Skip to main content

Νότια Αφρική - Garden Route, Καταρράκτες Βικτώρια, Μποτσουάνα Ιούλιος-Νοέμβριος 2020 από 3390,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 14/8, 23/10, 18/11, 23/11

16 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Γιοχάνεσμπουργκ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Γιοχάνεσμπουργκ, την «Πόλη του Χρυσού» της Νότιας Αφρικής.

2η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ (Σοβέτο, Μουσείο Απαρτχάιντ)

 

Άφιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια υπερσύγχρονη και δυναμική πόλη, στην οποία δεσπόζουν οι ουρανοξύστες - ένα Μανχάταν στην καρδιά της Αφρικής. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, όπου θα γνωρίσουμε την οικονομική, βιομηχανική και εμπορική πρωτεύουσα της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο μουσείο του Απαρτχάιντ. Στις αίθουσες του μουσείου υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ταινίες ντοκουμέντα, προσωπικά αντικείμενα αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες που εξιστορούν την πιο μελανή σελίδα στην Ιστορία της χώρας από το 1948 - 1994. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σοβέτο όπου θα δούμε το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα και το μνημείο Hector Pieterson. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ – Καταρράκτες Βικτώρια (Ζιμπάμπουε)

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη των Καταρρακτών της Ζιμπάμπουε. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής, οι Καταρράκτες Βικτώρια, απλώνονται σε πλάτος 1.700 μέτρων και πέφτουν από ύψος 90 έως 107 μέτρων στο Φαράγγι του Ζαμβέζη. «Ο καπνός που βρυχάται», έτσι ονόμαζαν οι ιθαγενείς τον υδάτινο αυτό γίγαντα. Το πέπλο της ομίχλης που σχηματίζεται από την πτώση των νερών είναι ορατό από απόσταση 40 χιλιομέτρων. Οι καταρράκτες ανακαλύφθηκαν από το Λίβινγκστον στις 16/11/1855, ο οποίος θαυμάζοντας την ομορφιά του τοπίου έγραψε: «Τέτοια όμορφη θέα πρέπει να ατένιζαν οι άγγελοι στο πέταγμά τους» και τους έδωσε το όνομα της βασίλισσάς του, της Βικτωρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Καταρράκτες Βικτώρια – Εκδρομή το Πάρκο Τσόμπε (Μποτσουάνα)

 

Ολοήμερη εκδρομή σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Αφρικής, το Τσόμπε, στη γειτονική Μποτσουάνα όπου θα πραγματοποιήσουμε χερσαίο και πλωτό σαφάρι.
Περιγραφή εκδρομής: Οδική αναχώρηση για την Μποτσουάνα, μία από τις πιο πλούσιες σε χλωρίδα και πανίδα χώρες της Αφρικής, και σε ένα από τα πιο ποικιλόμορφα πάρκα της, το Πάρκο Τσόμπε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό πλωτό σαφάρι στον ποταμό Ζαμβέζη και στη συνέχεια με Jeep στο χερσαίο κομμάτι του. Μια εμπειρία που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ζιμπάμπουε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καταρράκτες Βικτώρια (Ζιμπάμπουε) – Γιοχάνεσμπουργκ

 

Το πρωί χρόνος για μια τελευταία βόλτα ή δραστηριότητα στον ποταμό Ζαμβέζη και μετάβαση στο αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πετάξουμε για το Γιοχάνεσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορούμε να επισκεφθούμε την πλατεία Μαντέλα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ – Πραιτόρια – Χέιζιβιου

 

Πρωινή αναχώρηση για την πραιτόρια, «την πόλη της ζακαράντας». Περιήγηση στην πόλη με τα μνημειώδη κτίρια που περιβάλλουν την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, το Άγαλμα του Κρούγκερ, το Ανάκτορο της Δικαιοσύνης,  το Κοινοβούλιο και το επικό Μνημείο των Πρωτοπόρων. Στη συνέχεια οδική αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την περιοχή Χέιζιβιου, που αποτελεί το κέντρο εξόρμησης για τα σαφάρι στο Πάρκο Κρούγκερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χέιζιβιου – Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ – Πολιτιστικό χωριό Ματσάμο – Σουαζιλάνδη

