Skip to main content

Ζάμπια – Μαλάουι, Σαφάρι και εξερεύνηση στη ζεστή καρδιάς της Αφρικής | 28.07.2023 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 3990

 

Αναχώρηση: 28/7

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λουσάκα (Ζάμπια) Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας

Συνάντηση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Πτήση για την Ζάμπια. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας, τη Λουσάκα, και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Την ίδια μέρα θα κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι χτισμένη σε οροπέδιο και βρίσκεται στα νοτιοκεντρικά της χώρας, στην ευρύτερη ομώνυμη περιοχή. Πρόκειται για μια πόλη δημιούργημα του βρετανικού ιμπεριαλισμού, οπότε όλη η αρχιτεκτονική και ο τρόπος λειτουργίας της παραπέμπουν στην εποχή της αποικιοκρατίας. Η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, αποτελούσαν από το 1895 έως τα μέσα του 20ού αιώνα τη Δημοκρατία της Ροδεσίας, η οποία πήρε το όνομά της από τον επιχειρηματία Σέσιλ Ρόουντς, ιδρυτή της Βρετανικής Εταιρείας Νοτίου Αφρικής. Η εταιρεία έκανε συμφωνίες με τους φυλάρχους της περιοχής και είχε την αποκλειστική εκμετάλλευση όλου του φυσικού και ορυκτού της πλούτου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Ζάμπια είναι η τρίτη χώρα σε κοιτάσματα χαλκού στον κόσμο. Ο Σέσιλ Ρόουντς, πέρα από επιχειρηματίας, διετέλεσε και πολιτευτής στη Νότια Αφρική και λόγω των ιδεών του θεωρείται θεμελιωτής του Απαρτχάιντ. Πρέσβευε πως «η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα ανώτερο έθνος. Ως εκ τούτου, όσα περισσότερα εδάφη προσαρτήσει υπό την κυριαρχία και τον έλεγχό της σε όλο τον κόσμο τόσο μεγαλύτερο καλό θα κάνει στην ανθρωπότητα». Διανυκτέρευση στη Λουσάκα.

 

2η ημέρα: Λουσάκα – Τσιρουντού – Ποταμός Ζαμβέζης (Ζάμπια)

Μεταφορά οδικώς, το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες

Σήμερα θα μεταφερθούμε οδικώς από τη Λουσάκα προς τον νότο, με προορισμό την πόλη-σταθμό Τσιρουντού. Καθ’ οδόν θα πάρουμε μία γερή γεύση από το τροπικό δάσος Τσιρουντού, το οποίο θεωρείται Εθνικό Μνημείο της Ζάμπια. Η πόλη είναι χτισμένη στη Νότια Κοιλάδα του Ζαμβέζη και από εκεί με πλοιάριο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Η ανακάλυψη του ποταμού Ζαμβέζη έγινε το 1498 από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βάσκο ντα Γκάμα. Συστηματικά εξερευνήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης από τον Ντέιβιντ Λίβινγκστον, ο οποίος ανακάλυψε και έδωσε το όνομα της βασίλισσας της Βρετανίας στους περίφημους Καταρράκτες Βικτώρια που βρίσκονται στα σύνορα της Ζάμπιας με τη Ζιμπάμπουε.

