Skip to main content

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Μάρτιος 2022! απο 695,00

Σάλτσμπουργκ, Αλατωρυχείο Χάλστατ, Περτισάου, Λίμνη Άχενζεε, Ίννσμπρουκ,  Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι, Λιντς, Μελκ, Βιέννη,  Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

7ΜΕΡΕΣ

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη - Σάλτσμπουργκ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη με AUSTRIAN AIRLINES. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το Σάλτσμπουργκ, την παραμυθένια πόλη που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας" και ήταν η γενέτειρα του Μότσαρτ. Το "Κάστρο του Αλατιού", όπως είναι η ακριβής μετάφραση του ονόματός του, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας του "λευκό χρυσού", δηλαδή το ορυκτού αλατιού. Άφιξη και η ξενάγηση μας ξεκινά από το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell) με τους υπέροχους κήπους του. Αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach), θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt). Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια για να θαυμάσουμε τα όμορφα κτίρια, τους ναούς, καθώς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg), που δεσπόζει στον λόφο επάνω από την πόλη. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε η σημαντικότερη μουσική ιδιοφυΐα όλων των εποχών, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και σήμερα αποτελεί μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά του αντικείμενα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο EUROPA SALZBURG 4* sup (www.austriatraned.at).  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Αλατωρυχείο Χάλστατ - Σάλτσμπουργκ 

Πρωινή αναχώρηση για το ειδυλλιακό Χάλστατ, το "μαργαριτάρι της Αυστρίας", αναγνωρισμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1997, το οποίο είναι κτισμένο σε μια απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee) Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη, με το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από αυτό να αποτελεί πηγή πλούτου εδώ και αιώνες. Ελεύθερος χρόνος για καφέ ή γεύμα. Για όσους επιθυμούν προαιρετική επίσκεψη σε ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου όπου θα θαυμάσουμε μια από τις πιο όμορφες σπηλιές στον κόσμο με υπόγεια λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνη Άχενζεε - Περτισάου - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίνσμπρουκ

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο χωριό Περτισάου, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Άχενζεε (Achensee). Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής με τις πυκνόφυτες πλαγιές να αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά της αλπικής λίμνης, θα συνεχίσουμε για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι (Swarovski) - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των περίφημων κρυστάλλων.

Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις "Αίθουσες των Θαυμάτων" ενός χώρου που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει ένα τεράστιο κατάστημα, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευθεί κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ίνσμπρουκ, όπου κατά την απογευματινή μας περιήγηση θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια της πόλης, τις πλατείες, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε (Μαρίας Θηρεσίας), την Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, την Αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALPHOTEL 4* (www.alphotel.com) . Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ίνσμπρουκ - Λιντς - Μελκ - Βιέννη 

Η σημερινή διαδρομή θα μας οδηγήσει στο Λιντς (Linz), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, μια ακόμα πόλη κτισμένη στις όχθες του Δούναβη. Επόμενος σταθμός μας το Μελκ (Melk), χτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Μελκ με το αβαείο των Βενεδικτίνων - το μεγαλύτερο μπαρόκ θρησκευτικό κτίριο σε Αυστρία και Γερμανία - που αναφέρεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα "Το όνομα του ρόδου" να δεσπόζει στην κορυφή ενός απότομου λόφου. Συνεχίζουμε για τη Βιέννη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup (www.roomz-hotels.com). Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Βιέννη, Ξενάγηση, Ανάκτορα Σενμπρούν

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά της διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το πασίγνωστο γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν (Schönbrunn), όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα διαμερίσματα στα οποία ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια των Αψβούργων και να περπατήσετε στους διάσημους κήπους του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βιέννη, Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη μέρα για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την πόλη, να επισκεφθείτε κάποιο από τα παγκοσμίου φήμης μουσεία της, ακόμα και να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με ένα φιάκερ - την περίφημη ιππήλατη άμαξα.

7η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, γνωστό για την υπέροχη τοποθεσία του και την πλούσια αρχιτεκτονική του. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ και διαδόχου στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόμο ανάμεσα από τους αμπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούμε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

 

 

20 Μαρτίου

 

 

~  7 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

695

3ο άτομο έως 12 ετών    

545

Μονόκλινο

995  

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: € 270

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AUSTRIAN AIRLINES

 

 

Οι πτήσεις μας

 

1η μέρα

OS  804

ΑΘΗΝΑ -  ΒΙΕΝΝΗ

06:00 - 07:15

 

7η μέρα

OS  803

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

22:05 - 01:10

Περιλαμβάνονται:

  •    Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια

    (2 διαν/σεις στο Σάλτσμπουργκ, 1 διαν/ση στο Ίννσμπρουκ , 3 διαν/σεις στη Βιέννη)   

  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ και στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό  
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά/αναψυκτικά κλπ.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

 

  1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα έως 40.000€
  2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα έως 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X έως 10.000€.
  3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.
  4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

  1. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.
  2. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).
  3. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.
  4. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.
  5. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.
  6. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

      Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

      Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

  1. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.
  2. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.
  3. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).
  4. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.
  5. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

 

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

 

 

 

 

 

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 

1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

- Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

- Απώλεια αποσκευών.

- Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

- Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

- Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

- Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

 

- Θάνατος από ατύχημα.

- Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

- Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

  1. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.
  2. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.

 

  1. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.

 

  1. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.

 

  1. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

 

- Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

- One Day Clinic-One Day Surgery - Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

- Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

 

- Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

 

- Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

  1. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της "Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας", η οποία ωστόσο είναι προαιρετική.

 

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς.

.