Skip to main content

Βιέννη 28Οκτωβρίου 2022! από 595€

Αναχώρηση 28/10-31/10/2022

Κοσμοπολίτικες Πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης

Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα

4 μέρες

 

1η ημέρα: Πτήση για Βιέννη | ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.  Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στη λαμπερή, αυτοκρατορική, παραμυθένια πόλη. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει από την περιήγησή μας στην περίφημη Ρίνγκστρασσε, την κυκλική κεντρική λεωφόρο της Βιέννης, μήκους 5,2 χλμ., που ζώνει σαν δαχτυλίδι τον ιστορικό πυρήνα της πόλης μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κομψά μέγαρα, η Κρατική Όπερα, τα δίδυμα Μουσεία (Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας), το μεγαλόπρεπο ανάκτορο Χόφμπουργκ, έδρα των Αψβούργων για πάνω από έξι αιώνες, το Δημαρχείο, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Θέατρο Burgtheater, τη Φοτίφκιρχε, το Πανεπιστήμιο, το Πάρκο της Πόλης, με το επίχρυσο άγαλμα του Γιόχαν Στράους, το περίφημο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης («Wiener Musikverein»), έδρα της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Συλλόγου των Μουσικών της. Κάνοντας στάση για ένα απολαυστικό βιεννέζικο καφέ ή σοκολάτα στη Σβέντενπλατς, θα συνεχίσουμε πεζή την ξενάγησή μας στην Ελληνική και Εβραϊκή Συνοικία, και θα φτάσουμε στην πλατεία του καθεδρικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Ύστερα, θα περιπλανηθούμε στο Γκράμπεν, τον πιο κομψό πεζόδρομο της πόλης, με τα πολυτελή καφέ και καταστήματα, τα ιστορικά κτίρια σε στυλ Liberty, τις μπαρόκ κρήνες και τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πέτρου, για να καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μιχαήλ (Μιχαέλερπλατς), μπροστά στα ανάκτορα Χόφμπουργκ, με τη ροκοκό εκκλησία του Αρχαγγέλου και το Λος Χάους, μια πολυκατοικία του 1909, που αποτελεί  ένα από τα πρώτα δείγματα τις σύγχρονης αρχιτεκτονικής και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άντολφ Λος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στο γραφικό «κρασοχωριό» Γκρίντσιχ, με δείπνο (εξ ιδίων) σε χαρακτηριστική βιεννέζικη ταβέρνα με μουσική.   

 

2η ημέρα: Βιέννη | Ξενάγηση στο Ανάκτορο Σενμπρούν | Δάση Βιέννης |Μπάντεν

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση σε ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης: το περίφημο Σενμπρούν, τη μεγαλοπρεπή θερινή κατοικία της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας, που μαρτυρά τις αλλοτινές δόξες της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ήσυχο δάσος της Βιέννης, το οποίο εκτείνεται σε λίγα χιλιόμετρα από την πόλη, στους πρόποδες των Άλπεων. Επίσκεψη στο πρώην κυνηγετικό περίπτερο Μάγιερλινγκ, εκεί που το 1889 βρήκαν τον θάνατο (δολοφονία ή αυτοκτονία;) ο διάδοχος Ροδόλφος και η ερωμένη του βαρόνη Μαρία Βέτσαρα, αλλάζοντας την πορεία της ευρωπαϊκής ιστορίας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το αββαείο του Τιμίου Σταυρού (Heiligenkreuz), το δεύτερο αρχαιότερο κιστερκιανό μοναστήρι στον κόσμο (1133) και μία από τις μεγαλύτερες σχολές εκπαίδευσης ιερέων. Τέλος, θα καταλήξουμε στην περιτριγυρισμένη από δάση λουτρόπολη του Μπάντεν, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της υψηλής κοινωνίας, με τις ιαματικές πηγές, την Biedermeier αρχιτεκτονική και τα υπέροχα πάρκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία συναυλία σε μία από τις διάσημες αίθουσες συναυλιών με λυρικούς ερμηνευτές, δεξιοτέχνες μουσικούς, όλοι με κοστούμια εποχής, που ερμηνεύουν αποσπάσματα και άριες από δημοφιλείς όπερες.

 

3η ημέρα: Βιέννη | Βουδαπέστη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ατμοσφαιρική, κοσμοπολίτικη, εντυπωσιακή Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και του κράτους των Μαγυάρων στις όχθες του Δούναβη.

Μπορεί από το 1873 η Βούδα και η Πέστη να ενώθηκαν και να αποτελούν μια ενιαία πρωτεύουσα, όμως εμείς θα τις εξερευνήσουμε ξεκινώντας από την πλευρά της Βούδας και την περιοχή του κάστρου, όπου θα δούμε την εκκλησία του βασιλιά Ματία του Δίκαιου, το άγαλμα του βασιλιά Στέφανου, το εντυπωσιακό παλάτι που σήμερα φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, το Ιστορικό Μουσείο και την Εθνική Βιβλιοθήκη, το μεγαλόπρεπο άγαλμα του αετού Τουρούλ, τον Πύργο των Ψαράδων και τον λόφο Γκέλερτ με το ομώνυμο πολυτελές ξενοδοχείο με τα θερμά λουτρά. Περνώντας τη Γέφυρα της Αλυσίδας, την πρώτη γέφυρα που ένωσε τη Βούδα με την Πέστη, θα βρεθούμε στην απέναντι πλευρά της πόλης, τη ζωηρή Πέστη, εκεί που χτυπά η καρδιά της ουγγρικής πρωτεύουσας. Πρώτη μας στάση το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο με τα 700 δωμάτια και ύστερα, ο καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου, η Όπερα, η Πλατεία Ηρώων, που κατασκευάστηκε προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της ουγγρικής Ιστορίας, με τη Στήλη της Χιλιετίας και τα εντυπωσιακά κτήρια του Μεγάρου Καλών Τεχνών και του Μεγάρου της Τέχνης. Κι αφού δούμε τα περίφημα Λουτρά Σέτσενι και τον Ζωολογικό Κήπο, θα πάμε να περπατήσουμε στον περίφημο πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα, την πολυσύχναστη εμπορική ραχοκοκαλιά της Βουδαπέστης. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να απολαύσετε έναν καφέ και ένα γλυκό στο φημισμένο και δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Καφέ Ζερμπό και να επισκεφθείτε την Κεντρική Αγορά, για να πάρετε αναμνηστικά και φυσικά πάπρικα, αλλαντικά και κρασιά Τοκάι. Επιστροφή αργά το βράδυ στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Βιέννη | Μπρατισλάβα | Πτήση για Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ψώνια ή επίσκεψη σε κάποιο μουσείο της επιλογής σας. Αναχώρηση για την κοσμοπολίτισσα πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, που συνδυάζει την ιστορία των Σλοβάκων με την αριστοκρατικότητα της Αυστρίας, την ατμόσφαιρα της Ουγγαρίας και τον ρομαντισμό της Τσεχίας. Απλωμένη στην αγκαλιά του Δούναβη, στην Μπρατισλάβα, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη, στη σκιά των Καρπαθίων, θα δούμε το σύμβολό της: το Κάστρο Πρέσμπουργκ (9ος αι.), την Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (14ος αι.), το Σημείο Μηδέν, απ’ όπου αρχίζει η αρίθμηση μέτρησης των χιλιομετρικών αποστάσεων με άλλες πόλεις και θα τριγυρίσουμε σε πλακόστρωτα δρομάκια και μικρές πλατείες, γεμάτες μπρούτζινα αγάλματα, που το καθένα έχει να διηγηθεί μία ιδιαίτερη ιστορία. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βιέννης και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα - Βιέννη - Αθήνα με Austrian Airlines με μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Τρεις (03) διανυκτερεύσεις στο Best Western Plus Hotel Arcadia 4* στη Βιέννη με πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Φόρος διαμονής του ξενοδοχείου
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Γεύματα και δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site 

 

Πτήσεις με Austrian Airlines

28 Οκτωβρίου Αθήνα – Βιέννη 06:40-07:55
31 Οκτωβρίου Βιέννη  – Φρανκφούρτη 18:10 – 19:35

31 Οκτωβρίου Φρανκφούρτη – Αθήνα 20:50 – 00:35

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

28/10

4 ημέρες

Δίκλινο

595 €

Μονόκλινο

730 €