Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ  ΣΑΛΖΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Χριστουγεννα 2022 απο 475

5 ΗΜΕΡΕΣ  με Ναυλωμένες πτήσεις  με SKY EXPRESS με βραδυνη επιστροφη

22-26/12  &  26-30/12  Ξενοδοχεια απο Ananas εως Intercontinental!

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ναυλωμένη πτήση με SKY EXPRESS

Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα ( 22-26/12)   &  Αθήνα – Βιέννη / Μπρατισλάβα - Αθήνα ( 26-30/12)

 

Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ξενοδοχεία

INTERCONTINENTAL VIENNA 5*  /  LINDNER AM BELVEDERE 4*s  /  ANANAS 4* / ARCOTEL KAISERWASSER 4*

 

  • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
  • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη της Βιέννης
  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο του Σένμπρουν, θερινή κατοικία των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας
  • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση και στην λουτρόπολη του Μπάντεν
  • Επίσκεψη στο κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο του Πρίγκηπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα
  • Eκδρομή στο παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με το επιβλητικό κάστρο και τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων
  • ΔΩΡΟ Eκδρομή στην γραφική Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας
  • ΕΜΠΕΙΡΟΣ Αρχηγός/Συνοδός σε όλη τη διάρκεια

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα - Βιέννη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Βιέννη την περίοδο των Χριστουγέννων μοιάζει παραμυθένια. Τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα στήνονται μεγάλες υπαίθριες αγορές που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία Ζάχερ, Λάντμαν, Σεντράλ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Βιεννέζων ή να κάνετε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Κέρτνερστρασε με τα καταστήματα που πουλάνε τα εκπληκτικά σοκολατάκια και λικέρ Μότσαρτ.

 

Ημέρα 2η : Βιέννη (ξενάγηση πόλης και ανάκτορο Σονμπρουν)

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη όταν οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η περίφημη Ρίνγκστρασε που θα διασχίσουμε στο κέντρο της πόλης, κατασκευάστηκε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτε­χνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφί­στηκαν οι αμυντικές οχυρώ­σεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπε­ρας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέν­νης, το σύμπλεγμα του Χόφ­μπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερί­σματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιο­θήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιπ­πασίας καθώς και τα γρα­φεία του προέδρου της χώ­ρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδο­ξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης, την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε και στη συνέχεια το ανάκτορο Μπελβεντέρε που χτίστηκε ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, του ιδιοφυή στρατιωτικού διοικητή που οι χειρισμοί του συνέβαλαν στη συντριβή των Τούρκων το 1683. Ακολουθεί ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν στο κέντρο της πόλης. Η ξενάγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, τη πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας που πήρε το όνομά της από μια όμορφη κρήνη που υπήρχε σε εκείνο το σημείο και θα επισκεφθούμε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.

Με την επιστροφή μας προτείνουμε μια βόλτα στο τετράγωνο των μουσείων και εφόσον είναι ανοικτά επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή στο μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, το ένα απέναντι από το άλλο και ενδιάμεσα η πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας με το άγαλμά της να δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας από το 1888. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

 

Ημέρα 3η : Βιέννη (Μάγιερλινγκ Δάση  Μπάντεν)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την εκδρομή μας στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, δυτικά της πρωτεύουσας, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Βιεννέζους. Καλύπτουν έκταση 1.250 τ.χλμ. και είναι ιδανικό μέρος για αναψυχή καθώς το διασχίζουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία. Ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου που είχε τραγικό τέλος, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αίτια της τραγωδίας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα μάθουμε για την ιστορία του στο προαύλιο ενώ δεν θα παραλείψουμε μια σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν, στην ανατολική πλευρά του δάσους της Βιέννης, με τις 15 θερμές πηγές της, γνωστή ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή. Η πόλη ξανακτίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1812 και πολλές από τις νεοκλασικές και μπιντερμάιερ επαύλεις χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κονσέρτο εορταστικής μουσικής στο παλάτι Auersperg του 1710. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πιο λαμπεροί χοροί και δεξιώσεις της εποχής, με πρωταγωνιστές τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και την σύζυγό του Σίσσυ ενώ εκεί ο Μότσαρτ έπαιξε πιάνο σε ηλικία 6 ετών για την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία.

