Skip to main content

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ - ΦΛΟΡΕΣ ΝΗΣΙΑ ΜΟΛΟΥΚΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023 από 6590

Από τους Δράκους του Κομόντο, στα νησιά των Μπαχαρικών

Κι απ’ τους Ντάνι με τις πεοκαλύπτρες ως τη γη της αθανασίας, Τάνα Τοράγια

23 ΗΜΕΡΕΣ 2/8 | 11/10

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μπαλί

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπαλί, ορμητήριο του εξερευνητικού ταξιδιού μας στην άγνωστη Ινδονησία.

 

Ημέρα 2η: Μπαλί

Άφιξη το απόγευμα στο Μπαλί και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η: Μπαλί – Λαμπουάν Μπάτζο (Φλόρες) – Νησί Ρίνκα (Εθνικό Πάρκο Κομόντο)

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λαμπουάν Μπάτζο στην δυτική ακτή του νησιού Φλόρες. Μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση με ταχύπλοο για το νησί Ρίνκα στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο όπου σε λιγότερο από μία ώρα θα μεταφερθούμε δυόμιση εκατομμύρια χρόνια πριν! Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο βρίσκεται στην καρδιά του Ινδονησιακού αρχιπελάγους, στα νησιά Nusa Tenggara ή αλλιώς Μικρά νησιά της Σούνδης, αποτελείται από τα νησάκια Κομόντο, Ρίνκα, Ράνταρ και πολλές βραχονησίδες και από το 1991 έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο βασικός λόγος είναι ο περίφημος Δράκος του Κομόντο (Varanus komodoensis). Εξερευνώντας τον Εθνικό Δρυμό, θα περάσουμε στη διάσταση του Τζούρασικ Παρκ αφού θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά και να φωτογραφήσουμε τους σαρκοβόρους δράκους που φτάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα μήκος, 70 περίπου κιλά βάρος και το δηλητήριο της διχαλωτής τους γλώσσας αρκεί για να μας παραλύσει και να μας οδηγήσει στο θάνατο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα τρομερά ερπετά αποτελούν ωστόσο έναν κρίκο στην τροφική αλυσίδα του πλούσιου σε βιοποικιλότητα πάρκου και παρά την αιμοβόρα ιδιοσυγκρασία τους συνετέλεσαν στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι και σήμερα. Επόμενος σταθμός στη σημερινή πλωτή μας περιπέτεια είναι το νησί Καλόγκ όπου χιλιάδες νυχτερίδες πετάνε όλες μαζί έξω από τις φωλιές τους με τελικό προορισμό το Λαμπουάν Μπάτζο. Μια μέρα γεμάτη συγκινήσεις θα κλείσει και για μας στο λιμάνι του Λαμπουάν Μπάτζο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει γι’ απόψε.

 

Ημέρα 4η: Λαμπουάν Μπάντζο - Μπαλί

Το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα μοναδικά σπήλαια Σερμίν. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης αφού η γεωλογική τους σύσταση είναι πλούσια σε αλάτι. Η υγρασία σε συνδυασμό με τις σταγόνες του νερού που «γλύφουν» τα πετρώματα στο εσωτερικό του, αντανακλούν με τέτοιο τρόπο το φως που μοιάζει σαν όλο αυτό το σκοτεινό χάος να είναι καλυμμένο με καθρέφτες! Στάση στην τοπική αγορά για κάποιο αναμνηστικό από το Φλόρες και επιστροφή αεροπορικώς στο Μπαλί για δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 5η: Μπαλί – Ντίλι (Ανατολικό Τιμόρ)

Πρωινή πτήση για το νεόκοπο κράτος του Ανατολικού Τιμόρ, μια που μόλις το 2002 απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία ύστερα από 4 αιώνες κατοχής της τότε Πορτογαλικής Αποικίας. Θύλακας χριστιανισμού σε μία μουσουλμανική χώρα, δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει την διαφορετικότητά του. Το επιβλητικό άγαλμα του Χριστού, το κοιμητήριο του Σταυρού, ο Ιερός Βωμός Τασιτόλου όπου τέλεσε την Θεία λειτουργία ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κατά την επίσκεψή του εκεί, είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας Ντίλι, χτισμένη σε έναν φυσικό κόλπο στο αρχιπέλαγος του Αλόρ. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην τοπική αγορά. 

 

Ημέρα 6η: Ντίλι (υψίπεδα Μαουμπέσι)

Αφήνοντας πίσω μας το Ντίλι, ανηφορίζουμε για τους λόφους του Μαουμπέσι. Το τοπίο εντυπωσιάζει με την εξαιρετική θέα. Καταπράσινη φύση, ορυζώνες, μικρά χωριά. Επιστέγασμα της σημερινής μέρας η επίσκεψη σε παραδοσιακό σπίτι όπου θα συναντήσουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα μάθουμε για την καθημερινότητά τους. Τέλος, η καλοδιατηρημένη Ποσάδα της περιοχής, θα μας δώσει μια εικόνα για τον τρόπο ζωής των αποικιοκρατών Πορτογάλων στο νησί. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντίλι για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η: Ντίλι – Μπαλί

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στο Μπαλί. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8η: Μπαλί – Βαϊκαμπουμπάκ (Νησί Σούμπα)

Σήμερα αναχωρούμε αεροπορικώς για το νησί Σούμπα. Θα προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο της Ταμπολάκα και θα συνεχίσουμε οδικώς (περίπου δύο ώρες) για το Βαϊκαμπουμπάκ στην καρδιά του νησιού. Σκοπός αυτού του διημέρου είναι να επισκεφθούμε τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής με την ιδιαίτερη ρυμοτομία και αρχιτεκτονική. Δύο παράλληλες σειρές από περίτεχνες πολυγωνικές αχυροκαλύβες σε πασσάλους σηματοδοτούν την ιδιωτική οικιστική ζώνη, ενώ ο χώρος ανάμεσα φιλοξενεί τον βωμό για τις θυσίες και την κεντρική πλατεία με το γέρικο δέντρο με τα σκαλπ των θανατωμένων εχθρών. Παντού πνεύματα, τάφοι προγόνων, σαγόνια από θυσιασμένα γουρούνια και… χαμογελαστά πρόσωπα. Χωριό Ταρόνγκ και Βαϊταμπάρ, η αντίσταση στην αδηφάγα αστικοποίηση του κοντινού Βαϊκαμπουμπάκ.

 

Ημέρα 9η: Βαϊκαμπουμπάκ

Αν χθες όσα είδατε σας γοήτευσαν, σήμερα θα σας συνεπάρουν. Μαγεία, δεισιδαιμονία, οιωνοσκοπίες σε συκώτι κόκορα, στοιχειωμένα χωράφια… Μια μέρα γεμάτη από αρχέγονο μυστήριο που ενεργειακά διαποτίζει τα ξύλινα τοτέμ και τις ιερές πέτρες. Σήμερα θα επισκεφθούμε τις περιοχές Βανοκάκα και Λαμπόγια, το Χωριό Βαϊγκάλι, τους Βασιλικούς Τάφους στο Αντουγκ και τέλος τα χωριά Βαϊβουανκ και Βουνταλάκα στις παρυφές των λόφων. Και για να χαλαρώσουμε και να καταλαγιάσουμε την ένταση της υπερβολικής δόσης ανιμισμού θα σταματήσουμε στην παραλία Κερεβέι στη νότια πλευρά του νησιού για να απολαύσουμε την ψιλή άμμο και τα γαλανά νερά της θάλασσας του Τιμόρ. Το απόγευμα επιστροφή στο Βαϊκαμπουμπάκ για δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 10η: Βαϊκαμπουμπάκ – Βαϊνγκάπου (Ανατολική Σούμπα)

Τα χωριά της Ανατολικής Σούμπα είναι διεθνώς γνωστά για τα ιδιαίτερα υφάσματα, τα περίφημα Ικατ. Πρόκειται για μια πραγματική καλλιτεχνική δημιουργία με μοναδική αξία, αναγνωρισμένη ήδη από την εποχή των Ολλανδών οι οποίοι τα εξήγαγαν σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα μόνο ελάχιστες οικοτεχνίες έχουν μείνει στο νησί για να δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης υφαίνοντας και βάφοντας υφάσματα που διηγούνται την ιστορία τους, κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιούνται για τις ανιμιστικές τελετές στο νησί και -όσα βρίσκονται στο εξωτερικό- κοσμούν τις προθήκες των πιο διάσημων μουσείων ή εμπλουτίζουν ως πανάκριβα εκθέματα προσωπικές συλλογές συλλεκτών έργων τέχνης. Καθοδόν προς το Βαϊγκάπου θα σταματήσουμε στο χωριό Πασούνγκα για να θαυμάσουμε τους εξαιρετικούς πέτρινους τάφους και τα παραδοσιακά σπίτια του, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούμε οικοτεχνίες Ικατ στα γύρω χωριά.

 

Ημέρα 11η: Βαϊνγκάπου – Μπαλί

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Μπαλί. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια χορευτική παράσταση στο χωριό Μπαταμπουλάν με πυροβασία και… εξορκισμό!

 

Ημέρα 12η: Μπαλί – Τζαγιαπούρα (Δυτική Παπούα)

Ακόμη κι αν έχετε ξανάρθει στο Μπαλί, αυτά που θα σας δείξουμε δεν τα έχετε ξαναδεί. Πρώτα μας περιμένει ο βασιλικός ναός Ταμάν Αγιούν, με λεπτοδουλεμένες επιφάνειες, που τον περιβάλουν κανάλια και πράσινο σε μια αναπαράσταση της Γης και του Ωκεανού. Στη συνέχεια θα ανηφορήσουμε στο κεντρικό Μπαλί, στη Λίμνη Μπρατάν. Εδώ θα θαυμάσουμε ένα απ’ τα πιο ειδυλλιακά ιερά του νησιού, το Ουλούν Ντάνου, που καθρεφτίζεται στα νερά με φόντο τις κορυφές των ηφαιστείων. Σταματώντας στην αγορά του Μπεντουγκούλ μπορείτε να ψωνίσετε μπαχαρικά και εξαιρετικά αναμνηστικά αλλά και πάμφθηνες αντιγραφές επώνυμων brands. Κατηφορίζοντας μας περιμένει κάτι απρόσμενο. Οι λαξευτοί τάφοι του Γκουνούνγκ Κάβι στο Ταμπακσιρίνγκ. Ένα θέαμα που θα ταίριαζε πιο πολύ στο αρχιτεκτονικό στυλ της Πετραίας Αραβίας παρά στις τροπικές θάλασσες του Ινδικού. Πιο κάτω θα σταθούμε στο Πετζένγκ. Εδώ φυλάσσεται το μεγαλύτερο μπρούτζινο τύμπανο στον κόσμο -του πανάρχαιου πολιτισμού Ντονγκ-, που γεννήθηκε στο βόρειο Βιετνάμ. Θα συμφωνήσετε πως τέτοια γνωριμία με το Μπαλί δεν είχατε ξανακάνει στο παρελθόν! Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τζαγιαπούρα.

 

Ημέρα 13η: Τζαγιαπούρα

Αξημέρωτα ακόμα πετάμε για την ανατολική Ινδονησία εκεί που οι λαοί του Ειρηνικού ανακατεύονται με τους λαούς της Ασίας. Άφιξη το πρωί, τοπική ώρα στην Τζαγιαπούρα την πρωτεύουσα της Ίριαν Τζάγια ή Δυτικής Παπούα. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στην πόλη απολαμβάνοντας πρώτα τη θέα από το ύψωμα του κινέζικου ναού προς το χωριό Έγκρος που βρίσκεται χτισμένο πάνω σε πασσάλους καταμεσής στη λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τα καταστήματα με τα χειροτεχνήματα από την περιοχή του Άσματ και τους παραδοσιακούς οικισμούς στην δυτική πλευρά της πόλης.

 

Ημέρα 14η: Τζαγιαπούρα – Ουαμένα

Η σύντομη πτήση θα μας φέρει πάνω απ’ τις αδιαπέραστες ζούγκλες της Νέας Γουινέας στα οροπέδια της κοιλάδας Μπαλιέμ. Εδώ ζουν οι Ντάνι που άλλοι πιο μοντέρνοι και άλλοι πιο παραδοσιακοί ανακατεύονται με το πλήθος της αγοράς συνεχίζοντας τις καθημερινές ασχολίες. Οι τελευταίοι «ντύνονται» μ’ έναν άκρως σκανδαλιστικό τρόπο καθώς κυκλοφορούν ολόγυμνοι τοποθετώντας μπροστά από τα γεννητικά τους όργανα μια μακρόστενη σουβλερή κολοκύθα, το χορίμ, που είναι ταυτόχρονα ρούχο και… πορτοφόλι. Μάλιστα μεριμνούν με πολύ φροντίδα η δική τους «φορεσιά» να μην μοιάζει με κανενός άλλου. Μετά την πρώτη μελέτη της εγχώριας μόδας θα επισκεφθούμε κάποιο από τα χωριά για μια πρώτη ιδέα του τρόπου ζωής αυτών των ανθρώπων. Εδώ θα μάθουμε πως η ιεραρχία στην οικογένεια τηρείται με ευλάβεια. Επικεφαλής βρίσκεται ο άνδρας, μετά έρχονται τα γουρούνια, ακολουθούν οι γυναίκες και τέλος τα παιδιά. Οι γυναίκες μάλιστα έχουν το προνόμιο να κόβουν μια φάλαγγα από τα δάχτυλά τους κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος κοντινός συγγενής στην οικογένειά τους.

 

Ημέρα 15η: Ουαμένα

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τη βόρεια πλευρά της Κοιλάδας Μπαλιέμ. Θα πάμε μέχρι το χωριό Τζιβίκα, και το βουνό Μίλι όπου βρίσκονται οι θερμές πηγές για να δούμε τις γυναίκες των Ντάνι που φτιάχνουν αλάτι με τον παραδοσιακό τρόπο με φύλλα μπανάνας. Επόμενη επίσκεψη το χωριό Σουμπάιμα για να δούμε τη γέρικη μούμια. Το κορυφαίο όμως αξιοθέατο της σημερινής μέρας είναι ο πολεμικός χορός των Ντάνι. Οι άντρες των γύρω χωριών ντυμένοι με χόρτινες φούστες και φτερά θα μας μυήσουν στα μυστικά του χορού Μοκ. Στην ουσία πρόκειται για μία αναπαράσταση διεκδίκησης ή αναμέτρησης που λύνει κυρίως οικογενειακές ή κληρονομικές διαφορές ή επιστεγάζει αποφάσεις που οι άνδρες - αντιπρόσωποι των χωριών παίρνουν για σοβαρά ζητήματα της περιοχής τους. Μια εμπειρία μοναδική που σίγουρα θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας. 

 

Ημέρα 16η: Ουαμένα – Τζαγιαπούρα

Μετά το πρωινό πετάμε αεροπορικώς για την Τζαγιαπούρα. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα απολαύσουμε βαρκάδα στη λίμνη Σεντάνι και θα επισκεφθούμε το χωριό Αγιάπο και το νησάκι Άσι. Η έκπληξη της ημέρας είναι έργα των ντόπιων ψαράδων με μελανησιακά μοτίβα ύψιστης τέχνης που θα τα ζήλευαν διάσημα μουσεία μοντέρνας τέχνης! Η μέρα μας θα κλείσει με ξενάγηση στο ανθρωπολογικό μουσείο της Αμπερούπα και φυσικά επίσκεψη στην τοπική αγορά Χαμάντι.

 

Ημέρα 17η: Τζαγιαπούρα – Αμπόν (Νησιά Μολούκες)

Σήμερα αφήνουμε την Δυτική Παπούα και μέσω ενδιάμεσου σταθμού πετάμε για τις θρυλικές Μολούκες, τα νησιά των μπαχαρικών, των μαργαριταριών και των πειρατών! Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 18η: Αμπόν

Σε αυτό το απομακρυσμένο νησί του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους 200 αξιωματικοί έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη τους στο κοιμητήριο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο Πατιμούρα, του τοπικού ήρωα που πολέμησε ενάντια στην ολλανδική κατάκτηση. Κορυφαίο ωστόσο αξιοθέατο είναι το φρούριο Βικτώρια, ένα ιστορικό μέρος στην καρδιά της πόλης που χτίστηκε το 1775 από τους Πορτογάλους. Ακολουθεί το μουσείο Σιβαλίμα, η παραλία Χουμίνια και το μνημείο της Μάρτα Χριστίνα Τιαχάχου, ηρωίδα της Ολλανδικής αντίστασης. Η μέρα μας θα κλείσει με την πανοραμική θέα της πόλης από το λόφο Καράνγκ Παντζάνγκ.

 

Ημέρα 19η: Αμπόν – Ουζούνγκ Παντάνγκ - Τάνα Τοράγια (Νησί Σουλαβέζι)

Με πρωινή πτήση πετάμε για την Κελέβη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το βόρειο μέρος του νησιού, την περιοχή Τάνα Τοράγια όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα λίγο πριν το βραδινό φαγητό. 

 

Ημέρα 20ή: Τάνα Τοράγια

Συγκλονιστική και η σημερινή μέρα αφού θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μοναδικά ταφικά έθιμα της περιοχής. Το σώμα μετά τον θάνατο μουμιοποιείται και μπαίνει σε περίοπτη θέση ψηλά σε σπηλιές ή κρεμαστά μπαλκόνια έτσι ώστε να μπορεί να επιτηρεί τους ζωντανούς συγγενείς του και να τους προστατεύει. Τέτοια μπαλκόνια υπάρχουν στο χωριό Λέμο, ενώ σπηλιές με μούμιες θα δούμε στο χωριό Λόντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό χωριό με τα σπίτια σε σχήμα καραβιού, με υπερυψωμένη πλώρη. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Ραντεπάο, το οικονομικό κέντρο της περιοχής. 

 

Ημέρα 21η: Τάνα Τοράγια – Ουζούνγκ Πατάνγκ

Σήμερα κατηφορίζουμε προς το Ουζούνγκ Πατάνγκ, μια διαδρομή 300 χιλιόμετρων με στάσεις για φωτογραφίες σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 22η: Ουζούνγκ Πατάνγκ – Αθήνα

Πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε την επόμενη μέρα.

 

Ημέρα 23η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

Ανατ. Ινδονησία – Δυτική Παπούα – Ανατ. Τιμόρ – Φλόρες – Νησιά Μολούκες

 

23 ημέρες

Ημιδ/φή

 2/8, 11/10

3*, 4*, 5*

6.590

+1.300

+970

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
  • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Αρχηγό Αποστολής: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ και τουλάχιστον τρεις (3) καθαρές σελίδες. 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

 

  • Το συγκλονιστικό οδοιπορικό στις εσχατιές του Ινδονησιακού αρχιπελάγους ξανάρχεται στην επιφάνεια. Μην φανταστείτε ειδυλλιακές παραλίες για τρυφερά νιόπαντρα ζευγάρια. Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου διείσδυση στα άγνωστα νησιά της Ινδονησίας των πρωτόγονων φυλών και των άγνωστων πολιτισμών. Μην ξεχάσετε το ταξιδιωτικό σας πνεύμα, τη δίψα για την αναζήτηση του αυθεντικού προσώπου αυτού του πλανήτη και τη φωτογραφική σας μηχανή. Αυτά που θα δείτε ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού. Σε τούτο το ταξίδι, η αλήθεια μοιάζει σαν ψέμα! Όμως βιαστείτε γιατί ο κόσμος αλλάζει. Σε λίγο καιρό, αυτά που υπάρχουν σήμερα θα χαθούν ανεπιστρεπτί.
  • Στα μεγάλα, τουριστικά μέρη τα ξενοδοχεία είναι 5*, σε κάποια όμως μικρότερα χρησιμοποιούμε τα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα. Ο σχεδιασμός του ταξιδιού έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο, με 15 εσωτερικές πτήσεις για να αποφεύγονται οι άσκοπες πολύωρες και κουραστικές οδικές διαδρομές. Ο Σπονδυλωτός χαρακτήρας του ταξιδιού επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα από το Αμπόν, στα νησιά Μολούκες μέσω ενδιάμεσου σταθμού παραλείποντας το 2ημερο στην Κελέβη.