Skip to main content

Πέρα από την Αφρική – Κένυα σαφάρι – Μομπάσα | Φεβρουάριος - ΠΑΣΧΑ - εως Ιούνιο 2023 απο 1790

8/2, 22/2, 8/3, 22/3, 13/4, 25/4, 25/5, 23/6  Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: πτήσεις με την εξαιρετική Qatar Airways. ?μεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας με την άφιξη μας. Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε επιπλέον άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. 
  • Το ξενοδοχείο μας στην παραλία Ντιάνι στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
  • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου.
  • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στην Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. 
  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο πάρκο της Κένυας το Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου και την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα.
  • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας -το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα- με επιπλέον επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μπομπάσα.
  • Πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Η μετάβαση από το Ναϊρόμπι στη Μομπάσα και η επιστροφή από τη Μομπάσα στο Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο πρόγραμμα.
  • Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ναιρόμπι.

Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο, αλλά και μια πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ήπειρο. Ιδρύθηκε το 1899 και έγινε πρωτεύουσα της Κένυας μετά από την Μομπάσα το 1905.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ και ΝΑΪΒΑΣΑ

Άφιξη στην Κένυα και αναχώρηση οδικώς για τη Λίμνη Νακούρου και το Εθνικό Πάρκο που δημιουργήθηκε το 1961 γύρω από τη λίμνη.

Η λίμνη αποτελεί έναν εκπληκτικής ομορφιάς βιότοπο, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν φυσικά τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, τα οποία και θα δούμε να ξεκουράζονται στη λίμνη και συχνά μεγάλα κομμάτια της επιφάνειάς της σχεδόν δεν διακρίνονται από το πλήθος των φλαμίνγκος που βρίσκονται εδώ. Άλλοι κάτοικοι της Νακούρου είναι ο μαύρος και ο λευκός ρινόκερος, λιοντάρια, τσιτάχ και λεοπαρδάλεις. Το όνομά της σημαίνει «Σκονισμένος τόπος» στη γλώσσα των Μασάι, ενώ αξίζει να θυμόμαστε πως βρίσκεται στα περίπου 1.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διανυκτέρευση σε lodge στη Νακούρου.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ – ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ)

Αναχωρούμε με προορισμό το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Είναι ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή Ναρόκ, στην Κένυα, και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Μάρα στην Τανζανία (εκεί όμως φέρει άλλη ονομασία – πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι). Είναι διάσημο για τους μεγάλους πληθυσμούς σε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ και για την ετήσια μετανάστευση γκνου, γαζελών και ζεβρών από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο από και προς το Σερενγκέτι.

Η διαδρομή μας προς το πάρκο μας φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στα αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Νωχελικά με την αυγή το Μασάι Μάρα ξυπνά. Τσίχλες και μπουλμπούλ κάνουν αισθητή τηνπαρουσία τους με ήχους. Τα αδύναμα καλέσματά τους καλύπτονται από τους βαθείς λαρυγγισμούς που βγάζουν οι χήνες πετώντας χαμηλά σε όλη την περιοχή. Μακριές ουρές από γκνου σαν τους επιβάτες ενός τρένου που περιμένουν να επιβιβαστούν εμφανίζονται μέσα από το υπόλευκο φως.

Στο βάθος ένα κοπάδι ελεφάντων δίνει την εικόνα ενός μεγαλιθικού μνημείου. Ζέβρες κινούνται πλάι στον δρόμο σκορπίζοντας σκόνη με τις οπλές τους. Παρατηρούμε πώς γνέφουν καθώς περπατούν. Είναι μια μορφή επικοινωνίας. Καθησυχάζουν η μία την άλλη. Ένα λιοντάρι καταβροχθίζει το θήραμά του. Μόλις τελειώνει, ένα σμήνος από γύπες βουτά από το γειτονικό δέντρο και αρχίζει τη μάχη για ένα κομμάτι σάρκας. Ο κυρίαρχος γύπας κερδίζει τη μάχη, αλλά απωθείται από έναν αετό. Η αέναη μάχη δυνατού και αδυνάτου στη φύση. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι. Τώρα που οι άγριοι «κάτοικοι» της σαβάνας είναι στην πιο ενεργητική τους ώρα. Επιβιβαζόμαστε στα τζιπ και παρακολουθούμε τη φύση με ευλαβική σιωπή. Βρισκόμαστε στο Μασάι Μάρα, που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο», δίνοντάς μας προβάδισμα στον εντοπισμό των «ενοίκων» του: λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ζέβρες, αγριογούρουνα, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι και αγέλες γκνου. Οι δύο ποταμοί που το διατρέχουν, ο Μάρα και ο Τάλεκ, δίνουν νερό και άρα τροφή σε θηράματα και θηρευτές. Παράλληλα είναι γεμάτοι με κροκόδειλους και ιπποπόταμους. H αφθονία νερού και τροφής, αλλά και η μεγάλη διαθεσιμότητα θηραμάτων είναι οι λόγοι που το Μασάι Μάρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ζώων στην Αφρική.

Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ (ξενάγηση)

Επιστροφή στο Ναϊρόμπι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια ξεκινάμε για μια περιήγηση, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Κένυας. Το Ναϊρόμπι, η μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, εξακολουθεί να περιγράφει όλο το ρομαντισμό και την περιπέτεια των πολύχρωμων αποικιακών ημερών της. Η πόλη εξελίχθηκε από ένα ταπεινό στρατόπεδο για τους σιδηροδρομικούς εργάτες το 1899 στην πρωτεύουσα της βρετανικής ανατολικής Αφρικής μέχρι το 1907.

Σήμερα, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός του Ναϊρόμπι ζωντανεύει στα εξαιρετικά του μουσεία. Εμείς θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, ένα πολυεπιστημονικό ίδρυμα, ο ρόλος του οποίου είναι η συλλογή, διατήρηση, μελέτη, τεκμηρίωση και παρουσίαση του παρελθόντος και του παρόντος πολιτιστικού στοιχείου της Κένυας. Από το 1929 προσφέρει μια ευρύτατη παρουσίαση της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΜΠΑΣΑ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

3 διανυκτερεύσεις στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. 

  

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΙΑΝΙ ΜΟΜΠΑΣΑ

Στο λιμάνι της Μομπάσα αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1698 η Μομπάσα έπεσε στα χέρια των Αράβων, στη συνέχεια την κατακτούν οι σουλτάνοι της Μάσκατ (1793) και αργότερα οι σουλτάνοι της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε το θέρετρο του Ινδικού. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΙΑΝΙ ΜΟΜΠΑΣΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ)

Θα περάσουμε ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ (Εκτεταμένη ξενάγηση και είσοδο στο κάστρο)

Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πόλη και το βασικότερο η ξενάγηση περιλαμβάνει και είσοδο στο περίφημο κάστρο της Μομπάσα. Θα γνωρίσουμε την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής μας για Ναϊρόμπι.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΤΙΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟΥ  ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 1020 €
  Twin Room 1790 € 1020 €
  Triple Room 1790 € 1020 €
  Single Room 2340 € 1020 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ  :  65 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2090€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2090 € 1020 €
  Twin Room 2090 € 1020 €
  Triple Room 2090 € 1020 €
  Single Room 2640 € 1020 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ  :  65 €

 

ΤΙΜΕΣ ΜΑΙΟΥ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1890 € 1020 €
  Twin Room 1890 € 1020 €
  Triple Room 1890 € 1020 €
  Single Room 2440 € 1020 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ  :  65 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία, 4*sup στην παραλία Ντιάνι στη Μομπάσα, 5* στο Ναϊρόμπι και lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
  • Πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μομπάσα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.020 €.
  • Βίζα Κένυας: 50 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα ημέρες. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).