Το πρόγραμμά μας σήμερα περιλαμβάνει δύο δραστηριότητες στο Εθνικό Πάρκο της Νότιας Κοιλάδας του Ζαμβέζη. Η ποικιλία είναι μεγάλη και καλύπτει ευρύτατο φάσμα προτιμήσεων: παρατήρηση πουλιών, σαφάρι στο ποτάμι με κανό, σαφάρι με μηχανοκίνητη βάρκα, περίπατο στα γύρω χωριά και γνωριμία με τους ευγενέστατους κατοίκους, ξεναγήσεις σε φυτείες μπανάνας, μικρές κρουαζιέρες για να δούμε το ηλιοβασίλεμα… Σε αυτό το ταξίδι, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα (άλλη δραστηριότητα το πρωί και άλλη το βράδυ) και να συλλέξουμε εμπειρίες ανεπανάληπτες. Στις βόλτες μας μέσα στη φύση, μπορούμε να έχουμε καφέ, τσάι και χυμούς, και κάποιες φορές μικρά γεύματα – για όλα αυτά θα μας ενημερώνουν κάθε φορά οι οδηγοί μας. Εκείνοι επίσης εντοπίζουν πρώτοι τα άγρια ζώα, σταματούν τα αυτοκίνητα και μας τα επισημαίνουν για να τα φωτογραφίσουμε ή απλώς να τα θαυμάσουμε. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σαφάρι στη Νότια Κοιλάδα του Ζαμβέζη (Ζάμπια)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το πρώτο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Νότιας Κοιλάδας του Ζαμβέζη. Η μεταφορά μας εκεί θα γίνει με ανοιχτά τετρακίνητα τζιπ, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε όλο το μεγαλείο της άγριας φύσης με ασφάλεια. Βρισκόμαστε ήδη μέσα σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές. Η Ζάμπια διαθέτει 19 Εθνικά Πάρκα και πάνω από το 8% της έκτασης της βρίσκεται σε καθεστώς κρατικής προστασίας. Μέσα στη μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας της Ζάμπιας περιλαμβάνεται και ο πάπυρος, που φυτρώνει στις όχθες των λιμνών της. Αναλόγως πλούσια είναι και η άγρια πανίδα της − ελέφαντες, ρινόκεροι, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, ύαινες, αγριόγατες, αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις, πίθηκοι, ζέβρες, αγριόχοιροι, βουβάλια, κροκόδειλοι και πολλά είδη ερπετών, πτηνών και εντόμων… Όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα θα τα συναντούμε κατά τη διάρκεια του σαφάρι με τους έμπειρους οδηγούς μας. Στα είδη σαφάρι που μπορεί κάποιος να απολαύσει στην περιοχή περιλαμβάνεται και σαφάρι με κανό, μια επίσης ξεχωριστή εμπειρία που θα μας φέρει κοντά στο υγρό στοιχείο της περιοχής. Διανυκτέρευση στην περιοχή.

 

4η ημέρα: Τσιρουντού – Κοιλάδα Λουάνγκουα (Ζάμπια) Ραντεβού με την Άγρια Φύση στην καρδιά της σαβάνας

Σήμερα ξυπνάμε νωρίς, μεταφερόμαστε στο Τσιρουντού κι από εκεί στον οικισμό με την ονομασία Τομέας Mfuwe της Κοιλάδας Λουάνγκουα, όπου και θα καταλύσουμε. Το κατάλυμά μας βρίσκεται μέσα στη σαβάνα και εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική. Ωστόσο θα έχουμε όλες τις ανέσεις – και εννοείται άνετα κρεβάτια με μεγάλες κουνουπιέρες. Τα καταλύματα διαθέτουν εστιατόριο, μπαρ και πισίνα και προσφέρουν πολύ άνετη παραμονή μέσα στο άγριο περιβάλλον. Δεν λείπει βέβαια και η αίσθηση της περιπέτειας. Στους κήπους έξω από τα δωμάτιά μας θα βλέπουμε μικρές μαϊμούδες, παραδείσια πουλιά και καμιά φορά αγριογούρουνα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της Άγριας Ζωής της Ζάμπια, οπότε όλα αυτά είναι τουλάχιστον… φυσιολογικά. Η μέρα μας περιλαμβάνει κρουαζιέρα με πλοίο ώστε να θαυμάσουμε τη ζωή στις όχθες του ποταμού και την ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα του μέρους αλλά και ψάρεμα, μιας από τις ασχολίες των κατοίκων της περιοχής την οποία αξίζει να απολαύσουμε για να χαρίσουμε στον εαυτό μας μερικές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάνγκουα.

 

5η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Νότιας Λουάνγκα Κοιλάδα Λουάνγκουα – Σαφάρι – Επίσκεψη στην κοινότητα (Ζάμπια)

Φυσικά και σήμερα η ημέρα περιλαμβάνει σαφάρι. Ωστόσο έχουμε και τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τον κοντινό οικισμό που φημίζεται για τα χρωματιστά αφρικανικά μπατίκ και υφαντά. Θα δούμε όμορφα σχέδια, ζωηρά χρώματα και διάφορα είδη υφασμάτων (για ρουχισμό, για το σπίτι κτλ.) που υφαίνονται και βάφονται με ειδικές τεχνικές από τις γυναίκες της Κοιλάδας Λουάνγκουα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους κατοίκους της κοιλάδας για την καθημερινή ζωή τους, για τη σχέση τους με την Άγρια Φύση αλλά και για την ιστορία τους. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάνγκουα.

 

6η ημέρα: Κοιλάδα Λουάνγκουα – Εθνικό Πάρκο

Το πρόγραμμά μας για το σαφάρι στην περιοχή περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση νωρίς, την ώρα που ξυπνάνε τα ζώα, προτού πιάσει πολλή ζέστη. Ακολουθούμε βλέπετε τους δικούς τους ρυθμούς. Θα έχουμε μαζί μας καφέ και σνακς και θα είναι σαν να παίρνουμε το πρωινό μας μαζί τους. Οι οδηγοί μας θα μας καθοδηγούν και θα φροντίζουν για όλα. Στο σαφάρι, για λόγους ασφαλείας δεν κατεβαίνουμε από τα αυτοκίνητα. Ωστόσο οι οδηγοί πάντα σταματούν στα καλύτερα σημεία θέασης και μας λένε πού ακριβώς να κοιτάξουμε. Σβήνουμε τις μηχανές και μιλάμε χαμηλοφώνως για να μην τρομάξουμε τα ζώα και φύγουν. Αναλόγως με την κίνηση των ζώων, ίσως κάνουμε μια στάση για καφέ και πρωινό στο ποτάμι, για να δούμε τους ιπποπόταμους και τους κροκόδειλους στο πρώτο τους ξύπνημα!

Το επόμενο σαφάρι διοργανώνεται αργά το απόγευμα, λίγο προτού η φύση πέσει για ύπνο. Έχουμε δηλαδή την ευκαιρία να δούμε το κόκκινο ηλιοβασίλεμα μέσα στη σαβάνα. Και βέβαια, τότε βλέπουμε και τα άγρια ζώα κατά κοπάδια ή κατά μόνας, να πηγαίνουν για ύπνο. Ετοιμαστείτε για θεάματα και εμπειρίες που ξεπερνούν και τις πιο μαγικές εικόνες των ντοκιμαντέρ για την Άγρια Φύση. Σε αυτό το ταξίδι τα ζούμε όλα από πρώτο χέρι. Και φυσικά την άγρα τροφής – εδώ στην Αφρική καταλαβαίνουμε απόλυτα την επικράτηση του ισχυρότερου όχι μόνο στη φύση αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάγκουα.

 

7η ημέρα: Μαλάουι, περνώντας τα σύνορα

Σήμερα κατευθυνόμαστε ανατολικά. Διασχίζουμε τα σύνορα της Ζάμπια και μπαίνουμε στο γειτονικό Μαλάουι. Στα σύνορα θα συναντήσουμε τους τοπικούς ξεναγούς μας και αυτοί θα μας οδηγήσουν στο κατάλυμά μας στο Λιλόνγκουε. 
Το ξενοδοχείο μας, είναι οικολογικό, σχεδιασμένο με βάση την τοπική αρχιτεκτονική και εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον. Από το ξενοδοχείο μας λοιπόν, θα οργανώσουμε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια, ενώ για τους λάτρεις της ποδηλασίας προσφέρεται ιδανικά και αυτή η επιλογή.

 

8η ημέρα: Ταξίδι στη νότια άκρη της λίμνης Μαλάουι

Δεν νοείται ταξίδι στο Μαλάουι δίχως να επισκεφτούμε τη διάσημη λίμνη του, τη γνωστή και ως «Λίμνη των Αστεριών», η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ποικιλία ψαριών στον κόσμο, με περισσότερα από 1.000 είδη της οικογένειας των Κιχλιδών (περκόμορφα ψάρια). Όταν βρεθείς εκεί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι δεν είσαι σε τροπική παραλία. Μόνο όταν βουτάς στο νερό, που είναι γλυκό, πείθεσαι ότι κολυμπάς σε λίμνη. Βρισκόμαστε πλέον στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μαλάουι, το οποίο αποτελεί μνημείο φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Η λίμνη εκτός από άμμο περιβάλλεται και από γρανιτένιους βράχους. Στα πεντακάθαρα νερά της βλέπεις αμέτρητα είδη πολύχρωμων ψαριών. Όσο για το πάρκο φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων, μεταξύ άλλων, αντιλόπες και μπαμπουίνους. Η διαμονή μας εδώ θα γίνει σ’ ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο, σ’ ένα από τα νησάκια της λίμνης και σας υπόσχεται αξέχαστες αναμνήσεις. Καθ’ οδόν για τη λίμνη θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε μερικά ακόμα κομμάτια από την ιστορία αυτού του τόπου με μια στάση στις βραχογραφίες στην Ντέντζα.

 

9η ημέρα: Ακρωτήρι Μακλίαρ (Μαλάουι)

Χαλάρωση και βόλτες στη «Λίμνη των Αστεριών»

Σήμερα είναι μια μέρα για να απολαύσουμε τη λίμνη και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μέσω του ξενοδοχείου μας. Η λίμνη Μαλάουι είναι η πρώτη στον κόσμο που χαρακτηρίστηκε Εθνικό Πάρκο και λέγεται ότι είναι και η καλύτερη του πλανήτη για καταδύσεις γλυκού νερού. Επίσης προσφέρεται για πολλά αθλήματα νερού – εξαιρουμένων των μηχανοκίνητων. Για παράδειγμα μπορούμε να ψαρέψουμε, να κάνουμε κανό, καγιάκ, να παίξουμε βόλεϊ, να κάνουμε αναρρίχηση στα βράχια, βόλτα με βάρκα για να ταΐσουμε με ψάρια, τους αετούς του πάρκου κ.α. Άλλωστε, το κατάλυμά μας φημίζεται για τις δραστηριότητες που προσφέρει.

 

10η ημέρα: Λίμνη Μαλάουι - Λιλόνγκουε

Αφήνουμε πίσω το νησί και το ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς τη Λίλονγκουε όπου και θα διαμείνουμε. Η Λιλόνγκουε είναι η πρωτεύουσα του Μαλάουι, και βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του ποταμού Λιλόνγκουε. Εδώ δασικά μονοπάτια διασχίζουν το Κέντρο Άγριας Ζωής της Λιλόνγκουε. Αυτό το καταφύγιο φιλοξενεί ζώα που διασώθηκαν και τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων λιονταριών, πιθήκων και κροκόδειλων. Καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια είναι διάσπαρτα στην περιοχή της Παλιάς Πόλης. Η συνοικία της Πρωτεύουσας, που ονομάζεται επίσης Κέντρο Πόλης, φιλοξενεί το κτίριο του Κοινοβουλίου του 21ου αιώνα, που χτίστηκε από την Κίνα.

 

11η ημέρα: Αναχώρηση – Μεταφορά στο αεροδρόμιο

Αμέσως μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο της Λιλόνγκουε. Πτήση με τελικό προορισμό την Αθήνα και την καρδιά μας γεμάτη όμορφες εικόνες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/7/2023 - Αναχώρηση απο Αθήνα - Τιμή από 3990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3990 € 990 €
  Twin Room 3990 € 990 €
  Triple Room 3990 € 990 €
  Single Room 4690 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία και lodges με όλη την πολυτέλεια που προσφέρει η περιοχή.
  • Πλήρη διατροφή.
  • Σαφάρι με 4κίνητα τζιπ, καφέ, τσάι και αναψυκτικά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, εξερευνήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €990
  • Γεύματα στο αεροπλάνο

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ET 765

28/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:45

07:35

ET 863

28/07/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΛΟΥΣΑΚΑ (ΖΑΜΠΙΑ)

09:25

12:30

ET 876

07/08/2023

ΛΙΛΟΝΓΚΟΥΕ (ΜΑΛΑΟΥΙ) – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:30

20:30

ET 764

07/08/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 (+1)