Skip to main content

Πανόραμα Βόρειας Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, με μια διανυκτέρευση σε resort στον ποταμό Κβάι | Χριστούγεννα 2022 από 1749€

23/12  Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ   και δωρο 2 νυχτες/1 ημέρα στο Αμπου Νταμπι !

 

  • Ξενοδοχεία 4* sup.
  • Με ημιδιατροφή (εκτός από την Μπανγκόκ και το Άμπου Ντάμπι: πρωινό)
  • Περιλαμβάνεται δείπνο Παραμονής Χριστουγέννων στο Τσιάνγκ Μάι.
  • Με παραδοσιακό ταϊλανδέζικο δείπνο Καντόκε
  • Μεταβαίνουμε στον Βορρά αεροπορικώς (όχι με τρένο, όπως σε άλλα προγράμματα) και επιστρέφουμε οδικώς, με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις, για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς και όχι μόνο επίσκεψη του Χρυσού Τριγώνου.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου – Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι. Περιλαμβάνει εντυπωσιακές πτυχές της χώρας, που θα θαυμάσουμε κατά την οδική μας διαδρομή από το Βορρά προς την Μπανγκόκ, όπως οι πολιτιστικοί θησαυροί της Αγιούταγια, του Σουκοτάι και του Πιτσανουλόκ.
  • Επισκεπτόμαστε και μένουμε σε εξαιρετικό lodge στον ποταμό Κβάι, στο σπάνιο επισκεπτόμενο δυτικό τμήμα της Ταϊλάνδης, μία εμπειρία που προσθέτει μεγαλύτερη απόλαυση σε ένα ήδη πλήρες οδοιπορικό.
  • Οι ξεναγήσεις μας είναι ιδιαίτερα εμπεριστατωμένες, με έμφαση σε πολιτιστικές, όπου χρειάζεται ειδική είσοδος, όπως:
    • Επίσκεψη στις τρεις στούπες του Ναού Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ.
    • Επίσκεψη στο Ναό Βατ Πο με το άγαλμα του «Κεκλιμένου Βούδα».
  • Με δύο  (2) διανυκτερεύσεις στο Άμπου Ντάμπι, στην επιστροφή.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τον βορρά της Ταϊλάνδης και το Τσιάνγκ Μάι.


2η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ (ξενάγηση)

Άφιξη στο Τσιάνγκ Μάι, την πρωτεύουσα του Βορρά, ένα αληθινό υπαίθριο μουσείο με αρχαίους ναούς, που θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περνώντας με τα πόδια τα παλιά της τείχη στο ση­μείο της Πύλης Τα Πε, θα βρεθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στους δρόμους της, βλέποντας εξωτερικά μερικούς από τους πιο σημα­ντικούς ναούς της, όπως τον Wat Phra Singh, τον Wat Chedi Luang κ.ά.

Ακολουθεί δείπνο παραμονής Χριστουγέννων στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ (φάρμα ελεφάντων, Λίσου)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφτούμε μία τοπική φάρμα ελεφάντων, όπου θα παρακολουθήσουμε από κο­ντά τα συμπαθή αυτά παχύδερμα. Η φάρμα αποτε­λεί κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης για ελέ­φαντες, και προσφέρει ένα περιβάλλον όπου τα ζώα αυτά μπορούν να αναρρώσουν από τυχόν τραυματισμούς και να ζουν σε συνθήκες ελευθε­ρίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να ταΐσουμε τους ελέ­φαντες αλλά και να τους δούμε να… απολαμβά­νουν το μπάνιο τους στο ποτάμι!. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο .

Στη συνέχεια θα έρθουμε σε γειτονικό lodge για να χαλαρώσουμε και να κάνουμε τη βόλτα μας στο χω­ριό Λισού πριν επιστρέψουμε στο Τσιάνγκ Μάι. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να περπατή­σουμε στο Τσιάνγκ Μάι σε χαλαρούς ρυθμούς με τον αρχηγό μας και να αναμειχθούμε με τη ζωή της πόλης.

Ακολουθεί παραδοσιακό ταϊλανδέζικο δείπνο Κα­ντόκε (Khantoke) σε τοπικό εστιατόριο. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το περίφημο νυχτερινό παζάρι στο κέ­ντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ – ΒΑΤ ΝΤΟΪ ΣΟΥΤΕΠ (Λευκός ναός Ρονγκ Κουν) – ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ

Θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη για το σήμα κατα­τεθέν της πόλης, τον Βατ Ντόι Σουτέπ (Doi Suthep). Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε το 1383 στην κορυφή του όρους Ντόι Σουτέπ σε υψόμετρο 1.100 μ. Στο κέ­ντρο του βρίσκεται η χρυσή παγόδα, που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε τα 309 σκαλιά του λόφου, θα απολαύ­σουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή «Τρίγωνο του Οπίου». Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η «πύλη για τη Νότια Κίνα». Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφτούμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, τον σύγ­χρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό Ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από το διάσημο καλλιτέ­χνη Chalermchai Kositpipat το 1997.

Συνεχίζουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρω­τεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με «εξωτική» αρχιτεκτονική υψώ­νουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζω­ντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Μετα­φορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέ­ρευση.

 

5η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού – ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ – βαρκάδα στον ποταμό Μεκόνγκ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυ­σού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊ­λάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Θα φτάσουμε στο Μάε Σαλόνγκ όπου και θα επισκεφθούμε τοπική φυτεία τσαγιού: το τσάι αντικατέστησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 την καλλιέργεια οπίου στην περιοχή, κάτι για το οποίο θα μάθουμε αρκετά κατά τη διάρκεια της ε­πίσκεψής μας.

Φτάνουμε στη συνέχεια στο λεγόμενο Χρυσό Τρί­γωνο, εδώ όπου ο ποταμός Μεκόνγκ καθορίζει τα σύνορα των τριών χωρών. Θα επισκεφθούμε το το­πικό Μουσείου Οπίου και θα απολαύσουμε μια βαρ­κάδα στα νερά του Μεκόνγκ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο .

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμα­νία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Κατά την επιστροφή μας στο Τσιάνγκ Ράι θα κάνουμε στάση στον λεγόμενο Γαλά­ζιο Ναό (Βατ Ρονγκ Σούε Τεν), ένας μνημειώδης βου­διστικός ναός με έντονους μπλε χρωματισμούς και περίτεχνες σκαλιστές παραστάσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ – ΛΑΜΠΑΝΓΚ – ΣΟΥΚΟΤΑΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, λίκνο του ταϊλανδέζικου πολιτισμού και πυρήνα του πρώτου ανεξάρτητου βα­σιλείου της χώρας (1238).

Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο Λαμπάνγκ, ένα ση­μαντικό, πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στον βορρά της Ταϊλάνδης. Η πόλη του Λαμπάνγκ διαθέτει αξιοσημείωτο ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς υπήρξε μέρος του Βασιλείου Μον του Χαριπουντσάι, ανά­μεσα στον 7ο και τον 12ο αιώνα. Οι υπέροχοι ναοί του, όπως το Βατ Πρα Τατ Λαμπάνγκ Σουάνγκ που θα επισκεφθούμε, έχουν κάνει το Λαμπάνγκ γνωστό και εκτός συνόρων.

Άφιξη στο Σουκοτάι και επίσκεψη του ιστορικού πάρ­κου με τα ερείπια της πόλης, η οποία ήταν πρωτεύ­σασα του βασιλείου του Σουκοτάι κατά το 13ο και το 14ο αι. Τα τείχη της σχημάτιζαν ένα ορθογώνιο 2X1,6 χλμ., μέσα στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια του βασι­λικού παλατιού και ακόμα 26 ναών. Με το ειδικό τρε­νάκι θα περιηγηθούμε στο χώρο κάνοντας επιλεγμέ­νες στάσεις και θα ξεναγηθούμε σε μια σειρά μνη­μείων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΟΥΚΟΤΑΪ – ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ – ΛΟΠΜΠΟΥΡΙ – ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Πιτσανουλόκ, γνω­στό ως «πόλη των δύο ποταμών». Το Πιτσανουλόκ εί­ναι μια από τις πιο όμορφες επαρχίες του Βορρά. Ά­φιξη και επίσκεψη στο Ναό Βατ Πρα Μαχαντάτ του 1357, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγά­ζει μία από τις ομορφότερες εικόνες του Βούδα στην Ταϊλάνδη.

