Skip to main content

Κρουαζέρα στον Νείλο Αναχώρηση: Αθήνα Μέρες: 6ήμερο


Κρουαζέρα στον Νείλο

Αναχώρηση: Αθήνα
Μέρες: 6ήμερο

 

 

Ένας σύντομος και ολοκληρωμένος συνδυασμός Καϊρου και κρουαζιέρας στον Νείλο. Απολαύστε 3 διανυκτερεύσεις στο  M/Y Mirage 5*, ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που επισκέπτεται  κάποιες από τις αρχαίες μοναδικές περιοχές της Αιγύπτου που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Νείλου. Μείνετε σε μια εξωτερική καμπίνα πολυτελείας και απολαύστε τις εγκαταστάσεις που προσφέρονται (πισίνα, Spa, εστιατόριο και μπαρ), όταν δεν εξερευνείτε τα απίστευτα αξιοθέατα που κάνουν την Αίγυπτο μοναδικό προορισμό.

 

1η Ημέρα Μεσημεριανή πτήση Αθήνα-Κάιρο. Συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Αν επιθυμείτε το metro απέχει μόλις 3’ από το ξενοδοχείο σας και έτσι θα μπορέσετε σε μόλις 6 στάσεις να φτάσετε γρήγορα στο κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για το μεγάλο παζάρι-αγορά του Χαν Ελ Χαλίλι (ανοιχτά μέχρι 22.00). Διαλέξτε να δειπνήσετε σε κάποιο από τα καλά εστιατόρια της πόλης ή εντός του ξενοδοχείου σας.   

 

2η Ημέρα Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν. 10:00 είναι η συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον υπεύθυνο του κρουαζιερόπλοιου. Και μεταφορά για επιβίβαση στο πλοίο. Μετά τον έλεγχο της πολυτελούς καμπίνα σας, θα έχετε την δυνατότητα να ακολουθήσετε την οργανωμένη εκδρομή και έτσι να επισκεφθείτε το υψηλό φράγμα τα περιοχής, τα αρχαία λατομεία γρανίτη και τον Ναός της Ίσιδας στο νησί Φίλαε. Απολαύστε το απογευματινό σας τσάι στο σκάφος. Το δείπνο σας θα δοθεί στο κεντρικό εστιατόριο συνοδεία μίας φολκλορικής παράσταση από την Νουβία . Διανυκτέρευση στο πλοίο στην περιοχή του Ασουάν.

 

3η Ημέρα Μετά το πρωινό, απολαύστε μια βόλτα με φελούκα γύρω από το νησί Κίτσενερ και πλώρη για το Κομ Όμπο και έτσι να επισκεφθείτε το ναό είναι κοινά σε δύο Θεούς Σόμπεκ και Χαερορίς. Απολαύστε εν πλω το απογευματινό τσάι σας κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας σας προς Εντφού (γνωστή αρχαία πόλη των Πτολεμαίων). Εκεί θα επισκεφθείτε τον πιο άρτια διατηρημένο ναό του Horus χτισμένο την εποχή της Κλεοπάτρας VII. Το δείπνο θα δοθεί στην τραπεζαρία του σκάφους και θα ακολουθήσεις το πάρτι κελεμπίας. Διανυκτέρευση στο πλοίο στην αρχαία λατόπολη της Έσνα.

 

4η Ημέρα Η κρουαζιέρα συνεχίζεται προς το Λούξορ. Απολαύστε το γεύμα σας βλέποντας τα μοναδικά αξιοθέατα της περιοχής. Θα ακολουθήσει ξενάγηση της δεξιάς όχθης στην Κοιλάδα των Βασιλέων και Βασιλισσών, στον ίσως ομορφότερο ναό της Αιγύπτου της νεαρής βασίλισσας Χατσεπσούτ στο Ελ Ντέιρ Ελ Μπαχαρί και τους κολοσσούς του Μέμνονα(αρχαίος Τρωικός ήρωας-Βασιλλιάς της Αιθιοπίας, που σκοτώθηκε από τον Αχιλλέα). Απολαύστε το απογευματινό τσάι σας στο πλοίο που ακολουθείται από το δείπνο και φυσικά βραδινό ξεφάντωμα με χορούς της κοιλιάς.

 

5η Ημέρα Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει πρόωρη αποβίβαση από το πλοίο, για να μπορέσετε να επισκεφτείτε την Ανατολική όχθη και έτσι να εξερευνήσετε το Καρνάκ (το μεγαλύτερο αρχαίο θρησκευτικό χώρο στον κόσμο) και το Λούξορ. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο. Συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη ο οποίος θα σας κάνει την ξενάγηση των Πυραμίδων και του Αιγυπτιακού Μουσείου και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο να το διαθέσετε στα τελευταία σας ψώνια ή για χαλάρωση στο ξενοδοχείο σας με θέα τις Πυραμίδες.

 

6η Ημέρα Μετά το πρωινό σας θα ακολουθήσει η μεταφορά σας στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.