Skip to main content

Αυτοκρατορική Ιαπωνία - Χιροσίμα Απρίλιος 2020 από 5615,00

12 Ημέρες
Αναχώρηση 01 Απριλίου 2020
Διανυκτερεύσεις: Τόκιο (3), Χακόνε (1), Κιότο (3), Χιροσίμα (1), Οσάκα (1)

1η – 2η Ημέρα: Αθήνα – Τόκιο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Τόκιο με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στο Ντουμπάι. Άφιξη στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στις 17:35 και παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή των δωματίων. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με την λαμπερή πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου».

3η Ημέρα: Τόκιο – Ολοήμερη ξενάγηση

Πρωινό και μέρα αφιερωμένη στη ξενάγηση του Τόκιο. Θα ξεκινήσουμε από Tokyo Observatory Tower, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης με ύψος 333μ και δεύτερη ψηλότερη κατασκευή στην Ιαπωνία. Από τα παρατηρητήρια του Πύργου και όταν ο ουρανός είναι καθαρός φαίνεται το όρος Φούτζι. Ένα κτίριο 4 επιπέδων με μουσεία, εστιατόρια, μαγαζιά κλπ. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Ιερό Meiji, χτισμένο πριν 100 χρόνια για να τιμήσει τον αυτοκράτορα Meiji και την αυτοκράτειρα Shoken και περιβάλλεται από ένα ιερό δάσος 100.000 και πλέον δέντρων. Στη συνέχεια κατά τη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε το Akasaka Quest House και το National Diet Building. Συνεχίζουμε για τη συνοικία της Asakusa, όπου εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Asakusa Kannon Temple καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κάνον: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στον γνωστό δρόμο με τα ηλεκτρονικά Νακαμίσε και στη Ginza τη πιο εμπορική συνοικία του Τόκιο με τα πολλά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Στη συνέχεια αφού θαυμάσουμε το Liberty Statue στη περιοχή O Daiba θα επισκεφθούμε το Edo Tokyo Museum. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου απεικονίζει ζωηρά το παρελθόν του Τόκιο (γνωστό ως Edo μέχρι το 1869) μέσω των εκθεμάτων του και καλύπτει πολλά χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας από την περίοδο Edo μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες. Oι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να μάθουν διάφορες πτυχές του προηγούμενου Τόκυο, όπως ο τρόπος ζωής των ανθρώπων, η αρχιτεκτονική Edo Period, η πολιτιστική κληρονομιά, το πολιτικό κλίμα, η εμπορική κατάσταση και πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Νίκκο

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για ολοήμερη εκδρομή στη πόλη Νίκκο, 159χλμ και 620μ από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικός Δρυμός, όπου οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι εδώ είναι «Ολόκληρη η Ιαπωνία». Με 103 υπέρλαμπρα οικοδομήματα, με δύο Σιντοϊστικούς βωμούς και ένα Βουδιστικό τέμπλο σε μια πόλη των 17.000 κατοίκων, στους πρόποδες των ορέων της περιφέρειας Tochigi. Το γενικό συγκρότημα κατασκευάστηκε τον 8ο αιώνα, από τον Βουδιστή ιερέα Shodo και έχει συμπεριληφθεί από την Ουνέσκο το 1999 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ είναι ο χώρος ανάπαυσης της μεγαλύτερης προσωπικότητας που γέννησε η Ιαπωνία, του Τοκουγκάουα Ιεασού. Με ακριβή μετάφραση ως «Φως του ήλιου» στα Ιαπωνικά το «Toshogu Shinto Shrine» χτίστηκε το 1617 από τον δεύτερο Tokugawa σογκούν, τον Hidetada για να φιλοξενήσει την σορό του Leyasu. Όμως ο αγαπημένος εγγονός του Leyasu, Lemitsu, ανακατασκεύασε το μαυσωλείο το 1636 δίνοντάς του την σημερινή του μορφή. Η σημερινή μας ξενάγηση στους χώρους λατρείας του Νίκκο θα μας αποκαλύψει την διακοσμητική υπερβολή των ναών που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λιτή εμφάνιση των παραδοσιακών κτιρίων της Ιαπωνίας. Θα μας μυήσει στις κρυφές σελίδες της ιστορίας της πιο διάσημης δυναστείας της χώρας και θα μας προσφέρει στιγμές γαλήνης και ηρεμίας μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Ξεκινώντας από την κόκκινη τοξωτή γέφυρα Shink-yo, πάνω στον ποταμό Daiya και περιδιαβαίνοντας τα υπέροχα διακοσμημένα ιερά κτίρια με ανάγλυφες παραστάσεις, απεικονίσεις ζώων και πουλιών και με εμφανή την επίδραση των Βουδιστικών κανόνων, ερχόμαστε σε επαφή με τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της Ιαπωνίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ορεινή λίμνη Chizenji απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο που την περιβάλλει και θα τελειώσουμε με μια στάση για φωτογράφιση του ορμητικού καταρράκτη Kegon, που η υδατόπτωση του αγγίζει τα 97μ. Επιστροφή στο Τόκυο αργά το απόγευμα.

5η Ημέρα: Τόκιο – Φούτζι – Χακόνε

Πρόγευμα και παράδοση των αποσκευών μέχρι τις 08:00 στο lobby του ξενοδοχείου. Οι αποσκευές σας (1 βαλίτσα ανά άτομο) θα μεταφερθούν από το Τόκιο στο Κιότο (παράδοση 2 ημερών). Παρακαλούμε όπως ετοιμάσετε τσάντα για τη διαμονή σας στο Χακόνε. Αναχώρηση για το απόλυτο σύμβολο της Ιαπωνίας, το Φούτζι που λατρεύεται ως θεός. ‘Έχει αποτελέσει σημείο έλξης τόσο για τους πιστούς, όσο και για τους τουρίστες. Ένα αρχαίο ιαπωνικό γνωμικό λέει «Ποτέ μην πεις ωραίο, αν δεν δεις πρώτα το Φούτζι». Δεσπόζει στα 3.776μ και κοιμάται από το 1707 όπου έγινε και η τελευταία έκρηξη. Τις ηλιόλουστες μέρες η θέα από το Χακόνε, στα 2300μ. ύψος, είναι μαγευτική. Στην σημερινή εκδρομή, η προσέγγισή μας στον 5ο σταθμό θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε τον όγκο και το μεγαλείο του χιονοσκέπαστου Φούτζι και να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους έχουν γραφτεί τόσα ποιήματα και ζωγραφηθεί τόσοι πίνακες με το θέμα αυτό. Το Φούτζι είναι μέρος ενός τεράστιου, οργανωμένου Εθνικού πάρκου, του Ίζου - Φούτζι - Χακόνε, με πέντε ορεινές λίμνες απίστευτης καθαρότητας και πολλά θεραπευτικά συγκροτήματα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Χακόνε. Τακτοποίηση δωματίων. Το βράδυ θα απολαύσουμε Japanese style dinner στο ξενοδοχείο.

6η Ημέρα: Χακόνε – Κιότο – Νάρα – Κιότο

Πρόγευμα και στις 09.00 μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό Odawara, όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο-βολίδα με κατεύθυνση το Κιότο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση για να γνωρίσουμε τη Νάρα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στην περιφέρεια Κανζάι, μία μικρή, γραφική και ήσυχη πόλη. Καλοσχεδιασμένοι δρόμοι, όμορφα μικρά καταστήματα, ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μοντέρνα ντυμένοι κάτοικοι, που τρέχουν βιαστικοί στην δουλειά τους, είναι οι πρώτες εικόνες που εισπράττει ο επισκέπτης. Λίγα μόλις βήματα πιο πέρα απλώνεται ένα αχανές πάρκο. Είναι το ομώνυμο πάρκο της πόλης που έλαβε την σημερινή του μορφή το 1880. Και όσο προχωράς το τοπίο γεμίζει ελάφια. Τόσο εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, που παίζεις μαζί τους, τα ταΐζεις και φωτογραφίζεσαι. Η επίσκεψη των ιστορικών μνημείων θα ξεκινήσει από τον ναό Todaiji, που φιλοξενεί το πελώριο χάλκινο άγαλμα του Νταιμπούτσου (Μεγάλος Βούδας) ύψους 16μ. Ακολουθεί επίσκεψη στον Σιντοιστικό ιερό Kasuga Taisha, αγαπημένο βωμό της πανίσχυρης οικογένειας Fujiwara, που κυβερνούσε την περιοχή κατά τις περιόδους Nara και Heian. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Fushimi Shrine που βρίσκεται στο ιερό βουνό Ινάρι-σαν σε ύψος 233μ στο Φουσίμι του Κιότο και είναι ο κεντρικός ναός -ανάμεσα σε περίπου 40.000 ναούς στην Ιαπωνία που είναι αφιερωμένοι στη θεότητα του ρυζιού, Ινάρι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Κιότο και παραλαβή δωματίων.

7η Ημέρα: Κιότο – Ολοήμερη ξενάγηση

Πρόγευμα και ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση του Κιότο στη πιο ιστορική και πλέον φινετσάτη πόλη της Ιαπωνίας. Εδώ έχουν γεννηθεί οι παραδόσεις, η θρησκεία, η αισθητική, η τέχνη. Το ολάνθιστο Κιότο των κερασιών και των εκλεπτυσμένων κήπων διατηρεί αναλλοίωτο το χρώμα του και την αυθεντικότητα του, αρνούμενο να συνθηκολογήσει με το μέλλον. Είναι τόσο όμορφο, ώστε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι συμμαχικές δυνάμεις δεν το έπληξαν με βομβαρδισμούς, αναγνωρίζοντας την πολιτιστική του αξία. Στην πόλη είναι συγκεντρωμένο ένα τεράστιο πλήθος θησαυρών και υπολογίζεται ότι πάνω από το 20% των έργων τέχνης όλης της Ιαπωνίας βρίσκονται στο Κιότο. Μία πόλη με περισσότερους από 1700 Βουδιστικούς ναούς και πάνω από 300 ιερά του Σίντο. Εδώ ο επισκέπτης κατανοεί πως οι γκέισες, το κιμονό, οι σαμουράι και οι παλαιστές σούμο δεν ανήκουν στο παρελθόν. Ξεκινούμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στον ναό Ρυουαντζί, όπου θα δούμε το κάστρο Nijo και ακολούθως το περίφημο Χρυσό Περίπτερο Kinkakuji καλυμμένο από φύλλα χρυσού και με εντυπωσιακούς κήπους να το περιτριγυρίζουν. Θα δούμε το Ιερό Kitano Tenmangu με περίτεχνη αρχιτεκτονική και μια συλλογή θησαυρών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Heian Jingu Shrine του 1895, αφιερωμένο στους αυτοκράτορες Kammu και Komei και το ιερό Sanjusangendo, με τα 1001 αγάλματα της θεάς του Ελέους, Κάνον. Η περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο θα συνεχίσει με τον ναό Kiyomizu όπου θα δούμε τους κατοίκους - προσκυνητές της πόλης να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Kiyomizu. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κιότο.

8η Ημέρα: Κιότο – Arashiyama – Αγορά Νίσικι

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση στην Arashiyama. Θα περάσουμε από τη γέφυρα Togetsukyo που χτίστηκε κατά την περίοδο (794-1185) και ανοικοδομήθηκε στη δεκαετία του 1930. Η γέφυρα φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική σε συνδυασμό με την δασώδη οροσειρά στο βάθος. Ένα παραποτάμιο πάρκο με δεκάδες κερασιές βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη γέφυρα. Στη συνέχεια θα δούμε τα μονοπάτια που περνούν μέσα από την φυτεία μπαμπού. Στο μονοπάτι από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το μπαμπού θα δούμε πολλούς ναούς στο δρόμο συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Tenryu-ji με τον όμορφο κήπο. Συνεχίζουμε για το Κιότο για επίσκεψη στην αγορά Νίσικι, ένας στενός εμπορικός δρόμος με πάνω από εκατό καταστήματα και εστιατόρια. Γνωστή ως “Κουζίνα του Κιότο” αυτή η αγορά ειδικεύεται σε όλα τα τρόφιμα, όπως τα φρέσκα θαλασσινά, εποχιακά τρόφιμα και σπεσιαλιτέ του Κιότο και φυσικά το σούσι, καθώς και μαχαίρια και μαγειρικά σκεύη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Αργότερα θα κάνουμε τη βόλτα μας στη περιοχή Γκιόν, την παραδοσιακή συνοικία των Γκεϊσών για να παρακολουθήσουμε τη παραδοσιακή ιαπωνική τελετουργία της προετοιμασίας του πράσινου τσαγιού. Θα μας εντυπωσιάσει η απλότητα και η ομορφιά του να προσφέρεις και να απολαμβάνεις μια κούπα τσάι.

9η Ημέρα: Κιότο – Χιροσίμα – Ολοήμερη ξενάγηση

Πρόγευμα και παράδοση των αποσκευών μέχρι τις 08:00 στο lobby του ξενοδοχείου. Οι αποσκευές σας (1 βαλίτσα ανά άτομο) θα μεταφερθούν από το Κιότο στην Οσάκα (παράδοση την επομένη). Παρακαλούμε όπως ετοιμάσετε τσάντα για τη διαμονή σας στο Χιροσίμα.. Στη συνέχεια, περπατώντας (3 λεπτά περπάτημα), θα φθάσουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κιότο απ’ όπου θα πάρουμε το τραίνο-βολίδα για την Χιροσίμα. Κατά την άφιξη μας θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Miyajima, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφτούμε, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Itsukushima, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Χτίστηκε τον 6ο αιώνα και διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168. Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν το ναό και στη συνέχεια το γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά! Χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Επιστρέφουμε στην Χιροσίμα για να διασχίσουμε τους δρόμους της μοντέρνας πόλης. Δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Hirosima Peace Memorial Park, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο Τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων ανθρώπων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το Μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και παραλαβή των δωματίων.

10η Ημέρα: Χιροσίμα – Οσάκα

Πρωινό και περπατώντας (2-3 λεπτά περπάτημα), θα φθάσουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Χιροσίμα , όπου θα επιβιβαστούμε σε τρένο-βολίδα για να μεταβούμε στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας την Οσάκα, ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά και εμπορικά λιμάνια του κόσμου. Χτισμένη στο δέλτα του ποταμού Γιόντο, πρωτεύουσα της περιφέρειας Κανσάι, αποτελεί την δεύτερη, σε αριθμό επισκεπτών. Άφιξη στο σταθμό Himeji και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το επιβλητικότερο κάστρο της Ιαπωνίας «Himejiι» ή το Κάστρο του Λευκού Ερωδιού, λόγω του λαμπρού λευκού χρώματος και της επιβλητικής και κομψής εμφάνισής του. Στη συνέχεια θα κάνουμε τη βόλτα μας στους κήπους Kokoen που έχουνε σχεδιαστεί προς τιμή των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης Himeji. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την Οσάκα για να επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο, ένα από τα διασημότερα και καλύτερα διατηρημένα της Ιαπωνίας. Αν και ουσιαστικά αποτελεί αντίγραφο του πρωτότυπου (εφόσον το αρχικό κάηκε 3 φορές στην διάρκεια της ιστορίας του) ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τον όγκο του, την εξωτερική διακόσμηση με φύλλα χρυσού και τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. Σήμερα αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με αξιόλογα εκθέματα ρουχισμού των μεσαιωνικών χρόνων, πολεμικών αντικειμένων και αναπαραστάσεων από την καθημερινότητα της σκληρής ζωής των Σαμουράι, ενώ το πάρκο με τις κερασιές που το περιβάλλει αποτελεί όαση δροσιάς και προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλωτό σκάφος για να θαυμάσουμε την Οσάκα εν πλω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων.

11η – 12η Ημέρα: Οσάκα – Αθήνα

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Οσάκα για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής μας..

Σημείωση:

  •  Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά, αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών

Ξενοδοχεία 4*

Κόστος ανά άτομο 
σε Δίκλινο

Κόστος ανά άτομο 
σε Τρίκλινο

Μονόκλινο

Tokyo / Hakone / Kyoto /
Hiroshima / Osaka

€ 5615

€ 5570

€ 6385

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντουμπάι – Τόκιο και Οσάκα – Ντουμπάι – Αθήνα με Emirates.
    Αθήνα – Ντουμπάι 18.05 – 23.35
    Ντουμπάι – Τόκιο   02.40 – 17.35
    Οσάκα – Ντουμπάι  23.45 – 05.15
    Ντουμπάι – Αθήνα  10.50 – 15.00
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.
  • 1 Jsapanese style dinner στο ξενοδοχείο στο Χακόνε.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Εισητήρια τρένου – JR super express train in tourist class reserved from Odawara/Kyoto – Kyoto/Hiroshima – Hiroshima/Osaka.
  • Εισιτήρια με το F/B για το νησί Μιγιατζίμα.
  • Έμπειρος Αρχηγός / συνοδός του γκρουπ.
  • Μια αποσκευή 30κιλών και μια χειραποσκευή 8κιλών.
  • Παράδοσης αποσκευών 1 ανά άτομο - με φορτηγό από το Τόκιο στο Κιότο / Κιότο στην Οσάκα.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ποτά στο δείπνο.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο