Skip to main content

Σουδάν με Μερόη και Επέκταση στην Ερυθραία | Χριστούγεννα 2022 από 2590€

23/12  Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Χορός Δερβίσηδων στο Όμντουρμάν.
  • Tο περίφημο ξενοδοχείο 5* Corinthia Hotel Khartoum, το καλύτερο της χώρας.
  • Διαδρομή με εξαιρετικά jeep 4x4, εγγυόμαστε τρία άτομα στο κάθε jeep για να έχουμε όλοι θέση με παράθυρο.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Μερόη, την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου των Κους.
  • Εκτεταμένη ξενάγηση στις πυραμίδες της Μερόης.
  • Το γραφειο επιλέγει μάγειρα που συνοδεύει το γκρουπ εκτός των πόλεων.
  • Βόλτα στο παζάρι του Χαρτούμ.
  • Επίσκεψη στον 3ο και τον 6ο καταρράκτη του Νείλου.
  • Ιδιαίτερα επιλεγμένα lodge  και ξενοδοχεία από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή πολύ σημαντικό για μια χώρα με χαμηλή τουριστική υποδομή.   
  • Δυνατότητα επίσκεψης στο Κράτος της Ερυθραίας.
  • Το ταξίδι συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΑΡΤΟΥΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χαρτούμ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΕΡΗΜΟΣ ΜΠΑΓΙΟΝΤΑ – ΠΑΛΙΑ ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ – ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ

Άφιξη νωρίς τα ξημερώματα στο Χαρτούμ, άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, αναχωρούμε από το Χαρτούμ και η γνωριμία μας με το Σουδάν ξεκινά. Πάμε λοιπόν να διασχίσουμε την μαγική έρημο Μπαγιόντα με τα ηφαιστειογενή βουνά, τους καταυλισμούς των νομάδων Bisharin και τα ξερά ποτάμια, με προορισμό την Ντόνγκολα. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην Παλιά Ντόνγκολα, και θα επισκεφθούμε το γνωστό ως «κόκκινο φρούριο» της κάποτε ακμάζουσας πόλης Καντάγκ, κτισμένο από τους Μαμελούκους σε στρατηγική τοποθεσία στις ακτές του Νείλου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ – ΤΟΜΠΟΣ – ΚΕΡΜΑ – ΚΑΟΥΑ – ΕΡΗΜΟΣ ΝΟΥΒΙΑΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΕΙΛΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΜΑ) – ΚΑΡΙΜΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της πόλης και θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο Τομπός με την επινίκια στήλη του Τούθμωση Α΄ ενάντια στο βασίλειο των Νουβίων. Τα ευρήματα στην Τομπός ουσιαστικά τεκμηριώνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ Αιγυπτίων και Νουβίων κατά τη διάρκεια σημαντικών κοινωνικοπολιτικών αλλαγών στην περιοχή κατά τη διάρκεια της 18ης Δυναστείας της Αιγύπτου (16ος-13ος αι. π.Χ.)
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περίφημη Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής από το 2.500 π.Χ. μέχρι το 1500 π.Χ , που ακμάζει οικονομικά λόγω της ανεπτυγμένης γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί εμπορικό κόμβο μεταξύ της Άνω και Κάτω Νουβίας. Εδώ, θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό αξιοθέατο, μια ογκώδη κατασκευή (Diffufa) ύψους 19 μέτρων με σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή, το οποίο αποτελούσε το βασικό θρησκευτικό κέντρο της Κέρμα. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας με το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο.
Κατόπιν επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο της σημαντικής πόλης Κάουα η οποία κτίσθηκε τον 14ο αιώνα από τον Φαραώ Ακενατόν. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Αμούν κτισμένος από τον βασιλιά των Κούς Ταχάρκα τον 7ο αι. μ.Χ. Θα δούμε τον λεγόμενο «Τρίτο καταρράκτη» του Νείλου, θα επισκεφθούμε χωριά γύρω από την Κέρμα, όπως το χωριό Μεσσάιντα και συνεχίζοντας μέσω της ερήμου φτάνουμε στην Καρίμα, στην καρδιά του βασιλείου των Ναπάτων του Κους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΡΙΜΑ – ΚΟΥΡΟΥ – ΤΖΕΜΠΕΛ ΜΠΑΡΚΑΛ – ΚΑΡΙΜΑ

Χτισμένη στη δεξιά όχθη του Νείλου, η ίδια η πόλη των 15.000 κατοίκων δεν έχει τόσο ενδιαφέρον, όσο οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτήν. Θα ξεκινήσουμε με το γειτονικό Κούρου, που κάποτε αποτελούσε οχυρωμένη πόλη, θα επισκεφθούμε την βασιλική νεκρόπολη με τάφους που χρονολογούνται από το 9ο π.Χ αι. και θα θαυμάσουμε τις νωπογραφίες στο εσωτερικό των κρυπτών. Εδώ βρισκόταν η πυραμίδα του πρώτου Νούβιου φαραώ. Στα περίχωρα της Κούρου θα δούμε και τα υπολείμματα απολιθωμένου δάσους: κομμάτια απολιθωμένων κορμών καταμεσής στην έρημο!
Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε το Τζεμπέλ Μπαρκάλ, ιερό βουνό και θρησκευτικό κέντρο για πάνω από 1700 χρόνια των αρχαίων Αιγυπτίων και Νουβίων Φαραώ. Ξεκινώντας από τους πρόποδές του, θα θαυμάσουμε τις πυραμίδες της βασιλικής νεκρόπολης, τον ναό του Άμμωνα και τους «δορυφόρους» του - αγάλματα, ερειπιώνες μικρότερων ναών, ανάγλυφες παραστάσεις. Θα δούμε επίσης τον εκπληκτικό ναό της θεάς της γονιμότητας Μουτ με τις υπέροχες νωπογραφίες- ενώ «κατακτώντας» την κορυφή του, θα απολαύσουμε με την δύση του ηλίου την εκπληκτική πανοραμική θέα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καρίμα. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΡΙΜΑ – ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΝΟΥΡΙ – ΕΡΗΜΟΣ ΜΠΑΓΙΟΝΤΑ – ΜΕΡΟΗ

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Καρίμα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην αριστερή όχθη του Νείλου για να επισκεφθούμε τους χώρους της αρχαίας Ναπάτα. Εκεί, στη νεκρόπολη της Νούρι, θα δούμε μια ακόμη συστάδα ταφικών πυραμίδων του 8ου αι. μ.Χ.
Κατόπιν διασχίζουμε την έρημο Μπαγιόντα με προορισμό μας την Μερόη. Στη διαδρομή μας συναντάμε νομάδες της φυλής Χασάνια και συνεχίζουμε για την κοιλάδα Γκαζάλι, όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια ενός από τα πιο γνωστά κοπτικά Μεσαιωνικά μοναστήρια της Νουβίας.
Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στην αρχαία νεκρόπολη Μερόη. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με θρυλικό σκηνικό τις πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΕΡΟΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΕΡΟΗΣ

Το βασίλειο των Κούς μετέφερε την πρωτεύουσα του εδώ, για οικονομικούς και για λόγους ασφάλειας, το 270 μ.Χ. με τον βασιλιά Εργαμένη. Οι πυραμίδες της Μερόης και σήμερα ακόμα γοητεύουν τον επισκέπτη ακόμη και από μακριά. Χτισμένες αμφιθεατρικά σε ένα ύψωμα, δεσπόζουν στην απεραντοσύνη του σουδανικού τοπίου. Η ηρεμία και η γαλήνη του χώρου δεν εμπόδισαν το 1834 τον Ιταλό τυχοδιώκτη Φέρλιντ να ανατινάξει με εκρηκτικά τις κορυφές των πυραμίδων, ελπίζοντας να βρει κρυμμένους θησαυρούς των Νουβίων.
Σήμερα λοιπόν θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε την ανατολή στη Μερόη: Δύο συμπλέγματα 100 περίπου «μαύρων» πυραμίδων ξεπροβάλουν ανάμεσα από την κοκκινωπή άμμο, σε ένα συγκλονιστικό θέαμα! Θα ξεναγηθούμε έπειτα στις πυραμίδες της Μερόης, με τα απομεινάρια της βασιλικής πολιτείας και της νεκρόπολης, απολαμβάνοντας για δεύτερη ημέρα τον πιο συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο στο Σουδάν! Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΕΡΟΗ

Αφιερώνουμε μία επιπλέον ημέρα στη Μερόη για να έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε στο έπακρο την τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα που χαρίζουν οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Η επίσκεψη στη Μερόη αποτελεί όνειρο ζωής, πόσο μάλλον η διαμονή σε αυτόν τον τόπο, και εμείς δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη! Διανυκτέρευση στη Μερόη.

 

8η ημέρα: ΜΕΡΟΗ – ΜΟΥΣΣΑΡΑΒΑΤ – ΝΑΚΚΑ – ΧΑΡΤΟΥΜ

Αφήνουμε σήμερα τη Μερόη και αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Χαρτούμ. Στη διαδρομή μας προς το Χαρτούμ θα σταματήσουμε σε δύο αρχαιολογικούς χώρους μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην Μουσαβαράτ για να δούμε ένα σύμπλεγμα ναών του 3ου αι.μχ με τον τεράστιο ναό του Λιονταριού, καθώς και στην Νάκα, όπου θα δούμε τους ναούς του Αμούν και του Απεντεμάκ καθώς και το υπέροχο Ρωμαϊκό περίπτερο.
Άφιξη στο Χαρτούμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Χαρτούμ. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΧΑΡΤΟΥΜ: ξενάγηση

Η πρωτεύουσα της χώρας, το Χαρτούμ - που φιλοξένησε μια εύρωστη ελληνική κοινότητα στα μέσα του 20ού αιώνα - ξεκίνησε ως ψαροχώρι, όμως η στρατηγική του θέση στις συμβολές του Γαλάζιου και του Λευκού Νείλου εκτιμήθηκε μετά το 1820 από την τουρκο-αιγυπτιακή αποστολή του Μοχάμεντ Άλι και ο οικισμός εξελίχθηκε σε μεγάλο οικονομικό σταυροδρόμι, με πολλούς Ευρωπαίους να εμπορεύονται ελεφαντόδοντο, αλλά και σκλάβους. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη και μεταξύ άλλων θα δούμε το πάρκο Ελ Μόργκαν, το αρχαιολογικό μουσείο και το εθνογραφικό μουσείο. Μία επίσκεψη στην Ελληνική κοινότητα και το διάσημο ξενοδοχείο Aκροπόλ είναι απαραίτητη.
Κατόπιν θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να γνωρίσουμε την πόλη δια πλέοντας τον Νείλο κα για να δούμε το σημείο που ο Μπλε Νείλος συναντά τον Λευκό.
Κατόπιν θα επισκεφτούμε την μεγαλύτερη αγορά της χώρας στο Οντουρμάν που εκτός από σουβενίρ μπορείτε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα. Επίσης θα δούμε τον τάφο του εθνικού ήρωα Μουχαμπάντ Αχμέντ ή Μαχντί. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε χορό των Δερβίσηδων στο Ομντουρμάν, αντίστοιχο με τον ιερό χορό των Μεβλεβί της Ανατολής. Ένας χορός που οδηγεί σε μια αρχέγονη εκστατική κατάσταση… μια προσπάθεια να ξεφύγει ο άνθρωπος από το υποκειμενικό και να αγγίξει το θείο.

 

10η ημέρα: ΧΑΡΤΟΥΜ: βαρκάδα στον Νείλο

Σήμερα θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά με τις καμήλες και αργότερα θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά του Νείλου, μία ακόμα μαγική εμπειρία στο Χαρτούμ που θα θυμόμαστε για καιρό. Αργότερα μας περιμένει δείπνο και αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο.

 

11η ημέρα: ΧΑΡΤΟΥΜ – Πτήση Επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Επέκταση στην Ερυθραία
Με την επέκταση του ταξιδιού στην Ερυθραία, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1η – 10η ημέρα: Όπως περιγράφεται ανωτέρω, με διανυκτέρευση στο Χαρτούμ την 10η ημέρα.

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΑΣΜΑΡΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, την Ασμάρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΑΡΑ – ΜΑΣΣΑΟΥΑ – ΑΣΜΑΡΑ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το κυριότερο λιμάνι της χώρας, τη Μασσάουα, "το μαργαριτάρι της Ερυθράς Θάλασσας". Η πόλη αντικατοπτρίζει τη μακρόχρονη σχέση της με τα κράτη που βρίσκονται από την άλλη πλευρά της Ερυθράς Θάλασσας, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση μιας αραβικής πόλης παρά μιας τυπικής πόλης της Ανατολικής Αφρικής, με εμφανή την επιρροή των Οθωμανών. Σήμερα το πρωί θα εξερευνήσουμε την πόλη περπατώντας στον λαβύρινθο των στενών σοκακιών της, ανάμεσα στα τούρκικα, αιγυπτιακά και ιταλικά της κτίρια. Επιστροφή στην Ασμάρα. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΑΡΑ

Η Ασμάρα προήλθε από την ένωση τεσσάρων χωριών, τα οποία ιδρύθηκαν γύρω στον 12ο αιώνα και ήταν εμπορικοί σταθμοί. Το 1889 αποικίστηκε από Ιταλούς και το 1897 έγινε η πρωτεύουσα της αποικίας της Ερυθραίας. Στα τέλη του 1930 οι Ιταλοί άλλαξαν το πρόσωπο της πόλης, χτίζοντας νέα και μοντέρνα κτίρια. Για τον λόγο αυτό η Ασμάρα συχνά αναφερόταν και σαν "Piccola Roma", δηλαδή Μικρή Ρώμη. Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ερυθραίας για την ανεξαρτησία της από την Αιθιοπία, η Ασμάρα ήταν η τελευταία πόλη που απελευθερώθηκε το 1991, ενώ το 1993 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του Κράτους της Ερυθραίας. Η πόλη αποτελείται από δύο οικοδομικούς πυρήνες: τον οικισμό των ιθαγενών χωρίς κανένα πολεοδομικό σχέδιο και τον αποικιακό ευρωπαϊκό με μεγάλους και ευθύγραμμους δρόμους, κτίρια αρτ ντεκό και πολυάριθμους κήπους. Σήμερα θα κάνουμε μια περιπατητική εξερεύνηση της Ασμάρας, που είναι μια από τις όμορφες, καθαρές και ασφαλείς πρωτεύουσες της Αφρικής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το τζαμί Αλ Χουλάφα αλ Ρασιουντίν, τον καθολικό καθεδρικό ναό, τον ορθόδοξο ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό μέγαρο, το ταχυδρομείο κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΑΡΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2590 € 690 €
  Twin Room 2590 € 690 €
  Triple Room 2590 € 690 €
  Single Room 3340 € 690 €

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  855 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1015 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1850

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:05

17:35

ΤΚ 680

23/12/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΧΑΡΤΟΥΜ

20:50

23:55

ΤΚ 681

02/01/2023

ΧΑΡΤΟΥΜ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

00:55

06:25

ΤΚ 1843

02/01/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:35

09:00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ημιδιατροφή στο Χαρτούμ & πλήρης διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι. Το γραφειο επιλέγει μάγειρα που συνοδεύει το γκρουπ εκτός πόλεων. 
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*,4*, 5* (Corinthia Hotel Khartoum) και μόνιμο κάμπινγκ στη Μερόη, στο Σουδάν.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(για την επέκταση στην Ερυθραία)

  • Ημιδιατροφή
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ασμάρα.
  • Φόροι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ            

  • Φόροι Φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €690
  • ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ: Κόστος €70. Απαιτείται: αίτηση, έγχρωμη φωτογραφία και το πρωτότυπο διαβατήριο με εξάμηνη τουλάχιστον ισχύ.
  • Βίζα Ερυθραίας(για την επέκταση στην Ερυθραία): Απαιτείται διαβατήριο με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ και δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες: 80 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το ταξίδι αυτό θεωρείται ειδική αποστολή και εκτελείται ακόμα και με συμμετοχή 6 ατόμων