Skip to main content

ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2022 ΒΙΕΝΝΗ! από 599€

Διάρκεια:  5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 21, 28/07, 04,11,18,25/08/2022 

 … όπως δεν την έχετε ξαναδεί!!!    5 γεμάτες εντυπωσιακές ημέρες !

Μελκ – Κρεμς - Κοιλάδα Βαχάου - Κρουαζιέρα στο Δούναβη

Ολοήμερη εκδρομή στις Λίμνες & το Σάλτσμπουργκ - Κρατική Όπερα

Δεύτερη θέση στη λίστα των δέκα καλύτερων πόλεων να ζει κανείς στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη! Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς. Θα σας χαρίσει ένα ταξίδι όπως στα παραμύθια! Όμορφη, λαμπερή και άκρως ερωτική, θα σας σαγηνεύσει με την πρώτη ματιά!

Εξασφαλισμένες εισόδους στα περίφημα

 Μουσεία & Ανάκτορα της πόλης, χωρίς αναμονές!

Το μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρει γεύμα με σνίτσελ στο παραδοσιακό Figlmüller…θα νιώσετε τον πραγματικό σφυγμό της πόλης! 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη

Ξενάγηση πόλης & θερινά ανάκτορα Schönbrunn (περιλαμβάνεται η είσοδος)

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος με απευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης από όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse  με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και το Musikverein. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Μαρίας Θηρεσίας, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα σε μεικτό ρομανικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

 

2η ημέρα: Ολοήμερη εκδρομή στις Λίμνες & το Σάλτσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση και μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών της Salzkammergut, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτζμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφθούμε το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περάσουμε από το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβααείο του Αγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν (με το τρενάκι) στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, που αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και φαίνεται κυριολεκτικά από παντού, εφόσον είναι χτισμένο στα 119 μέτρα, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Μαγευτική η εικόνα! Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.

 

3η ημέρα: Βιέννη -Κοιλάδα Wachau – Αββαείο Μελκ

Κρουαζιέρα Μελκ –Dürnstein (περιλαμβάνει το εισιτήριο)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την εκδρομή στο Μελκ, την κοιλάδα του Βάχαου και την πόλη Κρεμς. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια καταπληκτική κρουαζιέρα στον Δούναβη από το Μελκ στο Dürnstein. Τα εκπληκτικά τοπία της Αυστρίας, μαζί με τα γραφικά χωριουδάκια, θα μας μείνουν αποτυπωμένα για πάντα. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας και ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βαχάου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε αυστριακό έδαφος. Περνώντας από γραφικά χωριά και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην γραφική κωμόπολη Dürnstein, με τους αμπελώνες και τους καταπληκτικούς ποδηλατοδρόμους. Επίσης θα επισκεφθούμε  την αρχαιότερη πόλη της Κάτω Αυστρίας το Κρεμς. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

 

4η μέρα: Κρατική Όπερα - Ανακαλύπτοντας το κέντρο  της πόλης

Περιπατητική ξενάγηση πόλης  & γεύμα στο παραδοσιακό Figlmüller

Πρωινό και ξεκινάμε για να ανακαλύψουμε τη συναρπαστική ιστορία της πόλης. Πρώτος σταθμός η εκπληκτική Κρατική Όπερα της Βιέννης. Είναι μια από τις διασημότερες και παλαιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα του αποτελείται από μέλη της Βιεννέζικης φιλαρμονικής, που θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 1869, από τους αρχιτέκτονες August Sicard von Sicardsburg και Eduard van der Nüll σε νεο-αναγεννησιακό στυλ και ήταν η πρώτη όπερα της Βιέννης. Ενώ στα πρώτα χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό της πόλης, σήμερα είναι μια από της πιο ενεργές όπερες, με 50-60 σχήματα που δίνουν πάνω από 200 παραστάσεις τον χρόνο. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στον περίφημο πεζόδρομο της Kärntnerstraße, με τα πολυτελή καταστήματα, τα καφέ και στη μέση περίπου του δρόμου θα συναντήσουμε το διάσημο ξενοδοχείο Sacher, το οποίο ιδρύθηκε από το γιο του Φραντς Ζάχερ, που λέγεται ότι δημιούργησε την περίφημη ζάχερτορτε το 1832. Μπροστά μας η Stephansplatz με τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου. Συνεχίζουμε με τον πάντα εντυπωσιακό και πολυσύχναστο πεζόδρομο Graben και αυτός με πολυτελή καταστήματα, καφέ και ζαχαροπλαστεία. Στο μέσο περίπου ξεχωρίζει ο Στύλος τη Πανώλης, ο οποίος παρουσιάζει έναν άγγελο και έναν άγιο να επιβλέπουν την εξόντωση μιας μάγισσας που συμβολίζει την πανώλη.  Το εντυπωσιακό σύμπλεγμα στήθηκε έπειτα από μια θανατηφόρο επιδημία πανούκλας το 1679. Δεξιά και αριστερά, δρομάκια οδηγούν σε ξενοδοχεία, καφέ, εμπορικά καταστήματα κ.ά. Εντυπωσιακή είναι και η Bogner με επώνυμες βιτρίνες (Louis Vuitton, Prada, YSL κ.ά.) και η Kohlmarkt (Armani, Gucci, Tiffany & Co, Dolce & Gabbana κ.ά.) που καταλήγει στη Michaelerplatz. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και Βιεννέζικο καφέ!!! To μεσημέρι όλοι μαζί θα γευματίσουμε στο διασημότερο εστιατόριο της Βιέννης, το Figlmüller, για να απολαύσετε το αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ και μάλιστα σε μια άκρως χορταστική μερίδα! ΔΩΡΟ του γραφείου μας.

 

5η ημέρα: Βιέννη- Βιεννέζικα δάση - Αθήνα

Μετά το πλούσιο πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Εκεί θα γνωρίσετε τον Πύργο του Λιχτενστάιν, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Μάγιερλινγκ, όπου έλαβε χώρα το, ερωτικό ή πολιτικό, δράμα του Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική αυτή πόλη, όπως επίσης και το πολυσύχναστο Καζίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Επιστροφή στη Βιέννη και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής για Αθήνα .

 

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

4*

€ 599

€ 749

€ 549

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Austrian Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 * με πρωινό σε μπουφέ
  • Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn
  • Η είσοδος στο Schönbrunn
  • Ολοήμερη εκδρομή στις Λίμνες & το Σάλτσμπουργκ
  • Εκδρομή στη κοιλάδα Βαχάου, Μελκ, Dürnstein & Κρεμς
  • Κρουαζιέρα στον Δούναβη από το Μοναστήρι του Μελκ έως το Dürnstein
  • Εισιτήριο για την κρουαζιέρα
  • Περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης
  • ΔΩΡΟ γεύμα στο φημισμένο Figlmüller!
  • Εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση.
  • Έλληνας διπλωματούχος ξεναγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ειδική ασφάλεια Covid 19

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι πόλεων, parking ( € 295)
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα (εκτός των αναγραφόμενων)
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Πτήσεις με ΑUSTRIAN AIRLINES για 21, 28/07, 04,18,25/08

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Βιέννη

06.40

07.55

Βιέννη – Αθήνα

22.05

01.10

Πτήσεις με ΑUSTRIAN AIRLINES για 11/08

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Βιέννη

13.40

14.55

Βιέννη – Αθήνα

22.05

01.10