 

Η σημερινή ημέρα θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες με το σαφάρι μας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης βιοποικιλότητας πάρκα της Αφρικής. Ειδικοί λένε πως αν σε όλη την Αφρική εξαφανιστούν τα ζώα από έλλειψη τροφής και τους λαθροκυνηγούς, στο Πάρκο Κρούγκερ θα υπάρχουν ακόμη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά το σαφάρι μας θα αναχωρήσουμε για τη Σουαζιλάνδη, ένα ανεξάρτητο μικρό βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στο πολιτιστικό χωριό Ματσάμο  γνωρίσουμε από κοντά τις συνήθειες, τα ήθη και έθιμα της τοπικής φυλής , να δούμε από κοντά  τα παραδοσιακά τους σπίτια, αλλά και να παρακολουθήσουμε μια παράσταση με τοπικούς χορούς και τραγούδια. Διασχίζουμε όμορφα τοπία της χώρας κατευθυνομενοι προς την κοιλαδα Εζαλγουίνι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Σουαζιλάνδη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σουαζιλάνδη – Πάρκο Χλουχλούε (Ζούλουλαντ)

 

Το πρωί επισκεπτόμαστε το εργαστήρι των φημισμένων κεριών της Σουαζιλάνδης και την υπαίθρια τοπική αγορά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Κουαζούλου Νατάλ, την επαρχία της φυλής των Ζουλού, όπου θα απολαύσουμε ακόμα ένα σαφάρι στο Πάρκο Χλουχλούε, γνωστό για το πρόγραμμα προστασίας του λευκού ρινόκερου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Χλουχλούε – Ντέρμπαν

 

Πρωινή αναχώρηση για την παραθαλάσσια πόλη του Ντέρμπαν. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το εντυπωσιακό Δημαρχείο στην Πλατεία Φράνσις Φέργουελ, τον αναπαλαιωμένο σιδηροδρομικό σταθμό, την ινδική αγορά καθώς και από το λιμάνι της πόλης. Χρόνος για βόλτες στην παραλία με το φημισμένο ενυδρείο Ushaka Marine World.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ (GARDEN ROUTE)

10η ημέρα: Ντέρμπαν – Πορτ Ελίζαμπεθ – Εθνικός Δρυμός Τσιτσικάμα – Νάισνα

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πορτ Ελίζαμπεθ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου, με την ωραία αρχιτεκτονική και τις μαγευτικές παραλίες. Μια πόλη που πρωτοεποίκησαν οι Πορτογάλοι και στη συνέχεια ήρθαν οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι. Επιβίβαση στο πούλμαν και πανοραμική ξενάγηση. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περίφημη «Διαδρομή των Κήπων», μία από τις πιο όμορφες διαδρομές του κόσμου με συνεχείς εναλλαγές τοπίων. Στάση και επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα, μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, όπου μπορείτε να περπατήσετε σε μονοπάτια και να περάσετε κρεμαστές γέφυρες, απολαμβάνοντας την πλούσια βλάστηση της περιοχής, καταλήγοντας στον Ινδικό Ωκεανό. Τελικός προορισμός μας η παραθαλάσσια πόλη Νάισνα (Knysna). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Νάισνα – Μόσελ Μπέι

 

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη - λιμάνι Μόσελ Μπέι, στο δυτικό άκρο του Garden Route, εκεί όπου αποβιβάστηκε ο Πορτογάλος εξερευνητής Βαρθολομαίος Ντιάζ στον πρώτο του περίπλου στην Αφρική.  Θα επισκεφτούμε το τοπικό Ναυτικό Μουσείο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μια βόλτα στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μόσελ Μπέι – Σβέλλενταμ – Χερμάνους – Κέιπ Τάουν

 

Συνεχίζουμε σήμερα τη μαγευτική μας διαδρομή με προορισμό το Κέιπ Τάουν. Πρώτος μας σταθμός η χαριτωμένη ιστορική ολλανδική πόλη Σβέλλενταμ, με την κλασική αρχιτεκτονική των Κάτω Χωρών. Αμέσως μετά θα σταματήσουμε στην παραλιακή πόλη Χερμάνους, διάσημη για τις επισκέψεις των φαλαινών και τους παρατηρητές που συρρέουν εκεί από όλο τον κόσμο (Ιούλιο με Νοέμβριο). Απογευματινή άφιξη στο Κέιπ Τάουν, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας, που θεωρείται σαν μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής μετά το Γιοχάνεσμπουργκ και η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Κέιπ Τάουν (ξενάγηση πόλης)

 

Μία πόλη στην άκρη μιας ηπείρου δεν σημαίνει πάντα πως είναι μια ξεχασμένη πόλη. Στην περίπτωση μάλιστα του Κέιπ Τάουν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν και η ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου συνδυάζουν την ιστορία με το μέλλον του τόπου. Ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος) στην κορυφή του επίπεδου Τέιμπλ Μάουντεν, όπου από ύψος 1.088 μέτρων θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης αλλά και θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά βραχώδη τοπία της περιοχής. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην παλιά πόλη όπου θα δούμε όλα τα ιστορικά της μνημεία, όπως το Κάστρο, την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, την τοπική Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά, καθώς και την εκπληκτική αποβάθρα του λιμανιού. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Κέιπ Τάουν (Νησί Ντούικερ/Φώκιες, Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Μπούλντερ)

 

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας εντυπωσιακής παραλιακής διαδρομής προς τις εσχατιές της αφρικανικής ηπείρου, στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Θα περάσουμε από τα κοσμοπολίτικα προάστια της πόλης με κατεύθυνση το Χάουτ Μπέι, για να επιβιβαστούμε στο ειδικό πλοιάριο προς το Νησί Ντούικερ, όπου θα δούμε αποικίες από φώκιες και κορμοράνους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας από το μοναδικής ομορφιάς πέρασμα Τσάπμαν με κατεύθυνση το προστατευόμενο πάρκο του Ακρωτηρίου. Αφού απολαύσουμε από το νοτιοδυτικότερο άκρο της Αφρικής το αγκάλιασμα του Ατλαντικού με τον Ινδικό Ωκεανό, κατευθυνόμαστε στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των πιγκουίνων της άμμου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Κέιπ Τάουν. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Κέιπ Τάουν – Πτήση για Αθήνα

 

Πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στην πόλη ή για τα τελευταία ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και απογευματινή πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3390 € 890 €
  Twin Room 3390 € 890 €
  Triple Room 3390 € 890 €
  Single Room 4210 € 890 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3390 € 890 €
  Twin Room 3390 € 890 €
  Triple Room 3390 € 890 €
  Single Room 4210 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3390 € 890 €
  Twin Room 3390 € 890 €
  Triple Room 3390 € 890 €
  Single Room 4210 € 890 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4 & 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (βραδινό)  μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια – εκτός από το γεύμα στο πάρκο Τσόμπε που προσφέρεται κατά τη διάρκεια του σαφάρι.
  • Σαφάρι στο πάρκο Τσόμπε, στη Μποτσουάνα.
  • Περιηγήσεις, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 890

Σύμφωνα με οδηγία της Νοτίου Αφρικής για ανηλίκους κάτω των 18 ετών επιπλέον του διαβατηρίου απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του ανηλίκου, μεταφρασμένη στα αγγλικά από την πρεσβεία. Διαφορετικά δεν θα επιτραπεί η επιβίβαση του ανηλίκου στην πτήση. 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

14.08.2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 761

15.08.2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

04:05

10:15

ΕΚ 771

28.08.2020

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:20

05:45

ΕΚ 209

29.08.2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00


      

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

23.10.2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 761

24.10.2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

04:05

10:15

ΕΚ 771

06.11.2020

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:25

05:55

ΕΚ 209

07.11.2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25