Skip to main content

Άλπεις - Αυστριακό πανόραμα, Χάλστατ και Σλοβακία | Φεβρουάριος - Πασχα - Απρίλιος 2022 από 689€

17/2, 10/3, 20/3, 19/4     Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

  • Βιέννη: στο κεντρικότατο, εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Hilton Vienna Park 5* 

 

  • Τέλειες απευθείας πτήσεις από Αθήνα με Austrian (πρωί από Αθήνα, βράδυ από Βιέννη).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Ξενοδοχεία:
  • Γκρατς:  Hotel EUROPA GRAZ 4* (Austria Trend Hotel)
  • Σάλτσμπουργκ: Hotel EUROPA Salzburg 4* (Austria Trend Hotel)
  • Βιέννη: στο κεντρικότατο, εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Hilton Vienna Park 5* 
  • Διαμονή στο Σάλτσμπουργκ και όχι στην ευρύτερη περιοχή του
  • Διαμονή στο Γκρατς το οποίο έχει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κέντρα πόλεων της κεντρικής Ευρώπης.  
  • Σαγηνευτική βαρκάδα στα ήρεμα νερά της λίμνης στο Χάλσταττ (κόστος περιλαμβάνεται).
  • Επισκέψεις και ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις.
  • Στάση στο Grossglockner, στις αυστριακές Άλπεις.
  • Επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο Φέλντεν αμ Βέρτερζεε.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΓΚΡΑΤΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή αναχώρηση με απευθείας πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη στην αυστριακή πρωτεύουσα και αναχώρηση οδικώς για τη Νότια Αυστρία με προορισμό το Γκρατς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, και πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Στυρίας.

Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας, είναι το μεσαιωνικό Κάστρο Ρίγκερσμπουργκ. Το κάστρο είναι χτισμένο σε ύψωμα 450 μέτρα πάνω από την ομώνυμη πόλη, σε ένα ανενεργό ηφαίστειο. Ανήκει στην πριγκιπική οικογένεια του Λίχνενσταϊν και περιέχει ένα μουσείο στο οποίο γίνονται περιοδικές εκθέσεις. Εμείς θα επισκεφτούμε πολλά δωμάτια του κάστρου και προαιρετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα με αετούς και γεράκια. Μετά το κάστρο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το Γκρατς.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα κάνουμε μία ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα της κεντρικής Ευρώπης και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1999. Μάλιστα το Γκρατς διετέλεσε και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2003, όταν και εγκαινιάστηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που ξεχωρίζει με το πρωτότυπο και φουτουριστικό αρχιτεκτονικό του σχέδιο. Διανυκτέρευση στο Γκρατς.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΡΑΤΣ – ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Κλάγκενφουρτ, την πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Καρινθίας. Το πλήρες επίσημο όνομα της πόλης είναι «Κλάγκενφουρτ στη Λίμνη Βέρτερζε», καθώς η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Η περιοχή της Καρινθίας διαθέτει περίπου 1.270 λίμνες, 8.000 χιλιόμετρα πεντακάθαρων ποταμών, δύο Εθνικά Πάρκα, 35 καταφύγια της φύσης και 34 χιονοδρομικά κέντρα.

Η λίμνη Βέρτερζε, στο ανατολικό άκρο της οποίας βρίσκεται το Κλάγκενφουρτ είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας τη θερινή περίοδο και συνδέεται με τον ποταμό Γκλαν με μικρό κανάλι.

Κοντά στη λίμνη βρίσκεται το θεματικό πάρκο Minimundus, το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό πάρκο μινιατούρας στον κόσμο, το οποίο ιδρύθηκε το 1958 και περιλαμβάνει 26.000 τ.χλμ. καταπράσινης έκτασης, στην οποία φιλοξενούνται πάνω από 140 μοντέλα, υπό κλίμακα, των σπουδαιότερων κτισμάτων και μνημείων της ανθρωπότητας. Ανάμεσα σ' αυτά διακρίνονται η Ακρόπολη, το Ατόμιουμ των Βρυξελλών και το ινδικό Ταζ Μαχάλ.

Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και της Καρινθίας υπάρχουν επίσης 25 υπέροχα μεσαιωνικά κάστρα. Το πιο δημοφιλές είναι το Χόχστερβιτς, το οποίο είναι κτισμένο σε λόφο 150 μέτρων και διαθέτει 14 πύλες, μεσαιωνικό πολεμικό μουσείο και πολύ όμορφη θέα στην πεδιάδα.

Αφού ξεναγηθούμε λοιπόν στο Κλάγκενφουρτ και στο Minimundus θα αναχωρήσουμε για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί μία σύντομη γνωριμία με την πόλη. Το όνομα του Σάλτσμπουργκ σημαίνει «Κάστρο του Αλατιού», καθώς το ορυκτό αλάτι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Θα μπορούσε ωστόσο να λέγεται και… Μότσαρτμπουργκ, καθώς η αύρα του μέγιστου κλασικού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ πνέει δυνατά σε κάθε γωνιά της πόλης-γενέτειράς του. Διανυκτέρευση στο Σάλτσμπουργκ.

 

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ξενάγηση)

Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στο Σάλτσμπουργκ, στην Πατρίδα της Μελωδίας. Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα της πόλης, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια.

Θα επισκεφτούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά. Στη συνέχεια, θα πάμε στο εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Περνώντας από την πύλη Σίγκμουντ θα δούμε το παλιό πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού, τον καθεδρικό ναό και την παλιά κατοικία του αρχιεπισκόπου.

Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το υπέροχο πάρκο των ανακτόρων Χέλμπρουν, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές για τη διάσημη χολιγουντιανή ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας» (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία κέρδισε 5 βραβεία Όσκαρ. Τα ανάκτορα και το πάρκο χρονολογούνται τον 17ο αιώνα και εμπνευστής τους ήταν ο Πρίγκιπας του Στρασβούργου Μάρκους Σίτικους. Χαρακτηριστικό του πάρκου είναι τα εντυπωσιακά σιντριβάνια, τα οποία παράγγειλε ο πρίγκιπας που μάλλον διέθετε πολύ χιούμορ. Τα σιντριβάνια είναι παιχνίδια νερού, με ειδικούς μηχανισμούς που αλληλοεπιδρούν με τους επισκέπτες και τους πιτσιλάνε ή τους καταβρέχουν. Από μόνα τους τα σιντριβάνια αποτελούν ένα ξεχωριστό αξιοθέατο μέσα στο πάρκο. Διανυκτέρευση στο Σάλτσμπουργκ.

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο πανέμορφο Ίνσμπρουκ. Είναι η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού αυστριακού κρατιδίου του Τιρόλο και γνωστό κέντρο χειμερινών σπορ − δύο φορές διοργάνωσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, 1964 και 1976. Η πόλη του Ίνσμπρουκ περιτριγυρίζεται από τις χιονισμένες Άλπεις και είναι κτισμένη στην καταπράσινη κοιλάδα που διαρρέεται από τον ποταμό Ίν. Το κέντρο της έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική του όψη, με τα καλντερίμια και τα θαυμάσια μπαρόκ ρυθμού κτίρια.

Σήμερα λοιπόν θα χαρούμε μια πεζή περιήγηση με τον αρχηγό μας στην παλιά πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη Χόφκιρχε, το ορόσημό της πόλης τη Χρυσή Στέγη, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Αψίδα του Θριάμβου και τη γέφυρα στον ποταμό Ιν, παραπόταμο του Δούναβη. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το Βάττενς όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο κρυστάλλων Swarovski.

Επιστροφή στο Σάλτσμπουργκ αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση στο Σάλτσμπουργκ.

 

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΧΑΛΣΤΑΤ – ΒΙΕΝΝΗ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Σάλτσμπουργκ με τελικό προορισμό τη Βιέννη. Θα ακολουθήσουμε μια μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε αλπικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, γραφικά χωριά με ξύλινα σπίτια και πανέμορφες λίμνες, όπως την Μόντζε και την Βόλφγκανγκζε, πριν καταλήξουμε στο πανέμορφο παραλίμνιο χωριουδάκι Χάλστατ – μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εδώ θα απολαύσουμε μια βαρκάδα στη λίμνη Χάλστετερ, για να χαλαρώσουμε στη σαγηνευτική ηρεμία που κυριαρχεί στην περιοχή: φανταστείτε πως τα πλοιάρια που πλέουν στη λίμνη είναι ηλεκτροκίνητα ακριβώς για να μην διαταραχθεί η γαλήνη της περιοχής! Χρόνος για γεύμα ή καφέ στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον και αναχώρηση για τη Βιέννη, περνώντας από τη λίμνη Τράουνζε και το Γκμούντεν, πόλη όπου έζησε για κάποια καλοκαίρια ο συνθέτης Φραντς Σούμπερτ. Άφιξη στη Βιέννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση πόλης)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλοπρεπή Βιέννη. Κτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Δούναβη, και σταυροδρόμι Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αυτή η μικρή, καταπράσινη πόλη είναι μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει αναδειχθεί ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα.

Να μερικοί από τους λόγους: πεντακάθαροι δρόμοι, άριστα μεταφορικά μέσα, καταπράσινα πάρκα, καλοδιατηρημένα κτίρια, ιστορικά μνημεία διαφόρων αυτοκρατόρων, επιβλητικά μέγαρα, σημαντικά μουσεία, ανυπέρβλητα έργα τέχνης, ιστορικά καφέ και μια διάχυτη κουλτούρα που αιωρείται στην ατμόσφαιρα αυτής της πόλης με τους γλυκομίλητους και χαμογελαστούς κατοίκους.
Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε την «πόλη τουβαλς», με μια πρωινή ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (η κύρια χειμερινή κατοικία των Αψβούργων), τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε (προαιρετικά) τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην πόλη και να κάνετε τις αγορές σας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ, όπως το παραδοσιακό SACHER με την παγκόσμια γνωστή σοκολατίνα του και τον μυρωδάτο καφέ, το CAFE CENTRAL, στέκι των διανοούμενων και συγγραφέων της εποχής, το CAFE MOTZART που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794 κ.ά.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κοντσέρτο βιεννέζικης μουσικής στo Σενμπρούν από την ορχήστρα των ανακτόρων. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (οδική εκδρομή) /ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό ελεύθερο για μία τελευταία βόλτα στη Βιέννη. Το μεσημέρι θ’ αναχωρήσουμε για τα Βιεννέζικα Δάση, τον πνεύμονα της πόλης και την περιοχή απ’ όπου υδροδοτείται η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Εκεί ιδρύθηκε το Παιδικό Χωριό SOS. Θα δούμε τον επιβλητικό γοτθικό πύργο Λίχνενσταϊν, τη μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη στον κόσμο, την Σεργκρότε, που ήταν παλαιό γυψορυχείο και εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το μοναδικό μοναστήρι Βενέδικτων μοναχών, και το Μάγιερλινγκ, πρώην κυνηγετικό περίπτερο και σήμερα μοναστήρι, όπου αυτοκτόνησε ο διάδοχος του θρόνου της Αυστρίας και γιος της Πριγκίπισσας Σίσσυ. Στη συνέχεια θα πάμε στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου ιδρύθηκε το πρώτο καζίνο της χώρας και όπου ο Λούντβιχ φαν Μπετόβεν συνέθεσε την 9η Συμφωνία.

Aναχώρηση για μια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, την «Κόρη του Δούναβη», μια πόλη που η ιστορία της είναι επηρεασμένη από διαφορετικά έθνη και θρησκείες –Αυστριακούς, Γερμανούς, Ούγγρους, Εβραίους, Σέρβους και Σλοβάκους– παλιά πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ουγγαρίας και τμήμα των περιοχών της μοναρχίας των Αψβούργων. Άφιξη και πεζή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μεσαιωνικό Δημαρχείο της παλιάς πόλης, την κεντρική πλατεία, τον καθεδρικό γοτθικό ναό του Αγίου Μαρτίνου, στον οποίο μεταξύ 13ου και 16ου αιώνα γίνονταν η στέψη των Ούγγρων βασιλέων κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην πόλη και να αγοράσετε χειροποίητα σουβενίρ. Τέλος, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 689 € 270 €
  Twin Room 689 € 270 €
  Triple Room 689 € 270 €
  Single Room 989 € 270 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Βαρκάδα στο Χάλσταττ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός–συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια το ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός–βιβλίο στα ελληνικά

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€ 270
  • Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 860

17/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

08:40

10:00

OS 861

23/02/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 860

10/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

08:40

10:00

OS 861

16/03/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

20/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:00

07:15

OS 803

26/03/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:15 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

19/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 803

25/04/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

21:40

00:45 +1