Διασχίζοντας μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες ρυ­ζιού διαπιστώνουμε γιατί αυτή η περιοχή της Ταϊλάν­δης θεωρείται η μεγαλύτερη παραγωγός ρυζιού της χώρας, απολαμβάνοντας παράλληλα τα εντυπω­σιακά τοπία.

Φτάνουμε στη συνέχεια στο Λόπμπουρι, την «πόλη των πιθήκων», η παλιά θερινή πρωτεύουσα του Βα­σιλείου Ναράι. Η γαλλική επιρροή στην πόλη είναι α­κόμη φανερή, όπως και ο… πληθυσμός των πιθή­κων που περιδιαβαίνουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης!

Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την Αγιούταγια, παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (όταν ονομαζόταν ακόμα Σιάμ) από το 1350 έως το 1767. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΒΑΪ

Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς της περιόδου από το 14ο έως το18ο αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς της UNESCO, καλύπτει έκταση 289 εκταρίων, με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχε­ρώς το 1797 από τους Βιρμανούς.

Θα έχουμε την ευ­καιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, που θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα δούμε το Μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρί­ζες ενός δέντρου, καθώς και τον Βατ Πανάνγκ Τσονγκ με το μεγαλύτερο καθιστό Βούδα.

Συνεχίζουμε για την δυτικότερη επαρχία της Ταϊλάν­δης, το Καντσαναμπούρι. Η στρατηγική της σημασία κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ και το μέτωπο της Ινδοκί­νας αξιοποιήθηκε λόγω του περάσματος από την Τα­ϊλάνδη στη Βιρμανία. Εδώ δημιουργήθηκε ο διαβόη­τος «Σιδηρόδρομος του Θανάτου» από αιχμαλώτους πολέμου (Συμμάχους και Ασιάτες), που απαθανατί­στηκε στην περίφημη ταινία «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι». Θα δούμε το Μουσείο Hellfire Pass, φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Συμμάχους αιχμαλώτους που εξαναγκάστηκαν από τους Ιάπωνες σε απάνθρωπη δουλεία στρώνοντας τα 415 χλμ. του σιδηροδρόμου, και θα περπατήσουμε φυσικά στην ίδια τη γέφυρα του ποταμού Κβάι.

Σήμερα λοιπόν θα διανυκτερεύσουμε μάλιστα στις όχθες του ποταμού Κβάι, σε ένα εξαιρετικό lodge, απολαμβάνοντας μία διαφορετική, εναλλακτική ε­μπειρία πέρα από τα συνηθισμένα! Τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΒΑΪ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και κα­νάλια (κλονγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα έχουμε χρόνο στη συνέχεια για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, μαζί με τον αρχηγό μας Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ξενάγηση)

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κι­νέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο πο­τάμι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Χτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετρ. χλμ. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 δια­φορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτε­κτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορ­σελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητι­κές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμα­ντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλο­θέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφι­σμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμα­ράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύ­τιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προ­θήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστά­της της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυ­πωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Ε­πιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την κοσμική με­γαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις. Το απόγευμα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου επιβιβαζόμαστε στην πτήση μας για Άμπου Ντάμπι.

 

12η ημέρα: ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ: προαιρετική ξενάγηση

Άφιξη πολύ νωρίς (λίγο μετά τα μεσάνυχτα) στο Άμπου Ντάμπι και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Στη συνέχεια της ημέρας θα γνωρίσουμε (προαιρετικά) την πόλη του Άμπου Ντάμπι με αρκετό χρόνο για να δούμε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι για την πτήση επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1749 € 790 €
  Twin Room 1749 € 790 €
  Triple Room 1749 € 790 €
  Single Room 2299 € 790 €

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΥ 090

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

13:50

20:20

ΕΥ 402

23/12/2022

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

21:45

07:20 +1

ΕΥ 407

02/01/2023

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

21:05

00:30 +1

ΕΥ 091

04/01/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

12:30

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Ημιδιατροφή, εκτός από την Μπανγκόκ και το Άμπου Ντάμπι όπου παρέχεται μόνο πρωινό.
  • Στην ημιδιατροφή περιλαμβάνεται ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο δείπνο Καντόκε και δείπνο παραμονής Χριστουγέννων.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €790