Skip to main content

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΚΑΡΠΑΘΙΑ Χριστουγεννα, Πρωτοχρονια 2021 απο 445,00

Σινάια, Παλάτι Πέλες, Μπραν/Πύργος Δράκουλα, Μπρασόβ  

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22, 29 Δεκεμβρίου    ~    5 μέρες

 

 Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι μία άκρως γοητευτική πόλη, όπου συνυπάρχουν δελεαστικά τα παλιά επιβλητικά κτίρια με τα νέα αρχιτεκτονικά οικοδομήματα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης κλέβει την παράσταση με τους πεζοδρομημένους δρόμους του, τις επιβλητικές εκκλησίες, τα wine bars, τα καλόγουστα καφέ και εστιατόρια, τις αντικερί και τα διάφορα εντυπωσιακά κτίρια.

Πρόκειται για μία πόλη που αποκτά όλο και μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον, ακριβώς λόγω των συναρπαστικών αντιθέσεών της. Μεγάλες πλατείες, πάρκα, βουλεβάρτα και παλάτια εναλλάσσονται συνεχώς, γεμίζοντας εικόνες και αναμνήσεις κάθε επισκέπτη της.

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Βουκουρέστι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το πανέμορφο Βουκουρέστι. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία ATHENEE PALACE HILTON 5* ή NOVOTEL CITY CENTER 4* sup. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.

 

2η μέρα: Βουκουρέστι, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στο άλλοτε "Μικρό Παρίσι" ή "το Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης", με τις δεντροφυτεμένες λεωφόρους και τα κομψά κτίρια της μπελ επόκ. Θα ξεκινήσουμε από το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο Μουσείο του Χωριού, που φιλοξενεί δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε περιοχή της χώρας και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου. Θα απολαύσουμε μια ανέμελη βόλτα και ποδηλατάδα για όσους το επιθυμούν. Συνεχίζουμε με το Κοινοβούλιο, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ). Θα δούμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου, εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι και αφιερωμένη στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α' παγκόσμιο πόλεμο (από εδώ  ξεκινούν όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, που εξωτερικά θυμίζει τον ναό της Αθηνάς Νίκης στην Ακρόπολη, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Βουκουρέστι - Σινάια - Παλάτι Πέλες - Μπραν/Πύργος Δράκουλα - Μπρασόβ - Βουκουρέστι

Πρωινή αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα, φθάνουμε στην μεσαιωνική ορεινή πόλη-θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων" όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Επίσκεψη στο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας. Ακολουθεί το κάστρο Μπραν, γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που κτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε για το Μπρασόβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα ζωντανή και δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Άφιξη και σύντομη ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Βουκουρέστι, Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσετε περαιτέρω το κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε μια βόλτα (εφ΄ όσον ο καιρός το επιτρέπει) με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο του Χωριού, για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πεζοδρομημένη παλιά πόλη (Centru Vechi ή Lipscani) στην καρδιά του Βουκουρεστίου, με τον ποταμό Dâmbovita στα νότια, που αποτελεί το πιο ζωντανό σημείο της πρωτεύουσας, με καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, παμπ και μπιραρίες.

 

5η μέρα: Βουκουρέστι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22, 29 Δεκεμβρίου    ~    5 μέρες

                                               NOVOTEL CITY 4*                    ATHENEE PALACE HILTON 5*

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο                                              445                                                    495                                   

3ο άτομο έως 12 ετών                       295                                                    345

Μονόκλινο                                         595                                                    695

  Έως 12 άτοκες δόσεις

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων : + € 200  

Επιβάρυνση Ημιδιατροφής: + € 60/άτομο για οποιον επιθυμει

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

Οι πτήσεις μας

 

1η μέρα

 

A3 960

 

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

 

08:25 - 10:00

 

5η μέρα

 

A3 963

 

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ

 

20:00 - 21:35

 

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας   
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα (πέραν όσων αναγράφονται στα Περιλαμβάνονται)
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.