Skip to main content

Κολομβία πρωτοποριακή Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2020 από 4890,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 4/7, 10/9, 21/10, 23/11

 18 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Καρθαγένη

 

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καρθαγένη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καρθαγένη (Πανοραμική ξενάγηση)

 

Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη, όπου θα δούμε την Παλιά Πόλη με το μοναστήρι και την εκκλησία του San Pedro Claver (17ος αι.), θα συνεχίσουμε στη συνοικία Μποβέδας με τα μαγαζάκια των χειροτεχνών και στο κάστρο του Σαν Φελίπε, ενώ θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία De la Popa (1606). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καρθαγένη – Παλομίνο

 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε οδικώς από την Καρθαγένη με προορισμό το Παλομίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Παλομίνο – Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα (Εκδρομή)

 

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα, στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα. Το δάσος είναι τόσο ιδιαίτερο, ώστε σε πολλά σημεία του το μικροκλίμα αλλάζει αρκετά σε σχέση με περιοχές που βρίσκονται ελάχιστα μακριά. Έπειτα από περίπου τρία τέταρτα της ώρας θα φτάσουμε στο Αρεσίφες. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε ή να κάνουμε μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σάντα Μάρτα – Πτήση για Μπογκοτά – Πτήση για Νέιβα

 

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για την Μπογκοτά, απ’ όπου πετάμε ξανά, αυτήν τη φορά με προορισμό τη Νέιβα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νέιβα – Έρημος Τατακόα – Σαν Αγκουστίν

Αναχώρηση για την έρημο Τατακόα, όπου για περίπου δύο ώρες θα περπατήσουμε στους λαβυρίνθους του Κούσκο και στις Λας Βεντάνας. Θα θαυμάσουμε το Λος Όγιος, μια φυσική πισίνα στη μέση της ερήμου, όπου θα χαλαρώσουμε για λίγο, και θα συνεχίσουμε με βαρκάδα στον ποταμό Μαγκνταλένα, ενώ προς το βράδυ θα επισκεφθούμε το Αστεροσκοπείο. Τελευταίος σταθμός μας το Σαν Αγκουστίν, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σαν Αγκουστίν (Αρχαιολογικό Πάρκο – Στενό της Μαγκνταλένα)

 

Στο Σαν Αγκουστίν θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με το περίφημο «Δάσος των Αγαλμάτων» και το Πάρκο των Ειδώλων, ενώ θα δούμε από κοντά και το βραχώδες φαράγγι του ποταμού Μαγκνταλένα. Επιστροφή στο Σαν Αγκουστίν και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σαν Αγκουστίν – Τιεραδέντρο

 

Πρωινή αναχώρηση για τους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιεραδέντρο (Tierradentro), τα «υπόγεια» (hypogeum), όπως ονομάζονται (6ος-9ος αι. μ.Χ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τιεραδέντρο – Ποπαγιάν

Πρωινή αναχώρηση και μετάβαση οδικώς στο Ποπαγιάν. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα υπέροχα αποικιακά κτίρια, την κεντρική πλατεία με τον Πύργο του Ρολογιού, τον μπαρόκ ναό του Σάντο Ντομίνγκο, τη γέφυρα Humilladero (1873), τον Άγιο Φραγκίσκο, καθώς και το Πάνθεον των Προπατόρων. Ακόμα, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης και το Σπίτι-Μουσείο Μοσκέρα του 17ου αι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ποπαγιάν (Ξεναγήσεις) – Περέιρα

 

Σήμερα θα επισκεφθούμε δύο haciendas (μεγάλα αποικιακά αγροκτήματα), την Antón Moreno (1760) και τη hacienda Calibío (1793). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Περέιρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Περέιρα – Ολοήμερη εκδρομή Βάγιε ντε Κοκόρα – Φιλάντια – Περέιρα

 

Μετά το πρωινό μάς περιμένει μια ολοήμερη εκδρομή στα βουνά της επαρχίας Κίντιο, με πρώτο προορισμό μας την Κοιλάδα Κοκόρα. Η κοιλάδα είναι το καλύτερο μέρος για να δούμε τον σπάνιο κεροφοίνικα, το εθνικό δέντρο της Κολομβίας. Θα σεργιανίσουμε κατά μήκος του ποταμού Κιντίο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Φιλάντια (Filandia), όπου θα ξεναγηθούμε βλέποντας την πλατεία Μπολίβαρ, τις παλιές αποικιακές κατοικίες και τοπικά καφεποτεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Περέιρα (Επίσκεψη σε φυτεία καφέ) – Μεντεγίν

 

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη Φάρμα του Καφέ: ειδικοί θα μας ξεναγήσουν στις εκτάσεις της φάρμας, θα μας δείξουν τις καλλιέργειες και θα μας εξηγήσουν ολόκληρη τη διαδικασία, από τη σπορά μέχρι την… κατανάλωση. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Μεντεγίν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Μεντεγίν – Γουαταπέ – Ελ Πενιόλ – Μεντεγίν

 

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση τη Γουαταπέ και το Ελ Πενιόλ, ένας πελώριος βράχος, πιθανόν μετεωρίτης, που υψώνεται στην όχθη της λίμνης. Η θέα από την κορυφή του (654 σκαλοπάτια) είναι συγκλονιστική. Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στη Γουαταπέ, θα επιστρέψουμε στο Μεντεγίν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

14η ημέρα: Μεντεγίν (Ξενάγηση) – Μπογκοτά (Πτήση)

 

Ξενάγηση στο Μεντεγίν, με αφετηρία την πλατεία Μποτέρο. Θε περιηγηθούμε στην πλατεία του Αγίου Ιγνατίου, στον ναό του Σαν Ιγνάσιο, στην Plaza de los Pies Descalzos, με το αλσύλλιο από μπαμπού, στο Πάρκο των Ευχών, στο Μητροπολιτικό Θέατρο, στο Πάρκο των Κύκνων, στο Πάρκο των Φώτων και θα ανέβουμε στον λόφο Νουτιμπάρα, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Μπογκοτά. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

15η ημέρα: Μπογκοτά – Ζιπακίρα – Βίγια ντε Λέιβα

 

Πρωινή αναχώρηση από την πρωτεύουσα με προορισμό μας τη Ζιπακίρα. Εκεί θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

16η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα – Μπογκοτά

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτών, στην τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός κρονόσαυρου, ενός θαλάσσιου ερπετού μήκους 20 μέτρων που έζησε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια! Στις παρυφές της πόλης θα δούμε, επίσης, και τη «Μικρή Κόλαση» (Infiernito), έναν προκολομβιανό αρχαιολογικό χώρο με 30 μεγαλιθικές στήλες ηλικίας 2.200 ετών. Επιστροφή στην Μπογκοτά και καθ’ οδόν στάση στο μοναστήρι Santo Ecce Homo. Άφιξη στην Μπογκοτά, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Μπογκοτά (Ξενάγηση – Πτήση επιστροφής)

 

Ξενάγηση στην Καντελαρία, το ιστορικό κέντρο της Μπογκοτά, όπου θα δούμε την πλατεία Μπολίβαρ, τον Καθεδρικό Ναό (1539) και το παραπλεύρως Παρεκκλήσι της Σαγράριο, το Καπιτώλιο, το Δικαστικό Μέγαρο και το Μουσείο Χρυσού με τη μόνιμη έκθεση 32.000 χρυσών αντικειμένων από τους προκολομβιανούς πολιτισμούς των Άνδεων. Θα δούμε, επίσης, το Μουσείο Σμαραγδιού (η χώρα παράγει το 70% των σμαραγδιών του πλανήτη). Με την ολοκλήρωση της ξενάγησής μας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4890 € 850 €
  Twin Room 4890 € 850 €
  Triple Room 4890 € 850 €
  Single Room 5790 € 850 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4890 € 850 €
  Twin Room 4890 € 850 €
  Triple Room 4890 € 850 €
  Single Room 5790 € 850 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4890 € 850 €
  Twin Room 4890 € 850 €
  Triple Room 4890 € 850 €
  Single Room 5790 € 850 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4890 € 850 €
  Twin Room 4890 € 850 €
  Triple Room 4890 € 850 €
  Single Room 5790 € 850 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* ή ανάμεσα από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές με χαμηλή τουριστική υποδομή. Στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακή χασιέντα.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.