 

Ημέρα 4η : Βιέννη (εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 425 μ. και είναι το “Παραμύθι της Αυστρίας” με τρούλους, καμπαναριά, επιβλητικό κάστρο, ποτάμι και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Ο θρύλος λέει πως η πόλη ιδρύθηκε από τον επίσκοπο Ρούπερτ που έφτασε εδώ με τους Βενεδικτίνους μοναχούς και από τον Ιρλανδό επίσκοπο Βιργίλιο που έχτισε τον πρώτο καθεδρικό ναό της πόλης. Η πόλη φημίζεται για το ετήσιο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ όπερας και θεάτρου στην Ευρώπη που ξεκίνησε το 1920 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Θα περιηγηθούμε στη πανέμορφη παλιά πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο όρος των Μοναχών και τον ποταμό Ζάλτσαχ. Η Ουνέσκο έχει ανακηρύξει το Σάλτσμπουργκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρυθμό μπαρόκ που παρουσιάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική ομοιογένεια. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Ρεζιντέντς και τους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης Ντομ, πρότυπο της μπαρόκ εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής βόρεια από τις Άλπεις, το παλιό Δημαρχείο στο τέλος ενός στενού μεσαιωνικού δρόμου, την πλατεία Ρέζιντεντς με την αρχιεπισκοπική έδρα και το αβαείο του Αγίου Πέτρου του 12ου αιώνα με το ομώνυμο άγαλμα να κοσμεί τη κρήνη (1673) μπροστά από το ναό. Χρόνος στη διάθεσή σας για βόλτα ή γεύμα. Επιστροφή στη Βιέννη.

 

Ημέρα 5η : Βιέννη ( εκδρομή στη Μπρατισλάβα) - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο στην διάθεση σας να το αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Το μεσημέρι αναχωρούμε για μια εκδρομή με περιήγηση στην κοντινή και γραφική πόλη της Μπρατισλάβα.

Το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, το παλιό ιστορικό δημαρχείο, την πύλη του Αγίου Μιχαήλ καθώς και το κάστρο Μπρατισλάβα που δεσπόζει της πόλης και θα δούμε εξωτερικά, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Γεμάτοι εντυπώσεις και πλούσιες εικόνες από την γνωριμία μας με την αναγεννησιακή και σύγχρονη Βιέννη, μεταφερόμαστε το απόγευμα στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΝΑΥΛΩΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

22/12

Αθήνα – Βιέννη

11.00

13.15

26/12

Βιέννη – Αθήνα

22.15

00.45

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

26/12

Αθήνα – Βιέννη

19.00

21.15

30/12

Μπρατισλάβα – Αθήνα

22.10

00.20

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διαμονή

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΒΙΕΝΝΗ

ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ

5 ΗΜΕΡΕΣ

22/12

Ananas 4*

515

+130

+270

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι

Arcotel Kaiserwasser  4*

545

+160

Lindner am Belvedere 4*sup

575

+250

 Intercontinental

5*

665

+300

26/12

Ananas 4*

475

+130

Lindner am Belvedere 4*sup

535

+250 

 Intercontinental

5*

625

+300

Παιδί έως 11 ετών σε έξτρα κρεβάτι στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες: = -100€ ( δεν ισχύει για το ξενοδ. Lindner)

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις με τη SKY EXPRESS
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία INTERCONTINENTAL VIENNA 5* /  LINDNER AM BELVEDERE 4*s  /  ANANAS 4* / ARCOTEL KAISERWASSER 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • ΔΩΡΟ η εκδρομή στη Μπρατισλάβα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες.