Skip to main content

Ιαπωνία Ταξίδι στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου Καλοκάιρι, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος 2019 από 2680.00

Με ειδική αναχώρηση την εποχή των Ανθισμένων Κερασιών*

Οσάκα, Νάρα, Όρος Κόγια με πρωινή προσευχή, Χιροσίμα, Μιγιατζίμα, Κιότο, Φουσίμι Ινάρι, Αραγιασίμα/Δάσος Μπαμπού, Πάρκο Μαϊμούδων, Λίμνη Άσι/Όρος Φούτζι, Χακόνε, Νίκκο, Τόκιο

10/7, 9/8, 23/8, 6/9, 22/11

12 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Οσάκα
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Οσάκα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιαπωνίας, κτισμένη στο Δέλτα του ποταμού Γιόντο στο νησί Χονσού.

2η μέρα: Οσάκα, Ξενάγηση
Άφιξη σε ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά και εμπορικά λιμάνια του κόσμου, την Οσάκα, τον "Μεγάλο Λόφο", όπως μεταφράζεται το όνομά της. Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με επίσκεψη στο φημισμένο και καλοδιατηρημένο κάστρο που βρίσκεται στο κέντρο της και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τον όγκο του, την εξωτερική του διακόσμηση με φύλλα χρυσού και τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. Σήμερα αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με αξιόλογα εκθέματα ρουχισμού των μεσαιωνικών χρόνων, πολεμικών αντικειμένων και αναπαραστάσεων από την καθημερινότητα της σκληρής ζωής των Σαμουράι, ενώ το πάρκο με τις κερασιές που το περιβάλλει, αποτελεί  όαση δροσιάς και προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους. Ακολουθεί η περιοχή της Ουμέντα, στον τομέα Kita-ku, με τα υπερμεγέθη φουτουριστικά κτίρια. Η ανάβαση στο Umeda Sky Building, το 19ο ψηλότερο οικοδόμημα στην περιφέρεια της Οσάκα, είναι μία μοναδική εμπειρία. Αποτελείται από δύο πύργους των 40 ορόφων, συνδεδεμένων μεταξύ τους, στεγάζει πολλά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών και η 360 μοιρών θέα από τον τελευταίο όροφο κόβει την ανάσα και αποκαλύπτει αυτό που χαρακτηρίζεται σαν "Ιαπωνικό θαύμα". Θα καταλήξουμε στην περιοχή Dotombori, εκεί όπου χτυπά η εμπορική καρδιά της Οσάκα, με εκατοντάδες καταστήματα και εστιατόρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Σημείωση: Εάν η ξενάγησή μας δεν ολοκληρωθεί σήμερα, θα συνεχιστεί το επόμενο πρωινό

3η μέρα: Οσάκα - Νάρα - Κόγια (2 ώρες από Οσάκα)
Πρωινή αναχώρηση για τη Νάρα. Άφιξη και επίσκεψη του ναού Todaiji και του περίφημου Πάρκου των Ελαφιών. Συνεχίζουμε για το όρος Κόγια (ένα θρησκευτικό κέντρο που ιδρύθηκε το 816 από τον βουδιστή μοναχό Kobo Daishi). Τακτοποίηση σε παραδοσιακούς γιαπωνέζικους δίκλινους κοιτώνες.
Σημείωση: Υπάρχει δυνατότητα να παραλάβετε την κύρια αποσκευή σας στο Κιότο, για να μπορέσετε να είστε άνετοι στο διήμερο πρόγραμμα που ακολουθεί (όρος Κόγια, Χιροσίμα). 

4η μέρα: Κόγια, Πρωινή προσευχή - Χιροσίμα
Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το τελετουργικό της προσευχής των μοναχών. Ακολουθεί παραδοσιακό γιαπωνέζικο πρωινό και αφού γεμίσουν τα πνευμόνια μας με τον καθαρότερο αέρα της χώρας, θα μεταβούμε με τραίνο στην ιστορική πόλη Χιροσίμα (γνωστή από την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας το 1945). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

5η μέρα: Χιροσίμα - Μιγιατζίμα - Κιότο
Πρωινή επίσκεψη στο γραφικό νησί Μιγιατζίμα με την περίφημη πλωτή πύλη (χαρακτηριστικό πολυ-φωτογραφημένο σημείο της χώρας). Συνεχίζουμε με το πάρκο της Ειρήνης και το αντίστοιχο μουσείο. Περνώντας από τον Θόλο της ατομικής βόμβας, θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για το Κιότο, μια πόλη-ζωντανό μουσείο της Ιαπωνικής κουλτούρας. Για να καταλάβει κανείς την Ιαπωνία πρέπει να ζήσει στα δρομάκια και στο περιβάλλον της παλιάς και επί 1.000 χρόνια πρωτεύουσας της χώρας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε το Νισίκι Μάρκετ, γεμάτο από εστιατόρια και μικρομάγαζα - επισκέψιμο κατά τις βραδινές ώρες. 

