Skip to main content

Κίνα, Ο δρόμος του μεταξιού Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2020 από 3790,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 1/7, 2/9, 14/10

19 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα  - Τσενγκντού

 

Πτήση για την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν στη Νοτιοδυτική Κίνα, το Τσενγκτού.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Τσενγκντού - Όπερα Ηuan ying (Καλώς ορίσατε!)

 

Tο Τσενγκντού θεωρείται από τα κορυφαία οικονομικά κέντρα της χώρας. Βρίσκεται σε μια εύφορη πεδιάδα, γνωστή και ως «η χώρα τ’ ουρανού» και η ιστορία της ξεκινάει από τον 4ο π.Χ. αιώνα, καθώς υπήρξε το κέντρο του πολιτισμού Shu την εποχή των δυναστειών Shang και Zhou. Ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η περιορισμένη ηλιοφάνεια, που συχνά δεν ξεπερνά τις δύο ώρες την ημέρα. Ένα άλλο, τα αμέτρητα τεϊοποτεία, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων. Μάλιστα ένα παλιό γνωμικό λέει πως «οι ηλιόλουστες μέρες είναι σπάνιες στο Τσενγκντού, αλλά τα τεϊοποτεία άφθονα». Στη διάρκεια της βόλτας και της ξενάγησής μας στην παλιά πόλη ο ξεναγός μας θα μας μυήσει στο ιστορικό παρελθόν της και θα μας αναλύσει τη σύνδεσή της με τον «δρόμο του μεταξιού». Έπειτα από ένα εξαιρετικό μπουφέ δείπνο με ντόπιες επιλογές στο ξενοδοχείο μάς περιμένει η Όπερα Σετσουάν: ένα αξέχαστο θέαμα, με φωτιές, ακροβάτες, χορευτές, μαριονέτες και το διάσημο «face changing mask show». Μετά την όπερα θα έχουμε την ευκαιρία με τη βοήθεια του αρχηγού μας να κάνουμε μια βόλτα στη συνοικία Τζιν Λι με τα χαμηλά σπιτάκια, τα εστιατόρια και τα μαγαζάκια με τα πολύχρωμα κινέζικα φαναράκια.

 

3η ημέρα: Τσενγκντού - Σανξινγκτούι - Τσενγκντού

 

Ημέρα επισκέψεων σήμερα και οι γλυκύτατοι ένοικοι στο Κέντρο Προστασίας Πάντα μάς περιμένουν. Η φουτουριστική είσοδος του πάρκου εντυπωσιάζει, ενώ η ζεν ατμόσφαιρα είναι άκρως μεταδοτική. Όπως είναι φυσικό, πετυχαίνουμε τις κινέζικες αυτές αρκουδίτσες στην κορυφαία στιγμή της ημέρας, στην ώρα του φαγητού. Όμως δεν τρώνε τα… πάντα, αλλά αποκλειστικά καλάμια μπαμπού. Γιγάντια κλαδιά μεταφέρονται μέσα στην αυλή τους και εκείνα τα μασουλάνε επί ώρες. Tα μωρά Πάντα κοιμούνται όλα μαζί σαν να είναι ψεύτικα. Στη συνέχεια θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της ιστορίας της περιοχής με την επίσκεψη και την ξενάγησή μας στο Μουσείο Σανξινγκτούι, το οποίο περιλαμβάνει αρχαιολογικά εκθέματα από την εποχή του Χαλκού, τον 12ο αιώνα π.Χ. Στο τέλος της ημέρας μάς περιμένει κινέζικη γαστριμαργική πανδαισία στον μπουφέ του ξενοδοχείου μας.

 

4η ημέρα: Τσενγκντού – Ουρούμτσι - Κασγκάρ

 

Εκτός από τα ονόματα, στην Κίνα θα πρέπει να εξοικειωθούμε και με τις αποστάσεις. Πόλη-σταθμός στον «δρόμο του μεταξιού» και των καραβανιών, εκεί όπου οι ορεινοί όγκοι της Κεντρικής Ασίας αγκαλιάζουν την έρημο Τακλαμακάν και το Ισλάμ διαπερνά τα σύνορα της Κίνας, βρίσκεται η σημαντικότερη όαση της κινεζικής δύσης, το Κασγκάρ. Οι δρόμοι του αντηχούν μέχρι σήμερα τα βαρυφορτωμένα με πολύτιμα αγαθά καραβάνια που διέσχιζαν το πιο εχθρικό τοπίο της γης. Η πτήση μας θα φτάσει στο Κασγκάρ μέσω Ουρούμτσι, όπου μας περιμένει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Το κινέζικο δείπνο είναι ένα τελετουργικό. Δεν είναι τυχαίο πως οι Κινέζοι δεν κλείνουν ποτέ συμφωνίες σε γραφείο. Οι συμφωνίες οριστικοποιούνται πάντα σε ένα τραπέζι με καλό φαγητό και πολύ ποτό.

 

5η ημέρα: Κασγκάρ (Κυριακάτικη αγορά) - Ουρούμτσι

 

Η μέρα μας θα αρχίσει με βόλτα στη μεγάλη κυριακάτικη αγορά του Κασγκάρ, όπου όλες οι γειτονικές φυλές κατεβαίνουν για να πουλήσουν ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, μας χαρίζει εικόνες πρωτόγνωρες και ακόμη πιο μαγικές μυρωδιές. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Ουρούμτσι. Πρωτεύουσα της αυτόνομης επαρχίας Σιντζιάνγκ, της πιο απομακρυσμένης δυτικά επαρχίας της Κίνας, το Ουρούμτσι αποτελούσε πάντα συγκοινωνιακό κόμβο στον δρόμο για το Θιβέτ, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία.

 

6η ημέρα: Ανακαλύπτοντας το Κασγκάρ

 

Η ιστορία γράφεται και ξαναγράφεται σε αυτήν την αυθεντικά πολυεθνική γωνιά του πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Ουιγούροι, οι οποίοι ζουν αρμονικά σε μια καθημερινότητα που  «παντρεύει» το χθες με το σήμερα. Η καρδιά της πόλης, που χτίστηκε πάνω στον «δρόμο του μεταξιού», γεμάτη μνημεία μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής, χτυπά με τον ρυθμό της παράδοσης, χωρίς να χάνει το τέμπο του εκσυγχρονισμού. Στην ξενάγηση της παλιάς πόλης θα επισκεφθούμε το τζαμί Ιτγκάρ του 15ου αιώνα, το μεγαλύτερο της Κίνας, και το Μαυσωλείο Απά Χότζα, ένα οικοδόμημα του 1640 που χτίστηκε προς τιμήν του άρχοντα της πόλης και της οικογένειάς του.

 

7η ημέρα: Ουρούμτσι - Τούρπαν

 

Το Ουρούμτσι αναφέρεται στο βιβλίο Γκίνες ως η πόλη που απέχει περισσότερο από τη θάλασσα, 2.500 χιλιόμετρα. Παλιά ήταν κομβικό σημείο στον «δρόμο του μεταξιού». Σήμερα ακροβατεί μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού. Και μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να ακούς τον ιμάμη, ωστόσο δεν έχεις καμία αμφιβολία ότι βρίσκεσαι στην Κίνα. Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ουιγούροι που συνυπάρχουν με Καζάκους, Χούι, Κιργίζιους και Μογγόλους. Διακόσια χιλιόμετρα μάς χωρίζουν από τη λεκάνη του Τούρπαν, τα οποία θα τα διανύσουμε οδικώς. Τοποθετημένη ανάμεσα στην έρημο Τακλαμακάν και τα βουνά Τιάν Σαν (ουράνια βουνά), η λεκάνη αυτή βρίσκεται 154 μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η γη του Τούρπαν είναι εύφορη, παράγει από βερίκοκα, σύκα, κυδώνια, ροδάκινα και καρπούζια μέχρι βαμβάκι και σταφύλια. Και δεν θα το πιστέψετε, αλλά η Ελλάδα εισάγει 5.000 τόνους αμπελόφυλλα για ντολμαδάκια από το Τούρπαν… Η πλούσια αυτή βλάστηση οφείλεται στα καρέζ, ένα σύστημα υπόγειων αγωγών μήκους 2.500 χλμ., που μεταφέρουν το νερό από τα βουνά χωρίς μηχανική ώθηση, μόνο με τη βαρύτητα. Αφού το επισκεφθούμε για να το μελετήσουμε, στη συνέχεια θα μεταφερθούμε για μια ξενάγηση στα ερείπια της μυστηριώδους πόλης Τζιάοχε και στον μιναρέ Εμίν.

