Skip to main content

Ταϊλάνδη - Μπανγκόκ, Πούκετ Πρωτοχρονιά 2023! από 1950€

  Φαντασμαγορική Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη της Ασίας, την Μπανγκόκ

  Αναχώρηση: 29 Δεκεμβρίου 2022 , 10 μέρες

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Μπανγκόκ στο κεντρικό ξενοδοχείο Double Tree By Hilton Sukhumvit 4* sup.
  • Φαντασμαγορική Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη της Ασίας, την Μπανγκόκ
  • Λεπτομερής ξενάγηση στην Μπανγκόκ με επισκέψεις στο υπέρλαμπρο βασιλικό παλάτι, στον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, στον ναό του Κεκλιμένου Βούδα και στον επιβλητικό Ναό της Αυγής, το ορόσημο της πόλης
  • Κρουαζιέρα στα κανάλια της Μπανγκόκ, απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες της εξωτικής πόλης
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Πούκετ στο πολυτελές ξενοδοχείο Wyndham Grand Nai Harn Beach Phuket 5*

 Με έντονα τα στοιχεία της Αυτοκρατορίας, η Ταϊλάνδη αποτελεί τον ομορφότερο συνδυασμό φυσικού πλούτου, εξωτισμού, αγορών, παραθερισμού και ταξιδιωτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η χώρα του μασάζ και των ανέσεων ξέρει να χαλαρώνει τους επισκέπτες της σε τέτοιο βαθμό, που μία επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή.

Επισκεφθείτε το παλάτι και τους εκπληκτικής ομορφιάς ναούς της Μπανγκόκ και θαυμάστε την τελειότητα της αρχιτεκτονικής τους.

Χαλαρώστε στο "Μαργαριτάρι του Νότου", το παραδεισένιο τροπικό νησί Πούκετ.

1η μέρα: Αθήνα - Μπανγκόκ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την "Πόλη των Αγγέλων", όπως μεταφράζεται το ταϊλανδέζικο όνομά της (Κrung Thep, Κρουνγκ Τεπ).

2η μέρα: Μπανγκόκ, Κρουαζιέρα στα κανάλια

Άφιξη στην Μπανγκόκ, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ). Αποτελεί την 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά από το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, τα περίφημα κλονγκς, τα οποία δημιουργήθηκαν από τον βασιλιά Ράμα, όταν αποφάσισε να ζήσει σε ένα νησί και έτσι η πρωτεύουσα Μπανγκόγκ να γίνει η "Βενετία της Ανατολής". Το θαυμαστό Μεγάλο Παλάτι και ο εκπληκτικός Ναός της Αυγής που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης, αποτελούν μερικές από τις εικόνες της εξωτικής πόλης που θα απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας μας με το πλοιάριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μπανγκόκ, Ξενάγηση πόλης

Η σημερινή ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από το υπέρλαμπρο βασιλικό παλάτι, το οποίο καλύπτει έκταση περίπου 220.000 τετραγωνικών μέτρων. Μέσα από τα λευκά του τείχη βρίσκονται πολλά κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ναοί με επίχρυσους δράκους, αγάλματα θεοτήτων και τοιχογραφίες που θα σας αφήσουν άναυδους. Ακολουθεί επίσκεψη στον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, ο οποίος πήρε το όνομά του από το στολισμένο με σμαράγδια και άλλα πολύτιμα πετράδια άγαλμα του καθιστού Βούδα (από νεφρίτη) που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον τεράστιο ναό του Ξαπλωμένου Βούδα (Wat Pho), που στεγάζει το μήκους 45 μέτρων και ύψους 15 μέτρων χρυσό άγαλμα του Βούδα. Τέλος, θα δούμε τον επιβλητικό Ναό της Αυγής στις όχθες του Τσάο Πράγια, που αποτελεί ορόσημο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπανγκόκ, Ελεύθερη μέρα

Ημέρα ελεύθερη στη Μπανγκόκ και οι επιλογές σας αμέτρητες: βόλτες στην πόλη, αγορές ή ακόμα και συμμετοχή σε κάποια προαιρετική εκδρομή στον ποταμό Κβάι ή στην μεγάλη πλωτή αγορά Damnoen Saduak. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μπανγκόκ - Πούκετ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για το τροπικό νησί του Ινδικού, το Πούκετ, που μας υπόσχεται αξέχαστες διακοπές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η, 7η, 8η μέρα: Πούκετ

Ελεύθερες μέρες στο "Μαργαριτάρι του Νότου", για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε στις πανέμορφες παραλίες με την κατάλευκη άμμο, τους πανύψηλους κοκοφοίνικες και τα γαλαζοπράσινα νερά, να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες, όπως καταδύσεις με μάσκα και αναπνευστήρα ή φιάλες σε βυθούς με πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, τζετ σκι, ιστιοπλοΐα κλπ., να εξερευνήσετε την ενδοχώρα με την οργιώδη βλάστηση, να κάνετε σαφάρι με ελέφαντες ή βόλτα με σχεδία μπαμπού μέσα στην τροπική ζούγκλα, να επισκεφθείτε το πάρκο με τις πολύχρωμες πεταλούδες, να αγοράσετε όμορφα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, κεραμικά, κοσμήματα κλπ. από τις τοπικές αγορές, να διασκεδάσετε στην πιο διάσημη παραλία του νησιού, την Πατόνγκ, με την έντονη νυχτερινή ζωή ή και να εκδράμετε στα παραδεισένια νησάκια Πι Πι και στο περίφημο νησί του Τζέημς Μποντ (Κhao Phing Kan) στον ειδυλλιακό κόλπο Πανγκ Νγκα (Phang Nga), έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης από το 1974, όταν έγιναν εκεί τα γυρίσματα της ταινίας "Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι" με τον Ρότζερ Μουρ.

9η μέρα: Πούκετ - Πτήση για Ντουμπάι  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Ντουμπάι. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας Emirates.

10η μέρα: Ντουμπάι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Γνωρίζετε ότι…

 

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης ονομάζεται Κρουνγκ Τεπ, που σημαίνει "Πόλη των Αγγέλων". Πρόκειται για συντομογραφία του επίσημου ονόματος, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο τοπωνύμιο του κόσμου. 

Το πλήρες όνομα της πόλης είναι: "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit".

Η μετάφραση του ονόματος αυτού είναι: "Η μεγάλη Πόλη των Αγγέλων, το μεγαλύτερο σεντούκι θεϊκών θησαυρών, η απόρθητη γη, η τρανή και εξέχουσα επικράτεια, η βασιλική και ευάρεστη πρωτεύουσα εννέα εντυπωσιακών πετραδιών, το υψηλότερο μεγαλοπρεπές παλάτι, το θεϊκό καταφύγιο και το μέρος όπου ζουν μετενσαρκωμένα πνεύματα".

Στη γλώσσα των ταϊλανδών το όνομα γράφεται ως μια μόνο λέξη με 152 γράμματα ή 64 συλλαβές.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα  •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχώρηση: 29 Δεκεμβρίου   ~   10 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

1.950 €

3ο άτομο έως 12 ετών

1.770 €

Μονόκλινο

2.450 €

 

Περιλαμβάνονται  

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Μπανγκόκ στο ξενοδοχείο Double Tree By Hilton Sukhumvit 4*sup.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Πούκετ στο πολυτελές ξενοδοχείο Wyndham Grand Nai Harn Beach Phuket 5*
  • Πρωινό στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κόστος εισόδων στα επισκεπτόμενα μέρη, εάν και όπου απαιτούνται
  • Ξενάγηση από Έλληνα τοπικό ξεναγό στη Μπανγκόκ
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου στο Πούκετ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 770 €/άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. 

 

Πτήσεις του προγράμματος

Πτήσεις

με

Emirates

29/12

EK  210  

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:55-00:20+1

30/12

EK  384  

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

03:05-12:05

06/01

EK  379   

ΠΟΥΚΕΤ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ***

19:30-23:05

07/01

EK  209   

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΘΗΝΑ

11:50-15:25

*** Διανυκτέρευση στο Ντουμπάι με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας Emirates