6η μέρα: Κιότο, Ξενάγηση, Τελετή τσαγιού 
Η γνωριμία του Κιότο θα ξεκινήσει με περιήγηση στο "Μονοπάτι του Φιλόσοφου", με τις εκατοντάδες κερασιές, αγαπημένο μέρος των κατοίκων της πόλης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον ναό Ρυουαντζί (Ryōan-ji) και στο περίφημο Χρυσό Περίπτερο Κινκάκουτζι (Kinkakuji). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο κάστρο Νίτζο (Nijo), γνωστό για τον ξύλινο ναό του. Η μέρα μας θα κλείσει με βόλτα στη γραφική συνοικία Γκιόν, όπου θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή τσαγιού. Ακολουθεί (προαιρετικά) ένα μοναδικό δείπνο, βλέποντας ντόπιους να περνούν από την περιοχή φορώντας τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες. 

7η μέρα: Κιότο, Φουσίμι Ινάρι, Αραγιασίμα/Δάσος Μπαμπού, Πάρκο Μαϊμούδων
Με τη σημερινή μας εκδρομή θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ιδιαίτερους τόπους της Ιαπωνίας. Αρχικά θα μεταβούμε στα νότια της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε τον ναό που είναι αφιερωμένος στη θεότητα του ρυζιού Φουσίμι Ινάρι, με τις περισσότερες από 40.000 λατρευτικές πύλες (Τόρι) βαμμένες σε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα να απλώνονται μέχρι την κορυφή του βουνού. Εκεί το τάμα συνεχίζει να βοηθάει εδώ και αιώνες την άρτια και πλούσια παραγωγή ρυζιού, αλλά και το εμπόριο και τις επιχειρήσεις! Αναχώρηση για την περιοχή της Αρασιγιάμα ("το Βουνό της Καταιγίδας"), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό και πανέμορφο Δάσος Μπαμπού. Πέρα από το φυσικό του κάλλος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του δάσους αυτού, είναι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται, καθώς ο άνεμος περνά μέσα από τα καλάμια και τις φυλλωσιές των μπαμπού. Ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, που αφήνει άναυδο κάθε επισκέπτη! Στη συνέχεια θα δούμε το Πάρκο των Μαϊμούδων/Πίθηκοι του χιονιού, ένα είδος ενδημικό στην Ιαπωνία, καθώς και τις παραδοσιακές κατοικίες των ιερέων στον ναό του Παραδεισένιου Δράκου (Τενριουτζί). Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε μία βόλτα στο ποτάμι ή να ξεκουραστείτε σε κάποιο καφέ της περιοχής. Επιστροφή στο Κιότο. Διανυκτέρευση.  

8η μέρα: Κιότο - Λίμνη Άσι (Όρος Φούτζι) - Χακόνε
Αναχώρηση με τραίνο-βολίδα για τους πρόποδες του ιερού όρους Φούτζι (3 ώρες). Άφιξη και βόλτα με "πειρατικό" πλοίο στην όμορφη λίμνη Άσι, με θέα το Φούτζι. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα μεταβούμε στην Χακόνε (περιοχή γνωστή για τις φυσικές  ιαματικές της πηγές). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το μπάνιο σας στις ιαματικές πηγές της μονάδας σας. 

9η μέρα: Χακόνε - Τόκιο
Μεταφορά με τραίνο στο Τόκιο. Άφιξη και επίσκεψη στους ναούς Ασάκουσα και Σενσότζι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους υπέροχους κήπους του βασιλικού ανακτόρου και θα περιηγηθούμε στον γνωστό δρόμο Νακαμίσε με τα ηλεκτρονικά και στο Σιντζούκου με τα εμπορικά. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό παρατηρητήριο για να θαυμάσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τη συνοικία Χαραζούκου, που εντυπωσιάζει με τη νεανική κολεξιόν της και τους εμπορικούς δρόμους της περιοχής Γκίνζα (Ginza).

10η μέρα: Τόκιο - Νίκκο (κατά μήκος του Ρομαντικού Δρόμου της Ιαπωνίας) - Τόκιο
Πρωινή αναχώρηση για το Νίκκο, όπου θα επισκεφθούμε τον ναό Τοσόγκου με τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) και συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Κέγκον και τη λίμνη Τσουζέντζικο (Chuzenjiko) με το τελεφερίκ. Επιστροφή στο Τόκιο και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

11η μέρα: Τόκιο - Καμακούρα - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στο διάστημα 1192-1333. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό του Μεγάλου Βούδα (Νταϊμπούτσου) με το ύψους 11,4 μέτρων και βάρους 100 τόνων μπρούτζινο άγαλμά του - ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούτζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία (το άλλο βρίσκεται στην Νάρα). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον ναό της Θεάς Κάνον και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι Ντόρι με τα εστιατόρια, τα καφέ/ και τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, απ΄ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε κάποια τελευταία σουβενίρ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα
Τελικές τιμές με φόρους κατ’ άτομο

Τιμή κατ’ άτομο

12 μέρες

 

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

10/7, 9/8, 23/8, 6/9

2880

+780

 

22/11 ~ Koyo, Η νοσταλγική περίοδος!

(Τα κόκκινα φθινοπωρινά χρώματα του σφενδάμου!!!)

2680

+750

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Emirates μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Πάσο μεταφοράς τραίνων
  • Ξενοδοχεία 4*, εκτός του όρος Κόγια, όπου η διανυκτέρευση γίνεται σε κοιτώνες (1 Διαν/ση στην Οσάκα, 1 Διαν/ση στο όρος Κόγια, 1 Διαν/ση στη Χιροσίμα, 3 Διαν/σεις στο Κιότο, 1 Διαν/ση στη Χακόνε, 2 Διαν/σεις στο Τόκιο) 
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα καθημερινά)
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Συνοδός από Αθήνα

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 890/άτομο
  • Τοπικοί φόροι: € 85/άτομο (καταβάλλονται τοπικά)

Σημειώσεις

  • Απαραίτητη προκράτηση 30 ημερών πριν την αναχώρηση
  • Υποχρεωτική ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων
  • Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (15-20 άτομα), η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση: + 290 €

 

 

Ειδικές αναχωρήσεις
Εγγυημένες προγραμματισμένες αγγλόφωνες αναχωρήσεις

 

Επισκεφθείτε την Ιαπωνία σε μία από τις ειδικές αναχωρήσεις και εξασφαλίστε την όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή και εγγυημένη αναχώρηση από τον τοπικό μας συνεργάτη, ακόμα και για συμμετοχή ενός ατόμου.

Με διαμονή στο Τόκιο και στο Κιότο, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις δύο αυτές όμορφες πόλεις, αλλά και τις γύρω περιοχές τους (όπως τη Χακόνε στους πρόποδες του όρους Φούτζι, τη Νάρα, το πάρκο Όνσι κ.ά.) σε ένα πρόγραμμα με πλήρη διατροφή (από την δεύτερη μέρα άφιξης στο Τόκιο).

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά σας εισιτήρια με ενδιάμεσο σταθμό, διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4*, εκδρομές και μεταφορές με αγγλόφωνες ξεναγήσεις.

 

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

  • • 3 Διαν/σεις: Tokyo Sunshine City Prince 4*
  • • 3 Διαν/σεις: Kyoto Hankyu 4*

 

Τιμή κατ’ άτομο

σε Τόκιο (3), Όρος Φούτζι, Χακόνε, Κιότο (3)

 

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

10/3, 7/4, 5/5, 19/5, 9/6, 7/7, 21/7, 18/8, 8/9, 29/9, 13/10, 10/11, 1/12

Αγγλόφωνο πρόγραμμα με άλλους πελάτες

 

2300

+ 550

 

Δεν περιλαμβάνονται (€ 890) για: Φόρους αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων, ασφάλεια αστικής ευθύνης, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια.

Τοπικά θα πληρώσετε μόνο το κόστος μεταφοράς με την υπερταχεία στο Κιότο: Μέση τιμή € 130