουατεμάλα - Αεροδρόμιο
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση σε βολική ώρα από το ξενοδοχείο της Αντίγουα για την πόλη της Γουατεμάλα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο την κατάλληλη ώρα για την επιβίβαση στο αεροπλάνο της Wamos Air, με προορισμό την Μαδρίτη μέσω Βαραδέρο. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επόμενη ημέρα. Απόσταση Αντίγκουα – αεροδρόμιο 45χιλ. (1 ώρα περίπου).

 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΙΚΑΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
(Πόλη της Γουατεμάλα, Λίμνη Ατιτλάν, Τσιτσικαστενάνγκο, Αντίγουα, Πετέν, Τικάλ)

Ημέρα 1η (Τρίτη) έως και ημέρα 4η (Παρασκευή)
Το πρόγραμμα είναι ίδιο όπως στην προηγούμενη περιγραφή της Αυθεντικής Γουατεμάλας πιο πάνω.
Ημέρα 5η Σάββατο. Αντίγκουα- Αεροδ.Γουατεμάλας-Πετέν-Τικάλ-Πετέν-Αεροδ. Γουατεμάλας-Αντίγκουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο και μεταφορά από την Αντίγουα στο αεροδρόμιο της Νέας Πόλης της Γουατεμάλας για να επιβιβαστούμε στην πτήση για το Πετέν και μέσω αυτού να επισκεφθούμε το Τικάλ που είναι και η «καρδιά» του κόσμου των Μάγια, που το έχει ανακυρήξη η UNESCO ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1979. Το Tikal έχει μερικώς αποκατασταθεί από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και την κυβέρνηση της Γουατεμάλας. Ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις των Μάγια της Κλασικής περιόδου και μία από τις μεγαλύτερες στην Αμερική. Η αρχιτεκτονική της αρχαίας πόλης είναι χτισμένη από ασβεστόλιθο και περιλαμβάνει τα ερείπια ναών ύψους πάνω από 70 μέτρα, μεγάλα βασιλικά ανάκτορα, καθώς και μια σειρά μικρότερων πυραμίδων, παλατιών, κατοικιών, διοικητικών κτιρίων, πλατφορμών και μνημείων πέτρας με επιγραφές. Υπάρχει ακόμη ένα κτίριο με ξύλινες ράβδους στα παράθυρα και τις πόρτες, που φαινόταν να ήταν φυλακή. Υπάρχουν επίσης επτά πίστες για παιχνίδι μπάλας της Κεντρικής Αμερικής, στην πλατεία των επτά ναών, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ζωής της Κεντροαμερικής. Ο ασβεστόλιθος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εξήχθη από λατομεία στον ίδιο χώρο. Οι κοιλότητες που σχηματίστηκαν από την εξόρυξη της πέτρας ήταν καλυμμένες και στεγανοποιημένες για να χρησιμοποιηθούν ως δεξαμενές ή δεξαμενές νερού, μαζί με μερικές στεγανές φυσικές κοιλότητες.  Οι κύριες πλατείες, των οποίων η επιφάνεια καλύφθηκε από γυψομάρμαρο, δημιουργήθηκαν με κλίση για να διοχετεύσουν το βρόχινο νερό, σε ένα σύστημα καναλιών που τροφοδοτούσαν τις δεξαμενές. Ο αρχαιολογικός χώρος του Tikal καταλαμβάνει 1600 εκτάρια στην καρδιά του εθνικού πάρκου. Είναι η μεγαλύτερη όλων των αρχαίων πόλεων των Μάγια της κλασικής περιόδου. Κ ατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα περπατήσουμε στα πιο σημαντικά στάδια που είναι πιστοί μάρτυρες του μεγαλείου του πολιτισμού των Μάγια: ο Ναός 1 "Του Μεγάλου Τζάγκουαρ", ο ναός 2 "ο Ναός των Μασκών" θεωρούμενοι οι πιο σπουδαίοι αυτού του πολιτισμού. Επίσκεψη στο συγκρότημα «Χαμένος Κόσμος»  και ελεύθερος χρόνος για εξερεύνηση του συγκροτήματος. Πικνίκ μεσημεριανό στο χώρο του ξενοδοχείου.
Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Πετέν για την πτήση στην Νέα Πόλη της Γουατεμάλας και από εκεί μεταφορά στην Αντίγκουα.

Ημέρα 6η Κυριακή & Ημέρα 7η Δευτέρα . Ελεύθερη μέρα στην «Παλαιά» Γουατεμάλα την Αντίγκουα για προαιρετικές δραστηριότητες.

Ημέρα 8η Τρίτη. Αντίγκουα Γουατεμάλα – Νέα Γουατεμάλα - Αεροδρόμιο
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση σε βολική ώρα από το ξενοδοχείο της Αντίγουα για την πόλη της Γουατεμάλα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο την κατάλληλη ώρα για την επιβίβαση στο αεροπλάνο της Wamos Air, με προορισμό την Μαδρίτη μέσω Βαραδέρο. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επόμενη ημέρα. Απόσταση Αντίγκουα – αεροδρόμιο 45χιλ. (1 ώρα περίπου).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μικρός φόρος ασφαλείας εσωτερικής πτήσης Γουατεμάλα-Πετέν- Γουατεμάλα

*σημείωση

  • Η ανωτέρω εκδρομή πωλείται και επί τόπου ως προαιρετική, αν υπάρχει διαθεσιμότητα στην πτήση εσωτερικού, σε όσους δεν την έχουν προαγοράσει μαζί με το πακέτο  και στοιχίζει περίπου €200 συν αεροπορικούς φόρους.


ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΙΚΑΛ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (διανυκτέρευση στο Πετέν)

Ημέρα 1η (Τρίτη) έως και ημέρα 4η (Παρασκευή)
Το πρόγραμμα είναι ίδιο όπως στην προηγούμενη περιγραφή της Αυθεντικής Γουατεμάλας πιο πάνω.
Ημέρα 5η Σάββατο. Αντίγκουα- Αεροδ.Γουατεμάλας-Πετέν-Τικάλ-Πετέν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το Πετέν, για την επίσκεψη στο Τικάλ «Καρδιά του πολιτισμού των Μάγια». Περιγραφή επίσκεψης στο Τικάλ (όπως πιο πάνω στην Αυθεντική Γουατεμαλα με αεροπορική εκδρομή στο Τικάλ Μία Ημέρα.
Διανυκτέρευση στο Πετέν, Ξενοδοχείο Casona del Lago ή Camino Real Tikal

Ημέρα 6η Κυριακή. Πετέν-αεροδρόμιο Νέας Πόλης της Γουατεμάλας
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Ελεύθερο πρωϊνό για διάφορες δραστηριότητες όπως : εκδρομή στο Γιαξχά, εκδρομή στο Ελ Μιραδόρ (αν υπάρχει διαθεσιμότητα), επίσκεψη της Λίμνης Πετέν Ιτζά.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο Mundo Maya το απόγευμα για την επιστροφή στην πόλη της Γουατεμάλας. Μεταφορά απο το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο της Αντίγουα  και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η Δευτέρα. Αντίγουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.  Ημέρα ελεύθερη στην Αντίγουα.

Ημέρα 8η Τρίτη Αντίγουα - αεροδρόμιο της Γουατεμάλας – Μαδρίτη
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο στην Αντίγουα.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νέας πόλης της Γουατεμάλα την κατάλληλη ώρα για την επιβίβαση στο αεροπλάνο της Wamos Air, με προορισμό την Μαδρίτη μέσω Βαραδέρο. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επόμενη ημέρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μικρός φόρος ασφαλείας εσωτερικής πτήσης Γουατεμάλα-Πετέν- Γουατεμάλα

 

 

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ «ACTIVA» 9 ημέρες / 7 νύχτες
(Πόλη της Γουατεμάλα, Ατιτλάν, Τσιτσικαστενάγκο, Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα, Αντίγουα)

Γουατεμάλα Αctiva τιμές κατ’άτομο

Ξενοδοχείο

29/5-12/6

19/6-11/7

18 & 25/7

1/8-15/8

22/8-30/10

Standard

€ 1195

€ 1235

€ 1355

€ 1300

€ 1235

Superior

€ 1390

€ 1445

€ 1470

€ 1520

€ 1445

Γουατεμάλα Αctiva &  Μονοήμερη αεροπορική εκδρομή στο Τικάλ

Ξενοδοχείο

29/5-12/6

19/6-11/7

18 & 25/7

1/8-15/8

22/8-30/10

Standard

€ 1465

€ 1405

€ 1425

€ 1470

€ 1405

Superior

€ 1550

€ 1605

€ 1630

€ 1680

€ 1605

Γουατεμάλα Αctiva & Διήμερη αεροπορική εκδρομή στο Τικάλ

Ξενοδοχείο 29/5-12/6 19/6-11/7 18 & 25/7 1/8-15/8 22/8-30/10

Standard

€ 1395

€ 1435

€ 1455

€ 1505

€ 1425

Superior

€ 1585

€ 1635

€ 1660

€ 1715

€ 1635

Ξενοδοχεία κατηγ. «Standard»: Barcelo Guatemala City, Porta Hotel Del Lago, Soleil La Antigua
Ξενοδοχεία κατηγ. «superior»:  Westin Camino Real Guatemala, Hotel Atitlan, Porta Hotel Camino Real Antigua

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Γουατεμάλα/Μαδρίτη σε τουριστική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων περιλαμβάνονται (€350)
  • 1 νύχτα στην Γουατεμάλα με πρωϊνό
  • 3 νύχτες στο Ατιτλάν με πρωϊνό
  • 3 νύχτες στην Αντίγουα με πρωϊνό (στο πρόγραμμα με διήμερη εκδρομή στο Τικάλ οι διανυκτερεύσεις στην Αντίγουα είναι 2 και μια στην Πετέν στα ξενοδοχεία Casona del Lago & Camino Real Tikal)
  • Μεταφορές με πούλμαν ή μικρά βαν με air condition
  • *συγκεκριμμένες επισκέψεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αδειούχοι ξεναγοί δίγλωσσοι (Ισπανικά/Αγγλικά)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η ημέρα Τρίτη. Μαδρίτη-Αβάνα Κούβα-Γουατεμάλα
Φθάνουμε στην Γουατεμάλα. Υποδοχή στο αεροδρόμιο La Aurora, και μεταφορά στην καινούργια πόλη της Γουατεμάλα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πρωτεύουσα του κράτους της Δημοκρατίας της Γουατεμάλα, πόλη μοντέρνα και κοσμοπολίτικη. Θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση της πόλης με το ιστορικό κέντρο της και την Μητρόπολή της τα παλαιά κτίρια και τα Μουσεία της που μαρτυρούν την μεγάλη ιστορία της χώρας αυτής. Ωστόσο είναι και πόλη μοντέρνα με πολλά συνεδριακά κέντρα, μοντέρνα κτίρια και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Τόπος για λάτρεις του γκόλφ αλλά και επισκέψεων σε ιατρικά κέντρα για διάφορες θεραπείες. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Απόσταση αεροδρομίου στο ξενοδοχείο περίπου 4χιλ. (15 λεπτά).

2η ημέρα Τετάρτη. Γουατεμάλα city tour– Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο.  Ξεκινάμε για έναν Πανοραμικό γύρο της Πόλης της Γουατεμάλα που περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα μνημεία της μοντέρνας αλλά και παλαιάς πόλης που χτίστηκε στην κοιλάδα του Ερμιτάζ το 1775. Περιοχές με κατοικίες, Πασέο δε λα Ρεφόρμα, Λεωφόρος Αμερικής, Δημαρχείο, Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού, Κεντρική Πλατεία και Μητροπολιτικός Ναός. Στον δρόμο για την Λίμνη Ατιτλάν, έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε τις ομορφιές αυτής της προνομιούχας περιοχής της χώρας, όπου συναγωνίζονται οι φυσικές ομορφιές με την αυτόχθονη κουλτούρα των κατοίκων Μάγιας. Η Λίμνη Ατιτλάν διαθέτει μια απαράμιλη φυσική και ρομαντική ομορφιά, που μοιάζει με όνειρο. Περιτριγυρίζεται από 3 εντυπωσιακά ηφαίστεια τα : το Ατιτλάν, το Τολιμάν και το Σάν Πέδρο. Ο Aldous Ηuxley, την αναφέρει ώς «Η πιο όμορφη Λίμνη του Κόσμου».
Γουατεμάλα-Πανοραμικός γύρος της Πόλης 25χιλ– 1,5 ώρες.
Γουατεμάλα– Λίμνη Ατιτλάν – 144χιλ. – 3 ώρες.

3η ημέρα Πέμπτη. Λίμνη Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάνγκο – Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από την Λίμνη Ατιτλάν. Στο βόρειο τμήμα της πανέμορφης αυτής Λίμνης που είναι περιτριγυρισμένο από κοιλάδες και βουνά βρίσκεται η περιοχή Τσιτσικαστενάνγκο, τόπος της μεγαλύτερης τοπικής Μεσο-Αμερικανικής Αγοράς. Οι κάτοικοι αυτης της περιοχής μοιάζουν ξεχασμένοι από τον χρόνο, και γιαυτό μπορεί κανείς ακόμα και τώρα να γευτεί την πραγματική ουσία του κόσμου των Μάγιας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τις αγορές μας στην αγορά, όπως μάσκες, χειροποίητες κατασκευές, υφάσματα από όλη την περιοχή κλπ. Επίσης θα εκτιμήσουμε την τεράστια ποικιλία λαχανικών και φρούτων σε υπαίθρια αγορά που υπάρχει κάθε Πέμπτη και Κυριακή, και όπου είναι σημείο συνάντησης όλων των αυτόχθονων που κάνουν τις εμπορικές τους συναλλαγές. Γυρίζουμε στο Παναχατσέλ στην Λίμνη Ατιτλάν. Διανυκτέρευση.
Λίμνη Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάνγκο – 74 χιλ. – 1 ώρα.

4η ημέρα Παρασκευή. Λίμνη Ατιτλάν – Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα – Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Το παραλίμνιο χωριό  Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα, είναι ένα από τα 12 πιο γραφικά χωριά των αυτόχθονων, που ζούν γύρω από την Λίμνη, ζωντανή απόδειξη του πολιτισμού και αγώνων των Μάγια. Θα πάρουμε μια βάρκα που θα μας οδηγήσει στο χωριό Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα. Εδώ οι κάτοικοι έχουν διατηρήσει για πολλούς αιώνες τις αρχαίες τους παραδόσεις και τα μοναδικά θαύματα της φύσης.  Το πιό καθαρό χωριό γύρω από την Λίμνη, με αξιοθαύμαστη αρμονία φύσης και κουλτούρας που ζουν οι χωρικοί. Το Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα μοιάζει τόσο μακριά από ένα τουριστικό θέρετρο, και είναι ιδανικός τόπος για αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την φασαρία της πόλης και να αναμειχθούν με αυθεντικούς και αγαπητούς χωρικούς μιας άλλης εποχής.. Εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Γυρίζουμε στο Παναχατσέλ. Διανυκτέρευση.
Παναχατσέλ – Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα – Μισή ώρα.

5η ημέρα Σάββατο. Λίμνη Ατιτλάν – Γουατεμάλα Αντίγουα – Πολιτιστικό Κέντρο «Λα Αζοτέα»
Στην πόλη λειτουργεί ένας μύλος του καφέ και συναντούμε ένα μεγάλο Πολιτιστικό Κέντρο που ονομάζεται Λα Αζοτέα και περιλαμβάνει το Μουσείο του καφέ, το Σπίτι Κοχόμ, Μαγιατενάνγκο και την Γωνία Σακατεπένγκεζ. Μουσείο του καφέ: το μουσείο του καφέ βρίσκεται λίγα λεπτά από την Αντίγκουα Γουατεμάλα στο κέντρο Finca La Azotea, το οποίο από το 1883 εστιάζει εκεί τις δραστηριότητές του στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή του καφέ. Η ενσωμάτωση του μουσείου και του αγροκτήματος είναι αξιοσημείωτη. Επιτρέπει την εκτίμηση της παραγωγής καφέ από την αρχή της προετοιμασίας της συγκομιδής, την φροντίδα των καλλιεργειών μέχρι τη διαδικασία διαχωρισμού των κόκκων, την επιλογή και το τελικό προϊόν. Αυτή τη μαθησιακή εμπειρία το Μουσείο την αποκαλεί "Από το Φυτό μέχρι το Κύπελλο του καφέ". Αντίκες : παλιά εργαλεία κουζίνας, κουτάλια και σκεύη από μια πολύ μακρινή εποχή. Η βόλτα στο Μουσείο του Καφέ κορυφώνεται με ιστορικά μηχανήματα, καψάκια πληροφοριών και ένα  κατάστημα αναμνηστικών καθώς επίσης και την δοκιμή του καφέ σε καφετέρια. Σπίτι Κοχόμ (μια μουσική περιοδεία Γουατεμαλτέκικης κουλτούρας).
Διανυκτέρευση στην Αντίγουα Γουατεμάλα.
Λίμνη Ατιτλάν – Αντίγουα – 90 χιλ. 2,5 ώρες.

6η ημέρα Κυριακή. Ελεύθερη ημέρα στην Αντίγουα
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη ημέρα αλλά υπάρχουν προαιρετικές εκδρομές στην διάθεσή σας όπως : ο γύρος του Τικάλ αεροπορικώς.

7η ημέρα Δευτέρα. Ελεύθερη ημέρα στην Αντίγουα
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη ημέρα στην Αντίγουα αλλά υπάρχουν προαιρετικές εκδρομές στην διάθεσή σας όπως : το ηφαίστειο Πακάγια.

8η ημέρα Τρίτη. Αντίγουα – Γουατεμάλα – Διεθνές αεροδρόμιο Αουρόρα  – Μαδρίτη.
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ελεύθερο πρωϊνό στην Αντίγουα. Αναχώρηση από την Αντίγουα για την Πόλη της Γουατεμάλα. Συνεχίζουμε στο διεθνές αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της Wamos Air, με προορισμό την Μαδρίτη. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επομένη.
Αντίγουα – Αεροδρόμιο Γουατεμάλας – 45 χιλ. 1 ώρα.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΑCTIVA ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΙΚΑΛ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
(Πόλη της Γουατεμάλα, Λίμνη Ατιτλάν, Τσιτσικαστενάνγκο, Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα,Αντίγουα, Πετέν, Τικάλ)

1η Ημέρα (Τρίτη) έως 5η ημέρα Σάββατο (ίδια όπως στο πρόγραμμα Γουατεμάλα Activa)

6η Ημέρα (Κυριακή).  Αντίγουα – Γουατεμάλα – Πετέν – Τικάλ – Γουατεμάλα – Αντίγουα.
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Γουατεμάλας για την πτήση προς το Πετέν με σκοπό την επίσκεψη στο Τικάλ, που ανακυρήχθηκε από την Ουνέσκο το 1979 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το Tikal έχει μερικώς αποκατασταθεί από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και την κυβέρνηση της Γουατεμάλας. Ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις των Μάγια της Κλασικής περιόδου και μία από τις μεγαλύτερες στην Αμερική. Η αρχιτεκτονική της αρχαίας πόλης είναι χτισμένη από ασβεστόλιθο και περιλαμβάνει τα ερείπια ναών ύψους πάνω από 70 μέτρα, μεγάλα βασιλικά ανάκτορα, καθώς και μια σειρά μικρότερων πυραμίδων, παλατιών, κατοικιών, διοικητικών κτιρίων, πλατφορμών και μνημείων πέτρας με επιγραφές. Υπάρχει ακόμη ένα κτίριο με ξύλινες ράβδους στα παράθυρα και τις πόρτες, που φαινόταν να ήταν φυλακή. Υπάρχουν επίσης επτά πίστες για παιχνίδι μπάλας της Κεντρικής Αμερικής, στην πλατεία των επτά ναών, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ζωής της Κεντροαμερικής. Ο ασβεστόλιθος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εξήχθη από λατομεία στον ίδιο χώρο. Οι κοιλότητες που σχηματίστηκαν από την εξόρυξη της πέτρας ήταν καλυμμένες και στεγανοποιημένες για να χρησιμοποιηθούν ως δεξαμενές ή δεξαμενές νερού, μαζί με μερικές στεγανές φυσικές κοιλότητες.  Οι κύριες πλατείες, των οποίων η επιφάνεια καλύφθηκε από γυψομάρμαρο, δημιουργήθηκαν με κλίση για να διοχετεύσουν το βρόχινο νερό, σε ένα σύστημα καναλιών που τροφοδοτούσαν τις δεξαμενές. Ο αρχαιολογικός χώρος του Tikal καταλαμβάνει 1600 εκτάρια στην καρδιά του εθνικού πάρκου. Είναι η μεγαλύτερη όλων των αρχαίων πόλεων των Μάγια της κλασικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα περπατήσουμε στα πιο σημαντικά στάδια που είναι πιστοί μάρτυρες του μεγαλείου του πολιτισμού των Μάγια: ο Ναός 1 "Του Μεγάλου Τζάγκουαρ", ο ναός 2 "ο Ναός των Μασκών" θεωρούμενοι οι πιο σπουδαίοι αυτού του πολιτισμού. Επίσκεψη στο συγκρότημα «Χαμένος Κόσμος»  και ελεύθερος χρόνος για εξερεύνηση του συγκροτήματος. Πικνίκ μεσημεριανό στο χώρο του μνημείου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πετέν για την επιστροφή στην Γουατεμάλα και από εκεί στην Αντίγουα.
Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

Ημέρα 7η Δευτέρα. Ελεύθερη στην Αντίγουα.
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο . Ελεύθερη ημέρα στην Αντίγουα για διάφορες προαιρετικές εκδρομές όπως στο Ηφαίστειο Πακάγια.
Διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο.

Ημέρα 8η Τρίτη. Ελεύθερη στην Αντίγουα και επιστροφή στην Γουατεμάλα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση σε βολική ώρα προς το αεροδρόμιο της Γουατεμάλα για την Διεθνή πτήση της Wamos Air με προορισμό την Μαδρίτη. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επόμενη ημέρα.
Αντίγουα – αεροδρόμιο Γουατεμάλας 45 χιλ. 1 ώρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μικρός φόρος ασφαλείας εσωτερικής πτήσης Γουατεμάλα-Πετέν- Γουατεμάλα

*σημ.
Η ανωτέρω εκδρομή πωλείται και επί τόπου (ως προαιρετική) σε όσους δεν την έχουν προαγοράσει μαζί με το πακέτο και στοιχίζει περίπου €200 συν αεροπορικούς φόρους.


ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΑCTIVA ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΙΚΑΛ ΓΙΑ  ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (διανυκτέρευση στο Πετέν)
(Πόλη της Γουατεμάλα, Λίμνη Ατιτλάν, Τσιτσικαστενάνγκο, Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα,Αντίγουα, Πετέν, Τικάλ)

1η Ημέρα (Τρίτη) έως 5η ημέρα Σάββατο (ίδια όπως στο πρόγραμμα Γουατεμάλα Activa)

6η Ημέρα (Κυριακή).  Αντίγουα – Γουατεμάλα – Πετέν – Τικάλ – Πετέν.
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Γουατεμάλας για την πτήση προς το Πετέν, με σκοπό την επίσκεψη στο Τικάλ «Καρδιά του πολιτισμού των Μάγια». Περιγραφή επίσκεψης στο Τικάλ (όπως πιο πάνω στην Αυθεντική Γουατεμάλα με αεροπορική εκδρομή στο Τικάλ Μία Ημέρα.
Επιστροφή και Διανυκτέρευση στο Πετέν, Ξενοδοχείο Casona del Lago ή Camino Real Tikal.

7η Ημέρα (Δευτέρα). Πετέν –Γουατεμάλα
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Πετέν πρωϊνή ώρα με προορισμό την Πόλη γης Γουατεμάλας. Ελεύθερη ημέρα στην Πόλη της Γουατεμάλας.
Διανυκτέρευση στην Γουατεμάλα.

8η ημέρα (Τρίτη) Πόλη της Γουατεμάλας – Αεροδρόμιο
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά σε βολική ώρα για το αεροδρόμιο της Γουατεμάλα για την Διεθνή πτήση της Wamos Air με προορισμό την Μαδρίτη. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επόμενη ημέρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μικρός φόρος ασφαλείας εσωτερικής πτήσης Γουατεμάλα-Πετέν- Γουατεμάλα

 

 

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ “VIVA” ΜΕ ΤΙΚΑΛ
(Πόλη της Γουατεμάλα, Πετέν, Τικάλ, Αγουατέκα, Καντελαρία, Κομπάν, Σεμούκ Σαμπέι, Βιότοπος Κετζάλ)

 

Γουατεμάλα  VIVA τιμές κατ’άτομο

Ξενοδοχείο

29/5-12/6

19/6-11/7

18 & 25/7

1/8-15/8

22/8-30/10

Standard

€ 1300

€ 1350

€ 1370

€ 1420

€  1350

Superior

€ 1415

€ 1470

€ 1495

€ 1550

€ 1470


Ξενοδοχεία κατηγ. «Standard»: Barcelo Guatemala City, Casona Del Lago, Camping La Candelaria , Park Hotel
Ξενοδοχεία κατηγ. «superior»: Westin Camino Real Guatemala, Camino Real Tikal,  Camping La Candelaria, Park Hotel

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Γουατεμάλα/Μαδρίτη σε τουριστική θέση
  • Aεροπορικό εισιτήριο Γουατεμάλα/Φλόρες
  • Φόροι αεροδρομίων περιλαμβάνονται (€350)
  • 2 νύχτες στην Γουατεμάλα με πρωϊνό
  • 2 νύχτες στο Πετέν με πρωϊνό
  • 1 νύχτα στην Καντελαρία με πρωϊνό
  • 2 νύχτες στο Kομπάν με πρωϊνό
  • Μεταφορές με πούλμαν ή μικρά βαν με air condition
  • Συγκεκριμμένες επισκέψεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αδειούχοι ξεναγοί δίγλωσσοι (Ισπανικά/Αγγλικά)

Δεν περιλαμβάνεται

  • μικρός φόρος ασφαλείας αεροδρομίου εσωτερικής πτήσης Γουατεμάλα/Φλόρες


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα Τρίτη. Μαδρίτη-Γουατεμάλα
Φθάνουμε στην Γουατεμάλα μέσω Βαραδέρο (Κούβα). Υποδοχή στο αεροδρόμιο La Aurora, και μεταφορά στην καινούργια πόλη της Γουατεμάλα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πρωτεύουσα του κράτους της Δημοκρατίας της Γουατεμάλα, πόλη μοντέρνα και κοσμοπολίτικη. Θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση της πόλης με το ιστορικό κέντρο της και την Μητρόπολή της τα παλαιά κτίρια και τα Μουσεία της που μαρτυρούν την μεγάλη ιστορία της χώρας αυτής. Ωστόσο είναι και πόλη μοντέρνα με πολλά συνεδριακά κέντρα, μοντέρνα κτίρια και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Τόπος για λάτρεις του γκόλφ αλλά και επισκέψεων σε ιατρικά κέντρα για διάφορες θεραπείες. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Απόσταση αεροδρομίου στο ξενοδοχείο περίπου 4χιλ. (15 λεπτά).

2η ημέρα Τετάρτη. Γουατεμάλα – Φλόρες– Τικάλ- Φλόρες
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για μια σύντομη πτήση έως το Πετέν, που είναι οι «κάτω» περιοχές της Γουατεμάλας όπου συναντώνται και τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία. Μεταφορά στο Εθνικό Πάρκο του Τικάλ, Καρδιά του κόσμου των Μάγιας. Το Τικάλ είναι το σπουδαιότερο μνημείο πολιτισμού  των Μάγια της προκολομβιανής περιόδου. Βρίσκεται στην επαρχία Φλόρες, μέρος του Πετέν και της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας που μαζί με το Τικάλ ανακυρήχθηκε από την Ουνέσκο το 1979 μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Θα επισκεφθούμε τα πιο εμβληματικά μνημεία του πάρκου.Θα απολαύσουμε μεσημεριανό σε τύπο πικνίκ στον χώρο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Πετέν και διανυκτέρευση.
Πόλη της Γουατεμάλα-τοπικό αεροδρόμιο 3χιλ. (15 λεπτά)
Αεροδρόμιο του κόσμου των Μάγια έως το Εθνικό πάρκο Τικάλ 65χιλ. (1ώρα)

3η ημέρα Πέμπτη – Φλόρες, Πετέν (ελεύθερη ημέρα)
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο.Ελεύθερη ημέρα στην Πετέν. Προαιρετικές εκδρομές διαθέσιμες στο Γιαχτσά ή στο Ελ Μιραδόρ.

4η ημέρα Παρασκευή – Πετέν – Σαγιατσέ-Aγουατέκα-Καντελαρία
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Σαγιατσέ, για να συνεχίσουμε με βάρκα έως την Αγουατέκα, διασχίζοντας το ποτάμι και μέσα από τις παρθένες περιοχές της ζούγκλας της Γουατεμάλας.  Η Aγουατέκα είναι μια τοποθεσία του Ύστερου Κλασικού κόσμου των Μάγια και ανήκει στις πόλεις της Λεκάνης Ουσουμασίντα. Ήταν κατεχόμενη το 700 με 850 μ.Χ ιδρυθείσα από τον Δος Πίλας και βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό τμήμα του Πετέν. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της λιμνοθάλασσας Petexbatun, σε 90 μ. ψηλό βράχο, που έδωσε στην πόλη εξαιρετική αμυντική θέση και θέα στην περιοχή.Η κεντρική πλατεία χωρίζεται από το υπόλοιπο χωριό από ένα φυσικό λαγούμι πλάτους 3 μέτρων και βάθους περίπου 5 μέτρων. Επιστροφή στο Sayaxche διαμέσου ξηράς στην περιοχή Alta Verapaz, όπου βρίσκονται τα Σπήλαια της Καντελαρίας, με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά. Διανυκτέρευση στην Καντελαρία.
Αποστάσεις Φλόρες- Sayaxche – 70 χιλ. – 1.5 ώρα
Sayaxche – Τσισέκ, Καντελαρία – 130 χιλ. 2.5 ώρες

5η ημέρα Σάββατο – Σπήλαια Καντελαρίας - Κομπάν
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο-κάμπινγκ. Τα σπήλαια Candelaria είναι ένα μεγάλο φυσικό σύστημα σπηλαίων που βρίσκεται στη περιοχή μεταξύ των ορεινών περιοχών και των πεδινών της επαρχίας Alta Verapaz της Γουατεμάλας μεταξύ των δήμων του Chisec και της Raxruha, στην περιοχή που ονομάζεται Transverse North. Είναι διάσημα για την ομορφιά και τη σημασία τους στην ιστορία των Μάγια. Εκτός από την σπηλαιολογική τους σημασία το σύστημα των σπηλαίων Candelaria ήταν ένας τόπος προσκυνήματος μεγάλης σημασίας για τον πολιτισμό των Μάγια και σήμερα είναι το καταφύγιο μιας μεγάλης ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας. Έχουν αναφερθεί πάνω από 20 αρχαιολογικοί χώροι γύρω από το σύστημα και πολλά κεραμικά, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία του στην αρχαιότητα. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο Κομπάν.
Διανυκτέρευση.
Απόσταση Καντελαρίας – Κομπάν 117χιλ. – 2.30 ώρες

6η ημέρα Κυριακή– Κομπάν– Σεμούκ Σαμπέι – Κομπάν
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση από το Coban μέχρι το σημείο όπου θα πάρουμε ένα όχημα παντός εδάφους για να φτάσουμε στον τόπο όπου ξεκινάει η ανάβαση προς το Mirador De Semuc Champey και στη συνέχεια θα κατεβούμε για μια δροσιστική βουτιά στις φυσικές πισίνες της περιοχής, που σχηματίζονται  από τον ποταμό Καχαμπόν.
Το Σαμούκ Σαμπέι (μέρος όπου ο ποταμός κρύβεται στα βουνά) είναι ένας φυσικός θύλακας που βρίσκεται κοντά στον δήμο Λανκίν της Γουατεμάλας (12 χλμ. περίπου νότια του Λανκίν, στο τμήμα Alta Verapaz. Ταυτόχρονα θα συναντήσουμε, στη μέση ενός πυκνού τροπικού δάσους  μια φυσική ασβεστολιθική γέφυρα μήκους περίπου 300 μέτρων μέσω  της οποίας ρέει ο ποταμός Κάχαμπον και στο περιβάλλον της οποίας υπάρχει μεγάλος αριθμός φυσικών πισίνων βάθους 1 έως 3 μέτρων , των οποίων το τυρκουάζ πράσινο χρώμα αλλάζει καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα, τον ήλιο και άλλους φυσικούς παράγοντες που επιδρούν στον χρωματισμό του. Στο τέλος, μπορούμε να παρατηρήσουμε τον ποταμό Κάχαμπον καθώς εισέρχεται σε ένα ασβεστολιθικό σπήλαιο, μια πολύ επικίνδυνη περιοχή για να μπει κανείς στον ποταμό εξ’αιτίας της δύναμης του νερού, μπορείτε μόνο να παρατηρήσετε αυτό το φυσικό γεωγραφικό φαινόμενο από απόσταση.
Λόγω του υποτροπικού δάσους που περιβάλλει τον τόπο, υπάρχει ένας τεράστιος οικολογικός πλούτος, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 34 θηλαστικών, 25 ερπετών και αμφίβιων και 10 ψαριών εκτός από τα περισσότερα των 120 διαφορετικών ειδών δένδρων.
Σε θέα μεγαλύτερη των 50 μέτρων παρατηρούμε τα 350 μέτρα μήκος των φυσικών πισινών που αποτελούν το Semuc Champey, με καταρράκτες ύψους 40 ποδιών και όλες τις πισίνες που τροφοδοτούνται από τα ρέματα του τόπου. Η βόλτα αποτελείται από την ανάβαση στο Mirador de Semuc Champey μετά στο τροπικό δάσος και στη συνέχεια στην κατάβαση στις όμορφες φυσικές πισίνες. Επιστροφή στο Κομπάν και διανυκτέρευση.
Απόσταση Κομπάν– SemucChampey –  81 χιλ. 2,5- ώρες
Ανεβοκατέβασμα στο  SemucChampey – 4 ώρες

7η ημέρα Δευτέρα – Κομπάν – Βιότοπος Κετζάλ - Γουατεμάλα
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πόλη της Γουατεμάλας, όπου θα απολαύσουμε στην διαδρομή  το ασύγκριτο τοπίο της κεντρικής περιοχής της Alta Verapaz.
Κατά την διαδρομή θα επισκεφθούμε τον Βιότοπο του Κετζάλ. Αυτός ο προστατευόμενος βιότοπος ιδρύθηκε από τον Mario Dary και από τότε είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.  Δεδομένης της θέσης του, ο τόπος είναι ιδανικός για να προσφέρει μια πολύ ποικίλη πανίδα και χλωρίδα, στην οποία μπορείτε να βρείτε από κολιμπρί έως Οροπέντολες (κίτρινα σπάνια και πανέμορφα μεγάλα πουλιά). Είναι ορεινό έδαφος, πολύ ανισόπεδο, με υψόμετρο μεταξύ 1.500 και 2.300 μέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, τα 1175 εκτάρια του βιότοπου αυτού καλύπτουν τις κορυφές και τις πλαγιές των βουνών Quisis και Cerro Carpintero.
Επιστροφή στην Γουατεμάλα και διανυκτέρευση.
Κομπάν –Βιότοπος Κετζάλ 37 χιλ. – 45λεπτά.
Βιότοπος Κετζάλ – Γουατεμάλα 164 χιλ. – 3,20 ώρες

8η ημέρα Τρίτη Γουατεμάλα- Διεθνές αεροδρόμιο για την Μαδρίτη
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Πανοραμικός γύρος της  Γουατεμάλας που συμπεριλαμβάνει τα σπουδαιότερα μνημεία και κτίρια όπως η «Νέα Κοίμησης της Θεοτόκου» φτιαγμένη το 1775. Περιοχές κατοικιών, Η Λεωφόρος Ρεφόρμα, Λεωφόρος Ντε Λας Αμέρικας, Δημαρχείο, Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού, Κεντρική Πλατεία και ο Μητροπολιτικός Ναός.
Συνεχίζουμε στο διεθνές αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της Wamos Air, με προορισμό την Μαδρίτη. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στην Μαδρίτη την επομένη.
Γουατεμάλα – αεροδρόμιο 20 χιλ. 1 ώρα περίπου

 


 

 

 

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ 360ο – 14 ΝΥΧΤΕΣ (16 ΗΜΕΡΕΣ)
Γουατεμάλα, Ιξιμτσέ, Λίμνη Ατιτλάν, Τσιτσικαστενάνγκο, Ζουνίλ, Αλμολονγα, Κετζαλτενάνγκο, Σαν Αντρές Χεκούλ, Κομπάν, Αματίκε, Πετέν, Τικάλ, Αντίγουα


Ξενοδοχεία Στάνταρντ: Barcelo Guatemala City, Porta Hotel Del Lago, Pension Bonifaz, Park Hotel/Duranta, Amatique Bay Resort, Casona del Lago, Soleil La Antigua
Ξενοδοχεία superior:  Westin Camino Real Guatemala, Hotel Atitlan, Pension Bonifaz, Park Hotel/Duranta, Amatique Bay Resort, Camino Real Tikal, Porta Hotel Antigua

TIMOKATAΛΟΓΟΣ  ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ (με πρωϊνό)

Αναχώρηση από Μαδρίτη

το άτομο σε standard hotel

το άτομο σε superior hotel

29/5 – 12/6

€ 1750

€ 1910

19/6 -  10/7

€ 1820

€ 1995

17/7, 24/7

€ 1855

€ 2030

31/7, 7/8, 14/8

€ 1905

€ 2085

21/8 – 30/10

€ 1820

€ 1995

Τιμές μονόκλινου on request.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Πτήση Μαδρίτη/Γουατεμάλα/Μαδρίτη σε τουριστική θέση, περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου (350ευρώ), εσωτερική πτήση Φλόρες/Γουατεμάλα, 2 νύχτες στην Γουατεμάλα, 3 νύχτες στην Λίμνη Ατιτλάν, 1 νύχτα στο Κετζαλτενάνγκο, 2 νύχτες στο Κομπάν, 2 νύχτες στο Αματίκε, 2 νύχτες στην Πετέν, 2 νύχτες στην Αντίγουα. Όλες οι μεταφορές με πούλμαν ή μικρά βαν κλιματιζόμενα, επισκέψεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πιο κάτω πρόγραμμα αναλυτικά, ξεναγοί έμπειροι και εξουσιοδοτημένοι σε δύο γλώσσες (Αγγλικά και Ισπανικά).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μικρός φόρος ασφαλείας εσωτερικής πτήσης Flores/Guatemala

Συνοπτικό πρόγραμμα

Ημέρα

πρόγραμμα

Ξεν. standard

Ξεν. superior

Tρίτη

Τράνσφερ αεροδ./πόλη Γουατεμάλας

Barcelo

Westin Camino Real

Τετάρτη

Γουατεμάλα/Ιξιμτσέ/Λίμνη Ατιτλάν

Porta del Lago

Hotel Atitlan

Πέμπτη

Λίμνη Ατιτλάν/Τσιτσικαστενάνγκο/Λίμνη Ατιτλάν

Porta del Lago

Hotel Atitlan

Παρασκευή

Ατιτλάν/Σαν Χουάν λα λαγκούνα/Λίμνη Ατιτλάν

Porta del Lago

Hotel Atitlan

Σάββατο

Λίμνη Ατιτλάν/Ζουνίλ/Αλμολόγκα/Κετζάλτενάνγκο

Pension Bonifaz

Pension Bonifaz

Κυριακή

Κετζάλτενάνγκο/Σαν Αντρές Χεκούλ/Γουατεμάλα

Barcelo

Westin Camino Real

Δευτέρα

Γουατεμάλα/Βιότοπος Κετζάλ/Κομπάν

Park Hotel

Park Hotel

Τρίτη

Κομπάν/Σεμούκ Τσαμπέϊ/Κομπάν

Park Hotel

Park Hotel

Τετάρτη

Κομπάν/Αματίκε

Amatique Bay resort

Amatique Bay resort

Πέμπτη

Αματίκε (ημέρα ελεύθερη)

Amatique Bay resort

Amatique Bay resort

Παρασκευή

Αματίκε/Πετέν

Casona del Lago

Camino Real Tikal

Σάββατο

Πετέν/Τικάλ/Πετέν

Casona del Lago

Camino Real Tikal

Κυριακή

Πετέν/Γουατεμάλα/Αντίγουα

Soleil

Camino Real Antigua or Porta hotel Antigua

Δευτέρα

Αντίγουα (ημέρα ελεύθερη)

Soleil

Camino Real Antigua or Porta hotel Antigua

Τρίτη

Αντίγουα/Γουατεμάλα και πανοραμικός γύρος πόλης/τράνσφερ στο αεροδρόμιο

   



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα (Τρίτη) : Διεθνές Αεροδρόμιο Λα Αουρόρα – Πόλη της Γουατεμάλα
Πόλη της Γουατεμάλα
Άφιξη στο Διεθνές αεροδρόμιο Λα Αουρόρα και αναχώρηση για την καινούργια πόλη της «Γουατεμάλα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, πόλη μοντέρνα και κοσμοπολίτικη. Η πόλη της Γουατεμάλα είναι η πιο ακμάζουσα πόλη της Κεντρικής Αμερικής, με μοντέρνα κτίρια και επιχειρηματικά κέντρα. Είναι ένας τόπος ιδανικός για συνέδρια, επίσης για γκόλφ, περιήγησης στα πολαπλά κέντρα αγορών, και επίσης για την πραγματοποίηση διαφόρων ιατρικών θεραπειών.  Η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Νέα Πόλη της Γουατεμάλας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το 1775 όταν ένας πολύ δυνατός σεισμός έγινε στην παλαιότερη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, που ήταν η Αντίγουα Γουατεμάλα.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (απόσταση αεροδρομίου-πόλης της Γουατεμάλα 4 χιλ. – 15 λεπτά)

2η ημέρα (Τετάρτη): Γουατεμάλα-Ιξιμτσέ-Λίμνη Ατιτλάν
Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού για να φθάσουμε στην Ιξιμτσέ. Αρχαιολογικός σπουδαίος χώρος της Μετακλασσικής περιόδου. Η  Ιξιμτσέ (στην τοπική διάλεκτο που είναι η Κακτσικέλ) και σημαίνει καλαμποκόδεντρο, ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των Μάγια Κακτσικέλ και το 1524 έγινε η πρώτη πρωτεύουσα των Ισπανών Κονκισταδόρες (Κατακτητών) στην Γουατεμάλα. Βρίσκεται στον Δήμο Τεκπάν, τόπος που έγινε η σκηνή μεγάλων γεγονότων, μεταξύ των οποίων ήταν η απόσχισή της από το Γκρουπ Κιτσέ, Ιδρυτική πρωτεύουσα με Βασίλειο που κυριαρχούσε στην περιοχή. Στο τελευταίο μέρος της ιστορίας της, και ενώ οι κάτοικοί της ήταν σύμμαχοι των Ισπανών, την λεηλάτησαν και έκαψαν, γεγονός που της προσδίδει μεγάλη ιστορική-πολιτιστική αξία και θέση ως τόπο που αξίζει να επισκεφθείτε.
Το μοτίβο της διανομής των κτιρίων παρουσιάζει ομοιότητα με πολλές ακόμα πόλεις των Μάγια που βρίσκονται στις «Κάτω Χώρες» της Πετέν. Όλα τα αρχιτεκτονικά συγκροτήματα βρίσκονται σε διάφορες επίπεδες επιφάνειες, τεχνητά κατασκευασμένες, με μια σαφή αστική γραμμή. Στην πραγματικότητα, είναι ένας χώρος που έχει σημασία για την κοσμοπολιτική των Μάγια, και όπου είναι δυνατό να δούμε πολλές τελετές υπό την καθοδήγηση ιερέων διαφορετικών εθνοτικών ομάδων που έρχονται εδώ για να τις εκτελέσουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μπορεί να αναφερθεί ότι η Ιξιμτσέ αποτελεί παράδειγμα της συνάντησης δύο πολιτισμών, των Μάγια και των Ισπανών. Για να προστατευθεί η διατήρηση του τόπου αυτού, παρουσιάζεται ως Αρχαιολογικό Πάρκο με έκταση 50 εκταρίων. Προστατεύεται από το 1964 από το Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας της Γουατεμάλας της γενικής κατεύθυνσης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του τόπου.
Στο δρόμο για την Λίμνη, θα εκτιμήσουμε τις ομορφιές αυτου του τόσο προνομιούχου τόπου, όπου αναμιγνύονται oι φυσικές ομορφιές και η κουλτούρα των ιθαγενών των Μάγια. Η Λίμνη Ατιτλάν διαθέτει μια απαράμιλη φυσική και ρομαντική ομορφιά, που μοιάζει με όνειρο. Περιτριγυρίζεται από 3 εντυπωσιακά ηφαίστεια τα : το Ατιτλάν, το Τολιμάν και το Σάν Πέδρο. Ο Aldous Ηuxley, την αναφέρει ώς «Η Ομορφότερη Λίμνη του Κόσμου». Διανυκτέρευση στο Παναχατσέλ.
Γουατεμάλα-Ιξιμτσέ, Τεκπάν: 90,7 χιλ (2 ώρες) και Ιξιμτσέ, Τεκπάν-Λίμνη Ατιτλάν: 54 χιλ. (1 ώρα)

3η ημέρα (Πέμπτη): Λίμνη Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάγκο – Λίμνη Ατιτλάν
Τσιτσικαστενάνγκο
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Αναχώρηση από την Λίμνη Ατιτλάν. Στα Βόρεια αυτής της πανέμορφης λίμνης, περιτριγυρισμένο από κοιλάδες και βουνά, βρίσκεται το Τσιτσικαστενάγκο, τόπος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά ιθαγενών  της Κεντρικής Αμερικής. Κατοικείται από τους Κίτσες, και μοιάζει χαμένο στον χρόνο, γιαυτό και μπορούμε να αντιληφθούμε επακριβώς το νόημα του κόσμου των Μάγια. Εκτός της μεγάλης αυτής αγοράς, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την αποικιακή Εκκλησία του Αγίου Θωμά. Κτισμένη το 1540, με διάφορες ιστορίες να επικρατούν σχετικά με το κτίσιμό της καθότι βρίσκεται ακριβώς επάνω από έναν αρχαιολογικό Προ-Ισπανικό χώρο. Είναι ένα εξαίσιο παράδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Στο εσωτερικό του ναού συναντούμε πολλές εικόνες της αποικιακής Γουατεμαλτέκικης τεχνοτροπίας, όπως την εικόνα του Σαν Σεμπαστιάν, που βρίσκεται σε ένα από τα πολλά τέμπλα και χρονολογείται μεταξύ το 1586 και του 1600. Εκδηλώνει αντι-μανιεριστική τέχνη.
Οι ινδιάνικες και λαδινικές τελετές αναμειγνύονται μέσα στον Ναό, στα περίχωρα αλλά και μπροστά από την εκκλησία. Σε μία σκάλα αποτελούμενη από 18 σκαλοπάτια που σημαίνουν τους 18 μήνες του ημερολογίου των Μάγια, βλέπουμε ιερείς που θυμιάζουν. Η εκκλησία σχηματίζεται από ένα ενιαίο ναό με ψηλή χορωδία και σότοκορο που κορυφώνεται στο βωμό και έχει θόλο. Γύρω από τον Ναό σχηματίζεται  ένας λαβύρινθος όπου οι έμποροι και οι αγοραστές αναζητούν ποικίλα εμπορεύματα. Θα μπορούσε να παρατηρηθεί ένα σαφές μείγμα θρησκευτικού συγκρητισμού με τον Ρωμαιοκαθολικισμό.
Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στην αγορά αυτή, όπως μάσκες, χειροτεχνίες, υφάσματα από όλα τα μέρη της Γουατεμάλας. Επίσης θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ποικιλία των φρούτων και λαχανικών που εκτίθενται στην αγορά τις Πέμπτες και τις Κυριακές, και όπου έρχονται όλοι οι ιθαγενείς για να ανταλάξουν τα προϊόντα τους.
Επιστροφή στο Παναχατσέλ και διανυκτέρευση.
Λίμνη Ατιτλάν-Τσιτσικαστενάγκο : 74 χιλ (1 ώρα)

4η ημέρα (Παρασκευή): Λίμνη Ατιτλάν – Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα – Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
To Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα είναι ένα εκ των δώδεκα γραφικών χωριών των «Τζ’ουτουχίλες» των ιθαγενών δηλαδή που ζούν πέριξ της λίμνης, που είναι σήμερα ένα από τα παραδείγματα της ζωντανής φυλής των Μάγια. Θα πάρουμε μια βάρκα για να φθάσουμε στο χωριό Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα, για να εισέλθουμε στην τοπική αυτή εθνότητα των Μάγια την εθνότητα των «Τζ’ουτουχίλες». Εδώ οι ιθαγενείς έχουν διατηρήσει έως σήμερα τα αρχαία ήθη και έθιμα αλλά και την φύση ανέπαφη. To Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα είναι το πιο καθαρό χωριό από αυτά γύρω της Λίμνης, στο οποίο οι κάτοικοι διατηρούν μια αρμονία φύσης και κουλτούρας. Μακριά από το να θεωρηθεί ως τουριστικός χώρος, το Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα είναι τόπος ιδανικός για αυτούς που θέλουν να αφήσουν πίσω τους την φασαρία της πόλης, και να αναμειχθούν με τους αυθεντικούς και καλοκάγαθους ιθαγενείς, αποκτώντας έτσι την μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής τους.
Επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο Παναχατσέλ και διανυκτέρευση.
Παναχατσέλ-Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα: μισή ώρα

5η ημέρα (Σάββατο): Λίμνη Ατιτλάν – Ζουνίλ – Αλμολόγκα – Κετζαλτενάνγκο
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Αναχώρηση από την Λίμνη Ατιτλάν με προορισμό την επαρχία Κετζαλτενάνγκο. Η ημέρα θα αφιερωθεί στην επίσκεψη των αυθεντικών αγορών του Ζουνίλ και Αλμολόγκα, όπου συναντώνται όλοι οι ιθαγενείς αγρότες από τις γύρω περιοχές με τις πραμάτειες τους, φρούτα και λαχανικά υψηλής ποιότητας.
Ζουνίλ: Δεδομένου ότι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, η ορογραφία του είναι πολύ τραχιά. Βρίσκεται κοντά στα ηφαίστεια Σάντο Τομάς (Άγιος Θωμάς), Σάντα Μαρία και Σαντιαγίτο (το τελευταίο είναι εν ενεργεία μόνιμα). Στην περιοχή αυτή επίσης θα συναντήσουμε τον ποταμό Σαμαλά, ορυχεία θείου, σιδήρου και υδραργύρου, καθώς επίσης και ιαματικές πηγές και λουτρά.
Αλμολόγκα: Στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «τόπος όπου το νερό αναβλύζει». Είναι μια εύφορη κοιλάδα του τμήματος Κετζαλτενάνγκο της Γουατεμάλας, γεμάτη ιαματικές πηγές. Αρχικά ήταν γνωστός από τους αυτόχθονες με το  όνομα «Sakpoliah», και ήταν μέρος της περιοχής του Οτζογιά. Η επαρχία είναι 20 τετ.χιλ και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και την διασχίζει ο ποταμός Τσιναμά. Γνωστή για την εκβιομηχανισμένη καλλιέργεια λαχανικών που εφοδιάζει όλη την χώρα και έχει μεγάλη ζήτηση και στο Ελ Σαλβαδόρ. Παράγει εκλεκτά λουλούδια και ζώα εκτός από τα λαχανικά, και το κύριο προϊόν της το 71% της παραγωγής της είναι η γεωργική παραγωγή. Εκτιμάται ότι η παραγωγή λαχανικών υπερβαίνει τα  2 εκατομμύρια ευρώ περίπου ετησίως. Η υπόλοιπη οικονομία είναι μέρος του εμπορίου και της κατασκευής. Το 96% του πληθυσμού της είναι αυτόχθονες της εθνοτικής ομάδας «K'iche». Διανυκτέρευση στην πανσιόν Bonifaz. Λίμνη Ατιτλάν-Ζουνίλ : 141 χιλ (3 ώρες) και Ζουνίλ-Αλμολόνγκα: 5 χιλ (15 λεπτά)
Αλμολόνγκα- Κετζαλτενάνγκο : 9 χιλ. 25 λεπτά

6η ημέρα (Κυριακή): Κετζαλτενάνγκο – Σαν Αντρές Χεκούλ – πόλη της Γουατεμάλα
Σαν Αντρές
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Επίσκεψη στο Σαν Αντρές Χεκούλ στην επαρχία Τοτονικαπάν. Η επαρχία Τοτονικαπάν βρίσκεται βορειοδυτικά  της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας. Στην αρχαιότητα ο τόπος αυτός ήταν γνωστός μόνο με το όνομα Χεκούλ. Οι Ισπανοί κατακτητές πρόσθεσαν το όνομα Σαν Αντρές , προς τιμή του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου. Ο δήμος ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1858. Στις 2 Απριλίου 1920, ο δήμος συμμετείχε στην εξέγερση κατά του Προέδρου. Η εκκλησία του San Andres Xecul έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής του και χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του ναού αυτού, ενός  των καλυτέρων που διαθέτει η χώρα της Γουατεμάλας, είναι και ένα δείγμα της υπερβολικής κουλτούρας που διαθέτει ο δήμος.
Συνεχίζουμε έως την πόλη της Γουατεμάλας και διανυκτέρευση.
Κετζαλτενάνγκο-Σαν Αντρές Χεκούλ: 12 χιλ (30 λεπτά) & Σαν Αντρές -Γουατεμάλα :190 χιλ (3,45 ώρες)

7η ημέρα (Δευτέρα): Γουατεμάλα – Βιότοπος του Κετζάλ – Κομπάν
Κετζάλ
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Αναχώρηση από την πόλη της Γουατεμάλα για την περιοχή «Φυσικός Παράδεισος». Θα επισκεφθούμε τον βιότοπο του Κετζάλ. Αυτός ο προστατευόμενος βιότοπος ιδρύθηκε από τον Mario Dary και από τότε είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα. Δεδομένης της θέσης του, ο τόπος είναι ιδανικός για να προσφέρει μια ποικίλη πανίδα και χλωρίδα, στην οποία μπορείτε να βρείτε από κολιμπρί μέχρι «οροπέντολες» (μεγάλα πανέμορφα πτηνά). Πρόκειται για ορεινό τοπίο, πολύ ανώμαλο, με υψόμετρο μεταξύ 1.500 και 2.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα 1175 εκτάρια βιότοπων καλύπτουν τις κορυφές και τις πλαγιές των βουνών Quisis και Cerro Carpintero. Μεταξύ των πιο εκλεκτών ειδών χλωρίδας είναι: πεύκα, βελανιδιές, κυπαρίσσι, καουτσούκ, ευκάλυπτοι, γιγάντιες φτέρες, λειχήνες, βρύα, ορχιδέες, άλγη, φύκια και άλλα αερόβια φυτά, και επίφυτα. Εχουν εντοπιστεί  58 είδη πανίδας, εκ των οποίων μόνο δύο είναι καλοκαιρινά. Μεταξύ των άλλων υφιστάμενων ειδών βρίσκουμε: σκίουρους, άγρια κουνέλια, αλεπούδες, πίθηκους, δηλητηριώδη και μη δηλητηριώδη φίδια (δενδρόβια και χερσαία), σαλαμάνδρες κ.α. Ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από το quetzal (Κετζάλ), το εθνικό πουλί της Γουατεμάλας και είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορεί να παρατηρηθεί, κατά προτίμηση πολύ νωρίς το πρωί.
Συνεχίζουμε έως το Κομπάν. Διανυκτέρευση.
Γουατεμάλα-Βιότοπος του Κετζάλ:163 χιλ (3,10 ώρες) & Βιότοπος Κετζάλ-Κομπάν :37 χιλ. (43 λεπτά)

8η ημέρα (Τρίτη) : Κομπάν- Σεμούκ Τσαμπέι- Κομπάν
«Μιραδόρ» Σεμούκ Τσαμπέι
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Αναχώρηση από το Κομπάν για το Σεμούκ Τσαμπέι. Θα κάνουμε μια αλλαγή σε άλλου τύπου οχήματα εδάφους για να φθάσουμε στο σημείο όπου αρχίζει η ανάβαση στο Mirador de Semuc champey, στη συνέχεια θα κατεβούμε για μια δροσιστική βουτιά στις φυσικές πισίνες της περιοχής, που σχηματίζονται από τον ποταμό Καχαμπόν. Το σημείο Semuc Champey (όπου ο ποταμός κρύβεται στα βουνά) είναι ένας φυσικός θύλακας που βρίσκεται δίπλα στον δήμο Λανκίν της Γουατεμάλας (12 χλμ. νότια του Λανκιν), στο τμήμα «Άλτα Βεραπάζ». Ταυτόχρονα, στη μέση ενός πυκνού τροπικού δάσους υπάρχει μια φυσική ασβεστολιθική γέφυρα μήκους περίπου 300 μέτρων, μέσω της οποίας ρέει ο ποταμός Κάχαμπον και στην περιοχή δημιουργούνται πολλές πισίνες 1-3 μέτρων βάθους, των οποίων το τυρκουάζ χρώμα αλλάζει ανάλογα με τον καιρό, το κλίμα, τον ήλιο και άλλων φυσικών επιδράσεων. Στο τέλος μπορείτε να δείτε τον ποταμό Cahabon καθώς εισέρχεται σε ένα ασβεστολιθικό σπήλαιο, μια πολύ επικίνδυνη περιοχή για να πλησιάσει κανείς μέσα στο ποτάμι, λόγω της δύναμης του νερού. Μπορείτε μόνο να παρατηρήσετε αυτό το φυσικό γεωγραφικό φαινόμενο από απόσταση. Το Semuc Champey ανακηρύχθηκε φυσικό μνημείο το 1999 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, Alvaro Arzu Irigoyen και είναι γεωγραφικά πολύ κοντά στον Εθνικό Δρυμό Grutas του Λανκίν, με τον οποίο μοιράζεται ένα κέντρο επισκεπτών και καλύπτουν έτσι τους τουρίστες. Λόγω του υποτροπικού δάσους που περιβάλλει τον τόπο, έχει ένα τεράστιο οικολογικό πλούτο, μεταξύ των οποίων έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 34 είδη θηλαστικών, 25 είδη ερπετών και αμφιβίων και 10είδη ψαριών συν περισσότερο από 120 διαφορετικά είδη δένδρων. Εκεί υπάρχει ένας εξώστης με θέα πάνω από 50 μέτρα για να παρατηρήσετε τα 350 μέτρα μήκος των φυσικών πισινών που απαρτίζουν το "Semuc Champey", με καταρράκτες ύψους 40 ποδιών και όλες τις πισίνες που τροφοδοτούνται από τοπικές ροές του ποταμού. Ο περίπατος αποτελείται από την ανάβαση στον «Εξώστη» του Semuc Champey μέσα από το τροπικό δάσος και στη συνέχεια την κατάβαση στις όμορφες φυσικές πισίνες.
Επιστροφή στο Κομπάν και διανυκτέρευση.
Κομπάν-Λανκίν :62 χιλ. (2,3 ώρες), Λανκίν-Σεμούκ Τσαμπέι: 14 χιλ.(1 ώρα),
Ανάβαση/Κατάβαση του Σεμούκ Τσαμπέι : 4ώρες.

9η ημέρα (Τετάρτη) : Κομπάν- κόλπος του Αματίκε
Αmatique Bay Resort 5*
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Mεταφορά από το Κομπάν έως το Αματίκε, δηλαδή η εξωτική Γουατεμαλτέζικη Καραϊβική, σημείο συμπλοκής νέων αγώνων στη χώρα κατά την αποικιακή εποχή. Θα φτάσουμε στο παραθαλάσσιο Αματίκε στην χαλαρωτική ακτή της Καραϊβικής της Γουατεμάλας που δροσίζεται από το τροπικό δάσος της παράκτιας αυτής περιοχής της χώρας. Ο κόλπος Amatique είναι κόλπος που βρίσκεται στον Κόλπο της Ονδούρας κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Γουατεμάλας και του Μπελίζ. Επεκτείνεται από το Santo Tomas de Castilla στα νότια έως την Punta Gorda στα βόρεια. Τα νοτιοανατολικά όριά του χαρακτηρίζονται από μια μικρή χερσόνησο γνωστή ως Punta de Manabique.Η χερσόνησος αυτή έχει πλάτος 24 χιλ., έκταση 880 τετ.χιλ. και μέγιστο βάθος 20 μ.
Το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου βρίσκεται στο έδαφος της Γουατεμάλας, ενώ το βορειοδυτικό μέρος είναι τμήμα του Μπελίζ. Ο κόλπος δέχεται την αποστράγγιση τριών μεγάλων ποταμών : του ποταμού Μόχο του Μπελίζ και των Σαρστούν και Ντόλτσε της Γουατεμάλας. Τα κυριότερα λιμάνια του κόλπου είναι το Πουέρτο Μπάριος, το Σάντο Τομάς της Καστίγια και του Λίβινγκστον της Γουατεμάλας αλλα και της Πούντα Γκόρδα του Μπελίζ.
Διανυκτέρευση στον κόλπο του Αματίκε, Hotel Amatique Bay Resort.
Κομπάν-Κόλπος του Αματίκε 340 χιλ (6 ώρες)

10η ημέρα (Πέμπτη) : ελεύθερη ημέρα στον κόλπο του Αματίκε
Las Escobas
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Ελεύθερη ημέρα στο Αματίκε, όπου μπορείτε να επιλέξετε αν το θέλετε κάποιες από τις προαιρετικές δραστηριότητες-εκδρομές : Το μονοπάτι Las Escobas (το οποίο ξεχωρίζει για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας που είναι χαρακτηριστική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των πισινών και που θεωρείται προστατευόμενη περιοχή της Γουατεμάλας). Κολπίσκος Ταπόν (πεζοπορία στο δάσος) ή καγιάκ στην περιοχή η στην περιοχή με τις θερμές πηγές.

11η ημέρα (Παρασκευή) : Αματίκε - Πετέν
Πετέν - Τικάλ
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Αναχώρηση από το Αματίκε με πούλμαν έως το Πετέν, που ανήκει στις « Χαμηλές περιοχές» της Γουατεμάλας. Το Peten, το μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα της Γουατεμάλας, έχει μια ασύγκριτη ιστορική αξία για τον αρχαιολογικό του πλούτο, την πανίδα και τη βιόσφαιρα του. Οι αρχαιολογικοί χώροι που απαρτίζουν την περιοχή αυτή την καθιστούν την σημαντικότερη πόλη της φυλής των Μάγια. Εδώ γεννιούνται οι μύθοι ενός από τους πιο εκπληκτικούς πολιτισμούς στον κόσμο. Οι συναρπαστικοί αρχαιολογικοί χώροι της περιβάλλονται από τη ζούγκλα, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού πάρκου Tikal, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την UNESCO από το 1979 ως Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Λόγω των φυσικών του αποθεμάτων το Πετέν, έχει αναγνωριστεί ως ο πνεύμονας της περιοχής. Εδώ υπάρχουν εκατοντάδες είδη ζώων και λαχανικών που συνυπάρχουν. Αυτός ο ίδιος πλούτος και η ποικιλομορφία των δασών επιτρέπει τον τουρισμό περιπέτειας, τον τουρισμό για την παρακολούθηση των πτηνών και τον οικοτουρισμό.
Διανυκτέρευση στο Πετέν.
Κόλπος του Αματίκε – Πετέν : 283 χιλ. (4,30 ώρες)

12η ημέρα (Σάββατο) : Πετέν – Εθνικό Πάρκο Τικάλ – Πετέν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τικάλ, που χωρίς αμφιβολία είναι η καρδιά του κόσμου των Μάγια. Θα επισκεφθούμε τα πιο σημαντικά και εμβληματικά μνημεία του Πάρκου, που ανακυρήχθηκαν από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1979 «Πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας», έως ότου φθάσουμε στην κεντρική Ακρόπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος της Tikal καταλαμβάνει 1.600 εκτάρια στην καρδιά του εθνικού πάρκου. Είναι η μεγαλύτερη από τις αρχαίες πόλεις των Μάγια της κλασικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα μνημεία που είναι πιστοί μάρτυρες του μεγαλείου του πολιτισμού των Μάγια: Ι)Τον Ναό του Μεγάλου Τζάγκουαρ, και ΙΙ) τον Ναό Των Μασκών.Ο πρώτος θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους του πολιτισμού αυτού. Επίσκεψη στο συγκρότημα «Mundo Perdido» δηλαδη του «Χαμένου Κόσμου» και ελεύθερος χρόνος για λεπτομερή εξερεύνηση. Μεσημεριανό γεύμα στην περιοχή.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Πετέν. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα (Κυριακή) : Πετέν–πρωϊνή πτήση στην Γουατεμάλα–Γύρος της Αντίγουα
Palacio del Noble Ayuntamiento
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο Μundo Maya για να επιβιβαστούμε στην πρωϊνή πτήση από Πετέν προς την πόλη της Γουατεμάλας. Μεταφορά στην Αντίγουα Γουατεμάλα.
Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη της Αντίγουα, αρχιτεκτονικό κόσμημα που διατηρεί την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες που διατηρούν την αποικιακή ιστορία της Αντίγκουα Γουατεμάλα, λόγος για τον οποίο η UNESCO κύρηξε την πόλη αυτή ως «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».