Skip to main content

Νότια Κορέα - Ιαπωνία, Σεούλ, Χιροσίμα | Ιούλιος 2023 Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ από 3990

Αναχώρηση: 7/7

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΕΟΥΛ (Νότια Κορέα)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για τη Σεούλ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μια πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη, με υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη ΣΕΟΥΛ: ξενάγηση

Άφιξη στην κορεατική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αφού ξεκουραστούμε ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη, με το εντυπωσιακό ανάκτορο Γκεγιονγκμπόκ, ή Βόρειο Ανάκτορο, όπως επίσης αποκαλείται, λόγω της γεωγραφικής του θέσης (βορειόιτερα από τα άλλα 4 παλάτια της Σεούλ). Θεωρείται ως το ωραιότερο από όλα, με τα θεμέλιά του να χρονολογούνται στα τέλη του 16ου αι. και τη σημερινή του μορφή να διαμορφώνεται εν πολλοίς στα μέσα του 19ου αι. Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυναστείας Τζοσεόν, με το National Folk Museum που επίσης θα επισκεφθούμε να βρίσκεται στους χώρους του. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΕΟΥΛ: ξενάγηση

Συνεχίζουμε σήμερα τη γνωριμία μας με τη Σεούλ. Θα δούμε το τεράστιο Τσεονγκγιετσεόν (Cheonggyecheon), ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής που αναπτύχθηκε κατά μήκος ενός τοπικού χειμάρρου, που για πολλά χρόνια είχε καλυφθεί προκειμένου να περνά δρόμος. Λίγο μετά το 2000 ξεκίνησε το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής, ένα δώρο της Σεούλ στους πολίτες της που σήμερα λατρεύουν κάτοικοι και επισκέπτες!

Πριν ολοκληρωθεί η ημέρα θα περάσουμε από την πλατεία Γκβανγκβάμουν και την εμπορική περιοχή Μιενγκντόνγκ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΕΟΥΛ – ΓΚΙΕΟΝΓΚΤΖΟΥ – ΜΠΟΥΣΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση από τη Σεούλ με προορισμό μας την πόλη της Μπουσάν. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην πόλη Γκιεονγκτζού για να δούμε, μεταξύ άλλων, τον ναό Μπουλκούκσα και το μεγάλο ταφικό συγκρότημα Νταερεουνγκβόν. Με την άφιξή μας στην Μπουσάν μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΟΥΣΑΝ – πτήση για ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ (Ιαπωνία) – διαδρομή με το τρένο-βολίδα για ΧΙΡΟΣΙΜΑ (ή ΧΑΚΑΤΑ)

Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνουμε μια βόλτα για να γνωρίσουμε την Μπουσάν. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τη γειτονική Ιαπωνία και τη Φουκουόκα, στις νοτιοδυτικές ακτές της Ιαπωνίας (Η διαδρομή Μπουσάν -Φουκουόκα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και με highspeed ferry).

Με την άφιξή μας στη Φουκουόκα μεταβαίνουμε στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα, μακράν περισσότερο από τα αεροπλάνα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα, και ακριβή, με μέσω χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα (!).

Προορισμός μας η Χιροσίμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΧΙΡΟΣΙΜΑ (ξενάγηση – νησάκι Μιγιατζίμα) – διαδρομή με το τρένο-βολίδα για ΚΙΟΤΟ

Πρωινό και περιήγηση στη Χιροσίμα. Διασχίζοντας τους δρόμους της μοντέρνας πόλης που αριθμεί ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15΄ το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης, το οποίο και επισκεπτόμαστε. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο Τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων ανθρώπων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το Μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα.

Στη συνέχεια θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφτούμε το ίσως πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταώροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν το ναό και στη συνέχεια το γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά!

Αφήνουμε στη συνέχεια τη Χιροσίμα και μεταβαίνουμε στον σταθμό για να πάρουμε για μία ακόμη διαδρομή το τραίνο-βολίδα, με επόμενο προορισμό μας το Κιότο. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΙΟΤΟ: ξενάγηση – τελετουργία τσαγιού – παράσταση μάικο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στον καταπληκτικό ναό Φουσίμι-Ινάρι, αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού.

Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού και μάλιστα σε βουδιστικό ναό, τον Κοντάι-τζι. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή.

θα εντυπωσιαστούμε από τη μεγαλοπρέπεια, αλλά και τη μεγάλη κατάνυξη των πιστών στο Ναό Σαντζουσανγκέντο, στον οποίο φιλοξενούνται σειρές από αγάλματα της Θεάς Κανόν σχεδόν παρατεταγμένα, να προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα δούμε μια λαμπερή κληρονομιά της μεσαιωνικής Ιαπωνίας: το Χρυσό Περίπτερο, που είναι καλυμμένο πλήρως από φύλλα χρυσού, οι δε κήποι του γύρω από τη γαλήνια λίμνη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Το απόγευμα θα μεταβούμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία), και στη συνέχεια μας περιμένει δείπνο με παράσταση Μάικο: μάικο σημαίνει «νεαρό παιδί» και στην ουσία είναι νεαρότερη γκέισα. Θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς από μάικο και θα μάθουμε πολλά για την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΙΟΤΟ – Δάσος Μπαμπού – ΝΑΡΑ – ΟΣΑΚΑ

Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση. Πάμε λοιπόν να δούμε ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά μέρη της Ιαπωνίας, το Δάσος από Μπαμπού!

Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το φυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε δάση μπαμπού στη φυσική τους κατάσταση που μεγαλώνουν τόσο ψηλά και χοντρά, όπως συμβαίνει εδώ.

Στη συνέχεια πάμε στην ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών και το μελόδραμα «Νο». «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει», λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης, γύρω από το Ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για τη χύτευσή του χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Πάνω από 3.000 πέτρινα φανάρια μέσα στο δάσος οδηγούν στο περίφημο Ιερό Κασούγκα, το οποίο και θα επισκεφτούμε.

Συνεχίζουμε κατόπιν για τον επόμενο προορισμό μας, την Οσάκα. Άφιξη στην Οσάκα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΟΣΑΚΑ – διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΧΑΚΟΝΕ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΥΤΖΙ)

Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις».

Στη βόλτα μας θα δούμε το Κάστρο της Οσάκα και θα περάσουμε από την περιοχή Σινσαϊμπάσι, την κατεξοχήν εμπορική και καταναλωτική αρτηρία της πόλης!

Κατόπιν αφήνουμε την Οσάκα και με το τρένο-βολίδα μεταβαίνουμε προς την περιοχή του Όρους Φούτζι και το θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του Φούτζι, γνωστό χάρη και στις θερμές πηγές του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΧΑΚΟΝΕ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΥΤΖΙ) – ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ – ΤΟΚΙΟ

Θα κάνουμε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Εκεί η γεωθερμική δραστηριότητα είναι έντονη, και ανάλογα με την ένταση της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών. Θα θαυμάσουμε τη θέα, και με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε στην περιοχή του Όσινο Χακάι. Είναι μια περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν. Το νερό περνώντας μέσα από τους πορώδεις βράχους, καταλήγει μετά από πολλά χρόνια στις λίμνες του γραφικού αυτού χωριού, μαζί με θρύλους αιώνιας νεότητας για όποιον πιει νερό από αυτές. Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων.

Αναχωρούμε κατόπιν για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Η πόλη ιδρύθηκε το 1192 ως οχυρό των Σαμουράι και μέχρι το 1333 υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκινά με το Ναό του Μεγάλου Βούδα, το μπρούντζινο άγαλμα του οποίου έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούντζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία - το άλλο βρίσκεται στη Νάρα. Οι αναλογίες του αγάλματος αυτού είναι παραμορφωμένες, έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του - αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως δηλώνει κάποια ελληνική επιρροή μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού».

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα επισκεφτούμε το Ναό της Θεάς Κάνον, με υπέροχους κήπους, και θέα προς τις παραλίες της πόλης. Πηγαίνοντας προς το κέντρο, θα δούμε το ιερό Χάτσιμαν-γκου πάνω στο λόφο-τοπόσημο για την πόλη της Καμακούρα, και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι–ντόρι, με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορές.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Τόκιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 1η ξενάγηση

Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι το 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη - αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού.

Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!

Ξεκινάμε με τη συνοικία της Ασάκουσα. Εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628. Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.

Συνεχίζουμε με το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο και μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης και απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Σουμίντα που θα μας φέρει από την Ασακούσα μέχρι την Οντάιμπα. Το σκηνικό αλλάζει εντελώς στην αμέσως επόμενη στάση μας, στη συνοικία Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 2η ξενάγηση

Η ξενάγησή μας σήμερα ξεκινάει από τον ύψους 150 μ. Tokyo Tower και συνεχίζεται στον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας. Εδώ αναπαύεται ο αυτοκράτορας, όπως και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Θα πάμε στην Ακιχαμπάρα, η «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, και στη συνέχεια ερχόμαστε στη συνοικία Χαραγιούκου, μια περιοχή με έντονο νεανικό χαρακτήρα από την οποία συχνά ξεκινούν τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που στη συνέχεια κατακτούν το Τόκιο και πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο με την εντυπωσιακή συλλογή εκθεμάτων του ιαπωνικού πολιτισμού, το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο όλης της χώρας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: εκδρομή στο ΝΙΚΚΟ

Σήμερα θα πάμε στην ιερή πόλη του Νίκκο. Φτάνοντας θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους καταρρράκτες Κεγκόν, όπου θα ανέβουμε με χρήση ασανσέρ.

Επιστροφή στο Τόκιο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΤΟΚΙΟ – Πτήση επιστροφής

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3990 € 1040 €
  Twin Room 3990 € 1040 €
  Triple Room 3990 € 1040 €
  Single Room 5070 € 1040 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή (Εκτός της ημέρας άφιξης)
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη Χιροσίμα.
  • Επίσκεψη στην Καμακούρα. 
  • Εκδρομή στο όρος Φούτζι.
  • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum.
  • «Τελετή του τσαγιού»
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο.
  • Παραδοσιακό δείπνο «Σουκιγιάκι» στο Τόκιο.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Τρεις (3) διαδρομές με το τραίνο-βολίδα.
  • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 1.040

 

KLM & AIR FRANCE

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 574

07/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

13:35

16:15

KL 867

07/07/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΕΟΥΛ

17:30

12:10 +1

AF 163

20/07/2023

ΤΟΚΙΟ – ΠΑΡΙΣΙ

09:05

16:50

AF 1032

20/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

18:20

22:30