 

8η ημέρα: Τούρπαν

 

Πρωινή ξενάγηση και δείπνο με οικογένεια Ουιγούρων

Στα πόδια του Φλεγόμενου Βουνού, ενός άγονου, διαβρωμένου λόφου από ψαμμίτη, που κάποιες ώρες της ημέρας δίνει την εντύπωση ότι έχει πάρει φωτιά, βρίσκονται η παλιά πόλη Γκαοτσάνγκ, η νεκρόπολη της Αστάνα και το σπήλαιο Βεζεκλίκ με τους 1.000 Βούδες, όπου και θα ξεναγηθούμε. Όσο για το βραδινό, η εμπειρία που μας περιμένει είναι μοναδική, καθώς θα δειπνήσουμε με μια οικογένεια Ουιγούρων...

 

9η ημέρα: Τούρπαν - Λιουγιουάν - Ντουνχουάνγκ

 

Με το τρένο-βολίδα από το Λιουγιουάν και έπειτα από περίπου 130 χιλιόμετρα θα φτάσουμε οδικώς στο Ντουνχουάνγκ, στο ανατολικό άκρο της ερήμου Τακλαμακάν, για να συναντήσουμε τους «αμμόλοφους που τραγουδούν» και τη «λίμνη του μισοφέγγαρου». Για περίπου χίλια χρόνια το Ντουνχουάνγκ υπήρξε ο κινητήριος μοχλός του κινεζικού δυτικού μπορίου. Την εποχή της άνθησης του «δρόμου του μεταξιού» ήταν ο σημαντικότερος σταθμός ανεφοδιασμού των καραβανιών στο «δρόμο του μεταξιού», ενώ για τους Κινέζους αποτελούσε το άκρο του πολιτισμένου κόσμου. Λίγο έξω από την πόλη τα αστικά τοπία δίνουν τη θέση τους στην καυτή άμμο και στα μακροσκελή καραβάνια με τις καμήλες. Εδώ η έρημος φιλά γλυκά την όαση, ενώ οι θίνες και οι πηγές αποκτούν ονόματα λυρικά... όπως «οι αμμόλοφοι που τραγουδούν», μια και κάτω από το φύσημα του ανέμου παράγουν ήχους τυμπανοκρουσιών. Οι ντόπιοι λένε οτι όποιοι τυχεροί ανέβουν στην κορυφή του αμμόλοφου για να δουν την απίστευτη θέα της πηγής, ξεχνούν μεμιάς κάθε τους έγνοια, ηρεμούν και εξαγνίζονται πνευματικά. Επίσκεψη στους αμμόλοφους και στη λίμνη.

 

10η ημέρα: Ντουνχουάνγκ

 

Από τα Σπήλαια Μογκάο στη νυχτερινή αγορά Τσαχόου

Συνεχίζουμε την περιπλάνησή και τις ξεναγήσεις μας στην ευρύτερη περιοχή του Ντουνχουάνγκ. Αρχαιολογικός θησαυρός και πόλος έλξης προσκυνητών, τα φημισμένα σπήλαια με τα 1.000 είδωλα του Βούδα αποτελούν θέαμα συγκλονιστικό: απότομοι βράχοι, μήκους 1600 μ. και ύψους 3-4 ορόφων με εκατοντάδες τρύπες, που καθεμία οδηγεί σε μια μικρή ή μεγάλη σπηλιά. Κάθε σπηλιά περιέχει ύψιστης τελειότητας τοιχογραφίες και αγάλματα, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης στην Κεντρική Ασία και την Κίνα σε διάστημα 800 ετών, ένα ολόκληρο μουσείο με αριστουργήματα βουδιστικής τέχνης μέσα σε μια «κυψέλη» από ψαμμίτη. Οι σπηλιές αυτές ήταν χώροι διαλογισμού και τελετών της βουδιστικής πίστης. Οι δύο θρησκείες -ο βουδισμός και το Ισλάμ- έφτασαν στην Κίνα από τον «δρόμο του μεταξιού». Από τον τόπο γέννησής του στην Ινδία ο βουδισμός διαδόθηκε στην περιοχή αυτή από ιεραποστόλους που ακολουθούσαν τα χνάρια των εμπόρων. Σε αυτήν την κατά το πλείστον σήμερα μουσουλμανική περιοχή κάποιοι σταθμοί καραβανιών έγιναν σπουδαία βουδιστικά κέντρα. Η παγόδα του λευκού αλόγου και η νυχτερινή αγορά της Τσαχόου θα συμπληρώσουν το παζλ των αξιοθέατων και των ξεναγήσεων του σημερινού οδοιπορικού.

 

11η ημέρα: Ντουνχουάνγκ - Τζιαγιουγκουάν

 

Έπειτα από ένα πλούσιο πρωινό και αφού έχουμε πλέον εξοικειωθεί με την κουλτούρα της ιστορικής αυτής περιοχής, θα ταξιδέψουμε για τη Τζιαγιουγκουάν, έναν ζωτικής σημασίας σταθμό του «δρόμου του μεταξιού», αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο πέρασμα του Σινικού Τείχους. Είναι το δυτικότερο τμήμα του Σινικού Τείχους που κατασκεύασαν οι Μινγκ, το οποίο θεωρούσαν είναι το «πιο σημαντικό πέρασμα στον Παράδεισο».

 

12η ημέρα: Γιαγιουγκουάν - Δυτικό άκρο Σινικού Τείχους

 

Όλη η ημέρα μας σήμερα θα είναι αφιερωμένη σε ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, σε ένα άψογα διατηρημένο κομμάτι του Σινικού Τείχους. Αυτό το σημείο του Σινικού Τείχους είναι κατασκευασμένο με ειδική τεχνική από κίτρινη ασβεστώδη λάσπη, ενώ πίσω μας βρίσκονται πανύψηλα χιονοσκεπή βουνά, ιδανικό τοπίο για φωτογραφία. Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο του Σινικού Τείχους, στο Φρούριο της πόλης και στον τάφο της περιόδου Wei-Jin. Στα μάτια μας θα ξαναζωντανέψουν οι μύθοι, οι θρύλοι, οι μάχες και το μεγαλείο μιας εποχής που προκαλεί θαυμασμό και σεβασμό.

 

13η ημέρα: Από την Τζιαγιουγκουάν στη Τσανγκγιέ

 

Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν περίεργα γεωλογικά φαινόμενα και θαύματα της φύσης, η σημερινή ημέρα προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και θα συμπληρώσει απόλυτα τη λίστα των επιθυμιών τους. Πρωινός στόχος μας η Τσανγκγιέ, μια πόλη με 1,2 εκατ. κατοίκους στη Βόρεια Κίνα. Οδηγώντας στη βόρεια πλευρά του «δρόμου του μεταξιού», θα διασχίσουμε τη βορειοδυτική όχθη του Κίτρινου Ποταμού, δηλαδή τη σημαντικότερη διαδρομή προς την Κεντρική Ασία για τους εμπόρους και τον στρατό, και θα επισκεφθούμε τον ναό του Μεγάλου Βούδα. Αλήθεια, έχετε ξαναδεί πολύχρωμα βουνά; Πρόκειται για ένα φαινόμενο μοναδικό. Οριζόντιες πινελιές χρωμάτων του ουράνιου τόξου δίνουν μια εξωπραγματική διάσταση στο τοπίο. Θαρρείς και το έχει ζωγραφίσει ο Βαν Γκογκ…

 

14η ημέρα: Τσανγκγιέ - Ζινίνγκ

 

Οδηγώντας ανατολικά 370 χιλιόμετρα θα φτάσουμε έπειτα από περίπου πέντε ώρες στη Ζινίνγκ, μια πόλη 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων, με ιστορία 2.100 χρόνων και σύγχρονες οικονομικές και τεχνολογικές ζώνες. Η φύση της διαδρομής αυτής μεγαλειώδης: ατέλειωτα εύφορα λιβάδια μοναδικής ομορφιάς θα μας αποζημιώσουν για τη μεγάλη διαδρομή. Η Κίνα έχει πολλά πρόσωπα και εδώ συναντάμε από την άποψη της φυσικής ομορφιάς ένα από τα ωραιότερα.

 

15η ημέρα: Ζινίνγκ

 

Η ημέρα είναι αφιερωμένη για επίσκεψη και ξενάγηση στο θιβετιανό μοναστήρι Τάερ, στο οποίο «παντρεύεται» η αρχιτεκτονική του Θιβέτ με αυτήν της κινέζικης δυναστείας των Χαν. Ύστερα από αυτήν τη δυνατή γεύση από Θιβέτ θα επισκεφθούμε το Μουσείο Θιβετιανής Ιατρικής, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον τζαμί. Η θρησκεία και η ιατρική συναντιούνται σε αυτήν την πόλη που ανά τους αιώνες στηρίχτηκε οικονομικά στην ξυλεία, στο μαλλί και το αλάτι. Η σημασία της ήταν μεγάλη, καθώς αποτελούσε τον βασικό άξονα του βόρειου «δρόμου του μεταξιού», σε μία από τις βασικές πύλες του Θιβέτ. Η πόλη αυτή, που σφυρηλατήθηκε μέσα από πολέμους, βρήκε επιτέλους την ηρεμία της, ονομάστηκε Ζινίνγκ, δηλαδή «ειρήνη στα δυτικά» και καθιερώθηκε ως σημαντικό θρησκευτικό κέντρο των Βουδιστών.

 

16η ημέρα: Ζινίνγκ - Λαντσόου - Λίνσια

 

Από το Ζινίνγκ με το τρένο-βολίδα θα προσεγγίσουμε το Λαντσόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού στη Βορειοδυτική Κίνα. Στο Λαντσόου θα επισκεφθούμε το επαρχιακό Μουσείο Γκανσού, ένα σημαντικό μουσείο τοπικής ιστορίας, στις συλλογές του οποίου περιλαμβάνονται πάνω από 350.000 αντικείμενα. Η πόλη αυτή είναι χτισμένη στις όχθες του Κίτρινου Ποταμού, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, και αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο που συνδέει τις δυτικές με τις ανατολικές επαρχίες. Τον 3ο αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τσιν, αποτέλεσε τμήμα του «δρόμου του μεταξιού», ενώ επί δυναστείας Χαν ήταν γνωστή ως «χρυσή πόλη» λόγω της στρατηγικής της θέσης. Το 1920 έγινε το επίκεντρο της σοβιετικής επιρροής στην Κίνα, αλλά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε σφοδρά από τους Ιάπωνες. Η επόμενη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει οδικώς στη μικρή «Μέκκα» της Κίνας, τη Λινξιά.

 

17η ημέρα: Λινξιά - Λαντζόου - Πεκίνο

 

Επίλογος σε αυτό το μοναδικό οδοιπορικό του μεταξιού, η βαρκάδα και η ξενάγηση στα γεμάτα σκαλιστούς Βούδες σπήλαια Μπίγκλινγκ, κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού. Το τέλος της ημέρας θα μας βρει στο Πεκίνο, όπου θα φτάσουμε αεροπορικώς.

 

18η ημέρα: Χουτόνγκ - Ναός του Ουρανού - Αναχώρηση από το Πεκίνο

 

Ο δικός μας… δρόμος του μεταξιού φτάνει στο τέλος του. Η μοναδική Κίνα με τα πολλά πρόσωπα και τη μακραίωνη ιστορία της μας αποχαιρετά. Πριν όμως την αποχαιρετήσουμε και εμείς, θα επισκεφθούμε τα γραφικά χουτόνγκ, γειτονιές-απομεινάρια της παλιάς πόλης που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πίσω από την «απαγορευμένη πόλη». Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γκρίζα σπιτάκια με τα γραφικά σοκάκια, για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Ουρανού, το λαμπρότερο μνημείο της πόλης, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της χώρας, εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μινγκ και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας της αρχαιότερης θεότητας των Κινέζων, του Ουρανού. Βραδινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, όπου θα φτάσουμε την επομένη. 

 

19η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται 3 με 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3790 € 780 €
  Twin Room 3790 € 780 €
  Triple Room 3790 € 780 €
  Single Room 4510 € 780 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ  :  128 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3790 € 780 €
  Twin Room 3790 € 780 €
  Triple Room 3790 € 780 €
  Single Room 4510 € 780 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ  :  128 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3790 € 780 €
  Twin Room 3790 € 780 €
  Triple Room 3790 € 780 €
  Single Room 4510 € 780 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ  :  128 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Οδικές μεταφορές και διαδρομές με το τρένο-βολίδα.
  • Ξενοδοχεία 4*, εκτός από τη Λίνσια όπου το ξενοδοχείο είναι 3*, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις και είσοδοι σε αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ημιδιατροφή (κινέζικα γεύματα)

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 720
  • Βίζα Κίνας: €128 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ VISA

Για την έκδοση της βίζας απαιτείται Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και 4 έγχρωμες φωτογραφίες, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Όποιος ταξιδιώτης έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα .