Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ 28η Οκτωβριου 2022 απο 390,00

4 ΗΜΕΡΕΣ   26-29/10

  

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AUSTRIAN

Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ κεντρικά ξενοδοχεία 4*

NH BELVEDERE / LINDNER AM BELVEDERE   

 

  • Πρωινά μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη της Βιέννης
  • Ξενάγηση πόλης και επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του εντυπωσιακού Σένμπρουν, κατοικία των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας
  • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση και στην λουτρόπολη του Μπάντεν & επίσκεψη στο κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο του Πρίγκηπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα
  • Προαιρετική εκδρομή στο παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με το επιβλητικό κάστρο και τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων
  • Έμπειρος συνοδός αρχηγός

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και απευθείας πανοραμική ξενάγηση της πόλης που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη όταν οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η περίφημη Ρίνγκστρασε που θα διασχίσουμε στο κέντρο της πόλης, κατασκευάστηκε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτεχνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφίστηκαν οι αμυντικές οχυρώσεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπερας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης, το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας καθώς και τα γραφεία του προέδρου της χώρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδοξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης και την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε εσωτερικά το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, το οποίο οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Οι έξοχοι κήποι του θεωρούνται από πολλούς ισάξιοι αυτών των Βερσαλλιών. Τέλος θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν στο κέντρο της πόλης και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να χαρείτε τις ομορφιές της αριστοκρατικής αυτής πόλης.

 

Ημέρα 2η: Βιέννη (ελεύθερη μέρα, προαιρετική εκδρομή στη Μπρατισλάβα)

Ημέρα ελεύθερη στην αυστριακή πρωτεύουσα να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία Ζάχερ, Λάντμαν, Σεντράλ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Βιεννέζων ή να κάνετε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Κέρτνερστρασε με τα καταστήματα που πουλάνε τα εκπληκτικά σοκολατάκια και λικέρ Μότσαρτ. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια εκδρομή σε μία από τις μικρότερες αλλά εξίσου όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αυτή της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα ή η "μικρή Βιέννη", όπως συχνά αποκαλείται, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, με το υγρό στοιχείο να προσθέτει μια ακόμα πινελιά στη φυσική ομορφιά της. Θα δούμε το κάστρο της, που βρίσκεται πάνω στο λόφο, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς τον ποταμό και την παλιά πόλη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο υπέροχα συντηρημένο ιστορικό της κέντρο με πλήθος από μπαρόκ κτίρια και παλάτια, εντυπωσιακά δείγματα της εποχής των Αψβούργων. Εκεί θα θαυμάσουμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου του 15ου αιώνα, το μέγαρο του Αρχιεπισκόπου , το παλιό Δημαρχείο και το "UFO", ένα παράξενο κτίριο που μοιάζει με διαστημική πλατφόρμα και κοσμεί μια από τις γέφυρες της πόλης. Επιστροφή στη Βιέννη. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

 

Ημέρα 3η: Βιέννη (προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, τη πόλη του Μότσαρτ. Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτσμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφτούμε  το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περιηγηθούμε στο Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν (με το τρενάκι) στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, που αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και φαίνεται κυριολεκτικά από παντού, εφόσον είναι χτισμένο στα 119 μέτρα, απ΄όπου και μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Μαγευτική η εικόνα! Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.

 

Ημέρα 4η: Βιέννη – Δάση Μάγιερλινγκ – Μπάντεν – Αθήνα

Μετά το τελευταίο πρωινό στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Αργά το μεσημέρι αναχωρούμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Χρόνος  ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Βιέννη

11.05

12.20

4η μέρα

Βιέννη – Αθήνα

22.05

01.10*

 *άφιξη την επόμενη μέρα

 

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

 

Αναχώρηση

Διατροφή

 

Ξενοδοχεία

2κλ.

1κλ.

Φόροι

Βιέννη Μάγιερλινγκ

 

4 μέρες

26/10

Πρωινό

NH/ LINDNER AM BELVEDERE 4*

390

+135

+160

 

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Απευθείας πτήσεις με Austrian (περιλαμβάνεται αποσκευή έως 23 κιλά)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία NH BELVEDERE / LINDNER AM BELVEDERE
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές, μεταφορές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα εκτός όσων αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.